1 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia 82-84

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

1 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia 82-84

Postautor: Szymon » 26 września 2009, 21:18

niedziela, 27.09.2009, godz.13
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 1 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia

Postautor: Greebo » 27 września 2009, 13:46

No i Pruszków miał szanse na historyczny wyczyn i ja spieprzył..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 27 września 2009, 13:47

jak dla mnie niespodzianka........zespół z Pruszkowa byl zdecydowanym faworytem a zawiodł...Lotos z tym skaldem to jest zespół ktory moze ale nie musi awansowac do 8, biorac pod uwage ze jeszcze zespół z Gdyni gral wczoraj mecz i waska kadre wynik to zdecydowany zawod zespolu z pruszkowa

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 27 września 2009, 14:25

tommiiii pisze:jak dla mnie niespodzianka........zespół z Pruszkowa byl zdecydowanym faworytem a zawiodł...Lotos z tym skaldem to jest zespół ktory moze ale nie musi awansowac do 8, biorac pod uwage ze jeszcze zespół z Gdyni gral wczoraj mecz i waska kadre wynik to zdecydowany zawod zespolu z pruszkowa

Co?? Pruszków zdecydowanym faworytem?
Ile klasowych zawodniczek w składzie ma Pruszków? 3 moze 4. Lotos nawet w tym składzie ma również przynajmniej tyle a dodatkowo ma doswiadczenie do wygrywania takich meczów w koncówkach. Dlatego dla mnie to jest planowy wynik. A Lider to dla mnie bedzie zespół podobny jak Jelenia kilka lat temu. Trzy dobre zagraniczne, które jesli zatrybia to moga powalczyc z lepszymi, ale jesli nie to bedzie kicha (Shields nie bedzie w kazdym meczu po 30 rzucac). Ale to tylko moje subiektywne zdanie 8)

rzymi
Oldboy

Re: 1 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia 82-84

Postautor: rzymi » 27 września 2009, 14:51

Jedyne, co mogę powiedzieć... Żałuję, że nie udało nam się zorganizować transportu (parę osób chciało jechać) i przez to opuściłem taki mecz.
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 września 2009, 14:59

myśle że Lider będzie miał jeszcze wiele pożytku z Shields i Latoyi Bond - która swego czasu grała w Enerdze...

Z polek niestety jest tylko Górzyńska ale poza tym reszta POLEK niestety już nie ten poziom...

co Lotosu : wiadomo : bez Philips , Podrug , no i pewnie jeszcze jakieś gwiazdy przyjdą (Beard , Catch)

niezły mecz Sosnowskiej :)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 27 września 2009, 15:27

a dlaczego pruszkow nie mogl byc faworytem w lotosie raptem 3 ograne i wartosciowe zawodniczki (pawlak leciejewska matovic) do tego mecz dzien wczesniej plus mecz w pruszkowie ...to robilo dla mnie faworytem zespol z pruszkowa....ktory zdecydowanie jak dla mnie zawiodl i tyle

wyciąg z regulaminu KKF, proszę o stasowanie się.
Użytkownicy są zobowiązani do szanowania zasad polskiej ortografii i interpunkcji ze szczególnym uwzględnieniem zapisów o pisowni wielkich i małych liter.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 27 września 2009, 16:06

Weźcie pod uwage że Lider miał do dyspozycji 8 koszykarek - nie grały Wierzbicka, Ćwiklińska i kapitan Balicka....

Na gorąco - 8 sek przed końcem LaToya rzuca za 3 i jest po 82, ale potem co zrobiły nasze dziewczyny to sie głowie do teraz - Pawlak bez problemu przebiegła całe boisko i.... nie trafiła z pod kosza. Tam stała zupełnie niepilnowana Leciejewska i stało sie :roll:

Ale naprawde przez cały mecz punkt za punkt 8)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 września 2009, 16:15

a czemu nie grała u was KOVALENKO ?

jeszcze w piątek była w ...Toruniu -na trybunach obserwowała mecz Energi z AZS Poznań

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 27 września 2009, 16:21

Lada w tym sezonie nie zagra w naszych barwach - niestety....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 27 września 2009, 17:18

A co z Beatą Wierzbicką?
ObrazekObrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 27 września 2009, 17:30

wstyd
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Cuba
Nowy na forum

Postautor: Cuba » 27 września 2009, 17:37

Beata miała problemy z jakąś dokumentacją i dlatego nie mogła wystąpić w dzisiejszym meczu... :roll:

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 27 września 2009, 18:05

no to się zaczęło :) ... meczyk mógł się podobać ... bardzo wyrównany no i walka do ostatnich sekund ... troszkę więcej szczęścia miał zespół z Gdyni .. no ale złożyło się na to doświadczenie i zgranie całego zespołu ... najważniejsze, że nasze LIDERki bez kompleksów podeszły do meczu ... a to tylko dobrze rokuje na przyszłość :D

rzymi .. no szkoda, że nie daliście rady dotrzeć...
> > > PTS LIDER < < <

Mógłbym zrezygnować, ale rzecz w tym, że lubię to, co robię....

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 września 2009, 20:07

bart_81 pisze:Co?? Pruszków zdecydowanym faworytem?
Ile klasowych zawodniczek w składzie ma Pruszków? 3 moze 4. Lotos nawet w tym składzie ma również przynajmniej tyle a dodatkowo ma doswiadczenie do wygrywania takich meczów w koncówkach. Dlatego dla mnie to jest planowy wynik. A Lider to dla mnie bedzie zespół podobny jak Jelenia kilka lat temu. Trzy dobre zagraniczne, które jesli zatrybia to moga powalczyc z lepszymi, ale jesli nie to bedzie kicha (Shields nie bedzie w kazdym meczu po 30 rzucac). Ale to tylko moje subiektywne zdanie 8)

Na pewno Pruszków nie był zdecydowanym faworytem,ale miał trzy zagraniczne koszykarki, a Lotos tylko dwie "normalne". Myślę, że o wartościowości zawodniczki ,świadczy fakt, czy umiałaby wnieść coś np do gry repy na takich imprezach jak ME. Z tego składu Lotosu widać dobitnie, że jedynie Lecia byłaby jakimkolwiek przeciwnikiem dla naszych rywalek. Reszta Polek- niestety trzeba zapomnieć. Druga Matović, trzecią "normalną" zawodniczką będzie Podrug, a czwartą Philips. Czyli jak na razie tylko cztery zawodniczki grające na normalnym poziomie.

Przypomina mi się początek zeszłego sezonu, Pojedynek MUKS-u z Lotosem w Poznaniu, który MUKS przerżnął jakoś 58:56. Była olbrzymia szansa pokonać słaby Lotos, w którym prym wiodła wtedy Masłowska.Ale właśnie ' była szansa" a skończylo sie na porażce. Niewykorzystane sytuacje zawsze się mszczą - w rewanzu nie było juz szans

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”