I kolejka FGE: Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz 72-64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: I kolejka FGE: Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz

Postautor: matrix » 26 września 2010, 19:45

Eve pisze:Na szczęście Twoje marzenie nie zostało zrealizowane:)

Ewa nie zrozum mnie źle,ale chyba Wisła euroligowego poziomu to dzisiaj nie zaprezentowała?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2010, 19:51

Emocje i zwycięstwo w ligowym debiucie

26 września - Koszykarki Wisły Can-Pack Kraków szczęśliwie rozpoczęły ligowe zmagania. Po emocjonującym spotkaniu "Biała Gwiazda" wygrała z Artego Bydgoszcz 72:64..

Po wyjściu na parkiet odważnie rozpoczęły zawodniczki Artego i prowadziły nawet 6:2. Jednak skuteczna Janell Burse uspokoiła sytuację i chwilę później było 11:6 dla Wisły Can-Pack. Przyjezdne nie zamierzały ustępować, gra była bardzo wyrównana (18:16 na minutę przed końcem kwarty). Ten rezultat się już nie zmienił. 18:16 po I odsłonie.

W drugiej kwarcie Wisła Can-Pack próbowała odskoczyć z wynikiem, ale bydgoszczanki na to nie pozwalały. Po pięciu minutach był już remis 25:25, a chwilę później Artego wyszło na prowadzenie 26:25. Ostatecznie do przerwy minimalnie lepsza Wisła - 36:34.

Po wyjściu z szatni z dobrej strony pokazała się Paulina Pawlak, dopisując kilka "oczek" po stronie "Białej Gwiazdy". Kolejnymi świetnymi akcjami obronę Artego rozbijała wyróżniająca się od początku Andja Jelavić. Po ponad 4.minutach gry było już 49:39 dla gospodyń. Dwie "trójki" Marty Urbaniak sprawiły jednak, że zrobiło się tylko 49:45, a minutę później 49:47. Na minutę i 40 sekund przed końcem kwarty ponownie za trzy trafiła Urbaniak, wyprowadzając Artego na prowadzenie 54:52. Stan meczu wyrównała Andja Jelavić. 54:54.

Ostatnią odsłonę "trójką" rozpoczęła Gunta Baško. Niezawodna była także Andja Jelavić. Wiślaczkom udało się osiągnąć 6 punktów przewagi (61:55). Po - zdaniem sędziego - niesportowym faulu Eweliny Kobryn koszykarka opuściła parkiet za 5 fauli, a rzuty wolne Crisman zmieniły wynik na 61:57. Za chwilę na linii rzutów wolnych stanęła Natalia Mrozińska - 61:59.

Na 3 minuty i 45 sekund przed końcem spotkania faulowana przy rzucie za 3 była Dorota Gburczyk-Sikora, która wykorzystała 2 rzuty wolne. 65:61 dla Wisły Can-Pack. Wtedy "trójkę" rzuciła Paulina Pawlak, dając "Białej Gwieździe" odetchnąć (68:61).

W końcówce szczególnie ważna okazała się gra pracowitej Pauliny Pawlak i dobra postawa Doroty Gburczyk-Sikory. Wiślaczki grały mądrze i wygrały 72:64, mimo ambitnej walki bydgoszczanek. Dzieła dokończyła Andja Jelavić.

(Damian Juszczyk)
http://www.wislacanpack.pl/home/

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 26 września 2010, 19:54

Ciekawe otwarcie Artego. Do 37 minuty bydgoszczanki liczyły się w grze. Ktoś wie dlaczego nie zagrała Leciejewska?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 26 września 2010, 20:02

matrix pisze:
Eve pisze:Na szczęście Twoje marzenie nie zostało zrealizowane:)

Ewa nie zrozum mnie źle,ale chyba Wisła euroligowego poziomu to dzisiaj nie zaprezentowała?

Ale o co Ci chodzi?Twój kolega ma inne niż ja marzenia i tyle :) Nie wiem czy to już dziś, w tym meczu Wisła miała zaprezentować ten euroligowy poziom, grając bez dwóch ważnych zawodniczek.Poza tym ja nie byłam na meczu, widzę jedynie statystyki. Poczekajmy na relacje osób,które były na spotkaniu:)
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 września 2010, 20:14

dobra postawa Doroty Gburczyk-Sikory.

Ja bym tam ją nazwał żenującą (tzn w jej wypadku normalną)... ale cóz..

Paula z pomocą (całkiem sporą) Jelavic uratowała nam dupe. Reszta grała tak jak Aragones prowadził mecz - głupio.

