12 kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 12 kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Ciekawe, że Gorzów mając przewagę w zbiórkach 29-12, nie wygrywa w tym meczu. Przyczyną fatalne statystyki rzutów.
- Jack Napier
- Amator
zibiz pisze:Ciekawe, że Gorzów mając przewagę w zbiórkach 29-12, nie wygrywa w tym meczu. Przyczyną fatalne statystyki rzutów.
Lewczenko ma aktualnie 1/11 (trwa 3 kwarta).
Maksimovic juz dziekujemy...
jeszcze kwarta przed nami i jest +5dla Torunia.zobaczymy, co z tego wyjdzie...
edit: Yelena gorzowska już też nie gra, a wynik +10Toruń... 2minuty do końca i czas dla Maciejki. a zbióki? 27:49

no i gratulacje dla Torunia. bądź, co bądź jest to mała niespodzianka...
jeszcze kwarta przed nami i jest +5dla Torunia.zobaczymy, co z tego wyjdzie...
edit: Yelena gorzowska już też nie gra, a wynik +10Toruń... 2minuty do końca i czas dla Maciejki. a zbióki? 27:49
no i gratulacje dla Torunia. bądź, co bądź jest to mała niespodzianka...
Spadnięcie Maksimovic nie pomogło. Przy takiej statystyce rzutów Gorzów odnosi 2 porażkę w sezonie. Polecem statystki Leedham i Leuczanki.
Genialny mecz Tłumak.
Genialny mecz Tłumak.
Dla mnie akurat to nie jest niespodzianka, bo wygraną Energi (wprawdzie w nieco niższych rozmiarach) obstawiałem w typerkach.
Faktycznie świetny mecz Tłumak - do tego wobec niedyspozycji Gulak grała na PF. Jeśli dobrze skojarzyłem, to Gladden w ogóle nie grała w drugiej połowie. Wobec szybkiego spadnięcia dwóch wysokich za 5 fauli, wygrana Torunia jest jeszcze bardziej cenna. Chociaż na pewno pomogła w tym "skuteczność" dwóch czołowych zawodniczek gorzowskiego teamu.
Faktycznie świetny mecz Tłumak - do tego wobec niedyspozycji Gulak grała na PF. Jeśli dobrze skojarzyłem, to Gladden w ogóle nie grała w drugiej połowie. Wobec szybkiego spadnięcia dwóch wysokich za 5 fauli, wygrana Torunia jest jeszcze bardziej cenna. Chociaż na pewno pomogła w tym "skuteczność" dwóch czołowych zawodniczek gorzowskiego teamu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Jak przy takiej desce można przegrać mecz?????Ale Gorzowianki dzisiaj przegrały stratami a Toruń wygrał wolnymi

Wygląda na to ze na Gorzowie odbiło się granie w eurolidze 4 paniami po 30-kilka minut. Spośród nich tylko Greene ma przyzwoite statystyki. Dysproporcje w zbiorkach (na + Gorzowa) i w startach (na + dla Torunia) rzadko spotykane..
Gorzów nie powtórzy już wyniku z sezonu zasadniczego z tamtego roku, ale nie znaczy to ze nie będzie miał MP na koniec (choc oczywiście mam w tej kwesti innego faworyta ::)
Gratulacje dla Torunia i Tłumak.
Gorzów nie powtórzy już wyniku z sezonu zasadniczego z tamtego roku, ale nie znaczy to ze nie będzie miał MP na koniec (choc oczywiście mam w tej kwesti innego faworyta ::)
Gratulacje dla Torunia i Tłumak.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
No wyobraźcie sobie,że byłem na tym meczu.
"Emilia "Szpila" Tłumak come back!!!"
To jest to na co cały czas czekałem w wykonaniu Emilii,bo że w kosza grać potrafi to jest sprawa niezaprzeczalna.Wszystkie dziewczyny spisały się super,ale szczególne słowa uznania też dla Naszego obwodu,który nie dał pohasać paniom Richards i Leedham!!! Okazuje się,że nie tylko toruńska Jelena się frustruje,ale ta z Gorzowa również.
No i proszę sobie wyobrazić 22/24 z osobistych torunianek!!! Okazuje się,że zdrowa krytyka też pomaga(hermes,jak chce to też może pokrytykować). Edo tym razem nota 6 z taktyki!!! Podopieczne Darka M. znakomicie rozpracowane.Brawo dziewczyny!!!
