Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 15 stycznia 2010, 22:25

anatol pisze:A prezes Krystek ma złe serce????????? :D :D :D

oj ta litera G... :wink: ZAPYTAJ SIĘ zawodniczki też na G,jakie ma serce prezes Krystek.... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

anatol
Żak

Postautor: anatol » 15 stycznia 2010, 22:35

matrix pisze:
anatol pisze:A prezes Krystek ma złe serce????????? :D :D :D

oj ta litera G... :wink: ZAPYTAJ SIĘ zawodniczki też na G,jakie ma serce prezes Krystek.... :lol:

Z tego co wiadomo to Gajda ma menagera jak większość zawodniczek na tzw topie i nie przypuszczam aby ten menager nie był w stanie szybciutko "WYJAŚNIĆ" sytuacji prawnej.
A swoją drogą to jest naprawdę kilka ważnych i jednocześnie sympatycznych zawodniczek w Energi.Np Krawiec to też ŁAKOMY kąsek.
Myślę że te 2 zawodniczki powinny być pod szczególnym nadzorem bo jak ich zabraknie to amerykańskie GWIAZGY nie wystarczą.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 stycznia 2010, 22:42

anatol pisze:Myślę że te 2 zawodniczki powinny być pod szczególnym nadzorem bo jak ich zabraknie to amerykańskie GWIAZGY nie wystarczą.

no i tu się z Tobą całkowicie zgadzam.....Agata i Monika są "nie do wyjęcia" choć w życiu to ja już wszystko widziałem i to samo mógłbym powiedzieć np. o Pauli :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2010, 22:45

Jeśli potwierdzą się plotki o potencjalnym odejściu Gajdy z Torunia, to Energa może zapomnieć o włączeniu się do walki o czołowe lokaty, a zacznie oglądać się za siebie, żeby nikt jej nie wyprzedził w tabeli. Agata to 40% wartości Torunia w tej chwili. bez tej zawodniczki atak Energi może praktycznie przestać istnieć. szybki atak na pewno. pozycyjny - z dużym prawdopodobieństwem. Na co wam wówczas Krawiec, Gladden czy podkoszowe, jak nie będzie komu dogrywać do nich piłek? Przepraszam, ale Natalia Waligórska to nie jest poziom, do którego przyzwyczaiła was Agata. to nie jest chyba nawet poziom niżej. choć szkoda, bo dziewczyna fajnie się zapowiadała, ale gdy postawiła wszystko na jedną kartę (Lotos), to wiele z tego nie wyszło.

Bardzo żałuję, że Agata nie została w Polkowicach, tylko przeszła do Torunia gdzie (chyba nieco na wyrost) obiecali złote góry. Z nią w składzie moglibyśmy... ehhh ;)

co by nie mówic - fakt faktem, że obszerność ruchów transferowych w Toruniu jest imponująca. mam tylko nadzieję, ze wszystkie czarne scenariusze się nie sprawdzą, bo szkoda by było. tak myślę ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 stycznia 2010, 22:51

Kuba pisze:Jeśli potwierdzą się plotki o potencjalnym odejściu Gajdy z Torunia,

a co Wy z Ta Agatą,jak pragnę..... :lol: myślę,ze mama Was wystarczająco naprowadziła,a Wy jeszcze nie kumacie :shock:

anatol
Żak

Postautor: anatol » 15 stycznia 2010, 22:55

Kuba pisze:Jeśli potwierdzą się plotki o potencjalnym odejściu Gajdy z Torunia, to Energa może zapomnieć o włączeniu się do walki o czołowe lokaty, a zacznie oglądać się za siebie, żeby nikt jej nie wyprzedził w tabeli. Agata to 40% wartości Torunia w tej chwili. bez tej zawodniczki atak Energi może praktycznie przestać istnieć. szybki atak na pewno. pozycyjny - z dużym prawdopodobieństwem. Na co wam wówczas Krawiec, Gladden czy podkoszowe, jak nie będzie komu dogrywać do nich piłek? Przepraszam, ale Natalia Waligórska to nie jest poziom, do którego przyzwyczaiła was Agata. to nie jest chyba nawet poziom niżej. choć szkoda, bo dziewczyna fajnie się zapowiadała, ale gdy postawiła wszystko na jedną kartę (Lotos), to wiele z tego nie wyszło.

Bardzo żałuję, że Agata nie została w Polkowicach, tylko przeszła do Torunia gdzie (chyba nieco na wyrost) obiecali złote góry. Z nią w składzie moglibyśmy... ehhh ;)

co by nie mówic - fakt faktem, że obszerność ruchów transferowych w Toruniu jest imponująca. mam tylko nadzieję, ze wszystkie czarne scenariusze się nie sprawdzą, bo szkoda by było. tak myślę ;)

Masz racje Kuba,ja już pisałem,że pozbycie się Gajdy może odbić się czkawką Polkowicom bo klasowa polka na jedynce przy takich zagranicznych grajkach to skarb.Ale okienko transferowe jest otwarte do 31 stycznia :D :D :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2010, 22:57

matrix pisze:
Kuba pisze:Jeśli potwierdzą się plotki o potencjalnym odejściu Gajdy z Torunia,

a co Wy z Ta Agatą,jak pragnę..... :lol: myślę,ze mama Was wystarczająco naprowadziła,a Wy jeszcze nie kumacie :shock:

