13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 13 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia
Czy ktoś gdzieś napisał, że Wisła jest najlepsza w Eurolidze??
Zresztą nie wiem jak inni, ale dla mnie prawdziwą wyrocznią będą play offy. Czy jednak nie można się cieszyć z tego, że po raz pierwszy Wisła - wszystko na to wskazuje - będzie mieć atut własnego parkietu w pierwszej rundzie? A Gorzowowi życzę powodzenia w walce o awans do 16-stki. Szanse jeszcze są - może niezbyt duże, ale trzeba walczyć.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2009, 00:38 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Stwierdzenie , że Gorzów jest obecnie najlepszą drużyną w kraju jest całkowicie nietrafione.
To jest koszykówka a nie piłka nożna czy inna dyscyplina sportu. Tutaj mistrzem nie zostaje ten kto na końcu jest na pierwszym miejscu,wszystko weryfikują PO.Poza prawdopodobną przewagą własnego parkietu , nie macie żadnego handicap-u i tyle...
Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).
Mi taki stan rzeczy odpowiada, ponieważ gdyby ktoś 3 lata temu mnie zapytał, czy chciałbym "drugi Lotos"
w lidze ? Odpowiedziałbym - tak!- to tylko uatrakcyjni rozgrywki... 
To jest koszykówka a nie piłka nożna czy inna dyscyplina sportu. Tutaj mistrzem nie zostaje ten kto na końcu jest na pierwszym miejscu,wszystko weryfikują PO.Poza prawdopodobną przewagą własnego parkietu , nie macie żadnego handicap-u i tyle...
Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).
Mi taki stan rzeczy odpowiada, ponieważ gdyby ktoś 3 lata temu mnie zapytał, czy chciałbym "drugi Lotos"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Wiślak PB pisze:Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).
Jakbyś zapomniał to przed Wami są jeszcze Polkowice
tomisback pisze:Wiślak PB pisze:Nikt nie wie co się wydarzy. Jedyne co można teraz napisać to , że o mistrzostwo POWINNY walczyć 3-y drużyny ( Gorzów, Lotos , Wisła ).
Jakbyś zapomniał to przed Wami są jeszcze PolkowiceWięc ja bym rzekł że o mistrzostwo powinny walczyć Gorzów, Polkowice i Lotos
Dlatego napisałem powinny ( jeszcze caps -lock dodałem
PS- oj nie cieszyłbyś się tak gdyby nie ta ostatnia kwarta...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
chciałem dokładnie to samo napisać Tom ,ale ubiegłeś mnie .
Dodam tylko od siebie ,że jeżeli Orzeł wygra z Wisłą to sytuacja Krakowianek będzie nie do pozazdroszczenia
Ps "na chwilę obecną "nie znaczy to samo co na koniec sezonu więc nie wiem na co ta napinka
Dodam tylko od siebie ,że jeżeli Orzeł wygra z Wisłą to sytuacja Krakowianek będzie nie do pozazdroszczenia
Ps "na chwilę obecną "nie znaczy to samo co na koniec sezonu więc nie wiem na co ta napinka
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
p.. pisze:Jeżeli w lidze każdy głupi potrafi wygrywać, to dlaczego Lotos ma 2 porażki, czy "najlepsza" Polska drużyna jaką niby jest Wisła ma tych porażek aż 4!. A twa Poznańska drużyna drogi kolego Saletra, ma tych porażek 9.! Więc proszę, nie praw herezji, że każdy głupi w lidze potrafi wygrywać wszystko.
Moi Drodzy, sfromułowanie " kazdy głupi umie....", oznacza, dana rzecz jest prosta,łatwa do zrobieni,a nalezy postrzegać ta kolokację przenośnie, a nie dosłownie.
Dokładnie- nawet MKS w tej lidze potrafi wygrać jedno spotkanie, chociaż gra taką padakę, ze to koniec. w jednym wątku pisałem wg mnei dlaczego, nie chce mi się znowu powtarzać.
Gra niestety MUKSU jest wrecz niestrawialna i bardzo mi przykro z tego powodu
Zaczyna mi się coraz bardziej podobać styl pisania ajaji - dobre teksty, tylko szkoda, ze tak rzadko decyduje się zabrać głos - natomiast smęcić pod wąsem ,nie potrafię, bo wąsów nie mam i nigdy nie posiadałem
Wracając do Gorzowa- nie zgadzam się absolutnie z ajają - dla mnie nie moze by najlepszym zespołem polskim ten, co przegrywa w ojro jak leci. To w ojro wychodzi wartośc zespołu- to jest moje zdanie i naturalnie nikt nie musi sie z nim przecież zgadzać.
