Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 kwietnia 2009, 21:26

ginda pisze:, że "Gorzów nie ma lotniska i nie dostanie". Tylko kto inny karty rozdaje.

Lotnisko to oni chyba mają.

Co do jutrzejszego meczu. Gorzów ma szanse wygrać jak mało kiedy. Catch jak dla mnie to 1/2 wartości drużyny jeśli chodzi o kulturę gry zespołu.

Mam nadzieję ze Catch wyjdzie ze szpitala i chociaż będzie na meczu.
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 kwietnia 2009, 21:38

hellraiser pisze:
ginda pisze:, że "Gorzów nie ma lotniska i nie dostanie". Tylko kto inny karty rozdaje.

Lotnisko to oni chyba mają.

Co do jutrzejszego meczu. Gorzów ma szanse wygrać jak mało kiedy. Catch jak dla mnie to 1/2 wartości drużyny jeśli chodzi o kulturę gry zespołu.

Mam nadzieję ze Catch wyjdzie ze szpitala i chociaż będzie na meczu.

Serio a gdzie to lotnisko :) ?

Lotnisko jest w Berlinie i to wystarczy bo do Berlina mamy jakies sto pare km

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 23 kwietnia 2009, 22:06

fajnie się czyta te Wasze komentarze tylko nie wiem czy oglądaliście ten sam mecz:D Może w telewizji to troszkę inaczej wyglądało, jutro obejrzę powtórkę to zobaczę. Jeśli ktoś ostro gra to Lotos, który jak fauluje pod koszem to tak aby nie wpadł rzut czyli ostro. Prawda jest taka, że Cathings była trochę nabuzowana, i za ambicjonalnie, za bardzo chciała przechwycić piłkę od Katki i sama na tym ucierpiała. Apropo kontuzji, mecz (pod względem przepisów) przerywa się dopiero po zakończeniu akcji. Gdyby sędziowie przerywali mecz po każdym leżeniu zawodników-zawodniczek to byśmy mieli zawsze po kilkanaście przerw. A zachowanie prezesa Krawczyka zostawię bez komentarza.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 kwietnia 2009, 22:26

Przepisy przepisami, ale jest też coś, o czym nigdzie nie jest napisane - zdrowy rozsądek. Jeśli wyniknie jakaś ektremalna sytuacja (jak np. dzisiaj z Tamiką albo choćby w wyniku starcia pojawi się krew), sędzia powinien taką akcję przerwać. Pod tym względem koszykówka jest dużo bardziej uczciwa od futbolu, gdzie zawodnicy notorycznie symulują, kradnąc czas. W koszu takie oszustwa prawie nie mają miejsca i jeśli ktoś już leży na parkiecie kilka sekund, to oznacza, że coś się stało.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 kwietnia 2009, 22:29

a biorąc pod uwagę to, że sytuacja z Catch wyglądała bardzo poważnie, akcje trzeba było natychmiast przerwać. zresztą chciały to zrobić koszykarki Lotosu i spogglądały na sędziów( Snytsina bodajże).
ale generalnie sędziowanie dziś na poziomie ŻENUJĄCYM.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 23 kwietnia 2009, 23:13

ann pisze:ale generalnie sędziowanie dziś na poziomie ŻENUJĄCYM.

jaki komisarz, tacy sędziowie

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 kwietnia 2009, 23:39

Właśnie wróciłem z meczu :)
Mój komentarz w skrócie jest taki, że każda drużyna z PLKK przegrała by dziś ten mecz z AZS... ale nie Lotos. I dlatego będą miały mistrza. Może nawet lepiej, że po takiej walce i dramaturgii, bo co to by była dla was radość, a dla nas emocje, wygrać 4 mecze bez historii +20? Jestem zbudowany postawą AZS, mimo iż nasze najlepsze armaty zawiodły, mecz znowu był zacięty i zdaje sie, że nadrobilismy w pewnym momencie 20 punktów. Osłabienie brakiem Tamiki było także osłabieniem u nas "braku" Katki. Siedziała tylko przerażona na ławce rezerwowych i z ręcznikiem przy twarzy spoglądała w stronę Tamiki. Nie było z niej już dzisaj pożytku.
Jutro jednak wygramy. I to nie jest lokalny szowinizm, ale czuję, że bez Catch Lotos zbyt wiele straci, a i się tym chyba aż tak strasznie nie przejmie, bo wtedy będzie okazja na zdobycie mistrzostwa na swojej hali.
I jeszcze dwie refleksje. Wiedziałem, że Nicki im poźniej, tym lepiej będzie grac w AZS. Druga: Snitsyna będzie mi sie śnic po nocach.. Od zawsze ona na mecze z nami ma jakiś dzień konia... no od kiedy pamiętam, jak miała krótkie włosy jeszcze, wchodzi sobie z lawki i decyduje o losach spotkania...
Tak więc do jutra. Bedzie jeszcze gorecej :D :D :D

