16 kolejka FGE:Artego Bydgoszcz - Energa Toruń(awansem)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 16 kolejka FGE:Artego Bydgoszcz - Energa Toruń(awansem)

Postautor: matrix » 03 grudnia 2010, 11:03

ic79 pisze:Nie jestem przekonany o tym czy majstrowanie teraz przy składzie jest dobrym pomysłem. Moim zdaniem koncepcja budowy mocnego wyrównanego składu wymaga czasu na ułożenie się pewnych zachowań w drużynie (zarówno na parkiecie jak i poza nim). Budując taki team podejmuje się pewne ryzyko bo nigdy nie wiadomo czy pewien zestaw ludzi będzie potrafił współpracować czy też nie.

sporo racji,ale przy całkowitym szacunku do Edo w sporcie trzeba niekiedy podejmować odważne decyzje w danym momencie,bo jeśli na przykład Monia Krawiec nie radziła sobie z Tisdale to co szkodziło wpuścić na parkiet chociażby na chwilę Małą? Trener Ziemiński dał pograć Klomfas,która nie zagrała nic,ale dała odpocząć na chwilę innej wartościowszej Polce,a to też się liczy. :shock:
PS. Nie rozumiem koncepcji skoro minęło już jedenaście kolejek,a pani Mazić się nie sprawdza,a na drugim biegunie bardzo szybko rozstano się z Micaelą Cocks. Ewentualnych zmian to i tak spodziewam się po okresie świąteczno-noworocznym.
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2010, 11:10 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 grudnia 2010, 11:08

Małszyńska wygladała na poteżnie przeziebiona.No taka statach tego nie ma :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2010, 11:12

hermes46 pisze:Małszyńska wygladała na poteżnie przeziebiona.No taka statach tego nie ma :lol:

to trzeba było wpuścić Paulinę Olszak!!!! no tak,ale kto podejmie taką decyzję? 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 grudnia 2010, 11:12

idz odgranąc snieg moze Ci przejdzie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2010, 11:14

hermes46 pisze:idz odgranąc snieg moze Ci przejdzie

no comments.... :lol: aha a w spotkaniu z Gorzowem to Pati Gulak była przeziębiona? :lol:
nie piszcie o zbilansowanym składzie skoro 1/4 z tego nie dostaje odpowiedniej szansy!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 grudnia 2010, 11:19

matrix pisze:PS.Meczu raczej nie obejrzę ani w Bydgoszczy ani w TV,ale przynajmniej myślami będę tam,gdzie podpis pod moim profilem. 8)

Tu wyjasniasz wszystko, dalsze Twoje wypowiedzi powoduja u mnie jeszcze wieksze salwy smiechu i wspólczucie dla Twojej załosnej postawy.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2010, 11:20

Kolejne posty jak te powyżej - będą kasowane i posypią się ostrzeżenia. Proszę przenieść się na priv jeśli musicie sobie coś wytłumaczyć.
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2010, 11:22

hermes46 pisze:
matrix pisze:PS.Meczu raczej nie obejrzę ani w Bydgoszczy ani w TV,ale przynajmniej myślami będę tam,gdzie podpis pod moim profilem. 8)

Tu wyjasniasz wszystko, dalsze Twoje wypowiedzi powoduja u mnie jeszcze wieksze salwy smiechu i wspólczucie dla Twojej załosnej postawy.

Drogi hermesie czepiasz się przysłowiowych p... i na tych p... bazujesz.Zrozum,że ludzie mają jeszcze inne obowiązki(na przykład praca zawodowa, sytuacja w życiu prywatnym etc. 8) ) i wiele innych spraw niekoniecznie związanych z koszykówką i nie będziemy się tu licytować kto ile meczy Katarzynek naocznie obejrzał,bo i tak nie masz zbyt wiele szans,a ja osobiście poświęciłem na to więcej niż Ci się zdaje :P ....
nie zauważyłem tu na tym forum żadnego rzetelnego komentarza(na temat koszykówki kobiecej oczywiście) w Twoim wykonaniu nawet po spotkaniach,które miałeś przyjemność naocznie oglądać,a jest tylko czepianie się spraw zgoła przyziemnych(dajesz się często ponieść emocjom pisząc "co ci ślina na język przyniesie") i absolutnie nie związanych z tematem. No chyba,że chcesz w ten sposób odpowiednio wykreować własną osobę(zaznaczam,że mam szacunek do twojego kibicowania toruńskim koszykarkom),a innych do kibicowania popularnym Katarzynkom skutecznie zniechęcić? :shock:
PS.Mi absolutnie wystarczy,jak ktoś wygospodaruje te dwie godziny czasu z i tak za krótkiego dnia i przejdzie się na Spożywczak(kiedy widzę go wypełnionego po brzegi rozpiera mnie zarówno duma,jak i nostalgia do lat poprzednich) na żeński basket,który nie jest przecież najpopularniejszą dyscypliną sportową w Polsce co ja gadam w Toruniu czego dowód dają na przykład włodarze miasta!!!

