Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 maja 2009, 17:32

Kuba pisze:
matrix pisze:
Kuba pisze:
zomo pisze:Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

z szastającym kasą Toruniem nie ma co się mierzyć. Widzę, że niektórzy pozapominali już, że zespół KAtarzynek dysponuje większym budżetem niż Polkowice.

pozyskanie reprezentantki Naszego kraju nazywasz szastaniem kasą? :lol: :lol: :lol: Może w końcu trochę obiektywności...

drogi Matrixie, życzę wam wszystkiego dobrego i powodzenia Agacie, ale nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. przeczytaj ją jeszcze pare razy i wówczas szukaj punktu zaczepienia.

DROGI Kubo rzuciłeś nieoględnie słowa szastanie czyli trwonienie,a nie wydaje mi się,aby pozyskanie Agaty Gajdy(była bliska przejścia do Torunia już w ubiegłym sezonie) było trwonieniem pieniędzy...
i to by było na tyle....,a z drugiej strony to dziwne,że zaraz po odejściu Agaty panowie/panie związani z Polkowicami piszą,jaki to ona miała słaby sezon 2008/09.... :roll: :roll: :roll:
PS. A tak nawiasem mówiąc to toruński klub lubi pozyskiwać byłe polkowiczanki(po Jańci jest Agata) :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 maja 2009, 19:08

jeśli wg Ciebie szastanie równa się trwonienie, to w istocie masz rację...

Nie twierdzę, ze Agata miała słaby sezon - przeciwnie. moim zdaniem kolejny raz udowodniła, że jest najlepszą polską rozgrywajką, a wobec słabej gry Skery stała się poważnym kandydatem do nr 1 w Polsce.

Odnośnie zeszłego sezonu - czy była blisko Torunia? nie sądzę 8) no, chyba że w grudniu 2007... ale nawet jeśli, to co to za argument? grała w Polkowicach i tyle. ja równie dobrze mogę mówić, że pare lat temu w Polkowicach praktycznie obiema nogami była już Magda Leciejewska, ale wtedy obudził się Lotos. Taki jest sport i tyle. Agacie życzymy powodzenia w Toruniu i tyle.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 27 maja 2009, 19:12

PS. A tak nawiasem mówiąc to toruński klub lubi pozyskiwać byłe polkowiczanki(po Jańci jest Agata) :lol:

Dobrze, że mamy młodą Jancie :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 27 maja 2009, 20:15

Kuba pisze:Nie twierdzę, ze Agata miała słaby sezon - przeciwnie. moim zdaniem kolejny raz udowodniła, że jest najlepszą polską rozgrywajką, a wobec słabej gry Skery stała się poważnym kandydatem do nr 1 w Polsce.

HAHAHA Agata najlepszą polską rozgrywającą.

Najlepszą polską rozgrywającą jest Pawlak stety lub niestety. Gajda nigdy się sprawdziła ani w reprezentacji ani w pucharach. Wiem wiem źli trenerzy.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 maja 2009, 20:35

hellraiser pisze:
Kuba pisze:Nie twierdzę, ze Agata miała słaby sezon - przeciwnie. moim zdaniem kolejny raz udowodniła, że jest najlepszą polską rozgrywajką, a wobec słabej gry Skery stała się poważnym kandydatem do nr 1 w Polsce.

HAHAHA Agata najlepszą polską rozgrywającą.

Najlepszą polską rozgrywającą jest Pawlak stety lub niestety. Gajda nigdy się sprawdziła ani w reprezentacji ani w pucharach. Wiem wiem źli trenerzy.

bo jest z Lotosu? :lol: :lol: :lol: Dla mnie prawdziwym wizerunkiem rozgrywającej są asysty,a w tych Agata za sezon 2008/09 nie ma sobie równych w całej FGE....Paula może być lepsza nawet dla Koziorowicza czemu też wcale się nie bede dziwił... :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 maja 2009, 20:36

Dla mnie jednak najlepsza rozgrywając jest Gajda.. bo jako jedyna rozgrywa, kreuje gre. A Pawlak nie.. poprzeszkadza, wyprowadzi piłkę, coś tam czasem rzuci. Ale rozgrywaniem tego nie jestem w stanie nazwać. Tym niemniej jako rezerwę w pucharach wolałbym Pawlak.. ze sportowego punktu widzenia.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 27 maja 2009, 21:30

Greebo pisze:Dla mnie jednak najlepsza rozgrywając jest Gajda.. bo jako jedyna rozgrywa, kreuje gre. A Pawlak nie.. poprzeszkadza, wyprowadzi piłkę, coś tam czasem rzuci. Ale rozgrywaniem tego nie jestem w stanie nazwać. Tym niemniej jako rezerwę w pucharach wolałbym Pawlak.. ze sportowego punktu widzenia.

