15 kolejka FGE:Energa Toruń - Widzew Łódź
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
15 kolejka FGE:Energa Toruń - Widzew Łódź
Niedziela, 19.12.2010
godz.19:00
godz.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: 15 kolejka FGE:Energa Toruń - Widzew Łódź
Mecz - który bezwzględnie trzeba wygrać i to pewnie. Obojętnie w jakim składzie . Drużyna Widzewa po dobrym początku ostatnio nie błyszczy - a porażka z ŁKS spowodowała wypad poza ,,ósemkę '' .
Fajnie , że grają samymi Polkami - w większości doświadczonymi Polkami - jak widać - starcza to na spokojne utrzymanie (choć poczekajmy do końca )
. Myśle , że jeśli będzie dobra obrona i kontrataki - to Energa pewnie powinna wygrać z Widzewem.
Fajnie , że grają samymi Polkami - w większości doświadczonymi Polkami - jak widać - starcza to na spokojne utrzymanie (choć poczekajmy do końca )
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Z powodu choroby - mecz obejrzałem dzięki TV - i to tylko końcówkę I połowy oraz całą drugą połowę..
Poziom spotkania żenujący - i uwaga - Omanić w pomeczowym wywiadzie ostro grzmiał...
Nie pamiętam dokładnie ale padło coś takiego , że w II połowie mimo , że nie szlo - to grał rezerwami i specjalnie trzymał rezerwowe na boisku by SAME ZOBACZYŁY SWOJĄ WARTOŚĆ... - tak mniej więcej miał powiedzieć..
Bortelova - PRZEGŁUPIE straty , podania górą przez ręce zawodniczek - niczym pamiętna strata z Lotosem , -Mazić , Małaszewska - malo grały - ale chyba to też już pewien znak.
Bardzo słabo dysponowane POLKI : na czele z Krawcową. Wyjątek to Gajda - siędział jej rzut z 8,9 metrów.
Co do zagranicznych - gdyby wszystkie piłki były kierowane do Maksimović - ta prawdopodobnie kończyłaby to punktami lub byłyby faule na nie - ,,Widzewiaczki'' nawet jej nie faulowały.. Ale EDO ją....posadził - a wpuścił MAZIĆ czym sprezentował jej już chyba bilet do Chorwacji
Choć w końcówce była waleczna (ale te wolne...)
Ala Gladden ponownie bez błysku...
Oj ciężkie będą te święta , ciężkie...
Poziom spotkania żenujący - i uwaga - Omanić w pomeczowym wywiadzie ostro grzmiał...
Nie pamiętam dokładnie ale padło coś takiego , że w II połowie mimo , że nie szlo - to grał rezerwami i specjalnie trzymał rezerwowe na boisku by SAME ZOBACZYŁY SWOJĄ WARTOŚĆ... - tak mniej więcej miał powiedzieć..
Bortelova - PRZEGŁUPIE straty , podania górą przez ręce zawodniczek - niczym pamiętna strata z Lotosem , -Mazić , Małaszewska - malo grały - ale chyba to też już pewien znak.
Bardzo słabo dysponowane POLKI : na czele z Krawcową. Wyjątek to Gajda - siędział jej rzut z 8,9 metrów.
Co do zagranicznych - gdyby wszystkie piłki były kierowane do Maksimović - ta prawdopodobnie kończyłaby to punktami lub byłyby faule na nie - ,,Widzewiaczki'' nawet jej nie faulowały.. Ale EDO ją....posadził - a wpuścił MAZIĆ czym sprezentował jej już chyba bilet do Chorwacji
Ala Gladden ponownie bez błysku...
Oj ciężkie będą te święta , ciężkie...
Myślę,że role na pozostałą część sezonu są już sprecyzowane i każda toruńska zawodniczka wie na czym stoi,a jeśli toruński klub pożegna się z panią Maksimović Jeleną to sam sobie zgotuje los i to na pewno nie lepszy moim zdaniem.Sam mecz pod kontrolą Katarzynek,a niektóre dziewczyny po swojej dzisiejszej grze chyba rozumieją dlaczego tak krótko przebywają na parkiecie.Liczę na porzadną koszykarkę na pozycję nr 4,bo innego wyjścia nie ma.
PS.O trenerze Omaniciu przegadałem cały czas,jaki pozostał do rozpoczęcia dzisiejszego meczu i myślę,że już wystarczy.
PS.O trenerze Omaniciu przegadałem cały czas,jaki pozostał do rozpoczęcia dzisiejszego meczu i myślę,że już wystarczy.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
matrix pisze:Myślę,że role na pozostałą część sezonu są już sprecyzowane i każda toruńska zawodniczka wie na czym stoi,a jeśli toruński klub pożegna się z panią Maksimović Jeleną to sam sobie zgotuje los i to na pewno nie lepszy moim zdaniem.Sam mecz pod kontrolą Katarzynek,a niektóre dziewczyny po swojej dzisiejszej grze chyba rozumieją dlaczego tak krótko przebywają na parkiecie.Liczę na porzadną koszykarkę na pozycję nr 4,bo innego wyjścia nie ma.
Wydaje mi się że Maksimovoić - po prostu nie może odejść - przecież to nasza najlepsza opcja póki co - to dzięki niej było +20 ... a bez niej ta przewaga malała... Więc jej odejście nie wchodzi w rachubę...Bynajmniej nie powinno...
Oceniając po meczu z Widzewem (i nie tylko niestety) miałbym nawet ze 4 kandydatury nad którymi sensem bym się zastanowił czy trzymać je w zespole .