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 03 grudnia 2010, 14:53

Szkoda tego meczu, była szansa na zwycięstwo, jak w pierwszej połowie odskoczyliśmy na ok. 10 pkt. to myślałem już że może się skończyć podobnym "blowoutem" jak w Toruniu. Początek niemrawy, zaczęło się od 7-0, być może to był wynik zimna na hali. Ja sam trochę zmarzłem choć 4 kwarta sprawiła, że nawet zrobiło się gorąco :)

Tak najprościej oceniając, to chyba Artego bardziej chciało wygrać, w drugiej połowie zacieśnili obronę, grali z większym zębem i animuszem, bardziej żywiołowo i z większymi chęciami, choć przez to stracili kilka piłek (m.in. błędy połowy). MVP meczu to Raymond choćby tylko za sam decydujący rzut, choć ogólnie na hali wydawało mi się, że miała z 10 strat (ostatecznie miała zdaje się 5). Fajnie zagrała Morris, sporo dobrego po obu stronach boiska robiła Szot, Crisman na swoim poziomie tyle że z tego a nie poprzedniego sezonu (pudła spod kosza) :)

U nas oczywiście Murphy, kolejny mecz w pierwszej piątce i kolejny dobry. Tak jak już wcześniej pisałem na rozgrzewce przed meczem z Lotosem miała serię celnych trójek, teraz pokazała w meczu, że potrafi przymierzyć z dystansu. Szczególnie ten rzut na remis na koniec 4 kwarty był znaczący. Szkoda rozegrania końcówki meczu, Lizzi miała piłkę, niestety wkozłowała w nogę Szot, wydaje mi się że zamiast penetracji pod kosz mogła przymierzyć z półdystansu. Liz jest w formie, przepracowała okres z kadrą przed mistrzostwami i to procentuje, mam nadzieję, że na ostatnie mecze sezonu nie będzie załamania.

Przeczytałem powyżej głosy (nie wliczam w to pyskówki hermesa z resztą forumowiczów, bo to nic nie wnosi do dyskusji) o konieczności zmian w zespole. Mowa jest o Gladden i Mazić. Alice niestety jest w dołku, w tej chwili jej gra to szamotanina na parkiecie, w Bydgoszczy miała kilka nieprzemyślanych wejść na siłę. W ubiegłym sezonie imponowała spokojem, rozwagą i dobrymi decyzjami, w tym gra na razie na przełamanie i na ta chwilę to złe rozwiązanie. Mimo to, nie spieszyłbym się z jej zwalnianiem, czas pracuje na jej korzyść, najważniejsze sa play-offy, tylko że trzeba pamiętać, że jak się zbyt nisko spadnie w tabeli to i jej powrót do formy może nam nic nie dać w walce z wyżej rozstawioną ekipą. Jaliczę na powtórkę z poprzedniego sezonu, czyli II runda będzie nasza :)

Mazić daje głębię w zespole, odgrywa rolę Pilav z ubiegłego sezonu, oczywiście denerwujące są jej babole spod kosza ale jednak z Gorzowem pokazała, ze może być pożyteczna. Zreszta na tym etapie rozgrywek może być ciężko znaleźć jakąś lepszą europejkę na jej pozycję za zbliżoną kasę.

