13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: 13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2009, 22:26

Czy ktoś gdzieś napisał, że Wisła jest najlepsza w Eurolidze?? :roll: Zresztą nie wiem jak inni, ale dla mnie prawdziwą wyrocznią będą play offy. Czy jednak nie można się cieszyć z tego, że po raz pierwszy Wisła - wszystko na to wskazuje - będzie mieć atut własnego parkietu w pierwszej rundzie? A Gorzowowi życzę powodzenia w walce o awans do 16-stki. Szanse jeszcze są - może niezbyt duże, ale trzeba walczyć.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2009, 00:38 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2009, 23:03

Stwierdzenie , że Gorzów jest obecnie najlepszą drużyną w kraju jest całkowicie nietrafione.
To jest koszykówka a nie piłka nożna czy inna dyscyplina sportu. Tutaj mistrzem nie zostaje ten kto na końcu jest na pierwszym miejscu,wszystko weryfikują PO.Poza prawdopodobną przewagą własnego parkietu , nie macie żadnego handicap-u i tyle...
Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).

Mi taki stan rzeczy odpowiada, ponieważ gdyby ktoś 3 lata temu mnie zapytał, czy chciałbym "drugi Lotos" :lol: w lidze ? Odpowiedziałbym - tak!- to tylko uatrakcyjni rozgrywki... :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 07 grudnia 2009, 23:07

Wiślak PB pisze:Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).

Jakbyś zapomniał to przed Wami są jeszcze Polkowice :lol: Więc ja bym rzekł że o mistrzostwo powinny walczyć Gorzów, Polkowice i Lotos :lol:

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2009, 23:19

tomisback pisze:
Wiślak PB pisze:Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).

Jakbyś zapomniał to przed Wami są jeszcze Polkowice :lol: Więc ja bym rzekł że o mistrzostwo powinny walczyć Gorzów, Polkowice i Lotos :lol:

Dlatego napisałem powinny ( jeszcze caps -lock dodałem :) ) . Zobaczymy co się wydarzy w najbliższych meczach... :)

PS- oj nie cieszyłbyś się tak gdyby nie ta ostatnia kwarta... :lol: :lol: :lol:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 23:20

chciałem dokładnie to samo napisać Tom ,ale ubiegłeś mnie .
Dodam tylko od siebie ,że jeżeli Orzeł wygra z Wisłą to sytuacja Krakowianek będzie nie do pozazdroszczenia
Ps "na chwilę obecną "nie znaczy to samo co na koniec sezonu więc nie wiem na co ta napinka
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 grudnia 2009, 23:22

p.. pisze:Jeżeli w lidze każdy głupi potrafi wygrywać, to dlaczego Lotos ma 2 porażki, czy "najlepsza" Polska drużyna jaką niby jest Wisła ma tych porażek aż 4!. A twa Poznańska drużyna drogi kolego Saletra, ma tych porażek 9.! Więc proszę, nie praw herezji, że każdy głupi w lidze potrafi wygrywać wszystko.

Moi Drodzy, sfromułowanie " kazdy głupi umie....", oznacza, dana rzecz jest prosta,łatwa do zrobieni,a nalezy postrzegać ta kolokację przenośnie, a nie dosłownie.

Dokładnie- nawet MKS w tej lidze potrafi wygrać jedno spotkanie, chociaż gra taką padakę, ze to koniec. w jednym wątku pisałem wg mnei dlaczego, nie chce mi się znowu powtarzać.
Gra niestety MUKSU jest wrecz niestrawialna i bardzo mi przykro z tego powodu :cry: , nie zmienia to faktu ,że i tak zespól ten potrafił w naszej lidze wyjudzić zwycięstwo,

Zaczyna mi się coraz bardziej podobać styl pisania ajaji - dobre teksty, tylko szkoda, ze tak rzadko decyduje się zabrać głos - natomiast smęcić pod wąsem ,nie potrafię, bo wąsów nie mam i nigdy nie posiadałem :D .

Wracając do Gorzowa- nie zgadzam się absolutnie z ajają - dla mnie nie moze by najlepszym zespołem polskim ten, co przegrywa w ojro jak leci. To w ojro wychodzi wartośc zespołu- to jest moje zdanie i naturalnie nikt nie musi sie z nim przecież zgadzać.

Natomiast naturalnie gratuluję Gorzowowi kompletu zwycięstw w lidze, to takze jest wyczyn, natomiast ja bym bardzo chciał zeby w mentalnościowce naszych koszykarek, trenerow itp było coś takiego : gram z zespołem z obcego kraju, skoro moge dokopac kazdemu w lidze, to tym większą mobilizacja są dla mnie rywale zagraniczni, bo to w końcu to oni sa "obcy" a nie rywale z własnego kraju i to za granicy o wiele większą frajdę daje pokazanei własnej supremacji" A tego własnie u większości polskich zespołow brakuje- z zębem, graja tylko w lidze, a jak juz muszą grać z zagranicą , to trują bzdury o debiucie, o tremie, o inauguracji ,o braku doświadczenia i sto innych wymysłów, byle tylko krygować brak pomysłu i kiepską postawę.

