Regulamin III edycji fantasy WNBA

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Regulamin III edycji fantasy WNBA

Postautor: Greebo » 03 czerwca 2009, 19:00

tu będzie.. w weekend zapewne.

Ogólnie będzie on praktycznie taki sam jak ten w poprzedniej edycji. Jedyna różnica to taka ostatnie zepoly z obu grup mogą "spaść" a ich miejsce zajmą 2 najlepsze zespoły z grupy eliminacyjnej. (jest tez możliwość ze nikt nie spadnie a te zespoły zostaną "dołączone" jako 8-me, albo tez powstanie 3 równorzędna grupa)

Jeśli chodzi o grupę eliminacyjna to zwycięzca sezonu zasadniczego zapewni sobie awans do którejś z grup (będzie miał prawo wyboru) zas drużyny z miejsc 2-3 zagrają w 1 rundzie PO WNBA o drugie miejsce premiowane awansem.

Przypominam ze jesli wystawiona zawodniczka nie zagra w meczu WNBA, to nie bede jej zaliczał zera o ile grała w kolejce wcześniejszej. Również nie będe dawał zera gdy zawodniczka nie wystąpi w pierwszym meczu sezonu swojego zespołu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Regulamin III edycji fantasy WNBA

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 16:01

W czwartek "oczyszczę" liste FA z tych zawodniczke których nie ma w WNBA wg: http://www.wnba.com/news/rosters_090605.html , i których nie ma w składach którejś z drużyn grup A lub B, lub - niezależnie - w składzie u kogoś w grupie eliminacyjnej. Jak ktos chce zaryzykowac i wziasc ktoras z tych zawodniczek to ma czas wlasnie do czwartku.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 września 2009, 10:32

Informacje dotyczace PO:

- W momencie rozpoczęcia ostatniego spotkania WNBA zamknięta zostaje lista wolnych agentów
- od poniedziałku rozpoczynamy draft uzupełniający - oznaczę gwiazdką zawodniczki których zespoły będą grały w PO. Wymieniamy naprzemiennie po 1 zawodniczce, zaczyna osoba z wyższym średnim evalem po RS, pozyskiwana zawodniczka nie może byc juz w kadrze rywala, pozycje zgodne z pozycjami z grupy wybierającego! Eval npozyskiwanej zawodniczki nie moze byc wiekszy o wiecej niz 3 od zawodniczki oddawanej. Po wymianie "wymuszonej" bedzie mozna wymienic jeszcze po 1 dowolnej zawodniczce.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 września 2009, 13:27

Ciagle istnieje teoretyczna możliwość ze 2 osoby zakończą sezon zasadniczy z taka sama ilością punktów. Żeby ustalić kolejność w tabeli w takiej sytuacji, wezmę różnice punktów z dzisiejszego meczu Minnesota-Sacramento (niech to będzie x) i sprawdzę jak punktowały zawodniczki wystawione przez zainteresowane osoby jako x licząc od początku seoznu z pominięciem DNP.

Czyli jak np chodziłoby o parę Eve-Paulo2907 a mecz Sacramento-Minnesota zakończyłby się wynikiem 75-68 to sprawdzam zawodniczki wystawione przez te osoby jako siódme: u Eve była to L.Jackson - eval 27, u Paulo2907 S.Augustus - eval 24. Wiec Eve byłaby wyżej w tabeli.

Jakby te panie miały równy eval to porównam kolejna parę zawodniczek itd.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 września 2009, 15:56

W PO wystawiam od razu 5-tke zawodniczek na pierwsza serię spotkań (sroda - czwartek), a potem piątkę na druga serie spotkań (piątek -sobota_) Nie ma możliwości wymiany zawodniczek po rozpoczęciu 1 spotkania w danej serii!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 września 2009, 06:49

Wyniki końcowe fantasy WNBA:

Grupa mistrzowska:

1 Bartolino
2 Betti
3 Greebo
4 diablewcielone :p
5 Ałgaja
6 Garnett
7 Jimmy
8 siero
9 Fufurek
10 P.Old
11 Rosso-nero
12 tadziu
13 Przemoe
114 Ann

Grupa eliminacyjna

1 Eve
2 Koszyakrz
3 Kristofer
4 Golew
5 Paulo2907

Gratulacje dla duetów zwyciezców: Bartolino i Betti w gr. mistrzowskiej oraz Eve i Koszykarza w grupie eliminacyjnej. :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 września 2009, 08:29

Wielkie gratulacje zwłaszcza dla Betti, Bartka :D ale też wszystkich uczestników Fantasy WNBA.
a co do mojego występu to...ostatni będą pierwszymi :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 20 września 2009, 13:58

Dzięki za gratulacje :D Trzeci finał we wszystkich Fantasy i w końcu sukces. Do trzech razy sztuka :wink:
Gratulacje dla Betti za walkę w finale i wygraną w swojej grupie. Oj gorąco było w mojej drużynie po 1 meczu :wink:
Dla mnie to był niesamowity sezon. Opatrzność czuwała nade mną. Najpierw dobrałem zawodniczki nie do końca tak jak chciałem a okazało się, że lepiej się stało. W sezonie regularnym miałem szczęście i wyczucie w odpowiednich wystawieniach, a jak w PO popełniłem dużo błędów to miałem w drużynie Catch i za to bardzo jej dziękuję. Dziękuję też Becky, że umiała być strzelcem i rozgrywającą. Dziękuję za Anosike za świetny sezon, dzięki dla Langhorne że potwierdziła mój wybór i dzięki dla Christon, że przekonała mnie do siebie choć w ogóle nie chciałem jej w drużynie. Dzięki dla wszystkich moich zawodniczek za te ponad 3 miesiące emocji :)
Greebo gratuluję niesamowitej walki w grupie z Betti. Dużo nie brakowało do naszego spotkania w finale... I wielkie dzięki za prowadzenie zabawy.
Ann pewnie ostatni będą pierwszymi, ale mam nadzieję że jednak nie za rok. :wink: :lol:
Dzięki dla wszystkich uczestników.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 20 września 2009, 21:37

Gratulacje dla BARTOLINO :D
Niestety nie poszło w finale :cry: , ale drugie miejsce nie jest złe :)
Dziękuję moim zawodniczkom za walkę, cudną grę i emocje.
Becky i tak jesteś wielka :D
Dziękuję za gratulacje.
Podziękowania również dla osób grających za świetną zabawę no i oczywiście dla Greebo, choć pewnie miał mnie już dość jak pisałam i się czepiałam :wink:
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 02 maja 2010, 16:02

wrzuć regulamin - bo pamiętam, że ost cos chciałem dodać ale za późno było aby wprowadzić zmiany.

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”