Puchar Polski 2009/2010
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: Puchar Polski 2009/2010
Będzie na www.gorzow24.pl
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Wchodzi Trębicka 2,59
11:21 Anosike 3,29
gorzow24.pl
edit
Koniec pierwszej połowy
34:44 Richards 2+1 0,04
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
dajcie dokładnego linka do tego meczu ;]
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
dobra mam juz 
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
AZS czwartym półfinalistą. Wygrał w Brzegu 68:76 : )
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
no ale jakby mecz potrwał trochę dłużej to mysle, że Odra była w stanie dogonić AZS...........no ale gratulacje dla Gorzowa
kto wie może będzie podwójna korona w tym sezonie 
-
koszykarz
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonując dzisiaj KS Odrę Brzeg 76:68 awansowałał do półfinału Pucharu Polski. Gorzowianki zmierzą się w nim z CCC Polkowice, natomiast drugą parę tworzą Lotos Gdynia i Wisła Can-Pack Kraków.
Spotkania półfinałowe rozegrane zostaną w piątek 5 marca br., a pojedynek finałowy dzień później. Mecze półfinałowe i finałowy rozegrane zostaną w Gdyni.
Koszykarki Odry Brzeg toczyły wyrównany pojedynek z zespołem KSSSE AZS Gorzów Wlkp. przez pełne 40 minut, jednak to podopieczne trenera Maciejewskiego wypracowały sobie nieznaczną przewagę na początku meczu i utrzymywały ją do samego końca. Momentami wydawało się, że brzeżanki zdołają odrobić straty i zrywami dogonić rywalki, jednak skuteczna i mądra gra przyjezdnych nie pozwalała podopiecznym trenera Zyskowskiego na wyrównanie. W zespole z Gorzowa Wlkp. kapitalny mecz rozegrała Justyna Żurowska, która zebrała 14 piłek i zdobyła 22 punkty, w Odrze najskuteczniejsza była Xenia Stewart - 20 pkt.
- Zespół z Brzegu ma bardzo duży potencjał i może zdecydowanie grać o wyższe miejsca niż znajduje się obecnie w tabeli - podkreślił trener Gorzowa Wlkp. Dariusz Maciejewski. - Mecz był ciężki, ale w zasadzie cały czas pod naszą kontrolą i nie bałem się o wynik od dłuższego czasu - podsumował trener KSSSE AZS. - Dziewczyny walczyły w tych dwóch meczach. Tego nie można im odmówić. Zabrakło trochę skuteczności w decydujących momentach - powiedziała asystent trenera Zyskowskiego, Bożena Ogorzelec.
- To był mecz walki, gdyż zespół Odry do końca wierzył w zwycięstwo. Na szczęście to my zagramy w półfinale i cieszymy się z wygranej - krótko oceniła dzisiejszy mecz najskuteczniejsza zawodniczka KSSSE AZS Gorzów Wlkp. Justyna Żurowska. - Dały się we znaki trudy wczorajszego spotkania, ale zostawiłyśmy zarówno wczoraj jak i dzisiaj sporo serca na boisku. Zespół z Gorzowa Wlkp. ma szerszą kadrę i trener Maciejewski mógł pozwolić sobie na więcej rotacji. Mimo wszystko pokazałyśmy, że potrafimy walczyć i zabrakło niewiele do sprawienia niespodzianki - dodała Natalia Małaszewska, zawodniczka KS Odry.
źródło PLKK
PS. Myśle , że slowa Maciejewskiego to czysta kurtuazja jest
Bo Odra zajmując obecnie 6 miejsce - to i tak za wysoko jest...
Spotkania półfinałowe rozegrane zostaną w piątek 5 marca br., a pojedynek finałowy dzień później. Mecze półfinałowe i finałowy rozegrane zostaną w Gdyni.
Koszykarki Odry Brzeg toczyły wyrównany pojedynek z zespołem KSSSE AZS Gorzów Wlkp. przez pełne 40 minut, jednak to podopieczne trenera Maciejewskiego wypracowały sobie nieznaczną przewagę na początku meczu i utrzymywały ją do samego końca. Momentami wydawało się, że brzeżanki zdołają odrobić straty i zrywami dogonić rywalki, jednak skuteczna i mądra gra przyjezdnych nie pozwalała podopiecznym trenera Zyskowskiego na wyrównanie. W zespole z Gorzowa Wlkp. kapitalny mecz rozegrała Justyna Żurowska, która zebrała 14 piłek i zdobyła 22 punkty, w Odrze najskuteczniejsza była Xenia Stewart - 20 pkt.
- Zespół z Brzegu ma bardzo duży potencjał i może zdecydowanie grać o wyższe miejsca niż znajduje się obecnie w tabeli - podkreślił trener Gorzowa Wlkp. Dariusz Maciejewski. - Mecz był ciężki, ale w zasadzie cały czas pod naszą kontrolą i nie bałem się o wynik od dłuższego czasu - podsumował trener KSSSE AZS. - Dziewczyny walczyły w tych dwóch meczach. Tego nie można im odmówić. Zabrakło trochę skuteczności w decydujących momentach - powiedziała asystent trenera Zyskowskiego, Bożena Ogorzelec.
- To był mecz walki, gdyż zespół Odry do końca wierzył w zwycięstwo. Na szczęście to my zagramy w półfinale i cieszymy się z wygranej - krótko oceniła dzisiejszy mecz najskuteczniejsza zawodniczka KSSSE AZS Gorzów Wlkp. Justyna Żurowska. - Dały się we znaki trudy wczorajszego spotkania, ale zostawiłyśmy zarówno wczoraj jak i dzisiaj sporo serca na boisku. Zespół z Gorzowa Wlkp. ma szerszą kadrę i trener Maciejewski mógł pozwolić sobie na więcej rotacji. Mimo wszystko pokazałyśmy, że potrafimy walczyć i zabrakło niewiele do sprawienia niespodzianki - dodała Natalia Małaszewska, zawodniczka KS Odry.
źródło PLKK
PS. Myśle , że slowa Maciejewskiego to czysta kurtuazja jest
- Jack Napier
- Amator
koszykarz pisze:PS. Myśle , że slowa Maciejewskiego to czysta kurtuazja jestBo Odra zajmując obecnie 6 miejsce - to i tak za wysoko jest...
Cos w tym moze byc co piszesz
-
koszykarz
no tak - wiem że z Odrą i Rybnikiem ciężko wam się grywa..
Ale Odra raczej nie ma żadnych szans na wyżej no bo z kim ? Energa ostatnio pokazała Odrze miejsce w szeregu i to na ich parkiecie... Zresztą ODRA to klasyczny przykład zespołu 3 Amerykanki +reszta do zapełnienia składu...
Moim zdaniem OBECNIE spory potencjał mają RYBNIK i LIDER (po ostatnich wzmocnieniach) o ile RYBNIK ogóle zawodzi w tym roku (dobre Amerykanki , dobre POLKI) to w Pruszkowie po prostu przekombinowali....
I przez to właśnie zespoły Odry czy z Leszna są przed nimi a nie za nimi...
Ale Odra raczej nie ma żadnych szans na wyżej no bo z kim ? Energa ostatnio pokazała Odrze miejsce w szeregu i to na ich parkiecie... Zresztą ODRA to klasyczny przykład zespołu 3 Amerykanki +reszta do zapełnienia składu...
Moim zdaniem OBECNIE spory potencjał mają RYBNIK i LIDER (po ostatnich wzmocnieniach) o ile RYBNIK ogóle zawodzi w tym roku (dobre Amerykanki , dobre POLKI) to w Pruszkowie po prostu przekombinowali....
I przez to właśnie zespoły Odry czy z Leszna są przed nimi a nie za nimi...
Piątek
15:00 Gorzów - Polkowice
17:30 Lotos - Wisła
Sobota
wg info z tv finał o 13:30

