Puchar Polski 2009/2010

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Re: Puchar Polski 2009/2010

Postautor: elen » 08 lutego 2010, 11:51

Będzie na www.gorzow24.pl
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2010, 18:46

Wchodzi Trębicka 2,59
11:21 Anosike 3,29

gorzow24.pl

edit

Koniec pierwszej połowy
34:44 Richards 2+1 0,04
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 08 lutego 2010, 19:22

dajcie dokładnego linka do tego meczu ;]

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 lutego 2010, 19:27

Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 08 lutego 2010, 19:27

dobra mam juz ;)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2010, 20:04

AZS czwartym półfinalistą. Wygrał w Brzegu 68:76 : )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 08 lutego 2010, 20:07

no ale jakby mecz potrwał trochę dłużej to mysle, że Odra była w stanie dogonić AZS...........no ale gratulacje dla Gorzowa ;) kto wie może będzie podwójna korona w tym sezonie :D

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 lutego 2010, 23:45

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonując dzisiaj KS Odrę Brzeg 76:68 awansowałał do półfinału Pucharu Polski. Gorzowianki zmierzą się w nim z CCC Polkowice, natomiast drugą parę tworzą Lotos Gdynia i Wisła Can-Pack Kraków.

Spotkania półfinałowe rozegrane zostaną w piątek 5 marca br., a pojedynek finałowy dzień później. Mecze półfinałowe i finałowy rozegrane zostaną w Gdyni.

Koszykarki Odry Brzeg toczyły wyrównany pojedynek z zespołem KSSSE AZS Gorzów Wlkp. przez pełne 40 minut, jednak to podopieczne trenera Maciejewskiego wypracowały sobie nieznaczną przewagę na początku meczu i utrzymywały ją do samego końca. Momentami wydawało się, że brzeżanki zdołają odrobić straty i zrywami dogonić rywalki, jednak skuteczna i mądra gra przyjezdnych nie pozwalała podopiecznym trenera Zyskowskiego na wyrównanie. W zespole z Gorzowa Wlkp. kapitalny mecz rozegrała Justyna Żurowska, która zebrała 14 piłek i zdobyła 22 punkty, w Odrze najskuteczniejsza była Xenia Stewart - 20 pkt.

- Zespół z Brzegu ma bardzo duży potencjał i może zdecydowanie grać o wyższe miejsca niż znajduje się obecnie w tabeli - podkreślił trener Gorzowa Wlkp. Dariusz Maciejewski.
- Mecz był ciężki, ale w zasadzie cały czas pod naszą kontrolą i nie bałem się o wynik od dłuższego czasu - podsumował trener KSSSE AZS. - Dziewczyny walczyły w tych dwóch meczach. Tego nie można im odmówić. Zabrakło trochę skuteczności w decydujących momentach - powiedziała asystent trenera Zyskowskiego, Bożena Ogorzelec.

- To był mecz walki, gdyż zespół Odry do końca wierzył w zwycięstwo. Na szczęście to my zagramy w półfinale i cieszymy się z wygranej - krótko oceniła dzisiejszy mecz najskuteczniejsza zawodniczka KSSSE AZS Gorzów Wlkp. Justyna Żurowska. - Dały się we znaki trudy wczorajszego spotkania, ale zostawiłyśmy zarówno wczoraj jak i dzisiaj sporo serca na boisku. Zespół z Gorzowa Wlkp. ma szerszą kadrę i trener Maciejewski mógł pozwolić sobie na więcej rotacji. Mimo wszystko pokazałyśmy, że potrafimy walczyć i zabrakło niewiele do sprawienia niespodzianki - dodała Natalia Małaszewska, zawodniczka KS Odry.

źródło PLKK

PS. Myśle , że slowa Maciejewskiego to czysta kurtuazja jest 8) Bo Odra zajmując obecnie 6 miejsce - to i tak za wysoko jest...

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 08 lutego 2010, 23:51

koszykarz pisze:PS. Myśle , że slowa Maciejewskiego to czysta kurtuazja jest 8) Bo Odra zajmując obecnie 6 miejsce - to i tak za wysoko jest...

Cos w tym moze byc co piszesz :) Jednak z drugiej strony akurat nam z Odra ostatnio jest mocno pod gorke i moze tez przez pryzmat tego Maciejewski tak a nie inaczej ocenil ten zespol. To wlasnie Odra i Rybnik byly najblizej wygrania z Gorzowem w tym sezonie.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 lutego 2010, 23:59

no tak - wiem że z Odrą i Rybnikiem ciężko wam się grywa..

