22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52
Sobota, 20.02.2010 godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice
Z Odrą trzeba się napocić
KOSZYKÓWKA. Przed kolejną szansą zapewnienia sobie awansu do play-off stanie jutro Odra Brzeg. Nasze zawodniczki podejmują czołową drużynę ekstraklasy CCC Polkowice.
Do końca rundy zasadniczej pozostało już tylko pięć kolejek, jednak w następnej brzeski zespół pauzuje, zatem ma do rozegrania jeden mecz mniej niż bezpośrednie rywalki. Jeśli nie uda się w sobotę, to będą na to jeszcze trzy szanse: z Artego Bydgoszcz i INEĄ AZS-em Poznań na wyjazdach oraz Uteksem ROW-em Rybnik u siebie.
Łukasz Baliński: Cztery mecze do końca, a potrzeba praktycznie tylko jednego zwycięstwa. Zaczęło się już liczenie?
Marta Żyłczyńska, skrzydłowa Odry: Gdzieś tam po cichu jest analizowanie szans i możliwości, ale tak naprawdę skupiamy się na pojedynczym spotkaniu i podchodzimy do każdego z nich nastawione na walkę o zwycięstwo. Wiemy, że jedno trzeba będzie po prostu wygrać.
Jednak z CCC będzie chyba najtrudniej.
- Niekoniecznie. Liga pokazała, że im teoretycznie łatwiejszy rywal, tym trudniej się z nim gra. Na to się składa wiele czynników, decydować może przecież nawet dyspozycja dnia poszczególnej zawodniczki czy też całego zespołu.
Awans do play-off to jedno, a gra w nim to drugie. Jeśli już tam się dostaniecie, z kim najchętniej byście zagrały w pierwszej rundzie?
- Prawda jest taka, że nie mamy zamiaru i nie będziemy kombinować, zastanawiając się, z kim lepiej grać, a kogo uniknąć. Zazwyczaj takie kalkulacje nie wychodzą na dobre. Dodatkowo play-off rządzi się swoimi prawami i z kimkolwiek nie przyszłoby nam się spotkać, to podejmiemy taką samą walkę.
Play-off w Brzegu to także, patrząc na przedsezonowe zapowiedzi, niespodzianka, no i automatycznie oznacza uniknięcie walki o utrzymanie...
- Ósemka daje spokojny byt, co po tych trzech sezonach w play-out pozwoliłoby na grę bez takiej presji i na pewno by nas odciążyło.
Nie da się jednak ukryć, że po Waszej świetnej grze w pierwszej rundzie wszyscy liczyli na to, że ten awans uda się zapewnić trochę wcześniej.
- Wpłynęło na to wiele czynników. Na pewno są to wzmocnienia innych, ale też i to, że już nikt nas nie lekceważy. Rywalki podchodzą do pojedynków z nami na 100 procent, bo już wszyscy po prostu wiedzą, że z Odrą trzeba się napocić.
Odra Brzeg - CCC Polkowice
sobota, hala przy ul. Oławskiej, godz. 18.30
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
KOSZYKÓWKA. Przed kolejną szansą zapewnienia sobie awansu do play-off stanie jutro Odra Brzeg. Nasze zawodniczki podejmują czołową drużynę ekstraklasy CCC Polkowice.
Do końca rundy zasadniczej pozostało już tylko pięć kolejek, jednak w następnej brzeski zespół pauzuje, zatem ma do rozegrania jeden mecz mniej niż bezpośrednie rywalki. Jeśli nie uda się w sobotę, to będą na to jeszcze trzy szanse: z Artego Bydgoszcz i INEĄ AZS-em Poznań na wyjazdach oraz Uteksem ROW-em Rybnik u siebie.
Łukasz Baliński: Cztery mecze do końca, a potrzeba praktycznie tylko jednego zwycięstwa. Zaczęło się już liczenie?