Natomiast naturalnie gratuluję Gorzowowi kompletu zwycięstw w lidze, to takze jest wyczyn, natomiast ja bym bardzo chciał zeby w mentalnościowce naszych koszykarek, trenerow itp było coś takiego : gram z zespołem z obcego kraju, skoro moge dokopac kazdemu w lidze, to tym większą mobilizacja są dla mnie rywale zagraniczni, bo to w końcu to oni sa "obcy" a nie rywale z własnego kraju i to za granicy o wiele większą frajdę daje pokazanei własnej supremacji" A tego własnie u większości polskich zespołow brakuje- z zębem, graja tylko w lidze, a jak juz muszą grać z zagranicą , to trują bzdury o debiucie, o tremie, o inauguracji ,o braku doświadczenia i sto innych wymysłów, byle tylko krygować brak pomysłu i kiepską postawę.
Zyczę Gorzowowi zeby dowalił kazdemu w swoje grupie w euro do końca i zeby z taką samą swadą jaką ogrywa zespoły w Polsce, ogrywał zespoły w euro.
Faktycznie rywale grupowi Wisły są może trochą słabsi od Waszych, ale wg mnie nie jest to duza różnica - całe szczęście, że Wisła potrafi wykorzystać swoją sytuację.
Jeszcze jedno zdanie odnośnie samego meczu-zapadła mi w pamięć jedna akcja- pod koniec spotkania, Piekarska spod samego kosza zrobiłą takiego klopsa/grzyba, że to woła o pomste o nieba. Nic tylko kląć po takim zagraniu nie pozostaje- popularny Jsbol gdyby był trenerem Gorzowa, chyba by ją zatłukł za takie zagranie po meczu.
Wiślak PB pisze:
PS- oj nie cieszyłbyś się tak gdyby nie ta ostatnia kwarta...![]()
![]()
mecz trwa 40 minut (4x10) więc nie wiem do czego pijesz chłopie. Martw się lepiej o Wisłę bo już nie pierwszy mecz wtopiliście w ostatnich minutach.
PS. oj żal by Ci dupy nie ściskał gdyby nie ta ostatnia kwarta.
BEZ ODBIORU!
A jej koleżanka z repry. Niejaka Leciejewska jakie grzyby waliła? Zresztą dla Izy mecz bez grzyba, mecz stracony.
I pewnie za to bokserskie obijanie tablicy się jej zebrało 
Akurat o to bym się nie martwił gorzej iż ostatnio odnoszę wrażenie że do Kruszyny chyba nie dochodzi co robi źle ,ani jak to poprawić
Akurat o to bym się nie martwił gorzej iż ostatnio odnoszę wrażenie że do Kruszyny chyba nie dochodzi co robi źle ,ani jak to poprawić
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:I pewnie za to bokserskie obijanie tablicy się jej zebrało
Myślę że dochodzi... po którymś z klopsów było słychać w TV soczyste "kur** mać". Na hali tego nie słychać ale widziałem dziś powtórkę meczu i wyraźnie się Kruszynka zirytowała. No ale cóż. Kruszyna miała być tylko zmienniczką Vidacić, a niestety musi być pierwszym centrem...
tomisback pisze:Wiślak PB pisze:
PS- oj nie cieszyłbyś się tak gdyby nie ta ostatnia kwarta...![]()
![]()
mecz trwa 40 minut (4x10) więc nie wiem do czego pijesz chłopie. Martw się lepiej o Wisłę bo już nie pierwszy mecz wtopiliście w ostatnich minutach.
PS. oj żal by Ci dupy nie ściskał gdyby nie ta ostatnia kwarta.
BEZ ODBIORU!
Ty pozwoliłeś na drobną uszczypliwość względem mnie (jako kibica Wisły) , to i ja pozwoliłem względem Ciebie.
No ale przepraszam jeżeli uraziłem twoje Gorzowskie ambicje.
PS Do niczego nie pije i juz nic nie pisze ,bo te posty nijak się mają do meczu
Przepraszam za byc może glupie pytanie, ale czy tylko ja nie mogę obejrzec meczu w necie na sport.tvp, czy też w ogóle z tym wideo jest cos nie tak? Dzięki z góry.
alexa0000 pisze:Przepraszam za byc może glupie pytanie, ale czy tylko ja nie mogę obejrzec meczu w necie na sport.tvp, czy też w ogóle z tym wideo jest cos nie tak? Dzięki z góry.
No właśnie nie tylko ty masz ten problem... "Przepraszamy. Wideo nie jest dostępne" i tyle mi się pojawia
Kozak w necie - pizda w świecie!

p.. pisze:A jej koleżanka z repry. Niejaka Leciejewska jakie grzyby waliła? Zresztą dla Izy mecz bez grzyba, mecz stracony.
niestety ale dla Leci również mecz bez grzyba (szczególnie z lewej) jest meczem straconym ale poza tym robi swoje w obronie i czasem w ataku (jeśli na nią grają)
zastanawia mnie dlaczego Ślimak nie wpuścił choć na chwilkę Tomiałowicz - kontuzja, grypa czy brak zaufania??
Jesli chodzi o niedzialajace wideo z meczu,juz jest ok.Będę sobie myslec,ze to dzieki mojemu mailowi do nich 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”