Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: bigbird » 29 stycznia 2010, 17:40

flash pisze:W jakim my kraju żyjemy? Byłeś na plantacji kukurydzy w USA pół roku i już zapomniałeś ojczystego języka, żeś jest taki "hamerykański"?

Sorry za odejście od tematu, ale ciężko się czyta w Polsce takie zdania jak z podwórkowego slangu.

Hmmm.... czy to nie jest przypadkiem "hamerykanstwo"? :lol:

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 29 stycznia 2010, 19:49

przemoe pisze:
flash pisze:Gala już oficjalnie w Lotosie. Co by o niej nie mówić, to wobec odejścia Pawlak, ten ruch może uratować Lotos w fazie PO, jeśli chodzi o rotację Polek...

Chyba żartujesz. Mamy dwie Polki na środku. Obie (ostatnio) grają i obie dobrze. Co więcej wniesie Gala od Juji, która po raz kolejny pewnie wyląduje w sekcji podawania ręczników, chociaż udowodniła całym styczniem, że zasługuje spokojnie na bycie 7-8 zawodniczką w rotacji a jak trzeba to i więcej?
W obecnej kadrze mamy 4 zawodniczki zagraniczne plus jedna w drodze. Czyli 7 Polek. Gala zabierze miejsce pewnie Madziarze. To jakie Polki do rotacji zostaną na obwodzie? Oliwka i hmm... no właśnie... eee... nikt? Żadna inna nie zagra na 1-2. Moooooże Ela. A nie wierzę, że Ślimak będzie trzymał Madziarę na ławce jako strażaka a odeśli Elę, która co tu dużo mówić - patrz Juja.

Trzeba było trejdnąć Paulę za Skorek i kropka. Małe Polki - tak, duże Polki - nie. No chyba, że zaczynamy rebuilding na przyszły sezon to sorry, nic nie mówiłem.

A pomyslałeś przez chwilę, że może nie każdy nazywa się P. Pawlak i mniej wiecej,nie bardzo musi Skorek pasować transfer Wisła ---> Lotos :?:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 stycznia 2010, 21:11

.:Lukas:. pisze:
przemoe pisze:
Trzeba było trejdnąć Paulę za Skorek i kropka. Małe Polki - tak, duże Polki - nie. No chyba, że zaczynamy rebuilding na przyszły sezon to sorry, nic nie mówiłem.

A pomyslałeś przez chwilę, że może nie każdy nazywa się P. Pawlak i mniej wiecej,nie bardzo musi Skorek pasować transfer Wisła ---> Lotos :?:

Paulina przyszła do Wisły jako wolna zawodniczka, więc o żadnym "trejdnięciu" mowy być nie mogło :wink:
A co do wędrówek Gdynia - Kraków...nie ona szlaki przecierała i pewnie (niestety) ostatnia nie była...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 29 stycznia 2010, 22:20

a ja się nie zdziwię jeśli Ślimak będzie ją ustawiał na trójce!

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 29 stycznia 2010, 22:25

fmaster pisze:a ja się nie zdziwię jeśli Ślimak będzie ją ustawiał na trójce!

gale ??

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 29 stycznia 2010, 22:34

fmaster pisze:a ja się nie zdziwię jeśli Ślimak będzie ją ustawiał na trójce!

mi też tak wydaje się - ona się nada, ruchowa jest, :wink:
szkoda, że nie w Wiśle, chętnie bym ją trejdnął za Kotnis, Majke i Gajdosz - przynajmniej biegać umie 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 30 stycznia 2010, 10:44

Jezu, przecież wiem, że u nas nie ma wymian międzyklubowych, wyluzujcie...

Reasumując - na pozycji 1-2 mamy w tej chwili z Polek Oliwkę no i Madziarę. Na 3 Sosna i Ela, na 4-5 Lecia, Juja no i Gala. Trochę nierówno.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 30 stycznia 2010, 12:30

Jest jeszcze Marta Urbaniak, która miała zagrać kilka spotkań (zrobiła to bardzo dobrze) i wraca do GTK w tej konfiguracji.

Gala to Gala. Jak dla mnie jedynym wyjaśnieniem tego ruchu może być "rebuilding", który na sezon 2010/11 nasi rozpoczęli jako jednych z pierwszych w Europie. :lol:

Tak, czy siak Ewelina dostanie szansę i ciekaw jestem jak z niej skorzysta. Niezbyt pozytywna informacja, bo Juja znów pewnie schowana zostanie do szafy i poczeka na swój miesiąc gry za rok... :?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 30 stycznia 2010, 13:08

Jesteś już nową zawodniczką Lotosu Gdynia. Co Cie sklonilo do takiej decyzji?

Niestety było glosno o moim wypowiedzeniu z Torunskiego klubu. Sklonila mnie na pewno perpektywa dlaszego rozwoju pod okiem dobrego szkoleniowca. Widze po moich kolezankach tj Claudia Sosnowska ,ze ich praca w tym klubie nie idzie na marne, robia postepy co widac z roku na rok coraz bardziej. Jak i również dostaja swoja szanse.

Uwazasz ze jestes wzmocnieniem na swojej pozycji?

Nie mi to oceniac czy jestem wzmocnieniem, zmienilam barwy klubowe, i mam nadzieje ,ze nadrobie straty treningowe i wkomponuje się w nowy zespol.
Chodza niemile plotki ,ze poszlas tam dla pieniedzy
(smiech )Jestem mlodym zawodnikiem. Chce się rozwijac, szkolic. Nie chodzi o pieniadze,ale o aspekty dalszego rozwoju i mojej koszykarskiej przyszlosci. Mysle, ze w moim wieku dla kazdego pieniadze sa sprawa drugorzedna.

