1/2 finału: AZS Gorzów - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: 1/2 finału: AZS Gorzów - Orzeł Polkowice

Postautor: friel » 31 marca 2010, 23:50

Emocje Emocje jeszcze raz Emocje ....
Gratki dla Polkowic widowisko było niesamowite zdarłem gardełko ale co tam :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2010, 23:54

Bodzio - nie ma wątpliwości, że Gorzów (podobnie jak Wisła) jest zespołem z dużo większym potencjałem koszykarskim itd. nasza szansa to tylko walka, serce, ogromna determinacja i "tworzenie zespołu" - o czym na konferencji wspomniała Didi. startując do rywalizacji z Wisłą obie drużyny rozpoczynały z marszu, więc wielkiej różnicy widać nie było. poza tym TSW, podobnie jak Orzeł, nie występuje w zbyt szerokim składzie. Gorzów to 9 dziewczyn do grania i bezustannego rotowania. to komfort nieporównywalny. nie jesteś w stanie przekonać ani mnie, ani podejrzewam nikogo innego na tym forum (może się mylę), że fakt, że Orzeł miał 2 dni odpoczynku po batalii z Wisłą, a Gorzów tydzień czasu, był bez znaczenia na 'wydajność' naszych dziewczyn. Wszystkie dały z siebie 101% na parkiecie i było to widać, jak wiele sił kosztował je mecz peirwszy i drugi przy Chopina. warunki kadrowe są, jakie są i trzeba sobie z tym poradzić. dlatego wierzę, że za 1,5tyg., kiedy oba zespoły będą po jednakowym urlopie, będzie szansa skuteczniej nawiązać walkę z AZSem.

co by nie mówić - trudno nie zgodzić się ze stwierdzeniem Elena, ze mamy największą liczbę chorych i kontuzjowanych zawodniczek... co zrobisz - taki jest sport, a kontuzje są jego nieodzownymi elementami. Ale przyznam szczerze, że nie trudno jest sie rozmarzyć, "co by było gdyby nie kontuzje Biryuk, Parker czy 'megatransfer' Ford..." 8)

pozdrawiam, dobrej nocy

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 kwietnia 2010, 08:02

tyle , że gdyby nie kontuzja Biryuk (potem Coleman u was na chwilę) i niewypał z Ford - to byście nie mieli Bobbitt :roll:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 kwietnia 2010, 08:33

koszykarz pisze:tyle , że gdyby nie kontuzja Biryuk (potem Coleman u was na chwilę) i niewypał z Ford - to byście nie mieli Bobbitt :roll:

a Ty to oczywiscie wiesz najlepiej, prawda? 8)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 kwietnia 2010, 08:41

nie , ale to chyba oczywiste drogi Kubo 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 kwietnia 2010, 08:51

koszykarz pisze:nie , ale to chyba oczywiste drogi Kubo 8)

w takim razie ja jestem jakiś glupi albo niedoinformowany, bo dla mnie to wcale nie jest oczywiste ;-)

pozdrawiam i gratuluje raz jeszcze. prosząc tym samym o koniec offtopicowania

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 kwietnia 2010, 10:04

Bobitt zagrała jak dla mnie tylko i aż dobry pierwszy mecz z Wisłą, wczoraj pokazała, że potrafi wygrać mecz jak i sama go przegrać w najważniejszym momencie. tyle.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 01 kwietnia 2010, 12:35

Kuba, przestańmy "gdybać" i pisać co by było, gdyby było, bo przy gdybaniu każdy może naciągniąć coś pod swoją tezę, np. że gdyby Marta Fernandez była w pełni sił w meczach CCC z Wisłą, to my dziś fascynowalibyśmy się meczami AZSu z Wisłą w półfinale 8) Dlatego "gdybanie" nie ma sensu.