Marta Żyłczyńska, skrzydłowa Odry: Gdzieś tam po cichu jest analizowanie szans i możliwości, ale tak naprawdę skupiamy się na pojedynczym spotkaniu i podchodzimy do każdego z nich nastawione na walkę o zwycięstwo. Wiemy, że jedno trzeba będzie po prostu wygrać.
Jednak z CCC będzie chyba najtrudniej.
- Niekoniecznie. Liga pokazała, że im teoretycznie łatwiejszy rywal, tym trudniej się z nim gra. Na to się składa wiele czynników, decydować może przecież nawet dyspozycja dnia poszczególnej zawodniczki czy też całego zespołu.
Awans do play-off to jedno, a gra w nim to drugie. Jeśli już tam się dostaniecie, z kim najchętniej byście zagrały w pierwszej rundzie?
- Prawda jest taka, że nie mamy zamiaru i nie będziemy kombinować, zastanawiając się, z kim lepiej grać, a kogo uniknąć. Zazwyczaj takie kalkulacje nie wychodzą na dobre. Dodatkowo play-off rządzi się swoimi prawami i z kimkolwiek nie przyszłoby nam się spotkać, to podejmiemy taką samą walkę.
Play-off w Brzegu to także, patrząc na przedsezonowe zapowiedzi, niespodzianka, no i automatycznie oznacza uniknięcie walki o utrzymanie...
- Ósemka daje spokojny byt, co po tych trzech sezonach w play-out pozwoliłoby na grę bez takiej presji i na pewno by nas odciążyło.
Nie da się jednak ukryć, że po Waszej świetnej grze w pierwszej rundzie wszyscy liczyli na to, że ten awans uda się zapewnić trochę wcześniej.
- Wpłynęło na to wiele czynników. Na pewno są to wzmocnienia innych, ale też i to, że już nikt nas nie lekceważy. Rywalki podchodzą do pojedynków z nami na 100 procent, bo już wszyscy po prostu wiedzą, że z Odrą trzeba się napocić.
Odra Brzeg - CCC Polkowice
sobota, hala przy ul. Oławskiej, godz. 18.30
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
-
koszykarz
Po cichu liczę , że ODRA pokona CCC . Ale słyszałem , że ta Nieryjka - Ibenkwe - chyba nie zagra w meczu (jakaś żałoba) , więc osamotniona Denson + Żyła pod koszem to zdecydowanie za mało na Carter , Parker , Babicką , i Mieloszyńską pod koszem...
chyba , że Sepulveda i Stewart będą miały dobrze nastawiony celownik no i Małaszewska chyba ma trochę do udowodnienia CCC
chyba , że Sepulveda i Stewart będą miały dobrze nastawiony celownik no i Małaszewska chyba ma trochę do udowodnienia CCC
"Swieta wojna":P
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM
-
koszykarz
Brawo ODRA - wytrzymajcie jeszcze tylko 20 minut 
znając życie i patrząc z statystyki - Odra stoi strefą w obronie i póki nie zacznie wpadać - wiele nie poradzimy.
ale póki co nie zasłużyliśmy na prowadzenie, bo 5minut gry na 20 minut połowy to za mało zdecydowanie. a 9 (sł. dziewięć) celnych rzutów z gry na taki okres czasu to żałośnie mało...
teraz prawdopodobnie niezła z*ebka w szatni i mam nadzieję po przerwie zobaczymy na parkiecie prawdziwą koszykówkę w naszym wykonaniu
edit: ja rozumiem- czerpać wzorce od najlepszych w Europie, ale ilością strat niekoniecznie trzeba Wiśle dorównywać
33% za dwa - z czym do ludzi?! Pobudka dziewczyny, mecz już trwa!
kwarta żałosna 6:7...
edit: chyba się jednak nie obudzimy... strata za stratą, a na boisku ciągle nic nie wnosząca Bobbitt... 8 minut i 8pkt... JAZDAAA!!!!
ciężko gra sie bez rozgrywających, ale może jeszcze coś wskóramy - jeszcze 2 minuty dziewczyny!
