4 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Energa Toruń 76-73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 4 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Energa Toruń

Postautor: matrix » 11 października 2009, 12:46

Kuba pisze:- ja nie pokuszę się o wskazanie zawodniczki lepszej, bo mam nadzieję, że jeszcze nie zobaczyłem pełni możliwości Biryuk 8)

ja też się nie pokuszę o wskazanie....,ale przekornie dodam,że Monika też nie gra jeszcze w pełni tego do czego przyzwyczaiła toruńskich i mam na dzieję,że nie tylko kibiców. Żałuję bardzo nieobecności na taaaakim spotkaniu... 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rzymi
Oldboy

Re: 4 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Energa Toruń 76-73

Postautor: rzymi » 11 października 2009, 18:47

Dobre widowisko musiało być, patrząc na wynik 76-73. W oparciu o statystyki, Biryuk wypadła o wiele lepiej od Krawiec :P ale czekam na relacje kibiców z Polkowic.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 października 2009, 18:51

rzymi pisze:Dobre widowisko musiało być, patrząc na wynik 76-73. W oparciu o statystyki, Biryuk wypadła o wiele lepiej od Krawiec :P ale czekam na relacje kibiców z Polkowic.

hmm... patrząc na statystyki to Biryuk ma eval ujemny(-3), a Krawiec mimo 0/5 z gry jednak wyszła na plus.

Omanicowi brakuje zawodniczki na pozycję centra. takiej na poziomie Gladden i naprawdę mogą coś w tym sezonie ugrać.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 października 2009, 18:58

Chodziło mi tylko o zdobycz punktową, nie liczyłem evalu zawodniczek. Wiem, wiem eval też jest ważny ale lepiej zdobyć jakieś punkty i być na minusie :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 października 2009, 19:00

rzymi pisze:Chodziło mi tylko o zdobycz punktową, nie liczyłem evalu zawodniczek. Wiem, wiem eval też jest ważny ale lepiej zdobyć jakieś punkty i być na minusie :P

ale jak wiadomo koszykówka to nie tylko punkty :mrgreen:
choć oczywiście oceny poszczególnych zawodniczek się nie podejmuje, jako że meczu nie widziałam.kibice z Polkowic na pewno coś napiszą.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 października 2009, 19:05

No to, jako że moja (powiedzmy) ocena może nie była do końca trafiona, to poczekam aż wypowie się Kuba albo ktoś inny kto był na meczu.
ObrazekObrazek

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 11 października 2009, 19:42

Mecz zacięty był... przez 30 sekund. Polkowice długo prowadziły, praktycznie po ciosach na zmianę do 16-16 później odskoczyły polkowiczanki.

Dach dla Omanicia za walenie w krzesło i nieustanną krytykę sędziów przez bodajże osiem minut, a głupi jest, że walił w krzesło, kiedy Katarzynki były przy piłce, bo wtedy poza dwoma punktami stracił jeszcze posiadanie i Polkowice odskoczyły.

Gość jest dramatycznie emocjonalnie nastawiony do meczu (bezsensowny zbieg przymiotników, niech każdy sobie to przeczyta, jak chce... :) ), bowiem chwilę po przerwie... ODMÓWIŁ WYJŚCIA NA DRUGĄ POŁOWĘ!!!

Ostatecznie jednak Katarzynki dograły do końca. Omanić powinien wylecieć z sali (drugi techniczny), gdyż - tak, jak ciągłe obecności na parkiecie możnaby mu wybaczyć - tak już (dosłownie!) zatrzymanie kontry w momencie stanięcia na drodze Ani Pietrzak to już przesada. A sędziowie i komisarz to widzieli!!!

A wynik "zrobił się" na styku dzięki niesamowitym trójkom z ósmego metra (pod kryciem!!!) na zmianę Jasnowskiej i Gajdy, i dzięki temu, że polkowiczanki pudłowały osobiste. Jednak typowego buzzerbeatera, który nie wpadł do dziury, w tym meczu nie było.

