13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: 13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Postautor: Saletra » 07 grudnia 2009, 14:39

p.. pisze: Przynajmniej obecnie AZS Gorzów jest najlepszą drużyną w kraju.

Zalezy z jakiego pkt widzenia patrzeć- z pkt widzenia całej Europy najlepszą drużyną z naszego kraju jest Wisła- z przepysznym wręcz bilansem w euro 6:0 (jezeli już do czegokolwiek miałbym się przp... jesli chodzi o klub z Krakowa to tylko o stosunek koszy, który dla mniezawsze jest bardzo wazny, a który większość forumowiczów traktuje po macoszemu).

Z pkt widzenia Polski najlepsi jesteście Wy. Ale teraz porownajmy : w Polsce żyje około 38 mln ludzi.
A ile w całej Europie?

Przykro mi ale z bilansem 1-5 w euro i masakrycznym wręcz stosunkiem koszy jak dla mnie najlepszą drużyną nie jesteście.

(Chryste teraz ale się zacznie, za to ostatnie zdanie zapewne kibice z Gorzowa będą mnie chcieli na forum zlinczować ale....trudno, zawsze pisałem to co myśle na forum i nic tego nie zmieni)

Musimy pamiętać, że najwaznijesza jest zawsze repa i euro. W naszej lidze to każdy głupi potrafi wygrywać, gorzej w pucharach.

Co do Lotosu, to po prostu przez ostatnie parę dni aż nie chciało mi się komentować co ten klub wyczynia.
W watku o euro napisze więcej, ale to co się dzieje to jest po prostu masakra- brak stylu, rozmemłane zawodniczki, fatalny trener ,który umie wygrac tylko to co mu się należy z rozkładu, a żadnej niespodzianki nie potrafi sprawić.

I bzdurne argumenty o kontuzjach mnie nie przekonują - prawda jest taka, ze kazdy klub się boryka z kontuzjami w większym lub mniejszym stopniu, w kazdym klubie zawodniczki chorowaly na grype itd itd.

Nie usprawiedliwia to kiepskich meczy z Tarbes i Szeviep( zagranych na poł gwizdka), fatalnego meczu z Fenerem..... Miast szarpać sie ze Spartakiem, trzeba było zagrac dobry mecz z Fenerem.

A jak są w zespole kontuzje, to rolą dobrego trenera jest jest takie ustawienie taktyczne zespołu, że straty tej mozliwie w jak największym stopniu nie widać, ale Winnicki oczywiście tego nei zrobi, po co lepiej drzeć za przeproszeniem mordę przy linii bocznej i pajacować podniecając sie meczem, miast z chłodna głowa reagować na wydarzenia na boisku.
Bilans z euro 2-4 przy takich drogich zawodniczkach jak Beard, Christon , Philips plus Matović jest po prostu żenujący i trzeba sobie to otwarcie powiedzieć.

Sorry za offtop, ale ktos chyba musi włożyć przysłowiowy kij w to jakże rozjątrzone i rozdziadowane mrowicho.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 16:03

A ja troszkę Cie skontruje bez napinki ale też faktami ok?
W takiej grupie (zgoda są tam dobre zespoły) ale z Cohen ,Eweliną ,Katką ,Fernandez ,Burse, Marques to odpowiedz sobie sam szczerze patrząc po tym co się w tej grupie dzieje aż trochę głupio było by nie wygrywać .
Natomiast w lidze gdy nie można wszystkich samograjów na parkiet na raz rzucić wychodzi szydło z worka ,jak teraz Wisła przegra z CCC to będzie już chyba po wszystkim
i tu też sorki za off top
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 grudnia 2009, 16:28

friel pisze:A ja troszkę Cie skontruje bez napinki ale też faktami ok?
W takiej grupie (zgoda są tam dobre zespoły) ale z Cohen ,Eweliną ,Katką ,Fernandez ,Burse, Marques to odpowiedz sobie sam szczerze patrząc po tym co się w tej grupie dzieje aż trochę głupio było by nie wygrywać .
Natomiast w lidze gdy nie można wszystkich samograjów na parkiet na raz rzucić wychodzi szydło z worka ,jak teraz Wisła przegra z CCC to będzie już chyba po wszystkim
i tu też sorki za off top

W takiej grupie ?
Przypominam, że to w grupie Gorzowa są zespoły które mają po zaledwie jednej zawodniczce nie posiadającej paszportu europejskiego i w większości nie są to zawodniczki z najwyższej półki. :wink:
Czas zacząć wygrywać w Eurolidze, a nie popadać w euforie po niczego nie gwarantujących na koniec sezonu zwycięstwach w lidze.
Mnie sie wydaje, że trochę głupio wygrywać wygrywać z Salamancą, Schio i Pecsem a przegrywać z Gorzowem. :lol:
sorry za off top :D

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 07 grudnia 2009, 16:31

Saletra pisze:
W naszej lidze to każdy głupi potrafi wygrywać

Rzadko kiedy się udzielam ale nie mogę takich, za przeproszeniem, głupot czytać i tego nie skomentować.