Bydgoszcz grała przyzwoicie, zwłaszcza wtedy gdy my nieudolnie próbowaliśmy bronić strefa. Powinny w tym roku spokojnie sie obronic, pewnie gdzieś 6-7 miejsce jest w ich zasięgu, zwłaszcza jeśli uda im sie pozyskać jakaś ciekawa rozgrywająca made in USA.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2010, 20:21

Greebo pisze: Powinny w tym roku spokojnie sie obronic, pewnie gdzieś 6-7 miejsce jest w ich zasięgu, zwłaszcza jeśli uda im sie pozyskać jakaś ciekawa rozgrywająca made in USA.

taa,a podobno tak się gra,jak przeciwnik pozwala.To są pierwsze kolejki i wyniki oraz poziom sportowy zespołów może być naprawdę nieprzewidywalny....
PS.Greebo ja to samo mogę powiedzieć o podopiecznych pana Arka Konieckiego...To jest sport i to są kobiety i za chwilę Artego może równie dobrze przegrać z niżej notowanym przeciwnikiem :shock:
Ostatnio zmieniony 26 września 2010, 20:28 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 września 2010, 20:26

matrix pisze:
Greebo pisze: Powinny w tym roku spokojnie sie obronic, pewnie gdzieś 6-7 miejsce jest w ich zasięgu, zwłaszcza jeśli uda im sie pozyskać jakaś ciekawa rozgrywająca made in USA.

taa,a podobno tak się gra,jak przeciwnik pozwala.To są pierwsze kolejki i wyniki oraz poziom sportowy zespołów może być naprawdę nieprzewidywalny....
PS.Greebo ja to samo mogę powiedzieć o podopiecznych pana Arka Konieckiego...

A co ma piernik do wiatraka? Czy ja napsiałem ze napewno będa rewelacją rozgrywek?

I co Twoj post wnosi do dyskusji na temat tego meczu?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2010, 20:30

Greebo pisze:I co Twoj post wnosi do dyskusji na temat tego meczu?

nic tylko wydawało mi się,że starasz się usprawiedliwić taką,a nie inną postawę krakowskich zawodniczek....

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 26 września 2010, 20:33

a ja widze mimo wszystko postep w porownaniu do zeszlego sezonu...w poprzednim Wisła takie mecze przegrywała....takie zespoły jak Artego jak chca sprawic niespodzianke to tylko na poczatku sezonu bo taki bonus moze juz sie nie powtorzyc

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2010, 20:35

tommiiii pisze:a ja widze mimo wszystko postep w porownaniu do zeszlego sezonu...w poprzednim Wisła takie mecze przegrywała....takie zespoły jak Artego jak chca sprawic niespodzianke to tylko na poczatku sezonu bo taki bonus moze juz sie nie powtorzyc

ale to były mecze na wyjeździe chyba?-vide Odra Brzeg

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 września 2010, 20:39

matrix pisze:
Greebo pisze:I co Twoj post wnosi do dyskusji na temat tego meczu?

nic tylko wydawało mi się,że starasz się usprawiedliwić taką,a nie inną postawę krakowskich zawodniczek....

Jeśli Wisły celem nr 1 na ten sezon jest Mistrzostwo, to chyba żadnym usprawiedliwieniem nie jest to, że męczyła się z zespołem, który ma potencjał na środek tabeli.

Z racji tego, że był to 1 oficjalny mecz w sezonie to:
Pauli życzę utrzymania przez cały sezon takiej skuteczności.
Andji nie gorszych niż dziś występów.
Aragonesowi żeby do przyjazdu Hernandeza już się strefą nie bawił.
Ewce i Guncie więcej spokoju ;-)
Janell lepszej skuteczności.
Kasi żeby zaczęło "wpadać".
A Doris rychłego macierzyństwa.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 września 2010, 21:19

Co z Lecią?

Obserwator
Nowy na forum

Postautor: Obserwator » 26 września 2010, 22:02

Oglądała mecz.
Wydaje mi się, że trener miał inny plan na dzisiejszy mecz. Miały pograć więcej młode. A tu Artego zrobiło psikusa.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 26 września 2010, 22:10

Lecia ma chyba skręcone kolano, ale to takie nie pewne info.

A niby którym młodym miał trener dać pograć, Maja po kontuzji kostki jeszcze nie trenuje, Śnieżka po kontuzji kolana chyba też nie jest w pełni sprawa, Gaworka to w ogóle kontuzjowana.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 26 września 2010, 22:31

Została Gajdi :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”