Zyczę Gorzowowi zeby dowalił kazdemu w swoje grupie w euro do końca i zeby z taką samą swadą jaką ogrywa zespoły w Polsce, ogrywał zespoły w euro.

Faktycznie rywale grupowi Wisły są może trochą słabsi od Waszych, ale wg mnie nie jest to duza różnica - całe szczęście, że Wisła potrafi wykorzystać swoją sytuację.

Jeszcze jedno zdanie odnośnie samego meczu-zapadła mi w pamięć jedna akcja- pod koniec spotkania, Piekarska spod samego kosza zrobiłą takiego klopsa/grzyba, że to woła o pomste o nieba. Nic tylko kląć po takim zagraniu nie pozostaje- popularny Jsbol gdyby był trenerem Gorzowa, chyba by ją zatłukł za takie zagranie po meczu.

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 07 grudnia 2009, 23:24

Wiślak PB pisze:

mecz trwa 40 minut (4x10) więc nie wiem do czego pijesz chłopie. Martw się lepiej o Wisłę bo już nie pierwszy mecz wtopiliście w ostatnich minutach.

PS. oj żal by Ci dupy nie ściskał gdyby nie ta ostatnia kwarta.

BEZ ODBIORU!

p..
Amator

Postautor: p.. » 07 grudnia 2009, 23:25

A jej koleżanka z repry. Niejaka Leciejewska jakie grzyby waliła? Zresztą dla Izy mecz bez grzyba, mecz stracony.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 23:25

I pewnie za to bokserskie obijanie tablicy się jej zebrało :)
Akurat o to bym się nie martwił gorzej iż ostatnio odnoszę wrażenie że do Kruszyny chyba nie dochodzi co robi źle ,ani jak to poprawić
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 07 grudnia 2009, 23:28

friel pisze:I pewnie za to bokserskie obijanie tablicy się jej zebrało :)
Akurat o to bym się nie martwił gorzej iż ostatnio odnoszę wrażenie że do Kruszyny chyba nie dochodzi co robi źle ,ani jak to poprawić

Myślę że dochodzi... po którymś z klopsów było słychać w TV soczyste "kur** mać". Na hali tego nie słychać ale widziałem dziś powtórkę meczu i wyraźnie się Kruszynka zirytowała. No ale cóż. Kruszyna miała być tylko zmienniczką Vidacić, a niestety musi być pierwszym centrem...

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2009, 23:44

tomisback pisze:
Wiślak PB pisze:

mecz trwa 40 minut (4x10) więc nie wiem do czego pijesz chłopie. Martw się lepiej o Wisłę bo już nie pierwszy mecz wtopiliście w ostatnich minutach.

PS. oj żal by Ci dupy nie ściskał gdyby nie ta ostatnia kwarta.

BEZ ODBIORU!

Ty pozwoliłeś na drobną uszczypliwość względem mnie (jako kibica Wisły) , to i ja pozwoliłem względem Ciebie.
No ale przepraszam jeżeli uraziłem twoje Gorzowskie ambicje.

PS Do niczego nie pije i juz nic nie pisze ,bo te posty nijak się mają do meczu

alexa0000
Nowy na forum

Postautor: alexa0000 » 08 grudnia 2009, 00:13

Przepraszam za byc może glupie pytanie, ale czy tylko ja nie mogę obejrzec meczu w necie na sport.tvp, czy też w ogóle z tym wideo jest cos nie tak? Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 grudnia 2009, 00:32

alexa0000 pisze:Przepraszam za byc może glupie pytanie, ale czy tylko ja nie mogę obejrzec meczu w necie na sport.tvp, czy też w ogóle z tym wideo jest cos nie tak? Dzięki z góry.

No właśnie nie tylko ty masz ten problem... "Przepraszamy. Wideo nie jest dostępne" i tyle mi się pojawia :roll: :roll:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

st
Żak

Postautor: st » 08 grudnia 2009, 10:06

p.. pisze:A jej koleżanka z repry. Niejaka Leciejewska jakie grzyby waliła? Zresztą dla Izy mecz bez grzyba, mecz stracony.

niestety ale dla Leci również mecz bez grzyba (szczególnie z lewej) jest meczem straconym ale poza tym robi swoje w obronie i czasem w ataku (jeśli na nią grają)

zastanawia mnie dlaczego Ślimak nie wpuścił choć na chwilkę Tomiałowicz - kontuzja, grypa czy brak zaufania??

alexa0000
Nowy na forum

Postautor: alexa0000 » 08 grudnia 2009, 15:34

Jesli chodzi o niedzialajace wideo z meczu,juz jest ok.Będę sobie myslec,ze to dzieki mojemu mailowi do nich :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”