Skoro w naszej lidze każdy głupi potrafi wygrywać to widzę uważasz nasz AZS za najgłupszy, czyż nie? Bo tak to właśnie wygląda...
Każdy głupi potrafi wygrywać, ale wszystkie spotkania na + ma jedynie Gorzów... I w tym, Wy wszyscy macie widzę jakiś problem...

Więc proszę o inny dobór słów jakbyś następnym razem miał coś podobnego napisać.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 07 grudnia 2009, 16:48

Po takim meczu jak wczoraj, Zamojski i Pastusiak powinni odpocząć nieco od sędziowania meczów w PLKK. A już do Trójmiasta to mają zakaz wstępu przynajmniej do czasu koronacji Lotosu :wink: Może wtedy ktoś odpuści im winy, choć wątpię.

Jeśli Fabio Fossati oglądał ten mecz, to powinien wycofać się z konkursu, albo przynajmniej usiąść i gorzko zapłakać nad jakością materiału ludzkiego, z którym musiałby nie tyle pracować, co wręcz zmagać się. Czubak - nic, Pawlak - gorzej niż nic, Jujka + Piekarska - pierwszą trudno w ogole oceniać, nad drugą lepiej spuścić zasłonę milczenia, Żurowska - jak na najlepszą z gorzowskich Polek to kiepsko, Kaczmarczyk - żart. Tomiałowicz nie zagrała wcale (why???), a statystycznie najlepsza z grona Polek Leciejewska zagrała kuriozalne zawody w obronie i ze 3 razy skompromitowała się pod dziurą. I dziwić się potem, że taka Dureika wydaje się być niemalże superstrzelbą na tyle naszych asów.
bball

p..
Amator

Postautor: p.. » 07 grudnia 2009, 18:37

Jeżeli w lidze każdy głupi potrafi wygrywać, to dlaczego Lotos ma 2 porażki, czy "najlepsza" Polska drużyna jaką niby jest Wisła ma tych porażek aż 4!. A twa Poznańska drużyna drogi kolego Saletra, ma tych porażek 9.! Więc proszę, nie praw herezji, że każdy głupi w lidze potrafi wygrywać wszystko.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 19:01

jest mi trochę smutno że nie ma refleksji.
Dla pewnej części forumowiczów Puchary są wyznacznikiem wszystkiego tak jak by grały tam sami genialni i niepokonani .
Pragnę sprowadzić kibiców na ziemię że ci genialni i nie pokonani mają w lidze 4 miejsce depcze im po piętach Toruń .
Dla mnie puchary trzeba trochę odcedzić grupy nie są równe ,ale nie skarżę się że mamy tylko jedno zwycięstwo , równie dobrze Wisła może trafić w końcu na Bibę i równie dobrze (ale nie musi) się zabawa skończy to są aż puchary a jednocześnie tylko jest taki przestrzał stylów gry i poziomów zespołów np. Rivas które przed sezonem starsi forumowicze kładli gdzieś tam koło nas a który kładzie dziś wszystkich na łopatki...
Uważam iż trzeba docenić to co robi AZS w lidze i przypominam kibicom że wyjście z grupy nic nie daje nikt już drugi raz po Wisłę reki nie wyciągnie .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 07 grudnia 2009, 19:56

Dajecie się wypuszczać Saletze jak małe miśki. Facet coś tam pod wąsem smęci, a wy się podniecacie. Fakty są takie, że AZS Gorzów jest najlepszym obecnie zespołem w kraju - tak jak w kopanej jest nim Wisła, w ręcznej męskiej Vive Kielce, a w męskim koszu Asseco. I tyle.

Z wczorajszego meczu zapadły mi w pamięci dwa cytaty eksperta Herkta, byłego trenera kadry.

"Sam ją wprowadzałem do kadry, jak miała 16 lat. Budzi nadzieję na przyszłość" - to o Piekarskiej, która dziś ma 24 lat i 6 miesięcy.

