Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

reaktywacja
Junior

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: reaktywacja » 10 maja 2010, 22:51

swatch pisze:A co powiecie na Pania Dora Horti w Gdyni?

Ja bym powiedział, że nie mam nic przeciwko.
Wprawdzie to nie jest jej klubowa koleżanka Milovanović, ale w układzie z Ivaną byłaby to opcja co najmniej ciekawa.

Staty w Euro zachęcające...

Jeśli mamy budować młodą ekipę, a na to się zanosi, to czemu nie?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 maja 2010, 23:07

Dora może być. Chociaż jak wyżej, wolałbym Milovanovic :mrgreen: a do tego jeszcze jakąś młodą Sonję Petrovic poproszę :mrgreen:
I nie miałbym też nic przeciwko Hejkovej u nas.
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 10 maja 2010, 23:14

reaktywacja pisze:
kristofer pisze:podobno jest duża szansa, że w przyszłym sezonie w barwach gdyńskiej drużyny zagra M.Twigg.

Pamiętam, że jesteś wielbicielem talentu Gosi Dydek, ale gdyby miała pojawić się na parkiecie po kilkuletniej przerwie, mając niemal 40-tkę na karku to więcej do gry wnosiłaby nawet Marta Jujka, która - jak wszystko na to wskazuje - będzie naszą czwartą (rezerwową) opcją pod koszem. Nie wspominając o ryzyku poważnej kontuzji, z jej motoryką...

Pora się obudzić kristofer - Margo Twigg zobaczysz na parkiecie, jak włączysz sobie jakieś archiwalne nagranie spotkań Lotosu VBW i Polpharmy Climy.

Przecież Margo drugie dziecko zaraz urodzi albo już nawet urodziła. Z koszem to ona ma chyba tyle wspólnego, że na mecz siostry może czasem zajrzy...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 maja 2010, 23:27

rzymi pisze:Omanic zostaje w Toruniu, Pokey zostaje w Spartaku. Ratgeber idzie do Fene. Więc kto zostanie naszym trenerem? Jeśli Koniecki to ja dziękuję, dobranoc!
Jacek wróć!

rzymi pisze:Dora może być. Chociaż jak wyżej, wolałbym Milovanovic :mrgreen: a do tego jeszcze jakąś młodą Sonję Petrovic poproszę :mrgreen:
I nie miałbym też nic przeciwko Hejkovej u nas.

Rzymi - rozumiem, że marzenia są czymś pięknym, ale kiedy do Ciebie dotrze, że dopóki klubem zarządza Krawczyk, trener zagraniczny w Lotosie to pojęcie wręcz abstrakcyjne, z pogranicza metafizyki?? :roll: No chyba, że jakiś bardzo już zasiedziały w Polsce, jak Omanic. A już pisanie o takich wybitnych postaciach jak Chatman, Ratgeber czy w innym miejscu Canto, jest sporą przesadą, choćby ze względu na barierę finansową.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 maja 2010, 23:34

Paulo, ja już dawno to zrozumiałem! Ale dzięki, że jeszcze raz mi to uświadamiasz! Tak jak napisałeś, marzenia są czymś pięknym... Z polskich coachów to jedynie Darka przyjmę z otwartymi rękami... Kozioł już nie wróci do nas. Reszta mnie nie interesuje.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 maja 2010, 23:45

No cóż, Darek w tej chwili wydaje się nie do ruszenia z Gorzowa, ale kto wie, jak to będzie wyglądać za rok czy dwa. Zawsze może też wyskoczyć jakiś as z rękawa, jak 3 lata temu Skrzecz. Jakby nie patrzeć, facet ma bardzo ładne CV - dwa tytuły wicemistrza PLKK. :P Więc może dobroczynny Mietek będzie chciał, aby choćby takie osiągnięcia stały się udziałem innego młodego i dotąd nieznanego trenera. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 10 maja 2010, 23:50

Swoją drogą, ma to w sobie coś z czarnego humoru, że Ślimak został zwolniony dopiero wtedy, gdy zdał prawdziwy trenerski egzamin i wyraźnie wypunktował nowego trenera kadry narodowej, uważanego za wschodzącą gwiazdę w swoim fachu. :roll:
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 maja 2010, 02:56

Ta wypunktował.... Wypunktowała to Darka psycha jego podkoszowej i kontuzja Sapovej ....
Łatwo bić boksera bez jednej ręki .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 maja 2010, 07:36

friel pisze:Ta wypunktował.... Wypunktowała to Darka psycha jego podkoszowej i kontuzja Sapovej ....
Łatwo bić boksera bez jednej ręki .

