Rozmowa z Sylwią Wlaźlak

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Rozmowa z Sylwią Wlaźlak

Postautor: Hersi » 24 lutego 2005, 21:47

Sylwia Wlaźlak pojechała na obóz do Spały, ale na boisku pojawi się dopiero w przyszłym sezonie

Koszykarki PZU Polfy Pabianice przygotowują się do play off na zgrupowaniu w Spale. Zwycięstwo nad Meblotapem Chełm przy jednoczesnej przegranej Wisły Kraków z Odrą Brzeg sprawiło, ze pabianiczanki do walki o medale przystąpią z drugiej pozycji. Według prezesa klubu, Jacka Stępniewskiego, wyniki ostatniej kolejki przywróciły nadzieję na sukces w walce o złoty medal. - Przede wszystkim pozwala liczyć na korzystny wynik rywalizacji z trzecią w tabeli Wisłą Kraków - dodaje działacz.

Jerzy Walczyk: Kiedy wystąpi Pani w meczu ligowym?

Sylwia Wlaźlak: W tych rozgrywkach jeszcze nie. Rehabilitacja przebiega powoli, dlatego myślę, że dopiero w sierpniu będą gotowa, żeby rozpocząć normalne treningi. Do tej pory będą ćwiczyć tylko indywidualnie.

Ale trenuje Pani z zespołem w Spale?

- Trener Aleksandrowicz poprosił, żebym pojechała z drużyną na obóz. Chciałam też być z koleżankami, dlatego bez wahania się zgodziłam. Na razie chodzę na zajęcia wzmacniające nogę, co jest kolejnym etapem rehabilitacji. Kiedy dziewczęta trenują, ja w tym czasie truchtam wokół boiska.

Czyli kibice nie doczekają się wspólnego występu z Karlą da Costą?

- Może w przyszłym sezonie, jeżeli Brazylijka zgodzi się zostać w Pabianicach.

Jak ocenia Pani swoją nową koleżankę?

- Myślę, że z każdym meczem będzie grać coraz lepiej. Należy pamiętać, że wystąpiła dopiero w trzech spotkaniach. Wierzę, że swoje prawdziwe możliwości pokaże dopiero w play off. Karla trenuje w Spale bardzo mocno i widać, że będzie dużym wzmocnieniem zespołu. Na razie jednak potrafi zaskoczyć podaniem, nie tylko rywalki, ale też nasze zawodniczki. Dziewczyny muszą się przyzwyczaić, że czasami w najmniej spodziewanym momencie mogą dostać piłkę.

Ostatnia kolejka ligowa sprawiła, że droga do złotego medalu będzie łatwiejsza?

- Na pewno wyższa pozycja jest sporym atutem. Uważam, że już pierwsza runda play off wiele wyjaśni.

Rozmawiał Jerzy Walczyk Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 lutego 2005, 23:56

A pozdrowienia dla wiernych kibiców zza miedzy? :cry: :wink: Swoją drogą kurcze nie bardzo chyba widziałbym Sylwię i Karlę na parkiecie razem... Dwóch wodzów na boisku to za duzo. Takze wspólny występ z Brazylijką równocześnie... chyba nie bardzo :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 25 lutego 2005, 11:05

No cóż, szkoda, ze Sylwii nie zobaczymy juz w tym sezonie na parkiecie :( . Ale z drugiej strony lepiej zeby wyleczyła kontuzje do końca i powróciła w wielkim stylu w nastepnym sezonie. A co do jej wspólnych wystepów z Karla to faktycznie ja też nie widzę ich razem na boisku. Niezapominajmy jednak, że mecz trwa 40 minut i magą sie dziewczyny zmieniać i wzajemnie uzupełniać.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2005, 13:42

Kowalik pisze:No cóż, szkoda, ze Sylwii nie zobaczymy juz w tym sezonie na parkiecie :( . Ale z drugiej strony lepiej zeby wyleczyła kontuzje do końca i powróciła w wielkim stylu w nastepnym sezonie. A co do jej wspólnych wystepów z Karla to faktycznie ja też nie widzę ich razem na boisku. Niezapominajmy jednak, że mecz trwa 40 minut i magą sie dziewczyny zmieniać i wzajemnie uzupełniać.

W tej sytuacji dla Perlińskiej wogóle zabrakłoby czasu na boisku,bo to ze Jarzynka jest aut to oczywiste.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 lutego 2005, 13:52

Anonymous pisze:
Kowalik pisze:No cóż, szkoda, ze Sylwii nie zobaczymy juz w tym sezonie na parkiecie :( . Ale z drugiej strony lepiej zeby wyleczyła kontuzje do końca i powróciła w wielkim stylu w nastepnym sezonie. A co do jej wspólnych wystepów z Karla to faktycznie ja też nie widzę ich razem na boisku. Niezapominajmy jednak, że mecz trwa 40 minut i magą sie dziewczyny zmieniać i wzajemnie uzupełniać.

