Nikołaj Tanasejczuk trenerem Lotosu Gdynia ?Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, iż w sezonie 2010/2011 pieczeń nad zespołem Lotosu Gdynia sprawować będzie Nikołaj Tanasejczuk. Nie Elmedin Omanić, nie Dariusz Maciejewski, a właśnie Tanasejczuk jest najbliższy podpisania umowy z gdyńskim klubem.
Jest to osoba bardzo dobrze znana z występów na polskich parkietach w latach dziewięćdziesiątych, kiedy to reprezentował barwy, m.in. Kotwicy Kołobrzeg, czy też PKK Szczecin. W swojej dotychczasowej karierze trenerskiej może pochwalić się awansem do męskiej ekstraklasy z zespołem Kotwicy Kołobrzeg, czy też brązowym medalem z Dynamem Sankt Petersburg w roli asystenta.
W minionym sezonie Tanasejczuk był opiekunem SMSu PZKosz Łomianki, a także trenerem reprezentacji u18 dziewcząt. Jak udało nam się dowiedzieć, w chwili obecnej dopinane są ostatnie szczegóły umowy, którą w najbliższym czasie parafować mają prezes klubu Mieczysław Krawczyk oraz sam zainteresowany, Nikołaj Tanasejczuk.
Można powiedzieć, iż jest to bardzo odważny krok prezesa Krawczyka, zważywszy na to, iż ostatni, podobny eksperyment nie udał się najlepiej. Przypomnijmy tylko, iż w sezonie 2006/2007 w gdyńskim zespole zatrudniony został również ówczesny szkoleniowiec SMSu – Roman Skrzecz. Mimo dwuletniej przygody na wybrzeżu, młodemu trenerowi nie udało się zdobyć upragnionego tytułu mistrzowskiego, przegrywając dwukrotnie finał z krakowską Wisłą.
http://nicesport.pl/wiadomosci/7239/nikolaj-tanasejczuk-trenerem-lotosu-gdynia/Ja pierd*lę, to chyba jakieś żarty są