Puchar Polski 2009/2010

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Marek1990
Kadet

Re: Puchar Polski 2009/2010

Postautor: Marek1990 » 09 grudnia 2009, 22:48

W środę rozegrane zostały dwa spotkania w ramach rozgrywek Pucharu Polski koszykarek. Zwycięsko z tych konfrontacji wyszły zespoły ŁKS-u Siemens AGD Łódź i Odry Brzeg.W zaległym spotkaniu III rundy łodzianki we własnej hali pokonały MUKS Poznań 68:58. O losach meczu rozstrzygnęła ostatnia kwarta. Zespół ŁKS-u do wygranej poprowadziła Leona Jankowska, zdobywczyni 19 punktów. W szeregach ekipy ze stolicy Wielkopolski najskuteczniejsze były Paulina Antczak i Esmery Vargas-Sanchez - obie rzuciły po 11 punktów.

ŁKS Siemens AGD Łódź - MUKS Poznań 68:58 (15:12, 16:13, 15:20, 22:13)

W dodatkowym meczu o prawo występów w kolejnej rundzie rywalizowały natomiast zespoły Odry Brzeg i Artego Bydgoszcz. Działacze beniaminka ekstraklasy nalegali, aby przełożyć to spotkanie na inny termin. Nie przystali jednak na to brzeżanie i Artego na środowe spotkanie zawitało w juniorskim zestawieniu. Dziwić więc nie mogło zwycięstwo Odry w rozmiarach aż 135:43. Popis skuteczności zaprezentowały Jazmine Sepulveda i Brittany Denson, które dla Odry rzuciły odpowiednio 34 i 35 punktów.

Odra Brzeg - Artego Bydgoszcz 135:43 (41:12, 32:10, 32:7, 30:14)

www.sportowefakty.pl

hahaha... Nie no Sepulveda pokazała pokaz skutecznosci 5/15 za 3...:D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 grudnia 2009, 22:52

Marek1990 pisze: Działacze beniaminka ekstraklasy nalegali, aby przełożyć to spotkanie na inny termin. Nie przystali jednak na to brzeżanie i Artego na środowe spotkanie zawitało w juniorskim zestawieniu.

a wszystko spowodowane paniką przed spotkaniem z poznańską INEĄ AZS...... :wink:
TERAZ jeszcze bardziej życzę podopiecznym pani Dydek zwycięstwa!!!! Czesiek będzie wtedy syty tylko owca nie cała.... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 grudnia 2009, 14:12

ja tam liczę na zwycięstwo Artego w lidze w starciu z AZS P..... to chyba naturalne że trener Artego woli oszczędzac zawodniczki przed bardzo ważnym meczem w lidze - który może decydować o przyszłości ARTEGO w FGE niz w NIC NIE ZNACZĄCYM Pucharze Polski......

Co do Odry - Zyzkowski powinien jednak dać szanse wszystkim swoim dziewczynom jeśli Artego przyjeżdza w takim składzie...

a ten ogrywał Amerykanki :lol: :lol: :lol: Przecież wynikiem 135-43 i tak się nikt nie będzie podniecał :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Fan KS Odry brzeg
Żak

Postautor: Fan KS Odry brzeg » 10 grudnia 2009, 19:21

koszykarz pisze:ja tam liczę na zwycięstwo Artego w lidze w starciu z AZS P..... to chyba naturalne że trener Artego woli oszczędzac zawodniczki przed bardzo ważnym meczem w lidze - który może decydować o przyszłości ARTEGO w FGE niz w NIC NIE ZNACZĄCYM Pucharze Polski......