15:00 Gorzów - Polkowice
17:30 Lotos - Wisła
Sobota
wg info z tv finał o 13:30

Jeszcze parę meczów i dojedziemy do 9 rano

Proponuję zacząć o siódmej rano, godzina równie sympatyczna dla pracujących.
A finał zapewne o tej porze:
a) bo tak chciała TV
b) bo wieczorem gra Prokom
c) bo tak
A finał zapewne o tej porze:
a) bo tak chciała TV
b) bo wieczorem gra Prokom
c) bo tak
Ja mam takie pytanie do Kuby
A mianowicie: Jak tam z waszą dyspozycją przed meczem z Gorzowem? Specjalnie pytam przed meczem
Kolejny dołek?
Pytam, bo nie wiem czego się spodziewać po zespole, który ciągle ma jakieś problemy.
Pozdrawiam
Pytam, bo nie wiem czego się spodziewać po zespole, który ciągle ma jakieś problemy.
Pozdrawiam
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Koszykarki: Jesteśmy mocne, walczymy o puchar!
Ireneusz Klimczak
Gorzowianki właśnie wywalczyły pole position w lidze. Nie wracały do domu, tylko pojechały prosto nad morze, aby pierwszy raz w historii zabrać najważniejsze trofeum w Pucharze Polski.
Pole position to termin znany z samochodowych torów wyścigowych. Tam zawodnicy najpierw jeżdżą na czas o jak najlepsze rozstawienie na starcie głównej, już bezpośredniej rywalizacji. KSSSE AZS PWSZ właśnie zapewnił sobie pierwsze miejsce po sezonie zasadniczym, wygrywając 62:57 dramatyczne starcie w Lesznie.
Jak mówią w gorzowskim obozie - na razie zrobiliśmy mały krok do wielkiego finału, ale bardzo istotny, bo postawił nas w bardzo uprzywilejowanej sytuacji. Tak długo jak nasze akademiczki będą grać w play-off, zachowają przewagę własnego boiska i możliwość decydującego spotkania w swojej hali, gdzie jeszcze w tym sezonie nie przegrały.
- Cieszę się, że w Lesznie czekało na nas tak mocne granie, bo ostatnie wysokie zwycięstwa trochę nas rozpieściły - powiedziała kapitan naszej drużyny Justyna Żurowska. - Było ciężko, rywalki miały szansę nas przełamać, wykorzystać nasze problemy z faulami, ale nie dały rady. To naprawdę dobra prognoza na przyszłość.
Po kolacji pod Lesznem, gorzowska ekipa spędziła noc w Gnieźnie i w czwartkowe popołudnie zameldowała się w Gdyni, gdzie w piątek i sobotę zostanie wyłoniony zwycięzca Pucharu Polski. W półfinałach KSSSE AZS PWSZ zmierzy się z CCC Polkowice, a Wisła Can Pack Kraków zagra z gospodyniami z Lotosu.
- Do tej pory jeszcze ani raz nawet nie zagraliśmy w finale tej imprezy, tym razem ma być inaczej, nasz plan sięga gier o najważniejsze cele na wszystkich frontach. W końcu finalista ekstraklasy powinien mierzyć wysoko - zapowiada trener Dariusz Maciejewski.
Oprócz prestiżu zwycięzca gdyńskiej imprezy otrzyma 60 tys. zł, a pozostali uczestnicy po 30 tys. Mecz finałowy będzie transmitowany przez TVP Sport od godz. 13.20.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2010, 16:29 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”