Kapitalne zawody i na trybunach i na parkiecie,ale sędziowie to szkoda gadać i mam nadzieję,że chociaż kilka osób chyba wie kogo i jakie sytuacje mam na myśli.
PS.Mirnie Mazić dziękuję za tą końcówkę w obronie,bo przy braku Very i Jeli myślałem,że będzie dla Gorzowa pozamiatane.
Moje modły w kościele pomogły i chyba zacznę to już do końca sezonu praktykować.
aha w typerach z przekorą dałem zwycięstwo Gorzowa 6-10!!!
"Emilia "Szpila" Tłumak come back!!!"
To jest to na co cały czas czekałem w wykonaniu Emilii,bo że w kosza grać potrafi to jest sprawa niezaprzeczalna.Wszystkie dziewczyny spisały się super,ale szczególne słowa uznania też dla Naszego obwodu,który nie dał pohasać paniom Richards i Leedham!!! Okazuje się,że nie tylko toruńska Jelena się frustruje,ale ta z Gorzowa również.
Kapitalne zawody i na trybunach i na parkiecie,ale sędziowie to szkoda gadać i mam nadzieję,że chociaż kilka osób chyba wie kogo i jakie sytuacje mam na myśli.
PS.Mirnie Mazić dziękuję za tą końcówkę w obronie,bo przy braku Very i Jeli myślałem,że będzie dla Gorzowa pozamiatane.
Moje modły w kościele pomogły i chyba zacznę to już do końca sezonu praktykować.
-
reaktywacja
- Junior
No i co? Było dokładnie tak jak napisałem - w pierwszym temacie wątku (ale bez obaw - więcej Toruniowi nie będę przepowiadał wyników, bo ktoś jeszcze zacznie robić na tym interes). 
Gratulacje dla Energi.
Gratulacje dla Energi.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Fajna sprawa była z Samanthą Jane,bo kiedy pokazaliśmy niewidomym sędziom(obydwaj byli w tym momencie....odwróceni do akcji plecami!!!),że wyszła z piłką na aut pokazała Nam.... jęzorek. 
Kuba pisze:sytuacja do przewidzenia moim zdaniem - "ruchliwa" Maksimovic ma problemy z Leuchanką i już po 3 minutach 3 faule na koncie. zobaczymy ile wytrzyma...
Kuba obydwie nawzajem miały ze sobą problemy....
No cóż to chyba jeden z tych meczów w sezonie gdzie Kasia zaprezentowała się lepiej niż Samantha tyle mozna powiedzieć ze statów natomiast gdzie wyparowała sama Samantha będzie tajemnicą chyba na wieki.
Gratki dla Torunia
Gratki dla Torunia
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:No cóż to chyba jeden z tych meczów w sezonie gdzie Kasia zaprezentowała się lepiej niż Samantha tyle mozna powiedzieć ze statów natomiast gdzie wyparowała sama Samantha będzie tajemnicą chyba na wieki.
Gratki dla Torunia
gratki(dla gorzowskich kibiców z którymi chwilę porozmawiałem również!!!
PS.Takie zwycięstwa budują morale drużyny i mam nadzieję,że w następnych spotkaniach torunianek będzie równie dobrze.
Aha moja ulubiona kibicka z Gorzowa też była. Pogratulujcie jej ode mnie może nie wyniku,ale miłości do basketu,jak najbardziej!!!
Gorzowscy kibice to chyba raczej nas nie pochwalą po tym meczu
ale mecz na pewno mógł się podobać. Brawa dla p. Tłumak szkoda tylko że Ala ma jakiegoś doła bo z pewnością przydałaby się jej dobra gra.
ic79 pisze:Gorzowscy kibice to chyba raczej nas nie pochwalą po tym meczuale mecz na pewno mógł się podobać. Brawa dla p. Tłumak szkoda tylko że Ala ma jakiegoś doła bo z pewnością przydałaby się jej dobra gra.
Edo zaczyna powoli patrzeć nie na nazwiska,ale na aktualną formę zawodniczek i to zauważyłem w przypadkach Murphy-Gladden i Tłumak-Mazić na korzyść tych pierwszych.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”