" Nie ma bezpiecznej przewagi we współczesnej koszykówce" - stwierdził Herkt w chyba drugiej lub trzeciej kwarcie, gdy Gorzów z -10 zrobił +10. Tak, to prawda, mam jeszcze w pamięci czwartą kwartę meczu z Hiszpanią na Euro'03, którą Polska przegrałą 10:31, cały mecz 81:87 i nie pojechała na igrzyska w nagrodę. Święte słowa, panie trenerze.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 grudnia 2009, 20:02

co do Wujka Wąsacza i jego komentarza, mnie urzekło powtarzane uparcie przez niego Rikardson( o Sam Richards) :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2009, 20:06

ajaja pisze:Dajecie się wypuszczać Saletze jak małe miśki. Facet coś tam pod wąsem smęci, a wy się podniecacie. Fakty są takie, że AZS Gorzów jest najlepszym obecnie zespołem w kraju - tak jak w kopanej jest nim Wisła, w ręcznej męskiej Vive Kielce, a w męskim koszu Asseco. I tyle.

No fajnie. Tylko, że w odróżnieniu od tych trzech teamów AZS nie poparł tej swojej supremacji żadnym tytułem mistrzowskim... Asseco/Prokom - sześć tytułów z rzędu, Vive - chyba trzy (ale tutaj mogę się mylić), piłkarska Wisła - dwa ostatnie pod rząd po dwóch latach przerwy, wcześniej trzy tytuły pod rząd. Zatem zestawianie Gorzowa z takimi tuzami jest póki co - delikatnie mówiąc - mocno na wyrost...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2009, 20:53

A w siatkę mężczyzn Delecta Bydgoszcz :)

Kto jest najlepszy w Polsce rozstrzygnie się na wiosnę. Na ten moment to Gorzów jest liderem a Lotos mistrzem i tyle.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2009, 21:06

No przecież Delecta tnie wszystkich, poza aktualnym mistrzem, więc jest najlepsza w Polsce. :) Bo co to za mistrz co nie dość, że przegrywa na inaugurację LM, to jeszcze u siebie z jakimiś cieniasami z dołu tabeli? Mistzowie Europy nie odnajdują sie w realiach polskiej ligi. :lol:

PS. Sorry za offtop, ale tak mi się skojarzyło.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 grudnia 2009, 21:25

Nie zwróciliście chyba uwagi na słowo obecnie. czemu patrzycie na to ile kto razy zdobywał mistrzostwo Polski? jakie to ma znaczenie do aktualnej sytuacji? Gorzów jak na razie pokonał wszystkich rywali i ma prawo czuć się aktualnie najlepszą drużyna w kraju. Jeśli mistrzostwo zdobędzie kto inny (odpukac :wink: ) to wtedy napiszemy że ten zespół jest najlepszy. Ot i cały ambaras 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2009, 21:35

Jest w tym jakaś logika. :wink: Jednak moim skromnym zdaniem najbardziej wymierną oceną jest koniec sezonu, bo wtedy tak naprawdę wszystko się rozstrzyga. W zeszłym sezonie w ekstraklasie piłkarskiej po 2/3 sezonu można było powiedzieć, że to Lech jest najlepszą drużyną. Ale sezon trwał troszkę dłużej niż 20 kolejek... Rzuciło mi się porównanie do potęg ostatnich lat w swoich ligach - fakt, w tym sezonie te drużyny póki co nadal są bezkonkurencyjne. Właśnie wziąłem pod uwagę ten szerszy kontekst i uznałem, że umieszczenie w tym gronie Gorzowa było przesadą. Cóż, użytkownikami tego forum rządzi subiektywizm i ja nie jestem oryginalny pod tym względem. :lol:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 grudnia 2009, 22:10

paulo2907 pisze:Jest w tym jakaś logika. :wink: Jednak moim skromnym zdaniem najbardziej wymierną oceną jest koniec sezonu, bo wtedy tak naprawdę wszystko się rozstrzyga. W zeszłym sezonie w ekstraklasie piłkarskiej po 2/3 sezonu można było powiedzieć, że to Lech jest najlepszą drużyną. Ale sezon trwał troszkę dłużej niż 20 kolejek... Rzuciło mi się porównanie do potęg ostatnich lat w swoich ligach - fakt, w tym sezonie te drużyny póki co nadal są bezkonkurencyjne. Właśnie wziąłem pod uwagę ten szerszy kontekst i uznałem, że umieszczenie w tym gronie Gorzowa było przesadą. Cóż, użytkownikami tego forum rządzi subiektywizm i ja nie jestem oryginalny pod tym względem. :lol:

Zgoda. To w takim razie wogole powstrzymajmy sie na razie od stwierdzeń kto i gdzie jest najlepszy. Bo jeszcze może się okazać że np w Eurolidze Wisła odpadnie przed Lotosem. O wszystkim zadecyduje przecież faza pucharowa. Tak jak i o wszystkim w PLKK zadecydują play-offy 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”