22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52

Postautor: ann » 18 lutego 2010, 20:38

Sobota, 20.02.2010 godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice

Postautor: Kuba » 19 lutego 2010, 11:04

Z Odrą trzeba się napocić

KOSZYKÓWKA. Przed kolejną szansą zapewnienia sobie awansu do play-off stanie jutro Odra Brzeg. Nasze zawodniczki podejmują czołową drużynę ekstraklasy CCC Polkowice.

Do końca rundy zasadniczej pozostało już tylko pięć kolejek, jednak w następnej brzeski zespół pauzuje, zatem ma do rozegrania jeden mecz mniej niż bezpośrednie rywalki. Jeśli nie uda się w sobotę, to będą na to jeszcze trzy szanse: z Artego Bydgoszcz i INEĄ AZS-em Poznań na wyjazdach oraz Uteksem ROW-em Rybnik u siebie.

Łukasz Baliński: Cztery mecze do końca, a potrzeba praktycznie tylko jednego zwycięstwa. Zaczęło się już liczenie?

Marta Żyłczyńska, skrzydłowa Odry: Gdzieś tam po cichu jest analizowanie szans i możliwości, ale tak naprawdę skupiamy się na pojedynczym spotkaniu i podchodzimy do każdego z nich nastawione na walkę o zwycięstwo. Wiemy, że jedno trzeba będzie po prostu wygrać.

Jednak z CCC będzie chyba najtrudniej.

- Niekoniecznie. Liga pokazała, że im teoretycznie łatwiejszy rywal, tym trudniej się z nim gra. Na to się składa wiele czynników, decydować może przecież nawet dyspozycja dnia poszczególnej zawodniczki czy też całego zespołu.

Awans do play-off to jedno, a gra w nim to drugie. Jeśli już tam się dostaniecie, z kim najchętniej byście zagrały w pierwszej rundzie?

- Prawda jest taka, że nie mamy zamiaru i nie będziemy kombinować, zastanawiając się, z kim lepiej grać, a kogo uniknąć. Zazwyczaj takie kalkulacje nie wychodzą na dobre. Dodatkowo play-off rządzi się swoimi prawami i z kimkolwiek nie przyszłoby nam się spotkać, to podejmiemy taką samą walkę.

Play-off w Brzegu to także, patrząc na przedsezonowe zapowiedzi, niespodzianka, no i automatycznie oznacza uniknięcie walki o utrzymanie...

- Ósemka daje spokojny byt, co po tych trzech sezonach w play-out pozwoliłoby na grę bez takiej presji i na pewno by nas odciążyło.

Nie da się jednak ukryć, że po Waszej świetnej grze w pierwszej rundzie wszyscy liczyli na to, że ten awans uda się zapewnić trochę wcześniej.

- Wpłynęło na to wiele czynników. Na pewno są to wzmocnienia innych, ale też i to, że już nikt nas nie lekceważy. Rywalki podchodzą do pojedynków z nami na 100 procent, bo już wszyscy po prostu wiedzą, że z Odrą trzeba się napocić.

Odra Brzeg - CCC Polkowice

sobota, hala przy ul. Oławskiej, godz. 18.30

Źródło: Gazeta Wyborcza Opole

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 lutego 2010, 13:14

Po cichu liczę , że ODRA pokona CCC . Ale słyszałem , że ta Nieryjka - Ibenkwe - chyba nie zagra w meczu (jakaś żałoba) , więc osamotniona Denson + Żyła pod koszem to zdecydowanie za mało na Carter , Parker , Babicką , i Mieloszyńską pod koszem...

chyba , że Sepulveda i Stewart będą miały dobrze nastawiony celownik no i Małaszewska chyba ma trochę do udowodnienia CCC ;-)

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 20 lutego 2010, 00:43

"Swieta wojna":P
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 lutego 2010, 19:14

Brawo ODRA - wytrzymajcie jeszcze tylko 20 minut :P

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 lutego 2010, 19:17

znając życie i patrząc z statystyki - Odra stoi strefą w obronie i póki nie zacznie wpadać - wiele nie poradzimy.

