Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: Ałgaja » 06 stycznia 2010, 16:42

flash pisze:Dla Lotosu odejście Pawlak to z kolei megaproblem z rotacją Polek... Zakładając, że pozostałe jednak zostaną, do końca stycznia Krawiec będzie musiał wyciągnąć kogoś, np. (strzelam) z Torunia, np. (strzelam) Galę. Choć tej podobno, najbliżej w tej chwili do... Leszna. :shock: Tak czy owak, jeśli na play-offy do Lotosu dołączyłyby dwie niezłej klasy Amerykanki (wolnych wciąż nie brakuje, np. Holdsclaw ;)), to nadal widzę dla takiego zespołu (Phillips, Matovic, 2 x USA + Polki) realną szansę na grę w finale...

A nie przypadkiem do 15tego stycznia? Bo chyba wtedy się okienko zamyka...czyli bardzo niedługo.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 06 stycznia 2010, 17:25

przestańcie doszukiwać się głębszych ideologii i sentymentów. Pawlaczka już przed sezonem miała iść do Wisły i teraz zrobiła to, co zrobiła. Po prostu uznała, że dla jej kariery taki krok będzie najlepszy. Nie chciała się zgodzić na renegocjację kontraktu i poszła tam, gdzie ją chcieli. Nie nam przesądzać, czy miała płacone za ten sezon, czy nie. Z jej ust nigdy takie słowa nie padły i nie chce mi się wierzyć, że nie dostała ani złotówki w tym sezonie.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 stycznia 2010, 19:07

Był przed chwilą rozmowa z Pauliną i Krawczykiem.
Pawlak głównie dziękowała kibicom, Krawczykowi (sic) itd.
Krawczyk przede wszystkim był wku...ny że mu Pawlak uciekła. Tłumaczył że Paulina zgodziła się na obniżenie kontraktu do tego z zeszłego sezonu a po rozmowie z menadżerem zmieniła zdanie.

Co do składu mają się pojawić dwie nowe Amerykanki i Szwedka :shock: :shock: (dobrze że nie szukamy wśród Eskimosek -choć z drugiej strony Szwedki mają fajną koszykarską młodzież)
No i Ivana trenuje już w Gdyni.
Rozstanie w tzw "chłodnej zgodzie"

I tyle co się dowiedzieliśmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 stycznia 2010, 19:16

A tak na serio - niepoważne jest porównanie koszykarskiej "niechęci" Wisły i Lotosu do niechęci na każdej płaszczyźnie Wisły i Cracovii.

otóż to!!!

Za Pauliną grającą w drużynie przeciwnej nigdy nie przepadałem i zawsze mnie denerwowała swoją tzw. agresywnością w grze :)

Nie oceniam jej prywatnie bo pewnie może być inną osobą poza parkietem. Czas pokaże.

Cóż za Gdynią i Lotosem nigdy nie przepadałem ale nie cieszą mnie informacje stamtąd docierające. Oby rafineria przeznaczała takie pieniądze by klub pozostał w PLKK by to co się dzieje nie było początkiem lawiny....
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 19:18 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 06 stycznia 2010, 19:18

hellraiser pisze:Był przed chwilą rozmowa z Pauliną i Krawczykiem.
Pawlak głównie dziękowała kibicom, Krawczykowi (sic) itd.
Krawczyk przede wszystkim był wku...ny że mu Pawlak uciekła. Tłumaczył że Paulina zgodziła się na obniżenie kontraktu do tego z zeszłego sezonu a po rozmowie z menadżerem zmieniła zdanie.

Co do składu mają się pojawić dwie nowe Amerykanki i Szwedka :shock: :shock: (dobrze że nie szukamy wśród Eskimosek -choć z drugiej strony Szwedki mają fajną koszykarską młodzież)
No i Ivana trenuje już w Gdyni.
Rozstanie w tzw "chłodnej zgodzie"

I tyle co się dowiedzieliśmy.

szkoda że nie Islandka. Bo jest jedna taka bardzo zdolna.
Szwedek specjalnie nie znam, może ta ze Spartaka, która chyba nie grała w tym zespole.

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 06 stycznia 2010, 19:30

Może któraś z sióstr Eldebrink ?:)

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Postautor: gogo » 06 stycznia 2010, 19:36

"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 19:36

czyli Paula jest cały czas zawodniczką Lotosu? :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 06 stycznia 2010, 19:45

Nikt kto normalny - za takiego uważam Krawca - nie buduje budżetu "od dupy strony" i nie zaprasza bardzo drogich Amerykanek na pierwszą część sezonu, by nie mieć pieniędzy na drugą część rozgrywek. Dlatego pytam się dlaczego w nazwie klubu ciągle jest jeszcze "Lotos"??? Przecież rewolucja jak dokonuje się w naszym klubie nie jest spowodowana tym, że prezes zaplanował, że Pawlak nie zapłaci, a Matović zapłaci i jakoś dociągnie się do końca rundy, a potem "renegocjuje warunki"...

Postawiliśmy na złego, paliwowego konia. Była przed sezonem szansa na inny klimat i większy od ubiegłosezonowego budżet, ale wybraliśmy lojalność względem sponsora, więc ten pięknie nam się odwdzięcza...

Tylko niech kibice spoza Gdyni nie piszą źle o mieście, że niby patrzy się na rozpad klubu i nic - to obecnie nasz największy sponsor, czy raczej darczyńca ...

Wiele zależy od tego, czy zostanie Lecia i jakie Amerykanki mają zająć miejsce Beard i Christon. :roll:

Mimo wszystko nie skreślałbym jeszcze gdynianek z listy medalistów 2009/2010...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 19:51

reaktywacja pisze:

Mimo wszystko nie skreślałbym jeszcze gdynianek z listy medalistów 2009/2010...

oczywiście....moim zdaniem ta drużyna będzie cały czas solidna,bo Gdynia ma przede wszystkim niezwykle operatywnego prezesa!!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 06 stycznia 2010, 20:11

Szkoda, że stało się tak jak się stało, bo w czubie tabeli zrobiłoby się naprawde ciekawe... Wisła i Gorzów się wzmocniły , do Torunia i Polkowic mają dołączyć nowe zawodniczki i brakuje tylko Tamiki w Lotosie.... Powolutku liga robi się coraz bardziej wyrównana, i nie zdziwiłbym się gdyby Polkowice czy Toruń troszke namieszali. Oczywiscie jeśli to będą wzmocnienia, a nie "wzmocnienia" pzdr. :)

swatch
Amator

Postautor: swatch » 06 stycznia 2010, 23:59

No to witamy oficjalnie w lotosie Louice Halvarsson:)
^^

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 07 stycznia 2010, 00:33

swatch pisze:No to witamy oficjalnie w lotosie Louice Halvarsson:)

Bardzo jestem ciekaw jaki z tej mąki będzie chleb, chociaż z Ivaną, Lecią i Louice nie wyglądamy źle pod koszem.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 07 stycznia 2010, 00:36

Tak tylko Leciejewska wraca za miesiąc do gry dopiero, a i po tym zabiegu nie wiadomo jak z jej formą...

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 stycznia 2010, 00:48

Jak się poszczęści to w całym tym zamieszaniu może jeszcze Pawlak zostanie i nie wyglądał by tak tragicznie skład :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”