9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Odra Brzeg 111-34

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gulchynsky
Młodzik

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Odra Brzeg 111-34

Postautor: gulchynsky » 09 listopada 2010, 01:56

Saletra pisze:Taki wynik zapewnia Odrze ujemny bilans koszy na cały sezon- nie są w stanie czegoś takiego nadrobić. Niekiedy ma to znaczenie i nie warto dać się tak rozjechać.

Może się mylę, ale Odra chyba nigdy w ekstraklasie nie miała dodatniego bilansu koszy. Przynajmniej w rundzie zasadniczej, bo nie mówię o ostatnich play outach (choć i tego nie jestem pewien).

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 09 listopada 2010, 03:41

gulchynsky pisze:
Może się mylę, ale Odra chyba nigdy w ekstraklasie nie miała dodatniego bilansu koszy. Przynajmniej w rundzie zasadniczej, bo nie mówię o ostatnich play outach (choć i tego nie jestem pewien).

Mieliśmy za czasów Paulauskasa ;) http://www.odra.polskikosz.pl/historia.htm

Co do spotkania, to komentując to absolutnie z boku, bo od dłuższego czasu nie jestem w stanie być na bieżąco przy sprawach klubowych, pogrom niesamowity oczywiście, ale skład mamy bez rewelacji, dwie Amerykanki wróciły do domu, trzy ledwo przyleciały, dodatkowo nie było Buszty. Spośród trenujących normalnie od początku sezonu i doświadczonych Zyskowski miał więc cztery zawodniczki o klasę odstające od każdej z w pełni dysponowanego Gorzowa. Tak czy siak, prawie 80 w plecy to miazga i na pewno słabo pomoże nam w zdobywaniu sponsorów, a ostatnie takie wyniki z naszym udziałem to pamiętam z meczów kadetek, które seryjnie jeszcze parę lat temu tak gromiły w dolnośląskiej/śląskiej lidze (a i ostatnio młodziczki wygrały 110:14 :) ).

Pamiętam wyjazd parę lat temu do Gorzowa gdzie wygraliśmy 51:52... To były czasy :) niedługo później też 1 pkt. do przodu 78:79, no a teraz to gramy już w dwóch osobnych ligach.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 listopada 2010, 06:40

qBK pisze:Pamiętam wyjazd parę lat temu do Gorzowa gdzie wygraliśmy 51:52... To były czasy :)

Rzut Proszczenko za 3pkt w ostatniej sekundzie... i cisza na hali.. Do dzis mam ten mecz w oczach jak go mozna bylo przegrac ;)

A co do nowych nabytkow... to ja nie wiem jaka trzeba miec wizję zespolu zeby kontraktowac Glover :) (co z tego ze ma mase... jak jest o glowe nizsza on innych centrów.(juz nie mowie o wracaniu do obrony, bo Tauszka byla przy niej jak...)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 09 listopada 2010, 13:30

Endrju pisze:
qBK pisze:A co do nowych nabytkow... to ja nie wiem jaka trzeba miec wizję zespolu zeby kontraktowac Glover :) (co z tego ze ma mase... jak jest o glowe nizsza on innych centrów.(juz nie mowie o wracaniu do obrony, bo Tauszka byla przy niej jak...)

Stawiam na to, że ona jest bardziej od straszenia rywalek niż od grania.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”