ale póki co nie zasłużyliśmy na prowadzenie, bo 5minut gry na 20 minut połowy to za mało zdecydowanie. a 9 (sł. dziewięć) celnych rzutów z gry na taki okres czasu to żałośnie mało...

teraz prawdopodobnie niezła z*ebka w szatni i mam nadzieję po przerwie zobaczymy na parkiecie prawdziwą koszykówkę w naszym wykonaniu ;-)

edit: ja rozumiem- czerpać wzorce od najlepszych w Europie, ale ilością strat niekoniecznie trzeba Wiśle dorównywać :twisted: 33% za dwa - z czym do ludzi?! Pobudka dziewczyny, mecz już trwa!

kwarta żałosna 6:7... :|

edit: chyba się jednak nie obudzimy... strata za stratą, a na boisku ciągle nic nie wnosząca Bobbitt... 8 minut i 8pkt... JAZDAAA!!!! :evil:

ciężko gra sie bez rozgrywających, ale może jeszcze coś wskóramy - jeszcze 2 minuty dziewczyny!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 lutego 2010, 20:07

to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).

Gratulacje dla Odry

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 lutego 2010, 20:19

Kuba pisze:, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).

Gratulacje dla Odry

dobrze,że poruszyłeś Kuba nazwisko tej dziewczyny,która w dzisiejszym meczu popisała się 100% skutecznością i aż dziw bierze,że spędziła tylko przeszło 8 minut na parkiecie!!! 8)
a tak na poważnie to nie mozna wygrać meczu mając na koncie 24 straty!!! :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 lutego 2010, 20:33

Jeżeli dla CCC będzie to ostatnia porażka. To dupowaty wynik dla Wisły bo jest 5 (niezależnie czy Energa wygra lub przegra w Gdyni)
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 lutego 2010, 21:28

Kuba pisze:to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).

Gratulacje dla Odry

A czy Torun nie moze wygrac normalnie w Gdyni? Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. Wiec SKONCZ KNUC jakies teorie spiskowe.

Trzeba bylo wygrac to co mieliscie wygrac i nie patrzyc sie na innych... a to ze spierniczyliscie to, to nie znaczy ze teraz ma byc w Gdyni cos nie Fair Play.

PS (Osobiscie dobrze by było jakbyscie na Wisłe trafili... przeciez macie na nich patent :mrgreen: )
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 lutego 2010, 21:33

Endrju pisze:
Kuba pisze:to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).

Gratulacje dla Odry

A czy Torun nie moze wygrac normalnie w Gdyni? Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. Wiec SKONCZ KNUC jakies teorie spiskowe.

Trzeba bylo wygrac to co mieliscie wygrac i nie patrzyc sie na innych... a to ze spierniczyliscie to, to nie znaczy ze teraz ma byc w Gdyni cos nie Fair Play.

PS (Osobiscie dobrze by było jakbyscie na Wisłe trafili... przeciez macie na nich patent :mrgreen: )

pytał się Ciebie ktoś o coś? oczywiście nie, ale równie oczywiście nie byłbyś sobą, gdybyś nie poprowokował i nie wyszedł przed szereg :lol:

odnośnie teorii spiskowych i knucia to taka jedna drużyna z Lubuskiego jest w tym mistrzem i jeszcze przez długie lata pewnie nikt jej nie prześcignie w tej kwestii. a poza tym, nie znalazłem w swojej wypowiedzi niczego, co mi insynuujesz - że Energa nie wygra 'norlamnie' w Gdyni ani nic... z drugiej strony - na Wisłę patent ma każdy z czołówki póki co, więc co Wam szkodzi? 8) w końcu w drodze po majstra musicie pokonać wszystkich ...

bez odbioru z mojej strony, bo nie chcę się wplątać z Tobą w jakieś idiotyczne przepychanki słowne. nigdy nie byłeś w nich najlepszy (no, chyba że wyjmujesz swój zeszycik z cytatami wszystkich forumowiczów w przestrzeni zeszłej dekady :lol: ), a wszystkich w koło tylko irytujesz. .

pozdro i raz jeszcze gratulacje dla Odry!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 lutego 2010, 21:41

Endrju pisze: Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. )

Takie szanse w Gdyni to ma Gorzów. Toruń ma gdzieś 80/20% dla Gdyni przy normalnej grze.
Fakt jest że nam się cholernie opłaca przegrać.
Dlaczego:

1.Toruń w półfinale.
2.Skazujemy najsilniejszą kadrowo w PLKK Wisłę na DROGĘ PRZEZ PIEKŁO. Najpierw CCC do 2 zwycięstw i to z wielkim prawdopodobieństwem bez przewagi własnego boiska.Potem ewentualnie Euroligowy Gorzów . Super..