Matrix - przyznaje bez bicia, że nie śledzę dyskusji od poczatku do końca ;-) mignęło mi, że PODOBNO Agata miałaby odejść z Torunia i wystawiłem swoje zdanie w tej kwestii ;-) jeśli miałoby się tak nie stać - ja się cieszę. na prawdę :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 stycznia 2010, 23:30

może nie znam się na koszykówce,ale na umiejętnosciach Agaty Nowackiej-Gajdy to ja się juz poznałem w pierwszym Jej sezonie w Toruniu(lata 90-te) i wierzcie mi,że to jest ostatnia polska koszkarka,której z grodu Kopernika ja bym się pozbywał!!! :lol: :wink:

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 16 stycznia 2010, 12:19

Transfery, bajery, plotki itp. Ale jedno trzeba jednoznacznie zaznaczyć, że działacze i trener w Toruniu zachowują się jak dzieci we mgle. Przed sezonem była deklaracja o grze Polkami, w ostatnim czasie to zalew transferów, począwszy od Ristić... Przyjścia, pożegnania... To wszystko jest jakby postawione na głowie, gdzie tu jakaś logika, koncepcja trenerska? Wygląda to bardziej na chybił trafił, no ale jak będzie z tego efekt w postaci walki o medal to na koniec sezonu pewnie zostaną rozgrzeszeni :-)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 stycznia 2010, 13:23

markylipek pisze:To wszystko jest jakby postawione na głowie, gdzie tu jakaś logika, koncepcja trenerska? Wygląda to bardziej na chybił trafił, no ale jak będzie z tego efekt w postaci walki o medal to na koniec sezonu pewnie zostaną rozgrzeszeni :-)

ja po części rozumiem toruńskich działaczy? Kto będzie na koniec zadowolony z kolejnego piatego miejsca? Sponsorzy? Działacze? Kibice? Czasami w życiu trzeba wszystko postawić na jedną kartę i oby to przyniosło efekt. Czym się przyciagnie dodatkowych sponsorów z dodatkowymi finasami? tylko jednym!!! zadawalającym miejscem na koniec sezonu,czego wszystkim sympatykom toruńskich Katarzynek szczerze życzę....

mama
Żak

Postautor: mama » 18 stycznia 2010, 21:49

Edo z prezesem mają przeanalizować czy jest szansa dostania się do czwórki lub nie wpadnięcia na Wisłę. Od tego ma zależeć czy zostanie zarazem Egenti i Fluker czy tylko jedna z nich. Mówiąc wprost, zaoszczędzić już teraz jeżeli efektem i tak ma być góra piąte miejsce. Chyba, że jednak dojdą do innych wniosków.
Charity jest droższa, ale wiemy za to co prezentuje. Fluker końcówkę dzisiejszego meczu miała dobrą, więc nie mozna jej skreślać. Tym bardziej, że jest kompletnie jeszcze niezgrana z drużyną. Z tego co mówił Edo wywnioskowałem, że jeżeli miałaby zostać tylko jedna to wolałby Charity z czym akurat się zgadzam. Tylko co na to skarbonka. Najpóźniej do końca miesiąca zapadnie decyzja czy zostaną obie.

I domyślam się, że teraz rozpocznie się dyskusja, jak można...

Omanic na pytanie "dziennikarki" TVP INFO, ślubnej Tomasza Chrzanowskiego - Jakby Pan skomentował przebieg dzisiejszego meczu?

Odpowiedział coś w stylu - Nie było mnie na nim. W tym czasie rozmawiałem z kierownikiem i asystentką.

W sumie to się zachowywał jakby był nieobecny.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 stycznia 2010, 21:53

ale ludzie ja nie widzę tematu!!!! Wszystkie trzy wzmocnienia do domu,a Charity zostaje i chyba to dzisiaj wszyscy widzieli w czym akurat jest różnica!!! :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2010, 22:10

Niestety ale wielce prawdopodobne jest jednak że wpadniemy na Wisłę :( Bo CCC ma dużo lepszy terminarz po prostu.
Nie oszukujmy się - ale Wisły raczej nie przejdziemy...

Egenti to najlepszy gracz od czasów Taylor - jaki nam się trafił... Co za tym idzie - droższy też...

Wiadomo że na zagranie do końca sezonu z Egenti , Fluker , Pilav i Szczypakiną nie będzie kasy...

Zresztą po co one wszystkie - jak praktycznie Egenti wystarcza do 5 miejsca...

Szkoda - ale trzeba liczyć siły na zamiary . Po prostu :(

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 stycznia 2010, 22:15

koszykarz pisze:
Nie oszukujmy się - ale Wisły raczej nie przejdziemy...

(

a kogo my mamy przejść? Odrę? :lol: Nie oszukujmy się,ale wszystkie cztery zespoły przed Nami są bardzo silne i naprawdę obojętnym jest na kogo wpadniemy....Kalkulowanie-rachowanie zresztą zawsze mnie mierziło... :evil:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2010, 22:32

No nie przesadzaj bo chyba sam zdajesz sobie sprawę że z Polkowicami by było łatwiej coś ugrać niż z Wisłą...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”