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 24 kwietnia 2009, 06:48

ja tylko poprosze osoby które nie były na meczu a widziały coś tam w telewizji o nie zabieranie głosu :evil: A może to co wyprawiali sędziowie to pokłosie "kulturalnego" zachowania Pana Krawczyka i Pana Winnickiego? Jeszcze w życiu nie widziałem większego buca niż Krawczyk... Myśli że k... kim on jest?! Skakał jak debil na tej ławce i ubliżał co chwilę sędziom. Nie dziwię się więc że sędziowie stali się tacy skrupulatni. Zauważcie że to wasze niby drukowanie nastąpiło od chwili kiedy wyżej wymienieni panowie postanowili pokazać swoją kulturę osobistą :!:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 08:13

tyle że w TV jak na dłoni było widać wszystkie błędy sędziów przy powtórkach.więc Ci co ogladali w TV widzieli dużo a nie coś tam. Lecia, Ivana -odgwizdali im co najmniej po 2 faule, których nie było.
oczywiście nie usprawiedliwiam zachowania prezesa i trenera Lotosu, ale przy takim drukowaniu każdy by się zdenerwował :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 24 kwietnia 2009, 08:31

a dziwisz sie Krawcowi. Na parkiet pada nieprzytomna Catch targana dziwnymi konwulsjami a te palanty patrza na nia i nie przerywaja gry!!!! Przeciez widac bylo golym okiem, ze sprawa jest powazna, huk jak walila sie na parkiet byl glosniejszy niz doping na hali.
W gdyni byly tak naprawde moze trzy kontrowersyjne gwizdki, z ktorych dwa na pewno byly slusznymi decyzjami. A wy od razu zrobiliscie krzyk, ze sedziowie drukowali. To co zrobili sedziowie tutaj to nie byla drukarnia. To byla po prostu proba oszustwa!

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 24 kwietnia 2009, 08:39

tak to była próba oszustwa, próbowali was wychu... ale wy jesteście wielcy i nie udało się. A to peszek... :lol: :lol: :lol:

A co do meczu w Gdyni to na temat pracy sędziów chyba mieli najwięcej do powiedzenia Ci co nie byli na tym meczu. Zresztą widze ze teraz jest podobnie.

Więc życzę przyjemnej dyskusji tele-kibicom :lol:

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 24 kwietnia 2009, 08:43

Ojej ... sędziowie próbowali Wielką Gdynię oszukać.
No chyba po raz pierwszy, bo z tego co pamiętam przeważnie kibice Lotosu śmiali się, że to Azs zawsze pokrzywdzony.
A teraz ich dotkneło i od razu to wina Gorzowa, przekupstwa, oszustwa, masonów, Żydów, gejów, oraz cyklistów.
I zapomniał bym o ekologach ;)

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 24 kwietnia 2009, 08:52

Paul_Banks pisze:Ojej ... sędziowie próbowali Wielką Gdynię oszukać.
No chyba po raz pierwszy, bo z tego co pamiętam przeważnie kibice Lotosu śmiali się, że to Azs zawsze pokrzywdzony.
A teraz ich dotkneło i od razu to wina Gorzowa, przekupstwa, oszustwa, masonów, Żydów, gejów, oraz cyklistów.

odstaw te leki chlopcze, bo spustoszenie Ci robia w glowie...
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 24 kwietnia 2009, 09:01

Matii pisze:
Paul_Banks pisze:Ojej ... sędziowie próbowali Wielką Gdynię oszukać.

odstaw te leki chlopcze, bo spustoszenie Ci robia w glowie...

Nie muszę nic odstawiać, poprostu śmieszy mnie jak biedni kibice Gdyni i inni jej sympatyzujcy nagle krzyczą jakie to złe sędziowanie było,
gdy kiedyś ktoś z Gorzowa o tym wspomina, to podnosi się hałas, że gorzowiacy to przewrażliwieni i w ogóle spisek.
Ale rozumiem ja przecież tylko byłem na meczu i widziałem ostro grającą ekipę Lotosu, natomist Wy widzieliście lepiej w telewizji.
Szacun!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 09:09

biedni kibice Gdyni i inni jej sympatyzujcy

proszę tylko nie mów, że ja z Gdynia symaptyzuje 8)

po prostu jaki telekibic 8) uważam, że sędziowanie było grubo poniżej przeciętnej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”