Maciejewski nie miał oporów przegrać ostatni mecz sezonu zasadniczego z CCC (traktuje to jako zaletę a nie wadę bo myślenie się opłaca).
Winnicki też powinien przegrać.Ale boje się że w Gdyni aż tak sprytni nie są.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 lutego 2010, 21:49

Kuba pisze:
Endrju pisze:

Gratulacje dla Odry

pytał się Ciebie ktoś o coś? oczywiście nie, ale równie oczywiście nie byłbyś sobą, gdybyś nie poprowokował i nie wyszedł przed szereg :lol:

odnośnie teorii spiskowych i knucia to taka jedna drużyna z Lubuskiego jest w tym mistrzem i jeszcze przez długie lata pewnie nikt jej nie prześcignie w tej kwestii. a poza tym, nie znalazłem w swojej wypowiedzi niczego, co mi insynuujesz - że Energa nie wygra 'norlamnie' w Gdyni ani nic... z drugiej strony - na Wisłę patent ma każdy z czołówki póki co, więc co Wam szkodzi? 8) w końcu w drodze po majstra musicie pokonać wszystkich ...

bez odbioru z mojej strony, bo nie chcę się wplątać z Tobą w jakieś idiotyczne przepychanki słowne. nigdy nie byłeś w nich najlepszy (no, chyba że wyjmujesz swój zeszycik z cytatami wszystkich forumowiczów w przestrzeni zeszłej dekady :lol: ), a wszystkich w koło tylko irytujesz. .

pozdro i raz jeszcze gratulacje dla Odry!

1.Bez nerwów Kubuś bez nerwów ;D

2.
pytał się ciebie ktoś o coś?

To co juz nie mam prawa skomentowac, chyba po to jest forum :mrgreen: ("MiSZCZu" nie udzielania sie w gorzowskich tematach) :lol:

3.Nam to kolo d**y lata ktore miejsce kto zajmie :) bo i tak na Wisle jestesmy skazani w polfinale i wcale sie tych meczow nie obawiam ;) (Jeszcze raz powtorze dla mnie liczy sie tylko i wylacznie MP).

PS (Ostatnio pokazalales "klase" pokazujac ze jak "raz" Ci się udało miec racje to nie skasowales tematu w "Ogloszeniach" bo przewaznie w naszym dialogu gdy sprowadzalem Cie na ziemie... szybko posty tematy kasowales).

Bez odbioru
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52

Postautor: matrix » 20 lutego 2010, 21:49

o czym ty mówisz? 8) drużyna,która przegrywa z osłabioną Odrą(gdzie Amerykanki harują cały praktycznie mecz!!!) ma stworzyć piekło wielokrotnemu mistrzowi Polski i ćwierćfinaliście Euroligi?!!! :lol: Niech lepiej nikt nie wpada na Wisełkę,bo będzie to na pewno zupełnie inna drużyna na play-offy...i atut własnego parkietu nie ma tu nawet większego znaczenia... :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52

Postautor: bart_81 » 20 lutego 2010, 22:09

matrix pisze:o czym ty mówisz? 8) drużyna,która przegrywa z osłabioną Odrą(gdzie Amerykanki harują cały praktycznie mecz!!!) ma stworzyć piekło wielokrotnemu mistrzowi Polski i ćwierćfinaliście Euroligi?!!! :lol: Niech lepiej nikt nie wpada na Wisełkę,bo będzie to na pewno zupełnie inna drużyna na play-offy...i atut własnego parkietu nie ma tu nawet większego znaczenia... :shock:

A co ma piernik do wiatraka?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”