Bodzio, co do Bobbitt to mam całkowicie inne zdanie. Odmieniła Polkowice o 180 procent. Gdy przyjechaliście z Ford w składzie, to była powolnie grająca, ociężała, przewidywalna drużyna (to były czasy, gdy męczyliście się z MUKSem u siebie), a wczoraj i przedwczoraj zupełnie coś innego. Drużyna szybka, skuteczna i o dziwo nieźle zgrana, bo pamiętać trzeba, że rozgrywająca musi nauczyć się drużyny a drużyna musi się nauczyć rozgrywającej. Dlatego tym większy szacun dla niej i zespołu. Mam wrażenie, że nawet Bortelova zaczęła grać lepiej dzieki Shannon. Być może to taki efekt równania w górę, bo u nas od kiedy jest Richards, Kaśka Czubak też gra lepiej.

Teraz o AZS. Powiem, może kontrowesyjnie, ale nie jesteśmy w idealnej formie. Oczywiście cieszy emecjonujący, wygrany mecz i kulisy tętniącej hali. Ale zanim Samantha zagrała koncert w 4 kwarcie zdążyłem strwierdzić, że ona nie jest w optymalnej formie. Loty trochę obniżyły niektóre zawodniczki, ale nie będę się wgłębiał, skoro wygrywamy. Tylko w Realu Madryt potrafią zwolnić trenera, który zdobywa mistrzostwo (Capello), bo mogli grac jeszcze ładniej, co uważam za chore. Wracając na parkiet, to w jednym aspekcie jesteśmy chyba najlepsi na świecie :) We wtorek 22/24 z osobistych. Może być jeszcze lepiej? Może: 25/26 w środę! :) W trakcie meczu dla żartu zacząłem narzekać na osobiste Sapovej, że nie jest w optymalnej formie, bo zaczynają się rzuty bliżej obręczy a nie jak zwykle w geometryczny środek kosza :lol:

Dzięki dla obu zespołów za pasjonujące widowisko, dobrze, że mecz był w TV, bo to była dobra promocja koszykówki. W końcu też jacyś sędziowie, którzy uporali się z własnym stresem (te może 2,3 błędy to i tak dużo poniżej średniej w naszej lidze). Niech tylko kibice z Polkowic żałują, że nie dopisali i nie mówię tutaj o tym, że aby mieć takie miejsca, które na Was czekały, to normalnie trzeba być 1,5 godziny przed meczem na hali :)

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 kwietnia 2010, 14:10

źle mnie zrozumiałeś, mówię w konkretnie w tym jednym meczu, nie można na takim poziomie z taką szansą odniesienia zwycięstwa popełnić TYLE ! prostych błędów - po prostu żal nie wykorzystanej szansy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 01 kwietnia 2010, 19:51

Mecz interesujacy. Mysle, ze teksty o dobrej postawie Polkowic to nie kurtuazja a rzeczywista ocena sytuacji. Dziewczyny stwarzaja sobie sporo okazji rzutowych i przyzwoita czesc pilek z tego wpada. Koziorowicz sam podsumowal mecz mowiac, ze dobra postawe jego druzyny "bylo widac" i trudno to uznac za przechwalki. Przyznam, ze spodziewalem sie latwiejszej przeprawy ... tymczasem dziewczyny mecza sie strasznie. Najwazniejsze jednak, ze wyszarpaly te 2 wygrane i jest szansa na 3:0. Wtedy bedzie wiecej czasu na odpoczynek i przygotowania do finalu. Nie mam nic do Polkowic ale nie chce Waszej ekipy wiecej widziec w Gorzowie (w tym sezonie) :).

U nas brakuje troche stabilizacji w grze ... nigdy nie wiadomo czego sie spodziewac. To piekne z jednej strony, ze mecze sa tak nieprzewidywalne ... ale z drugiej chcialbym miec w druzynie choc jedna zawodniczke, ktora zawsze "rzuci swoje" :) Ostatnio slabiej zagraly Zurowska i Sapova. Richards tez slabo... wiekszosc punktow rzucila z osobistych pod koniec meczu. Wczesniej przez 3 kwarty wlasciwie nic jej nie wychodzilo. Ciezkie czasy nastaly dla Sam ... rywalki uprzykrzaja jej zycie na wszystkie mozliwe sposoby. Juz nie ma tak lekko jak wczesniej ... na drugim biegunie niesamowita Spencer. Ile ona potrzebuje czasu na odpalenie trojki? 0,0000001 sek ? ;) Nie szlo jej zatrzymac ... niektorzy krecili glowami z niedowierzaniem... prawie wszystko wpadalo jak osobiste Sapovej. Swietna zmiana pod koniec 3 kwarty Dureiki. Ta dziewczyna walczy do upadlego ... kto nie widzial to polecam na sport.tvp.pl obejrzec ostatnia minute 3 kwarty koncentrujac sie na Yulii :)