W tej sytuacji dla Perlińskiej wogóle zabrakłoby czasu na boisku,bo to ze Jarzynka jest aut to oczywiste.
Przecież Perełka gra na innej pozycji... - a że grała "1" z musu to akurat jej atut, ale wcale się tam nie pcha...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 25 lutego 2005, 16:52

A ja widze Karle z Sylwią na boisku jako świetnie rozumiejącą się parę. A to dlatego iz Karla w Brazylii grała typową dwójkę a nie jedynkę - tak więc nie widzę sprzeczności interesów :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 lutego 2005, 16:54

Anonymous pisze:

Dla niej to woda na młyn więc o czym wogóle mówisz. Spadła by z niej odpowiedzialnosć prowadzenia gry i mogła by byc spokojnie wstawiana na "dwójkę" o czym na pewno marzy :D
Obrazek

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2005, 22:21

Mikey pisze:
Anonymous pisze:

Dla niej to woda na młyn więc o czym wogóle mówisz. Spadła by z niej odpowiedzialnosć prowadzenia gry i mogła by byc spokojnie wstawiana na "dwójkę" o czym na pewno marzy :D

A niby za kogo na ta dwójke?Za Panti na 5 min?

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 lutego 2005, 23:58

A ja powiem tak. Lepszy nadmiar bogactwa niż niedostatek.
Obyśmy mieli tylko takie problemy.....
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2005, 00:13

Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Anonymous pisze:

A niby za kogo na ta dwójke?Za Panti na 5 min?
A to juz od trenera zalezy która wyjdzie. Czy postawi na młoda perpektywiczną zawodniczkę czy na zachodząca gwiazdę, która pogra jeszcze dwa, trzy lata. Nie wiem jaka jest polityka klubu z Pabianic i czy stawia sie tam na przyszłość... :? Jeśli ma wychodzić Panti to Ala powinna zwijać za rok manele z Pabianic i cześć.
Obrazek

Obrazek

Viallos nzl

Postautor: Viallos nzl » 26 lutego 2005, 09:46

Jasne Mikey - juz jest spakowana i czeka na oferte z Łodzi - teraz wy będziecie kuźnią talentów :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2005, 10:19

Viallos nzl pisze:Jasne Mikey - juz jest spakowana i czeka na oferte z Łodzi - teraz wy będziecie kuźnią talentów :lol: :wink:
Ty admin nie podskakuj :wink: Powiedziałem tylko ze jak ma przegrywać z Panti i nie grać to chyba lepiej dla niej jako reprezentantki kraju zeby odeszła. Co ma sie u Was marnować? I tak uważam ze wygra ta rywalizację, ale gdyby wasze szefostwo miało inna koncepcję... A co do kuźni talentów to korzystacie z nich właśnie więc nie ironizuj mi tu :twisted: :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 26 lutego 2005, 10:53

Szymon pisze:A ja powiem tak. Lepszy nadmiar bogactwa niż niedostatek.
Obyśmy mieli tylko takie problemy.....

I całkowicie się z Toba zgadzam. Żebyśmy mieli tylko takie problemy to by było naprawdę super!!!
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 lutego 2005, 10:57

Ty Mikey już nie podgrzewaj tu atmosfery!!! U nas nie będzie się marnować i nie wmawiaj mi, że korzystamy z Waszej kuźnie talentów! Zajmij się lepiej swoimi sprawami i się nie czepiaj!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 26 lutego 2005, 11:07

Mikey pisze:
Viallos nzl pisze:Jasne Mikey - juz jest spakowana i czeka na oferte z Łodzi - teraz wy będziecie kuźnią talentów :lol: :wink:
Ty admin nie podskakuj :wink: Powiedziałem tylko ze jak ma przegrywać z Panti i nie grać to chyba lepiej dla niej jako reprezentantki kraju zeby odeszła. Co ma sie u Was marnować? I tak uważam ze wygra ta rywalizację, ale gdyby wasze szefostwo miało inna koncepcję... A co do kuźni talentów to korzystacie z nich właśnie więc nie ironizuj mi tu :twisted: :wink:

Mikey policz ile pabianiczanek gra w tej chwili w ŁKS i sprawa bedzie jasna gdzie sie lepiej szkoli.A tak wogóle to Perlińska nie jest wychowanką ŁKS.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”