ale póki co nie zasłużyliśmy na prowadzenie, bo 5minut gry na 20 minut połowy to za mało zdecydowanie. a 9 (sł. dziewięć) celnych rzutów z gry na taki okres czasu to żałośnie mało...
teraz prawdopodobnie niezła z*ebka w szatni i mam nadzieję po przerwie zobaczymy na parkiecie prawdziwą koszykówkę w naszym wykonaniu
edit: ja rozumiem- czerpać wzorce od najlepszych w Europie, ale ilością strat niekoniecznie trzeba Wiśle dorównywać
kwarta żałosna 6:7...
edit: chyba się jednak nie obudzimy... strata za stratą, a na boisku ciągle nic nie wnosząca Bobbitt... 8 minut i 8pkt... JAZDAAA!!!!
ciężko gra sie bez rozgrywających, ale może jeszcze coś wskóramy - jeszcze 2 minuty dziewczyny!
to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).
Gratulacje dla Odry
Gratulacje dla Odry
Kuba pisze:, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).
Gratulacje dla Odry
dobrze,że poruszyłeś Kuba nazwisko tej dziewczyny,która w dzisiejszym meczu popisała się 100% skutecznością i aż dziw bierze,że spędziła tylko przeszło 8 minut na parkiecie!!!
a tak na poważnie to nie mozna wygrać meczu mając na koncie 24 straty!!!
- hellraiser
- Junior
Jeżeli dla CCC będzie to ostatnia porażka. To dupowaty wynik dla Wisły bo jest 5 (niezależnie czy Energa wygra lub przegra w Gdyni)

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).
Gratulacje dla Odry
A czy Torun nie moze wygrac normalnie w Gdyni? Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. Wiec SKONCZ KNUC jakies teorie spiskowe.
Trzeba bylo wygrac to co mieliscie wygrac i nie patrzyc sie na innych... a to ze spierniczyliscie to, to nie znaczy ze teraz ma byc w Gdyni cos nie Fair Play.
PS (Osobiscie dobrze by było jakbyscie na Wisłe trafili... przeciez macie na nich patent
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Kuba pisze:to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).
Gratulacje dla Odry
A czy Torun nie moze wygrac normalnie w Gdyni? Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. Wiec SKONCZ KNUC jakies teorie spiskowe.
Trzeba bylo wygrac to co mieliscie wygrac i nie patrzyc sie na innych... a to ze spierniczyliscie to, to nie znaczy ze teraz ma byc w Gdyni cos nie Fair Play.
PS (Osobiscie dobrze by było jakbyscie na Wisłe trafili... przeciez macie na nich patent)
pytał się Ciebie ktoś o coś? oczywiście nie, ale równie oczywiście nie byłbyś sobą, gdybyś nie poprowokował i nie wyszedł przed szereg
odnośnie teorii spiskowych i knucia to taka jedna drużyna z Lubuskiego jest w tym mistrzem i jeszcze przez długie lata pewnie nikt jej nie prześcignie w tej kwestii. a poza tym, nie znalazłem w swojej wypowiedzi niczego, co mi insynuujesz - że Energa nie wygra 'norlamnie' w Gdyni ani nic... z drugiej strony - na Wisłę patent ma każdy z czołówki póki co, więc co Wam szkodzi?
bez odbioru z mojej strony, bo nie chcę się wplątać z Tobą w jakieś idiotyczne przepychanki słowne. nigdy nie byłeś w nich najlepszy (no, chyba że wyjmujesz swój zeszycik z cytatami wszystkich forumowiczów w przestrzeni zeszłej dekady
pozdro i raz jeszcze gratulacje dla Odry!
- hellraiser
- Junior
Endrju pisze: Sa w takim gazie ze to nie bedzie nawet zadna sensacja poprostu szanse moze sa z 65/35% dla Gdyni. )
Takie szanse w Gdyni to ma Gorzów. Toruń ma gdzieś 80/20% dla Gdyni przy normalnej grze.
Fakt jest że nam się cholernie opłaca przegrać.
Dlaczego:
1.Toruń w półfinale.
