Czołowa koszykarka Lotosu Gdynia prowadziła po pijanemu
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Ravvafan, drobna kradzież w odróżnieniu do prowadzenia po pijaku nie stwarza zagrozenia dla innych - przypadkowych osób mogących znaleźć się pechowo na drodze takiego "wesołego lanosa". 0,85 promila to już naprawdę niezła bania. Swoją drogą jeśli już się miałą ochotę napieprzyć, to dlaczego nikt z towarzystwa nie wsadził jej w taryfę? Przecież chyba akurat koszykarki lotosu stać na taki wysiłek finansowy? Totalne odmóżdzenie.
Koszykarce Lotosu grożą dwa lata więzienia
Ponad 0,8 promila alkoholu w wydychanym powietrzu miała kierująca samochodem czołowa koszykarka Lotosu Gdynia, 27-letnia Amerykanka Deanna Nicole N. zatrzymana przez gdańskich policjantów. Grożą jej dwa lata więzienia.
Jak zapewnił prezes gdyńskiej drużyny Mieczysław Krawczyk, drugiego trenera, Katarzyny Dydek, nie było w zatrzymanym samochodzie. Została ona tylko poproszona o przybycie i pomoc w porozumieniu się z policją.
Rzecznik gdańskiej policji Danuta Wołk-Karaczewska potwierdziła w poniedziałek fakt zatrzymania Amerykanki.
Do zdarzenia doszło w niedzielę nad ranem. Policjanci zatrzymali koszykarkę, kiedy jechała samochodem marki daewoo lanos. Amerykanka dwa razy dmuchała w alkomat. Pierwsze badanie wykazało 0,79 promila, drugie - 0,85 promila w wydychanym powietrzu.
"Nolan oświadczyła mi, że jest jej przykro. Nie spodziewała się, że dwie lampki wina mogą dać taki efekt w jej przypadku, po sześciu godzinach zajęć. Ubolewa nad tym i gotowa jest ponieść wszelkie konsekwencje" - powiedział prezes gdyńskiej drużyny Mieczysław Krawczyk.
PAP
Ponad 0,8 promila alkoholu w wydychanym powietrzu miała kierująca samochodem czołowa koszykarka Lotosu Gdynia, 27-letnia Amerykanka Deanna Nicole N. zatrzymana przez gdańskich policjantów. Grożą jej dwa lata więzienia.
Jak zapewnił prezes gdyńskiej drużyny Mieczysław Krawczyk, drugiego trenera, Katarzyny Dydek, nie było w zatrzymanym samochodzie. Została ona tylko poproszona o przybycie i pomoc w porozumieniu się z policją.
Rzecznik gdańskiej policji Danuta Wołk-Karaczewska potwierdziła w poniedziałek fakt zatrzymania Amerykanki.
Do zdarzenia doszło w niedzielę nad ranem. Policjanci zatrzymali koszykarkę, kiedy jechała samochodem marki daewoo lanos. Amerykanka dwa razy dmuchała w alkomat. Pierwsze badanie wykazało 0,79 promila, drugie - 0,85 promila w wydychanym powietrzu.
"Nolan oświadczyła mi, że jest jej przykro. Nie spodziewała się, że dwie lampki wina mogą dać taki efekt w jej przypadku, po sześciu godzinach zajęć. Ubolewa nad tym i gotowa jest ponieść wszelkie konsekwencje" - powiedział prezes gdyńskiej drużyny Mieczysław Krawczyk.
PAP
Wojteg pisze:Nie spodziewała się, że dwie lampki wina mogą dać taki efekt w jej przypadku, po sześciu godzinach zajęć.
Biorąc pod uwagę porę zatrzymania ( niedziela nad ranem), to te sześć godzin zajęć łatwo mi sobie wyobrazić
Tak dla mniej zorientowanych 0,85 to w przybliżeniu 5 bronxów, albo trzy sety gorzały
Od zawsze uważałem ludzi prowadzących "na cyku" za nie całkiem normalnych. W tym przypadku widzę zaś skrajnie nieodpowiedzialnych...
Może "świetokrowość" boiskową postanowiła przenieść do "realu"? sędzowie się z policją pomylili? nie wiem, wiem natomiast, że (jeśli z nią była) to bezmyślność sprawczyni jest w tym przypadku niczym przy skrajnej głupocie Pani (mam nadzieję że w zdrowym klubie) byłej trener.
Ps.Ten tekst o 2 lampkach to komedia...
Wojteg pisze:(...)Nie spodziewała się, że dwie lampki wina mogą dać taki efekt w jej przypadku, po sześciu godzinach zajęć. (...)
PAP
Widać, że w kraju to jest niedługo, bo nie przyszło jej do głowy wstawiać kitu o zjedzeniu połowy kilograma jabłek
Mario pisze:Oj tam czepiacie się - 'Tweety' zjednoczyła się z brzeskimi fanami i świętowała zapewne zwycięstwo Cukierasów nad Wisełką - a panów policjantów to jakoś nigdy nie darzyłem sympatią - w przeciwieństwie do Deanny Nolan.
Ciekawe kogo darzyłbyś sympatią gdyby taki (taka?) "sympatyczny
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”