Ale Odra raczej nie ma żadnych szans na wyżej no bo z kim ? Energa ostatnio pokazała Odrze miejsce w szeregu i to na ich parkiecie... Zresztą ODRA to klasyczny przykład zespołu 3 Amerykanki +reszta do zapełnienia składu...

Moim zdaniem OBECNIE spory potencjał mają RYBNIK i LIDER (po ostatnich wzmocnieniach) o ile RYBNIK ogóle zawodzi w tym roku (dobre Amerykanki , dobre POLKI) to w Pruszkowie po prostu przekombinowali....

I przez to właśnie zespoły Odry czy z Leszna są przed nimi a nie za nimi...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 lutego 2010, 22:12

Piątek
15:00 Gorzów - Polkowice
17:30 Lotos - Wisła

Sobota
wg info z tv finał o 13:30 :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 marca 2010, 08:12

Jeszcze parę meczów i dojedziemy do 9 rano :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 01 marca 2010, 14:06

Proponuję zacząć o siódmej rano, godzina równie sympatyczna dla pracujących.

A finał zapewne o tej porze:
a) bo tak chciała TV
b) bo wieczorem gra Prokom
c) bo tak :evil:

66-400
Nowy na forum

Postautor: 66-400 » 01 marca 2010, 19:50

Ja mam takie pytanie do Kuby :) A mianowicie: Jak tam z waszą dyspozycją przed meczem z Gorzowem? Specjalnie pytam przed meczem :) Kolejny dołek?

Pytam, bo nie wiem czego się spodziewać po zespole, który ciągle ma jakieś problemy.

Pozdrawiam

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 marca 2010, 12:46

Koszykarki: Jesteśmy mocne, walczymy o puchar!
Ireneusz Klimczak
Gorzowianki właśnie wywalczyły pole position w lidze. Nie wracały do domu, tylko pojechały prosto nad morze, aby pierwszy raz w historii zabrać najważniejsze trofeum w Pucharze Polski.

Pole position to termin znany z samochodowych torów wyścigowych. Tam zawodnicy najpierw jeżdżą na czas o jak najlepsze rozstawienie na starcie głównej, już bezpośredniej rywalizacji. KSSSE AZS PWSZ właśnie zapewnił sobie pierwsze miejsce po sezonie zasadniczym, wygrywając 62:57 dramatyczne starcie w Lesznie.

Jak mówią w gorzowskim obozie - na razie zrobiliśmy mały krok do wielkiego finału, ale bardzo istotny, bo postawił nas w bardzo uprzywilejowanej sytuacji. Tak długo jak nasze akademiczki będą grać w play-off, zachowają przewagę własnego boiska i możliwość decydującego spotkania w swojej hali, gdzie jeszcze w tym sezonie nie przegrały.

- Cieszę się, że w Lesznie czekało na nas tak mocne granie, bo ostatnie wysokie zwycięstwa trochę nas rozpieściły - powiedziała kapitan naszej drużyny Justyna Żurowska. - Było ciężko, rywalki miały szansę nas przełamać, wykorzystać nasze problemy z faulami, ale nie dały rady. To naprawdę dobra prognoza na przyszłość.

Po kolacji pod Lesznem, gorzowska ekipa spędziła noc w Gnieźnie i w czwartkowe popołudnie zameldowała się w Gdyni, gdzie w piątek i sobotę zostanie wyłoniony zwycięzca Pucharu Polski. W półfinałach KSSSE AZS PWSZ zmierzy się z CCC Polkowice, a Wisła Can Pack Kraków zagra z gospodyniami z Lotosu.

- Do tej pory jeszcze ani raz nawet nie zagraliśmy w finale tej imprezy, tym razem ma być inaczej, nasz plan sięga gier o najważniejsze cele na wszystkich frontach. W końcu finalista ekstraklasy powinien mierzyć wysoko - zapowiada trener Dariusz Maciejewski.

Oprócz prestiżu zwycięzca gdyńskiej imprezy otrzyma 60 tys. zł, a pozostali uczestnicy po 30 tys. Mecz finałowy będzie transmitowany przez TVP Sport od godz. 13.20.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2010, 16:29 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”