co widzą moje oczy :shock: jak Gorzów wygrywał z osłabionymi rywalami to był taaaaki mocny, a jak równie mocny jest ślimakowy Lotos, a AZSowi brakowało 1 (słownie - JEDNEJ) koszykarki, to komentarze, że "bokser bez jednej ręki" ? :lol: Psycha zawodniczek leży w ramach zakresu obowiązków trenera właśnie. i tu Winnicki udowodnił że jest skuteczniejszy od Maciejki...

odnośnie potencjalnego trenera Lotosu - sądziłem, że skoro oficjalnie wywalili Winnickiego, to mają już umowę z Omaniciem i kwestia paru dni, kiedy to ogłoszą. Skoro jednak tak się nie stało - sam jestem ciekaw co interesującego wymyśli Krawczyk :mrgreen:

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 maja 2010, 08:29

Ponieważ Ślimak niczego nie komentuje, to nie wiemy na ile "został zwolniony" (czytaj - nie przedłużamy z nim umowy, która się skończyła, nie wiem jak tu można o zwolnieniu mówić?) a na ile sam powiedział dziękuję. Motyw Śląska mógł tu być wielce pomocny w wyborze obu stron.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 maja 2010, 09:32

myślę , że prezes Krawczyk sam powinien wyrobić licencję i wystartować na trenera... Niech se weźmie kogoś na asystenta i już... Przecież i tak on decyduje o transferach i o tym kto gra a kogo zwolni za słabą grę...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 11 maja 2010, 09:35

Kuba pisze: sam jestem ciekaw co interesującego wymyśli Krawczyk :mrgreen:

Znając wymysly Prezesa co do polskiej myśli szkoleniowej może to być np Orczyk :roll: . Albo Koniu.
Alternatyw jest wiele tandetnych polskich trenerów u nas na rynku dostatek.

Marzyłby się Francuz albo Hiszpan, ale jak pisał reaktywacja w jednym z postów, tak jak w Grodzie Kraka możemy co sezon liczyć na Gburię-Furię, tak wLotosie na polski wynalazek :roll: .

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 maja 2010, 10:18

A jeśli Lu odejdzie to wtedy na jej miejsce widziałbym Słowaczkę Klaudię Lukacovicovą (1990). Chyba, że pozyskamy jeszcze jakieś lepsze Europejki :mrgreen:
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 maja 2010, 10:48

Nikołaj Tanasejczuk trenerem Lotosu Gdynia ?

Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, iż w sezonie 2010/2011 pieczeń nad zespołem Lotosu Gdynia sprawować będzie Nikołaj Tanasejczuk. Nie Elmedin Omanić, nie Dariusz Maciejewski, a właśnie Tanasejczuk jest najbliższy podpisania umowy z gdyńskim klubem.

Jest to osoba bardzo dobrze znana z występów na polskich parkietach w latach dziewięćdziesiątych, kiedy to reprezentował barwy, m.in. Kotwicy Kołobrzeg, czy też PKK Szczecin. W swojej dotychczasowej karierze trenerskiej może pochwalić się awansem do męskiej ekstraklasy z zespołem Kotwicy Kołobrzeg, czy też brązowym medalem z Dynamem Sankt Petersburg w roli asystenta.

W minionym sezonie Tanasejczuk był opiekunem SMSu PZKosz Łomianki, a także trenerem reprezentacji u18 dziewcząt. Jak udało nam się dowiedzieć, w chwili obecnej dopinane są ostatnie szczegóły umowy, którą w najbliższym czasie parafować mają prezes klubu Mieczysław Krawczyk oraz sam zainteresowany, Nikołaj Tanasejczuk.

Można powiedzieć, iż jest to bardzo odważny krok prezesa Krawczyka, zważywszy na to, iż ostatni, podobny eksperyment nie udał się najlepiej. Przypomnijmy tylko, iż w sezonie 2006/2007 w gdyńskim zespole zatrudniony został również ówczesny szkoleniowiec SMSu – Roman Skrzecz. Mimo dwuletniej przygody na wybrzeżu, młodemu trenerowi nie udało się zdobyć upragnionego tytułu mistrzowskiego, przegrywając dwukrotnie finał z krakowską Wisłą.

http://nicesport.pl/wiadomosci/7239/nikolaj-tanasejczuk-trenerem-lotosu-gdynia/

Ja pierd*lę, to chyba jakieś żarty są :shock: :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 maja 2010, 11:17

O ja p******lę. :shock: :shock: :cry:

To wystarczy za cały komentarz.
14 koron:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”