tu będzie.. w weekend zapewne.
Ogólnie będzie on praktycznie taki sam jak ten w poprzedniej edycji. Jedyna różnica to taka ostatnie zepoly z obu grup mogą "spaść" a ich miejsce zajmą 2 najlepsze zespoły z grupy eliminacyjnej. (jest tez możliwość ze nikt nie spadnie a te zespoły zostaną "dołączone" jako 8-me, albo tez powstanie 3 równorzędna grupa)
Jeśli chodzi o grupę eliminacyjna to zwycięzca sezonu zasadniczego zapewni sobie awans do którejś z grup (będzie miał prawo wyboru) zas drużyny z miejsc 2-3 zagrają w 1 rundzie PO WNBA o drugie miejsce premiowane awansem.
Przypominam ze jesli wystawiona zawodniczka nie zagra w meczu WNBA, to nie bede jej zaliczał zera o ile grała w kolejce wcześniejszej. Również nie będe dawał zera gdy zawodniczka nie wystąpi w pierwszym meczu sezonu swojego zespołu.
Regulamin III edycji fantasy WNBA
Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy
Regulamin III edycji fantasy WNBA
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Re: Regulamin III edycji fantasy WNBA
W czwartek "oczyszczę" liste FA z tych zawodniczke których nie ma w WNBA wg: http://www.wnba.com/news/rosters_090605.html , i których nie ma w składach którejś z drużyn grup A lub B, lub - niezależnie - w składzie u kogoś w grupie eliminacyjnej. Jak ktos chce zaryzykowac i wziasc ktoras z tych zawodniczek to ma czas wlasnie do czwartku.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Informacje dotyczace PO:
- W momencie rozpoczęcia ostatniego spotkania WNBA zamknięta zostaje lista wolnych agentów
- od poniedziałku rozpoczynamy draft uzupełniający - oznaczę gwiazdką zawodniczki których zespoły będą grały w PO. Wymieniamy naprzemiennie po 1 zawodniczce, zaczyna osoba z wyższym średnim evalem po RS, pozyskiwana zawodniczka nie może byc juz w kadrze rywala, pozycje zgodne z pozycjami z grupy wybierającego! Eval npozyskiwanej zawodniczki nie moze byc wiekszy o wiecej niz 3 od zawodniczki oddawanej. Po wymianie "wymuszonej" bedzie mozna wymienic jeszcze po 1 dowolnej zawodniczce.
- W momencie rozpoczęcia ostatniego spotkania WNBA zamknięta zostaje lista wolnych agentów
- od poniedziałku rozpoczynamy draft uzupełniający - oznaczę gwiazdką zawodniczki których zespoły będą grały w PO. Wymieniamy naprzemiennie po 1 zawodniczce, zaczyna osoba z wyższym średnim evalem po RS, pozyskiwana zawodniczka nie może byc juz w kadrze rywala, pozycje zgodne z pozycjami z grupy wybierającego! Eval npozyskiwanej zawodniczki nie moze byc wiekszy o wiecej niz 3 od zawodniczki oddawanej. Po wymianie "wymuszonej" bedzie mozna wymienic jeszcze po 1 dowolnej zawodniczce.
Ciagle istnieje teoretyczna możliwość ze 2 osoby zakończą sezon zasadniczy z taka sama ilością punktów. Żeby ustalić kolejność w tabeli w takiej sytuacji, wezmę różnice punktów z dzisiejszego meczu Minnesota-Sacramento (niech to będzie x) i sprawdzę jak punktowały zawodniczki wystawione przez zainteresowane osoby jako x licząc od początku seoznu z pominięciem DNP.
Czyli jak np chodziłoby o parę Eve-Paulo2907 a mecz Sacramento-Minnesota zakończyłby się wynikiem 75-68 to sprawdzam zawodniczki wystawione przez te osoby jako siódme: u Eve była to L.Jackson - eval 27, u Paulo2907 S.Augustus - eval 24. Wiec Eve byłaby wyżej w tabeli.
Jakby te panie miały równy eval to porównam kolejna parę zawodniczek itd.
Czyli jak np chodziłoby o parę Eve-Paulo2907 a mecz Sacramento-Minnesota zakończyłby się wynikiem 75-68 to sprawdzam zawodniczki wystawione przez te osoby jako siódme: u Eve była to L.Jackson - eval 27, u Paulo2907 S.Augustus - eval 24. Wiec Eve byłaby wyżej w tabeli.
Jakby te panie miały równy eval to porównam kolejna parę zawodniczek itd.
W PO wystawiam od razu 5-tke zawodniczek na pierwsza serię spotkań (sroda - czwartek), a potem piątkę na druga serie spotkań (piątek -sobota_) Nie ma możliwości wymiany zawodniczek po rozpoczęciu 1 spotkania w danej serii!