Edo. W Bydgoszczy nie popełnił jakiś rażących błędów, pozostawienie Krawiec na boisku nie uznałbym za coś nierozsądnego. Gajda grała słabo, Małaszewska na moje oko chyba nie była do końca gotowa do gry, a po samej Monice nie było widać zmęczenia, więc rotacja moim zdaniem nie była najgorsza. Tak jak z Lotosem o mało co nie rozwalił by nam końcówki kłótniami, to w tym przypadku zachował zimną krew. Właśnie na plus muszę zaliczyć wzięcie czasu na 5 sekund przed końcem meczu [sam krzyknąłem z trybun by ten czas wziął, choć oczywiście Edo nie sugerował się moi zdaniem :) ], dzięki temu mieliśmy piłkę na połowie Artego i większe szanse na zwycięstwo. Nie wykorzystaliśmy tego - mówi się trudno, grać trzeba dalej.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 grudnia 2010, 15:01

Podsumowując kilka ostatnich postów i formę zawodniczek - teoretycznie gdyby był zestaw tych ,,podstawowych '' zmienniczek oraz zmienniczek - to z założenia wyjściową piątką powinny wychodzić : Gajda , Krawiec , Gladden , Mazić?(po to przyszła chyba - czyli jako WZMOCNIENIE) i Jelena Maksimović.
Niestety - komntuzje to jedno , a forma to drugie.
Od ostatnich meczów na pozycji numer 3 jest ciekawa rywalizacja którą w cuglach wygrywa...Liza Murphy , nieźle też jest ze Szpilą - ale co z Alą Gladden się dzieje to naprawdę dramat - czy ona wogóle wyleczyła kontuzję ??? Szkoda Jej - bo to sympatyczna dziewczyna , drugi rok z rzędu - jest pierwszą zresztą Amerykanką grającą rok po roku...
Może przesunąć ją na ,,2'' - tak by się uzupełniały z Krawiec ? A na ,,3'' na stałe ustawić Murphy i SZpilę - a nie kombinować z nimi na ,,4'' .
Bo od tego miała być Mirna Mazić - a że szału nie robi - więc jest dziura. Mazić właściwie wnosi do zespołu nie więcej niż Aida Pilav w zeszłym roku .Ja bym ściągnął za nią jakąś skoczną Amerykankę na ,,4'' - zwłaszcza że nasze CENTRY też superskoczne nie są....
Ogólnie można powiedzieć że po rundzie zasadniczej - Energa może zająć miejsca z przedziału 4-6 . i z tych miejsc przystąpić do play off. Można by rzecz - robić wszystko byleby uniknąć Wisełki w ćwierćfinale - bo coś mi się wydaje że z całą resztą można będzie (i trzeba) powalczyć .

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 grudnia 2010, 15:09

matrix pisze:
hermes46 pisze:

Drogi hermesie czepiasz się przysłowiowych p... i na tych p... bazujesz.Zrozum,że ludzie mają jeszcze inne obowiązki(na przykład praca zawodowa, sytuacja w życiu prywatnym etc. 8) ) i wiele innych spraw niekoniecznie związanych z koszykówką i nie będziemy się tu licytować kto ile meczy Katarzynek naocznie obejrzał,bo i tak nie masz zbyt wiele szans,a ja osobiście poświęciłem na to więcej niż Ci się zdaje :P ....
nie zauważyłem tu na tym forum żadnego rzetelnego komentarza(na temat koszykówki kobiecej oczywiście) w Twoim wykonaniu nawet po spotkaniach,które miałeś przyjemność naocznie oglądać,a jest tylko czepianie się spraw zgoła przyziemnych(dajesz się często ponieść emocjom pisząc "co ci ślina na język przyniesie") i absolutnie nie związanych z tematem. No chyba,że chcesz w ten sposób odpowiednio wykreować własną osobę(zaznaczam,że mam szacunek do twojego kibicowania toruńskim koszykarkom),a innych do kibicowania popularnym Katarzynkom skutecznie zniechęcić? :shock:
PS.Mi absolutnie wystarczy,jak ktoś wygospodaruje te dwie godziny czasu z i tak za krótkiego dnia i przejdzie się na Spożywczak(kiedy widzę go wypełnionego po brzegi rozpiera mnie zarówno duma,jak i nostalgia do lat poprzednich) na żeński basket,który nie jest przecież najpopularniejszą dyscypliną sportową w Polsce co ja gadam w Toruniu czego dowód dają na przykład włodarze miasta!!!

PS. Dokładnie jak napisał w swoim wątku Markylipek - nie reagujmy na posty Hermesa - jak chce to niech sobie pisze . Pamiętam jak sam jeździł po Omaniciu . Ogólnie treść postów tego pana ma charakter nieco prostacki . (bez urazy) 8)

Mecz z Gorzowem pokazał że potencjał na pewno jest - ale już spotkanie ze słabszym rywalem pokazał że kilka zawodniczek w tym sezonie gra kaszankę.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”