Dobry mecz, polkowiczanki kapitalnie w defensywie, ale tylko przez pierwszą połowę. Biryuk dramat, za to Nadia Parker to może być (cały czas braki kondycyjne) gwiazda nie tylko FGE, ale i całkiem spora gwiazda europejska. Bez narcyzmu i serio.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 11 października 2009, 19:54

hehe, czyli Omanić nie tylko u nas lubi wędrować po parkiecie. Ach ten bałkański temperament...

yanek
Żak

Postautor: yanek » 11 października 2009, 20:06

Strasznie ciekawy mecz. Szkoda tylko, że nie było mnie na nim. Niestety do Polkowic troszkę daleko, a i ostatnio czasu brakuje. Póki nie będziemy mieli bardzo dobrej środkowej to takie mecze będziemy przegrywać. Już drugi mecz z tego powodu przegrywamy.

http://www.ilovetorun.pl/sport/koszykow ... zynek.html - udalo mi się znależć już opis meczu.
:)

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 11 października 2009, 20:11

yanek pisze:Strasznie ciekawy mecz. Szkoda tylko, że nie było mnie na nim. Niestety do Polkowic troszkę daleko, a i ostatnio czasu brakuje. Póki nie będziemy mieli bardzo dobrej środkowej to takie mecze będziemy przegrywać. Już drugi mecz z tego powodu przegrywamy.

http://www.ilovetorun.pl/sport/koszykow ... zynek.html - udalo mi się znależć już opis meczu.

A był Wasz prezydent i wiceprezydent :) na drugiej połowie... :) Jaja by były, gdyby oni przyjechali, a koszykarki... nie wyszły :D :D :D
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

yanek
Żak

Postautor: yanek » 11 października 2009, 20:14

Poważnie był taki duży Łysy ? On nawet na inauguracji był tylko połowę meczu. Aż dziwne że przybył

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 11 października 2009, 20:33

Ex Polkowiczanki w 2-3 minuty mogły nam wygraną zabrać :mrgreen: :mrgreen: Ogólnie to co chwile przewaga 10-15 nie raz się zmniejszyła do 6 i od razu nasze przebudzenie i znów pod kontrolą wynik. W IV kw Gajda i Jasnowska prawie nas zniszczyły "trójkami", na szczęście wygraliśmy i według mnie zasłużenie, ale z taka obroną jak w drugiej połowie Gorzów nas może zmiażdżyć. Gajda dziś zagrała na takim poziomie na jakim w Polkowicach nigdy nie grała do tego 0 strat :shock: :shock: Asyst to myślałem, że będzie miała z 7 a tu tylko 4, wrażenie bardzo dobre pozostawiła("plastra" nie dostała:P).
Toruń śmiało z Gorzowem z nami i Lotosem o półfinał może walczyć, chyba, że jeszcze ktoś dojdzie to tych drużyn i będzie jeszcze ciekawiej :twisted:. Cieszy jeszcze fakt, który jakby stawał się normalką w naszej drużynie czyli zespołowość:
-Parker 10
-Mieloszyńska 19
-Carter 12
-Bortelova 17
iii w końcu
-Trafimawa 10[pkt]
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 11 października 2009, 21:02

yanek pisze:Poważnie był taki duży Łysy ? On nawet na inauguracji był tylko połowę meczu. Aż dziwne że przybył

Odwołali mecz Falubaz - Apator to Pan prezydent pojechal do Polkowic, daleko z Zielonki nie miał... :wink:

yanek
Żak

Postautor: yanek » 11 października 2009, 21:05

No tak w końcu za rok wybory. Póki co wasz orzełek z taka formą może nawet w finale wylądować. Chyba że dojdzie do nas mityczna już środkowa zagraniczna to wtedy wam będziemy mogli to popsuć :mrgreen:

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 11 października 2009, 21:13

plk_ONeal pisze:za to Nadia Parker to może być (cały czas braki kondycyjne) gwiazda nie tylko FGE, ale i całkiem spora gwiazda europejska. Bez narcyzmu i serio.

Zgodzę się z tym że moze zostac gwiazdą FGE, bo jak dobrze przypominam sobie to 2 widowiskowe bloki i z 3 piękne akcje pokazały, żę ta pani ma potencjał, ale jeszcze nie mówił bym o tym, że może zostac uropejską gwiazdą. Chociaż kto wie. Ale fakt, z jej kondycją nie jest najlepiej, chociaż z meczu na mecz na parkiecie przebywa coraz dłużej.

Co do samego meczu, jak już ktoś powiedział - zacięty się zrobił w końcówce IV kwarty.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”