Wszyscy wiemy chyba dlaczego zmienilas barwy klubowe, opowiedz o tej sytuacji.

Opisalam wszystko w artykule który pojawil się w gazecie”nowosci”, nie lubie o tym mowic. Opisze te sytuacje po raz ostatni i mam nadzieje ,ze nie będę musiala do tego wracac. Wiadomo jak wygladal przebieg wydarzen na meczu w Pruszkowie. Natomiast moje pismo o zerwanie kontraktu lezalo u Pana Krystka na biurku już jakies 1,5 tyg przed incydentem. Meritum sprawy było to ,iż klub Energa Torun nie przestrzegal zoobowiazan kontraktowych. Incydent z trenerem Omanicem utwierdzil mnie w przekonaniu ,ze dalszy pobyt w tym klubie nie ma zadnego sensu.
Czy nie moglo być zachowane to w ciszy? Mysle, ze Torunskiemu zespolowi przynioslo to sporo zawirowan

Nie chcialam żeby ta sprawa ujrzala swiatlo dzienne, to była ostatnia rzecz jaka chcialam zrobic. Nie mialam w planach tej calej sytuacji.Niewazne czy ma się 50 czy 20 lat każdy ma swoja godnosc. Nie chcialam być znow ponizona przez trenera w dodatku w takim miejscu , gdzie tyle osob to widzialo. Nie jestem osoba konfliktowa, chcialam pozegnac się z Toruniem w zgodzie i czystych relacjach. Niestety w momencie calej sprawy , zarzad zarzucal mi ,ze sprowokowalam trenera do takiego zachowania, ze to moja wina, co nie ukrywam było dla mnie wielkim zaskoczeniem , ponieważ nie było cienia prowokacji z mojej strony.

Jakie było stanowisko klubu ?

Klub nie chcial wydac mi listu czystosci. Dzialacze uwazali ,ze nie mam praw do zerwania kontraktu, jak się jednak okazalo w niedalekiej przyszlosci , prawo było po mojej stronie.Pierwsze takie zachowanie trenera podlug mnie mialo miejsce już rok temu na treningu. Moim zdaniem już wtedy powinna była odbyc się rozmowa miedzy mna a trenerem. Niestety ani za pierwszym razem ani za drugim taka sytuacja nie miala miejsca.Nie będę ukrywac, iz strasznie dotknelo mnie , stanowisko klubu w tej sytuacji, nie zostaly podjete żadne kroki. Dzialacze jeszcze dlugo po incydencie do prasy mowili ,ze czekaja na wideo by podjac jakies kroki. Rozumiem ,ze chcieli sprawdzic moja wiarygodnosc, nie rozumiem natomiast dlaczego nie zrobili nic by to wideo dostac, tylko czekali na nie z zalozonymi rekami.
ann: źródło??? każdy kolejny art./ wywiad bez podanego źrodła będzie kasowany, a jego autor nagradzany ostrzeżeniem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 stycznia 2010, 13:36

Autora poprzedniego postu prosiłbym o jakiś link do tego "wywiadu". Przecież to jakiś bełkot intelektualny, dużo błędów, dziwnych sformułowań. Mam swoje podejrzenia na ten temat...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 30 stycznia 2010, 15:17

Didi23 pisze:
A jak było z Twoim powolaniem do kadry seniorskiej? Chodzily plotki ,ze nie dowiedzialas się od klubu

To prawda. Do klubow zawsze przychodza powolania, które przekazuje się zawodniczkom. Ja o swoim nie mialam pojecia. Dowiedzialam się od Pana Nosowicza , który telefonem poinformowal mnie o powolaniu.

przecież dostała powołanie z Lecie..... gdyby nie jej zabieg wcale by Gali tam nie było ;/

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 30 stycznia 2010, 17:39

skopiowalem go z torunskiego forum. ten koles tam pisal,ze z nia rozmawial ,i chcial przedstawic sytuacje, bo wiekszosc teraz atakuje Gale a to nie jej wina.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 stycznia 2010, 21:32

To mogłeś chociaż skopiować link - tak przecież powinno być wg regulaminu form... Zatem materiał dziennikarski to nie jest. :wink: :roll:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 21:36

paulo2907 pisze:To mogłeś chociaż skopiować link - tak przecież powinno być wg regulaminu form... Zatem materiał dziennikarski to nie jest. :wink: :roll:

bo i wywiad dziennikarski i co najważniejsze autoryzowany nie jest!!!,a Wy wierzycie we wszystkie p... ehhh :lol:
ja Wam jutro przeprowadzę wywiad z Taurasi...chcecie? :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 stycznia 2010, 21:57

No i piszą, bo kto im zabroni... Tylko jeżeli ktoś już coś wkleja z innej strony - obojętnie czy to strona jakiejś gazety, czy forum (chociaż to jest żadne oficjalne źródło informacji), to powinien wrzucić linka, czy choćby podać źródło. Bo tak to jakiś laik mógłby pomyśleć, gdybym tak nie zrobił, że ten paulo to czasem fajne posty pisze - takie inteligentne i pełne faktów - i nawet bywa, że z zawodniczkami rozmawia. :wink: A ponieważ Didi nawet tego nie uczynił(a), można byłoby odnieść wrażenie, że to albo on(ona) tą rozmowę odbył(a), albo zwyczajnie sobie to wymyślił(a) - do czego jestem skłonny się przychylić. A tak w ogóle to myślę, że sensem jest wklejać na tym forum informacje jedynie z prasy, a nie z innych forów - z przyczyn, o których powyżej napisałem, nawet biorąc pod uwagę pewne wynaturzenia, o których wspomniał matrix.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”