Co do Odry - Zyzkowski powinien jednak dać szanse wszystkim swoim dziewczynom jeśli Artego przyjeżdza w takim składzie...

a ten ogrywał Amerykanki :lol: :lol: :lol: Przecież wynikiem 135-43 i tak się nikt nie będzie podniecał :lol: :lol: :lol:

Widzę, że jakaś niewyjaśniona zazdrość przemawia. Czyżby Toruń nigdy tak wysoko nie wygrał? Dla twojej wiadomości dla niektórych Puchar Polski jest ważny.
Jak dla mnie mimo zmęczenia ten mecz może dać wiele naszym zawodniczkom na podłożu psychologicznym.
W SERCU MOIM ODRA BRZEG I NA DOBRE I NA ZŁE

Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 grudnia 2009, 20:11

To tylko jakieś rezerwy Bydgoszczy były, podstawowe zawodniczki oszczędzane są na ligę. Mimo wszystko eval 197 (w tym Denson: 60) do -5 robi wrażenie.
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 grudnia 2009, 21:53

Fan KS Odry brzeg pisze:Widzę, że jakaś niewyjaśniona zazdrość przemawia. Czyżby Toruń nigdy tak wysoko nie wygrał? Dla twojej wiadomości dla niektórych Puchar Polski jest ważny.
Jak dla mnie mimo zmęczenia ten mecz może dać wiele naszym zawodniczkom na podłożu psychologicznym.

Z rezerwami beznadziejnie słabego klubu powinniście wygrac ponad 100 punktami. Grajac oczywiście pierwszym składem! Czego mam Wam zazdrośc? Dla mnie wazne jest zwyciestwo chocby jednym punktem, ale ZWYCIESTWO! Dla mnie PP to mozliwość ogrywania młodych i nie doswiadczonych zawodniczek. Czyli wyniki takie jak Brzeg-Bydzia czy Piekary-Leszno maja małe znaczenie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 10 grudnia 2009, 22:25

hermes46 pisze:Z rezerwami beznadziejnie słabego klubu powinniście wygrac ponad 100 punktami. Grajac oczywiście pierwszym składem! Czego mam Wam zazdrośc? Dla mnie wazne jest zwyciestwo chocby jednym punktem, ale ZWYCIESTWO! Dla mnie PP to mozliwość ogrywania młodych i nie doswiadczonych zawodniczek. Czyli wyniki takie jak Brzeg-Bydzia czy Piekary-Leszno maja małe znaczenie!

Po pierwsze my w tym meczu nie mieliśmy możliwości grać juniorkami, ponieważ 3 z 4 są poważnie kontuzjowane, a czwarta (Ola Teklińska) też ma jakieś problemy ze zdrowiem, dlatego zagrała tylko 8 min. Z powodu tych kontuzji na szybko zgłoszono jeszcze jedną juniorkę Anete Bolek, która wczoraj zadebiutowała w seniorskim zespole.

Po drugie ten mecz trener potraktował jako zwykły trening/sparing przed meczem z Tęczą. Na tą chwilę mamy 8 zawodniczek zdolnych do gry (doszła jeszcze kontuzja Marty Żyłczyńskiej) i na treningu nie ma możliwości przećwiczenia różnych zagrywek pod mecz. A tu nadażyła się taka okazja i w czasie meczu było widać zmiany taktyki naszego zespołu.

To jaki ty masz stosunek do PP to mnie mało obchodzi. Jak dla mnie jest on ważny, choć oczywiście nie tak jak liga, ale mimo wszystko w każdym meczu powinno się walczyć o zwycięstwo i to największymi, możliwymi środkami, jeżeli jest taka konieczność.
Naturalnie wczorajszy mecz i wynik nie mają dużego znaczenia, bo to był po prostu trening Odry przed sobotnim meczem z Tęczą. Artego przyjechało w juniorskim składzie, praktycznie oddając mecz walkowerem, ale to ich sprawa.

A to że brzescy kibice cieszą się z takiego rozstrzygnięcia to chyba nic złego. Nie w każdym meczu widzi się swoją drużynę, która rzuca 135 punktów, niezależnie od klasy przeciwnika.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 grudnia 2009, 15:11

faktycznie Żyła nie zagrała ani minuty co sie stało?
Poza zdobycza punktowa DLA MNIE wazna jest walka na boisku!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 11 grudnia 2009, 16:45

hermes46 pisze:faktycznie Żyła nie zagrała ani minuty co sie stało?

