Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 kwietnia 2009, 14:31

czekolada pisze:Mam takie pytanko do tych nieco "starszych" stażem forumowiczów. Gorzów chyba przebija bufonadą stary dobry Lotos, znaczy polfarmę, co? :lol:

niestety "koledzy i koleżanki" z Gorzowa nie dorajstają do pięt pączusiowi i temu drugiemu wiekowemu babsku... na szczęście z nimi sie uporaliśmy!!
ale dzięki Bogu nie gramy już z Gorzowem i nie musimy się z nimi urzerać :wink:

ps. znów mi się dostanie :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 kwietnia 2009, 14:38

Takich pojedynków jak ten na zdjęciu obejrzymy w tym finale jeszcze kilka. Zagrają w nim bowiem Lotos PKO BP Gdynia i KSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Emocji nie powinno zabraknąć.

Chyba mały błąd w tej zapowiedzi jest naszej nazwy ;|

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 08 kwietnia 2009, 14:52

Gorzowska_Kibicka pisze:

Takich pojedynków jak ten na zdjęciu obejrzymy w tym finale jeszcze kilka. Zagrają w nim bowiem Lotos PKO BP Gdynia i KSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Emocji nie powinno zabraknąć.

KS(x3)E :wink:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 kwietnia 2009, 15:09

Eve pisze:
Gorzowska_Kibicka pisze:

KS(x3)E :wink:

No właśnie KSSSE !
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 08 kwietnia 2009, 16:07

Ludzie zakończcie tę dziwną dyskusję... mamy dwa najlepsze (na obecna chwilę) kluby w finale. Kto okaze sie lepszym strategiem przekonamy sie juz niedlugo. Maciejewski jest trenerem, ktory w ostatnich latach wykonuje swiętna robote!. Co do finalow na Litwie, nie zgodze sie z tym, co mowi tu Don Kichote, ukrywajacy sie pod smiesznym nickiem. Maciejewski nie mogl nic zrobic w tak krotkim czasie, a cudu nie bylo, za co winic go nie mozna. I wiesz dobrze, ze tam bylem, jak wielu innych. To nie jest tylko moje zdanie - tyle w temacie MSJ w Druskiennikach.

Mnie bardzo insteresuje sam pojedynek Maciejewski - Slimak. Jeden od lat w koszykowce osiaga sukcesy i widac rozwoj, drugi jest w zenskim baskecie od paru miesiecy i mimo, iz posadzil ulubienice Natalke, to nie mam mu tego za zle. Ma facet jaja i dobrze kombinuje. Dodatkowo obudzil Juje, co mi wydawalo sie nieosiagalne. Mysle, ze spokojnie moglaby prezentowac sie jeszcze lepiej, bo ma predyspozycje do tego, ale nie wymagam cudow - cos drgenlo i super.
Mimo, ze Lotos na papierze ma zdecydowanie silniejsza ekipe i mozna byc spokojnym zwyciestwa, ja jednak mysle, ze mecze beda bardzo wyrownane i nie wierze by skonczylo sie na 4-0. Dlatego wybieram sie na wszystkie mecze, nawet jak bedzie ich 7.

Kibicuje Lotosowi, ale licze rowniez, ze Gorzow troche napsuje nam krwi. Z tego miejsca gratuluje ekipie AZSu dojscia do finalu. Bedzie sie dzialo :)
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 kwietnia 2009, 18:23

A tak w ramach ciekawostek pamieta moze ktos od, którego roku Lotos nieprzerwanie występuje w finale MP?

Własnie zdałem sobie sprawę, ze to tez kwestia i dorobek godny pochwaly.

mawi
Żak

Postautor: mawi » 08 kwietnia 2009, 18:39

Brawo Matii! Jak się chce to można - konkretnie i rzeczowo.

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Postautor: gogo » 08 kwietnia 2009, 18:51

Saletra pisze:A tak w ramach ciekawostek pamieta moze ktos od, którego roku Lotos nieprzerwanie występuje w finale MP?

Własnie zdałem sobie sprawę, ze to tez kwestia i dorobek godny pochwaly.

O ile dobrze pamiętam to od 1996r.
"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 kwietnia 2009, 20:55

jimmy pisze:
czekolada pisze:Mam takie pytanko do tych nieco "starszych" stażem forumowiczów. Gorzów chyba przebija bufonadą stary dobry Lotos, znaczy polfarmę, co? :lol:

1.niestety "koledzy i koleżanki" z Gorzowa nie dorajstają do pięt pączusiowi i temu drugiemu wiekowemu babsku... na szczęście z nimi sie uporaliśmy!!