Wyniki końcowe fantasy WNBA:
Grupa mistrzowska:
1 Bartolino
2 Betti
3 Greebo
4 diablewcielone :p
5 Ałgaja
6 Garnett
7 Jimmy
8 siero
9 Fufurek
10 P.Old
11 Rosso-nero
12 tadziu
13 Przemoe
114 Ann
Grupa eliminacyjna
1 Eve
2 Koszyakrz
3 Kristofer
4 Golew
5 Paulo2907
Gratulacje dla duetów zwyciezców: Bartolino i Betti w gr. mistrzowskiej oraz Eve i Koszykarza w grupie eliminacyjnej.
Grupa mistrzowska:
1 Bartolino
2 Betti
3 Greebo
4 diablewcielone :p
5 Ałgaja
6 Garnett
7 Jimmy
8 siero
9 Fufurek
10 P.Old
11 Rosso-nero
12 tadziu
13 Przemoe
114 Ann
Grupa eliminacyjna
1 Eve
2 Koszyakrz
3 Kristofer
4 Golew
5 Paulo2907
Gratulacje dla duetów zwyciezców: Bartolino i Betti w gr. mistrzowskiej oraz Eve i Koszykarza w grupie eliminacyjnej.
Wielkie gratulacje zwłaszcza dla Betti, Bartka
ale też wszystkich uczestników Fantasy WNBA.
a co do mojego występu to...ostatni będą pierwszymi
a co do mojego występu to...ostatni będą pierwszymi
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Dzięki za gratulacje
Trzeci finał we wszystkich Fantasy i w końcu sukces. Do trzech razy sztuka
Gratulacje dla Betti za walkę w finale i wygraną w swojej grupie. Oj gorąco było w mojej drużynie po 1 meczu
Dla mnie to był niesamowity sezon. Opatrzność czuwała nade mną. Najpierw dobrałem zawodniczki nie do końca tak jak chciałem a okazało się, że lepiej się stało. W sezonie regularnym miałem szczęście i wyczucie w odpowiednich wystawieniach, a jak w PO popełniłem dużo błędów to miałem w drużynie Catch i za to bardzo jej dziękuję. Dziękuję też Becky, że umiała być strzelcem i rozgrywającą. Dziękuję za Anosike za świetny sezon, dzięki dla Langhorne że potwierdziła mój wybór i dzięki dla Christon, że przekonała mnie do siebie choć w ogóle nie chciałem jej w drużynie. Dzięki dla wszystkich moich zawodniczek za te ponad 3 miesiące emocji
Greebo gratuluję niesamowitej walki w grupie z Betti. Dużo nie brakowało do naszego spotkania w finale... I wielkie dzięki za prowadzenie zabawy.
Ann pewnie ostatni będą pierwszymi, ale mam nadzieję że jednak nie za rok.

Dzięki dla wszystkich uczestników.
Gratulacje dla Betti za walkę w finale i wygraną w swojej grupie. Oj gorąco było w mojej drużynie po 1 meczu
Dla mnie to był niesamowity sezon. Opatrzność czuwała nade mną. Najpierw dobrałem zawodniczki nie do końca tak jak chciałem a okazało się, że lepiej się stało. W sezonie regularnym miałem szczęście i wyczucie w odpowiednich wystawieniach, a jak w PO popełniłem dużo błędów to miałem w drużynie Catch i za to bardzo jej dziękuję. Dziękuję też Becky, że umiała być strzelcem i rozgrywającą. Dziękuję za Anosike za świetny sezon, dzięki dla Langhorne że potwierdziła mój wybór i dzięki dla Christon, że przekonała mnie do siebie choć w ogóle nie chciałem jej w drużynie. Dzięki dla wszystkich moich zawodniczek za te ponad 3 miesiące emocji
Greebo gratuluję niesamowitej walki w grupie z Betti. Dużo nie brakowało do naszego spotkania w finale... I wielkie dzięki za prowadzenie zabawy.
Ann pewnie ostatni będą pierwszymi, ale mam nadzieję że jednak nie za rok.
Dzięki dla wszystkich uczestników.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
https://bartolino78.wordpress.com
Gratulacje dla BARTOLINO
Niestety nie poszło w finale
, ale drugie miejsce nie jest złe
Dziękuję moim zawodniczkom za walkę, cudną grę i emocje.
Becky i tak jesteś wielka
Dziękuję za gratulacje.
Podziękowania również dla osób grających za świetną zabawę no i oczywiście dla Greebo, choć pewnie miał mnie już dość jak pisałam i się czepiałam
Niestety nie poszło w finale
Dziękuję moim zawodniczkom za walkę, cudną grę i emocje.
Becky i tak jesteś wielka
Dziękuję za gratulacje.
Podziękowania również dla osób grających za świetną zabawę no i oczywiście dla Greebo, choć pewnie miał mnie już dość jak pisałam i się czepiałam
Debiutantka Roku!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
wrzuć regulamin - bo pamiętam, że ost cos chciałem dodać ale za późno było aby wprowadzić zmiany.
Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”