2.Skazujemy najsilniejszą kadrowo w PLKK Wisłę na DROGĘ PRZEZ PIEKŁO. Najpierw CCC do 2 zwycięstw i to z wielkim prawdopodobieństwem bez przewagi własnego boiska.Potem ewentualnie Euroligowy Gorzów . Super..
Maciejewski nie miał oporów przegrać ostatni mecz sezonu zasadniczego z CCC (traktuje to jako zaletę a nie wadę bo myślenie się opłaca).
Winnicki też powinien przegrać.Ale boje się że w Gdyni aż tak sprytni nie są.

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:Endrju pisze:Kuba pisze:to sie Małaszewska odgryzła - grała słaby mecz,ale w decydującym momencie dwa przechwyty i dziekuje... my dzis bez rozgrywających - nie miał kto skonstruować naszego ataku. pozostaje tylko wierzyć w ducha fairplay w Gdyni, bo może być różnie... zamysł 1+0 z osobistych na sam koniec prawie się udał, gdyby nie faul Parker (mam nadzieję, że ta dziewczyna w przyszłym roku bedzie daleeeeko daleko od Polkowic).
Gratulacje dla Odry
PS (Osobiscie dobrze by było jakbyscie na Wisłe trafili... przeciez macie na nich patent)
pytał się Ciebie ktoś o coś? oczywiście nie, ale równie oczywiście nie byłbyś sobą, gdybyś nie poprowokował i nie wyszedł przed szereg
odnośnie teorii spiskowych i knucia to taka jedna drużyna z Lubuskiego jest w tym mistrzem i jeszcze przez długie lata pewnie nikt jej nie prześcignie w tej kwestii. a poza tym, nie znalazłem w swojej wypowiedzi niczego, co mi insynuujesz - że Energa nie wygra 'norlamnie' w Gdyni ani nic... z drugiej strony - na Wisłę patent ma każdy z czołówki póki co, więc co Wam szkodzi?w końcu w drodze po majstra musicie pokonać wszystkich ...
bez odbioru z mojej strony, bo nie chcę się wplątać z Tobą w jakieś idiotyczne przepychanki słowne. nigdy nie byłeś w nich najlepszy (no, chyba że wyjmujesz swój zeszycik z cytatami wszystkich forumowiczów w przestrzeni zeszłej dekady), a wszystkich w koło tylko irytujesz. .
pozdro i raz jeszcze gratulacje dla Odry!
1.Bez nerwów Kubuś bez nerwów ;D
2.
pytał się ciebie ktoś o coś?
To co juz nie mam prawa skomentowac, chyba po to jest forum
3.Nam to kolo d**y lata ktore miejsce kto zajmie
PS (Ostatnio pokazalales "klase" pokazujac ze jak "raz" Ci się udało miec racje to nie skasowales tematu w "Ogloszeniach" bo przewaznie w naszym dialogu gdy sprowadzalem Cie na ziemie... szybko posty tematy kasowales).
Bez odbioru
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52
o czym ty mówisz?
drużyna,która przegrywa z osłabioną Odrą(gdzie Amerykanki harują cały praktycznie mecz!!!) ma stworzyć piekło wielokrotnemu mistrzowi Polski i ćwierćfinaliście Euroligi?!!!
Niech lepiej nikt nie wpada na Wisełkę,bo będzie to na pewno zupełnie inna drużyna na play-offy...i atut własnego parkietu nie ma tu nawet większego znaczenia... 
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 22 kolejka FGE:Odra Brzeg - Orzeł Polkowice 56:52
matrix pisze:o czym ty mówisz?drużyna,która przegrywa z osłabioną Odrą(gdzie Amerykanki harują cały praktycznie mecz!!!) ma stworzyć piekło wielokrotnemu mistrzowi Polski i ćwierćfinaliście Euroligi?!!!
Niech lepiej nikt nie wpada na Wisełkę,bo będzie to na pewno zupełnie inna drużyna na play-offy...i atut własnego parkietu nie ma tu nawet większego znaczenia...
A co ma piernik do wiatraka?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”