Żyła ma naciągnięte ścięgna Achillesa. Nie pogra do końca roku.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... czynskiej/

EDIT
IV runda Pucharu Polski

W dniu 11 grudnia rozlosowano pary i gospodarzy IV rundy Pucharu Polski kobiet. Poniżej prezentujemy szczegółowy harmonogram.

Odra Brzeg - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski (27 stycznia 2010)
Energa Toruń - CCC Polkowice (20 stycznia 2010)
Wisła Can Pack Kraków - ŁKS Siemens AGD Łódź (27 stycznia 2010)
Blachy Pruszyński Lider Pruszków - Lotos Gdynia (27 stycznia 2010)

http://rozgrywki.pzkosz.pl/?p=15&s=1&id=373

daniel_balinski
Nowy na forum

Postautor: daniel_balinski » 13 grudnia 2009, 13:15

Roberto930 pisze:
hermes46 pisze:faktycznie Żyła nie zagrała ani minuty co sie stało?

Żyła ma naciągnięte ścięgna Achillesa. Nie pogra do końca roku.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... czynskiej/

EDIT
IV runda Pucharu Polski

W dniu 11 grudnia rozlosowano pary i gospodarzy IV rundy Pucharu Polski kobiet. Poniżej prezentujemy szczegółowy harmonogram.

Odra Brzeg - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski (27 stycznia 2010)
Energa Toruń - CCC Polkowice (20 stycznia 2010)
Wisła Can Pack Kraków - ŁKS Siemens AGD Łódź (27 stycznia 2010)
Blachy Pruszyński Lider Pruszków - Lotos Gdynia (27 stycznia 2010)

http://rozgrywki.pzkosz.pl/?p=15&s=1&id=373

kiedy będzie wiadomo, kto w tym roku organizuje finał Pucharu Polski? Tak swoją drogą to ciekawie zapowiada się mecz Energii z Polkowicami...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 grudnia 2009, 13:34

ja mam nadzieję, że żadnych ciekawostek nie będzie i Energa spokojnie awansuje dalej, a w Orzełku pograją dużo więcej Bednarczyk, Rozwadowska, Paździerska, Puss czy nawet Nowak...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 13 grudnia 2009, 13:50

Kuba pisze:ja mam nadzieję, że żadnych ciekawostek nie będzie i Energa spokojnie awansuje dalej, a w Orzełku pograją dużo więcej Bednarczyk, Rozwadowska, Paździerska, Puss czy nawet Nowak...

moim zdaniem ten mecz idealnie pasuje zespołowi Polkowic przede wszystkim pod kątem finansowym ponieważ cztery dni wcześniej rozgrywać on będzie mecz ligowy właśnie w mieście Kopernika...... :wink:
Polkowiczanki mogą w Toruniu zostać i do bólu zwiedzać to piękne miasto.... :lol:
a w razie czego wszyscy przenocują u Jańci niczym z wątku serialu "Dom",gdzie u jednego z bohaterów nocowała cała druzyna Cracovii!!! :wink: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 grudnia 2009, 14:51

a co za tym idzie przyjada kibice i wraz z kibiacmi AZs-u bedziemy tez "zwiedzac" do bólu miasto!!! :mrgreen: :lol: :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 stycznia 2010, 20:59

dziś Orzełek pokonał Energę jakos w okolicach 80:46. Toruń bez Gladden, Krawiec, Gajdy i chyba jeszcze kogoś (Gulak?). caly internet milczy - szkoda. dzieki Paździoch za informacje ;)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 18 stycznia 2010, 21:17

Kuba pisze:dziś Orzełek pokonał Energę jakos w okolicach 80:46. Toruń bez Gladden, Krawiec, Gajdy i chyba jeszcze kogoś (Gulak?). caly internet milczy - szkoda. dzieki Paździoch za informacje ;)

Czyli wygraliście z druga piątką ENERGI!! GRATULACJE!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”