2. ale dzięki Bogu nie gramy już z Gorzowem i nie musimy się z nimi urzerać :wink:

ps. znów mi się dostanie :lol:

1. ufff to dobrze :D

2. a ja tak chciałem odwiedzic Kraków znowu :(... a do Gdyni nie lubie jezdzic... co to za miasto z 90 letnia tradycja :lol: :lol: :lol: (no to teraz nacisnalem komus na odcisk) :D :D :D

PS (My tylko lubimy podnosci co niektorym cisnienie :D :D :D)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 kwietnia 2009, 21:02

Endrju brechtasz sobie :P

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 09 kwietnia 2009, 06:27

Matii pisze:Maciejewski nie mogl nic zrobic w tak krotkim czasie, a cudu nie bylo, za co winic go nie mozna. I wiesz dobrze, ze tam bylem, jak wielu innych. To nie jest tylko moje zdanie - tyle w temacie MSJ w Druskiennikach.

mógł zrobić jedno nie brać kadry a nie później zgrywał męczenika i .... :evil:
przypomnij sobie co było a jak nie pamiętasz to ja Ci we wtorek przypomnę :twisted:

Matii pisze:Mnie bardzo insteresuje sam pojedynek Maciejewski - Slimak. Jeden od lat w koszykowce osiaga sukcesy i widac rozwoj, drugi jest w zenskim baskecie od paru miesiecy i mimo, iz posadzil ulubienice Natalke, to nie mam mu tego za zle. Ma facet jaja i dobrze kombinuje. Dodatkowo obudzil Juje, co mi wydawalo sie nieosiagalne.Mysle, ze spokojnie moglaby prezentowac sie jeszcze lepiej, bo ma predyspozycje do tego, ale nie wymagam cudow - cos drgenlo i super.

nie tylko Tobie :lol:
A jak sobie przypomnę "wieszanie psów" na Marcie, obrażanie jej przez niemal cały poprzedni sezon i pół tego to ciągle mi niedobrze :evil: I zastanawiam się czy któraś z tych osób miała chociaż trochę dobrego wychowania i przeprosiła ją. A przeprosiny jej się należą chociażby za to co robi (i mam nadzieję bedzie dalej robić) w play offach.
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 09 kwietnia 2009, 09:37

Może i faktycznie były chwile, kiedy tak sie zachowywał, ale wcale mu się nie dziwie, kiedy na meczach podczas przerw pewne dziewczyny kompletnie nie wykonywały jego poleceń. Ten rozrysował akcje i mowi co maja grac, a laski wymyslaja swoje na boisku. Jezeli nam kibicom wtedy opadaly rece, to nie dziwie sie, ze Darkowi również. Tyle, ze my tam bylismy czesciowo na odpoczynku, poza meczami mielismy swego rodzaju urlop, a on byl w pracy i rozliczany za wyniki. Zgodze sie z Toba, ze popelnil ogromny blad biorac wtede te kadre. Powinien sobie odpuscic i zajac sie u20 zaraz po tych Druskiennikach. Tak, by przygotowac od poczatku druzyne do walki o awans w Poznaniu.

Co do Jujki, nie licz na przeprosiny od tych osob. Oni przeciez sa nieomylni i wszechwiedzacy, nigdy nie przyznaja sie do bledu. Ale niestety musze przyznac, ze po omowionych wyzej ME, jak rowniez wielu meczach Lotosu sam zaczynalem narzekac na Juje. Na jej wrecz idiotyczne faule, nie wnoszace nic w gre, a tylko oslabiajace ekipe, bo standardem robilo sie, ze ten zawodnik nie dotrzymal do konca meczu lapiac szybko piec przewinien. Dochodzily do tego grzyby spod samej dziury i lapalem sie za glowie, myslac sobie co za interes z tym graczem. Ku mojemu ogromnemu dziwieniu Slimak zmienil cos w tej Naszej Luli, ze zaczela grac lepiej. Szkoda, ze to juz koncowka sezonu, bo mam dziwne obawy, ze przez wakacje zapomni i dobrej grze i od pazdziernika znow bedzie to co bylo. Obym sie mylil!
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl

choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 09 kwietnia 2009, 10:25

Matii pisze:Co do Jujki, nie licz na przeprosiny od tych osob. Oni przeciez sa nieomylni i wszechwiedzacy, nigdy nie przyznaja sie do bledu. Ale niestety musze przyznac, ze po omowionych wyzej ME, jak rowniez wielu meczach Lotosu sam zaczynalem narzekac na Juje. Na jej wrecz idiotyczne faule, nie wnoszace nic w gre, a tylko oslabiajace ekipe, bo standardem robilo sie, ze ten zawodnik nie dotrzymal do konca meczu lapiac szybko piec przewinien. Dochodzily do tego grzyby spod samej dziury i lapalem sie za glowie, myslac sobie co za interes z tym graczem. Ku mojemu ogromnemu dziwieniu Slimak zmienil cos w tej Naszej Luli, ze zaczela grac lepiej. Szkoda, ze to juz koncowka sezonu, bo mam dziwne obawy, ze przez wakacje zapomni i dobrej grze i od pazdziernika znow bedzie to co bylo. Obym sie mylil!

krytyka to jedno obrażanie to drugie :evil:
i na dobre i na ZŁE!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 kwietnia 2009, 10:35

Bilety rozchodza sie jak cieple buleczki... jezeli ktos chce zobaczyc final w Gorzowie 18.04 i 19.04, to lepiej niech dzis jeszcze idzie na hale po bilety (15 i 8 zl)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 09 kwietnia 2009, 12:09

Matii pisze:Ma facet jaja i dobrze kombinuje. Dodatkowo obudzil Juje, co mi wydawalo sie nieosiagalne.

Obudził Jujkę, ale za to uśpił Leciejewską. :wink:

P.S.
Ile miejsc ma hala w Gorzowie?
bball

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”