Shannon Bobbitt? Masakra jaki drybling ... jest naprawde rewelacyjna pod tym wzgledem. Zauwazylem, ze ma sporo strat, jednak czesc z nich wynika z tego, ze kolezanki nie orientuja sie w jej swietnych podaniach ... nie mysla tak szybko jak ona. Nie przewiduja sytuacji tak jak Shannon. Inne to glupie zagywki "na przypał" wziete prosto z podworkowych boisk Bronxu. Mimo wszystko i tak uwazam, ze naprawde daje rade. Barwna postac PLKK i duzo lepszy transfer niz Ford :)

Przelomowym momentem meczu byla dla mnie strata Mieloszynskiej w 4 kwarcie. Od tego momentu juz poszlo ... CCC nie pozbieralo sie po tym zdarzeniu. Daria chyba najmocniej walczyla .. najbardziej sie starala pociagnac cala "Pomarancze" i przyznac trzeba, ze zagrala dobry mecz (wreszcie w Gorzowie) i to byl chyba jedyny powazniejszy blad jaki popelnila. Coz ... czasem tak bywa.

Polkowice sa coraz blizej wygranej. +12 nie oddaje przebiegu meczu. 10 kwietnia jezeli ten trend sie utrzyma to przy przewadze wlasnego parkietu moze byc juz +/- 1 w jedna ze stron. Oby na strone Gorzowa :)

feri pisze:Bodzio, co do Bobbitt to mam całkowicie inne zdanie. Odmieniła Polkowice o 180 procent.

Nie za duzo tych procentow ostatnio? :)

PS. Jedyna zawodniczka CCC, ktora nie przerwala rozgrzewki gdy gorzowianki wyszly z szatni byla Justyna Jeziorna :) Pozostale siedzialy w tym czasie wpatrzone w Zurowska i spolke jak w obrazek (z Carter i Bobbitt wlacznie). Widac bylo wtedy ten respekt przed rywalem ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 kwietnia 2010, 19:57

Jack Napier pisze:
feri pisze:Bodzio, co do Bobbitt to mam całkowicie inne zdanie. Odmieniła Polkowice o 180 procent.

Chcial chyba napisac o 180 stopni ; D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 kwietnia 2010, 20:01

Endrju pisze:
Jack Napier pisze:

głodnemu chleb ( % ) na myśli... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 01 kwietnia 2010, 20:15

simon pisze:głodnemu chleb ( % ) na myśli... :mrgreen:

Mam nadzieje, ze 10 kwietnia w Gorzowie kibice odmienia sie o 40% :)

feri
Młodzik

Postautor: feri » 01 kwietnia 2010, 22:06

simon pisze:
Endrju pisze:
Jack Napier pisze:

głodnemu chleb ( % ) na myśli... :mrgreen:

heheh, uważałem na to, aby nie napisać, że odmieniła Polkowice o 360 stopni :lol: i napisałem o procentach...
Jack, to też Twoja wina... te analizy video meczów o tytułach: "4 kwarta", "Aniaaaaaaaaa!!!" czy "Darek vs Richards" przy mocnym procentowym "wsparciu"... :lol:

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 01 kwietnia 2010, 22:08

feri pisze:heheh, uważałem na to, aby nie napisać, że odmieniła Polkowice o 360 stopni :lol: i napisałem o procentach...
Jack, to też Twoja wina... te analizy video meczów o tytułach: "4 kwarta", "Aniaaaaaaaaa!!!" czy "Darek vs Richards" przy mocnym procentowym "wsparciu"... :lol:

To chyba razem z Jackiem Danielsem ogladaliscie .... :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”