12 kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

zibiz
Żak

Re: 12 kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: zibiz » 28 listopada 2010, 19:54

Ciekawe, że Gorzów mając przewagę w zbiórkach 29-12, nie wygrywa w tym meczu. Przyczyną fatalne statystyki rzutów.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 28 listopada 2010, 20:16

zibiz pisze:Ciekawe, że Gorzów mając przewagę w zbiórkach 29-12, nie wygrywa w tym meczu. Przyczyną fatalne statystyki rzutów.

Lewczenko ma aktualnie 1/11 (trwa 3 kwarta).

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 listopada 2010, 20:27

Maksimovic juz dziekujemy...

jeszcze kwarta przed nami i jest +5dla Torunia.zobaczymy, co z tego wyjdzie...

edit: Yelena gorzowska już też nie gra, a wynik +10Toruń... 2minuty do końca i czas dla Maciejki. a zbióki? 27:49 :shock: :shock: :shock:

no i gratulacje dla Torunia. bądź, co bądź jest to mała niespodzianka... :)

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 28 listopada 2010, 20:53

Spadnięcie Maksimovic nie pomogło. Przy takiej statystyce rzutów Gorzów odnosi 2 porażkę w sezonie. Polecem statystki Leedham i Leuczanki.
Genialny mecz Tłumak.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 28 listopada 2010, 21:04

Dla mnie akurat to nie jest niespodzianka, bo wygraną Energi (wprawdzie w nieco niższych rozmiarach) obstawiałem w typerkach. :P
Faktycznie świetny mecz Tłumak - do tego wobec niedyspozycji Gulak grała na PF. Jeśli dobrze skojarzyłem, to Gladden w ogóle nie grała w drugiej połowie. Wobec szybkiego spadnięcia dwóch wysokich za 5 fauli, wygrana Torunia jest jeszcze bardziej cenna. Chociaż na pewno pomogła w tym "skuteczność" dwóch czołowych zawodniczek gorzowskiego teamu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

anatol
Żak

Postautor: anatol » 28 listopada 2010, 21:12

Jak przy takiej desce można przegrać mecz?????Ale Gorzowianki dzisiaj przegrały stratami a Toruń wygrał wolnymi :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 listopada 2010, 21:17

Wygląda na to ze na Gorzowie odbiło się granie w eurolidze 4 paniami po 30-kilka minut. Spośród nich tylko Greene ma przyzwoite statystyki. Dysproporcje w zbiorkach (na + Gorzowa) i w startach (na + dla Torunia) rzadko spotykane..

Gorzów nie powtórzy już wyniku z sezonu zasadniczego z tamtego roku, ale nie znaczy to ze nie będzie miał MP na koniec (choc oczywiście mam w tej kwesti innego faworyta ::)

Gratulacje dla Torunia i Tłumak.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 listopada 2010, 21:38

No wyobraźcie sobie,że byłem na tym meczu. :lol:
"Emilia "Szpila" Tłumak come back!!!"
To jest to na co cały czas czekałem w wykonaniu Emilii,bo że w kosza grać potrafi to jest sprawa niezaprzeczalna.Wszystkie dziewczyny spisały się super,ale szczególne słowa uznania też dla Naszego obwodu,który nie dał pohasać paniom Richards i Leedham!!! Okazuje się,że nie tylko toruńska Jelena się frustruje,ale ta z Gorzowa również. 8) No i proszę sobie wyobrazić 22/24 z osobistych torunianek!!! Okazuje się,że zdrowa krytyka też pomaga(hermes,jak chce to też może pokrytykować). Edo tym razem nota 6 z taktyki!!! Podopieczne Darka M. znakomicie rozpracowane.Brawo dziewczyny!!!
Kapitalne zawody i na trybunach i na parkiecie,ale sędziowie to szkoda gadać i mam nadzieję,że chociaż kilka osób chyba wie kogo i jakie sytuacje mam na myśli.
PS.Mirnie Mazić dziękuję za tą końcówkę w obronie,bo przy braku Very i Jeli myślałem,że będzie dla Gorzowa pozamiatane.
Moje modły w kościele pomogły i chyba zacznę to już do końca sezonu praktykować. :lol: aha w typerach z przekorą dałem zwycięstwo Gorzowa 6-10!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 28 listopada 2010, 21:49

No i co? Było dokładnie tak jak napisałem - w pierwszym temacie wątku (ale bez obaw - więcej Toruniowi nie będę przepowiadał wyników, bo ktoś jeszcze zacznie robić na tym interes). ;)

Gratulacje dla Energi.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 listopada 2010, 21:51

Fajna sprawa była z Samanthą Jane,bo kiedy pokazaliśmy niewidomym sędziom(obydwaj byli w tym momencie....odwróceni do akcji plecami!!!),że wyszła z piłką na aut pokazała Nam.... jęzorek. 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 listopada 2010, 22:01

Kuba pisze:sytuacja do przewidzenia moim zdaniem - "ruchliwa" Maksimovic ma problemy z Leuchanką i już po 3 minutach 3 faule na koncie. zobaczymy ile wytrzyma...

Kuba obydwie nawzajem miały ze sobą problemy.... :lol:

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 listopada 2010, 22:33

No cóż to chyba jeden z tych meczów w sezonie gdzie Kasia zaprezentowała się lepiej niż Samantha tyle mozna powiedzieć ze statów natomiast gdzie wyparowała sama Samantha będzie tajemnicą chyba na wieki.
Gratki dla Torunia
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 listopada 2010, 22:35

friel pisze:No cóż to chyba jeden z tych meczów w sezonie gdzie Kasia zaprezentowała się lepiej niż Samantha tyle mozna powiedzieć ze statów natomiast gdzie wyparowała sama Samantha będzie tajemnicą chyba na wieki.
Gratki dla Torunia

gratki(dla gorzowskich kibiców z którymi chwilę porozmawiałem również!!! 8) ) za walkę,doping i świetny,jak na polskie warunki mecz. Friel Samantha była dziś cieniem samej siebie,ale to wynikało raczej ze świetnego krycia Australijki przez Bortelovą Verę na przykład. W Polskę poszła też chyba fama,że łatwo Jelenę M. sprowokować i to chyba próbowała wykonywać ta gorsza sportowo w dzisiejszym meczu Jelena z Gorzowa.
PS.Takie zwycięstwa budują morale drużyny i mam nadzieję,że w następnych spotkaniach torunianek będzie równie dobrze.
Aha moja ulubiona kibicka z Gorzowa też była. Pogratulujcie jej ode mnie może nie wyniku,ale miłości do basketu,jak najbardziej!!!

Awatar użytkownika
ic79
Nowy na forum

Postautor: ic79 » 28 listopada 2010, 22:48

Gorzowscy kibice to chyba raczej nas nie pochwalą po tym meczu ;) ale mecz na pewno mógł się podobać. Brawa dla p. Tłumak szkoda tylko że Ala ma jakiegoś doła bo z pewnością przydałaby się jej dobra gra.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 listopada 2010, 22:50

ic79 pisze:Gorzowscy kibice to chyba raczej nas nie pochwalą po tym meczu ;) ale mecz na pewno mógł się podobać. Brawa dla p. Tłumak szkoda tylko że Ala ma jakiegoś doła bo z pewnością przydałaby się jej dobra gra.

Edo zaczyna powoli patrzeć nie na nazwiska,ale na aktualną formę zawodniczek i to zauważyłem w przypadkach Murphy-Gladden i Tłumak-Mazić na korzyść tych pierwszych.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”