No to Pawlak do Krakowa!!!!!!!!!!!!!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 maja 2009, 21:36

plk_ONeal pisze:
Kuba pisze:
zomo pisze:Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

z szastającym kasą Toruniem nie ma co się mierzyć. Widzę, że niektórzy pozapominali już, że zespół KAtarzynek dysponuje większym budżetem niż Polkowice.

No tak, a później w styczniu będzie lament i łamanie rąk, bo zabraknie pieniędzy... Spoko, polityka oszczędzania w Polkowicach rok temu się sprawdziła, dograliśmy sezon w pełnym składzie do końca, nie zalegaliśmy z płatnościami, i koniec końców to się liczy.

Szkoda Agaty, w Polkowicach wyciągnęli ją z dołka po grze (grze?!?) w Krakowie, u trenera Koziorowicza zrobiła fenomenalny postęp, wywalczyła pierwszą piątkę w reprezentacji. A tu psikus...

PS. Spokojnie - nie będzie lamentu i braku kasy... My mieliśmy kłopoty przez to że mieliśmy aż 4 zagraniczne - którym po wysokim kursie dolara trzeba było płacić....

a pani PIERSON to u was za czapkę gruszek grała ?

PS . trudno uznać transfer Agaty za szastanie pieniędzmi drogi KUBO !!! Raczej jest to inwestycja która na pewno nam sie zwróci (Agata podpisała na 2 lata )

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 27 maja 2009, 21:40

koszykarz pisze:
plk_ONeal pisze:
Kuba pisze:

No tak, a później w styczniu będzie lament i łamanie rąk, bo zabraknie pieniędzy... Spoko, polityka oszczędzania w Polkowicach rok temu się sprawdziła, dograliśmy sezon w pełnym składzie do końca, nie zalegaliśmy z płatnościami, i koniec końców to się liczy.

Szkoda Agaty, w Polkowicach wyciągnęli ją z dołka po grze (grze?!?) w Krakowie, u trenera Koziorowicza zrobiła fenomenalny postęp, wywalczyła pierwszą piątkę w reprezentacji. A tu psikus...

PS. Spokojnie - nie będzie lamentu i braku kasy... My mieliśmy kłopoty przez to że mieliśmy aż 4 zagraniczne - którym po wysokim kursie dolara trzeba było płacić....

a pani PIERSON to u was za czapkę gruszek grała ?

PS . trudno uznać transfer Agaty za szastanie pieniędzmi drogi KUBO !!! Raczej jest to inwestycja która na pewno nam sie zwróci (Agata podpisała na 2 lata )

Nie używaj górnolotnych słów bo Planeta to przyjechała do Polkowic zainkasować troche kasy w wolnym czasie.I na to Korsakowi nie było szkoda pieniedzy.

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 29 maja 2009, 11:11

Podobno do Polkowic wraca Bortelova,a więc jest szansa że CCC bedzie grało podobną koszykówkę jak w tym roku.Tylko czy ona jest tańsza od Gajdy?????????

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 29 maja 2009, 12:05

Bortelova w Polkowicach - nie żartujmy...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 maja 2009, 12:11

zomo pisze:Podobno do Polkowic wraca Bortelova,a więc jest szansa że CCC bedzie grało podobną koszykówkę jak w tym roku.Tylko czy ona jest tańsza od Gajdy?????????

Raczej jest duuzo tansza.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 29 maja 2009, 19:03

Greebo pisze:
zomo pisze:Podobno do Polkowic wraca Bortelova,a więc jest szansa że CCC bedzie grało podobną koszykówkę jak w tym roku.Tylko czy ona jest tańsza od Gajdy?????????

a gdzie w tym wszystkim uroda :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 30 maja 2009, 10:34

Greebo pisze:

i zdecydowanie słabsza - zapomniałeś dodać...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 maja 2009, 10:43

koszykarz pisze:
Greebo pisze:

i zdecydowanie słabsza - zapomniałeś dodać...

ojj z tym się nie zgodzę.
ja pamiętam Bortelova jako bardzo fajna, dużo widzącą i świetnie podającą jedynkę.zwłaszcza w pierwszym swoim sezonie w Polkowicach miała baaardzo przyzwoite statystyki(ok. 5 as, 10 punktów na mecz).zbliżone do osiągnięć Agaty z tego roku.
główna przewagą Agaty jest...jej obywatelstwo polskie :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”