Niestety - ale o ile w zeszłym sezoznie Energa miała styl : szybki finezyjny basket przez pełne 40 minut - to tegoroczne zestawienie zawodniczek wogóle nie przypomina kolektywu. Ciekawe jak poza parkietem.
PS . W poprzednich latach zawsze mieliśmy Amerykanki na NEWRALGICZNYCH pozycjach 1/2 oraz 4 . W tym roku tego nie ma ...
A muszę przyznać że zatęskniło mi się nad posiadaniem w składzie choćby Bond lub Chaney - kosztem Bortelovej - czy choćby kogoś w stylu Michelle Campbell , Charity Egenti... Europejki się niestety nie spisały (Vera B. i Mirna M.)
Mam prośbę: Kto oglądał w TVP Bydgoszcz ostatni wywiad Łukasza Benza z Natalią Małaszewską niech coś zapoda....
Na plkk mecz Energa-Widzew jeszcze trwa!!!
Na plkk mecz Energa-Widzew jeszcze trwa!!!
Koszykarz (Toruń) pisze:matrix pisze:Myślę,że role na pozostałą część sezonu są już sprecyzowane i każda toruńska zawodniczka wie na czym stoi,a jeśli toruński klub pożegna się z panią Maksimović Jeleną to sam sobie zgotuje los i to na pewno nie lepszy moim zdaniem.Sam mecz pod kontrolą Katarzynek,a niektóre dziewczyny po swojej dzisiejszej grze chyba rozumieją dlaczego tak krótko przebywają na parkiecie.Liczę na porzadną koszykarkę na pozycję nr 4,bo innego wyjścia nie ma.
Wydaje mi się że Maksimovoić - po prostu nie może odejść - przecież to nasza najlepsza opcja póki co - to dzięki niej było +20 ... a bez niej ta przewaga malała... Więc jej odejście nie wchodzi w rachubę...Bynajmniej nie powinno...
Oceniając po meczu z Widzewem (i nie tylko niestety) miałbym nawet ze 4 kandydatury nad którymi sensem bym się zastanowił czy trzymać je w zespole .
Niestety - ale o ile w zeszłym sezoznie Energa miała styl : szybki finezyjny basket przez pełne 40 minut - to tegoroczne zestawienie zawodniczek wogóle nie przypomina kolektywu. Ciekawe jak poza parkietem.![]()
PS . W poprzednich latach zawsze mieliśmy Amerykanki na NEWRALGICZNYCH pozycjach 1/2 oraz 4 . W tym roku tego nie ma ...
A muszę przyznać że zatęskniło mi się nad posiadaniem w składzie choćby Bond lub Chaney - kosztem Bortelovej - czy choćby kogoś w stylu Michelle Campbell , Charity Egenti... Europejki się niestety nie spisały (Vera B. i Mirna M.)
W poprzednim sezonie na 1 grała Gajda czyli Polka i było na co popatrzec.Owszem miała troche niepotrzebnych strat ale gra była szybka i efektowna
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
szansa pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:matrix pisze:Myślę,że role na pozostałą część sezonu są już sprecyzowane i każda toruńska zawodniczka wie na czym stoi,a jeśli toruński klub pożegna się z panią Maksimović Jeleną to sam sobie zgotuje los i to na pewno nie lepszy moim zdaniem.Sam mecz pod kontrolą Katarzynek,a niektóre dziewczyny po swojej dzisiejszej grze chyba rozumieją dlaczego tak krótko przebywają na parkiecie.Liczę na porzadną koszykarkę na pozycję nr 4,bo innego wyjścia nie ma.
Niestety - ale o ile w zeszłym sezoznie Energa miała styl : szybki finezyjny basket przez pełne 40 minut - to tegoroczne zestawienie zawodniczek wogóle nie przypomina kolektywu. Ciekawe jak poza parkietem.![]()
W poprzednim sezonie na 1 grała Gajda czyli Polka i było na co popatrzec.Owszem miała troche niepotrzebnych strat ale gra była szybka i efektowna
Akurat do Agaty nie mam żadnych zastrzeżeń - no jeśli o Amerykanki to miałem na myśli wcześniejsze sezony - poza tym zgadza się - rok temu gra była FAJNA DLA OKA a teraz nie idzie zliczyć niecelne rzuty spod kosza i z obwodu.
Poza tym ważna rzecz : rok temu była WYRAŹNIE pierwsza piątka i rezerwowe - teraz tego nie ma - owszem można powiedzieć że wyrównany zespół - najwidoczniej aż nadto. Rok temu było inne przygotowanie chyba do sezonu - bo przcież tylu kontuzji co u nas - nie miał chyba nigdy żaden zespół..
- markylipek
- Młodzik
Uważam, że w tym momencie pierwsza piątka się już ukształtowała, dziś zaczęliśmy takim właśnie składem mecz. Do tego dochodzi jeszcze nie grająca Perostyjska jako najlepsza rezerwowa ligi 
Mecz nudnawy, emocjonowałem się tym żeby Monika Krawiec wyszła przynajmniej na 0 w evalu. Niestety ;/
Jeżeli chodzi o zmiany to chyba Małaszewska jest już z tym pogodzona, patrząc na rozgrzewkę "na pół gwizdka" i z wygłupami było widać że robiła dobrą minę do złej gry. Gdyby nie uraz Agaty to pewnie weszłaby na parkiet na ostatnie 2 minuty razem z Olszak.
Mazić odesłać jest łatwo ale trzeba pamiętać, że Maksimović ma notoryczne problemy z faulami, w play-offach walka jest bardziej ostra i pewnie częściej będzie prowokowana. Jak spadnie za faule to ktoś ją musi zastąpić, jest Vera, Pati i ewentualnie Emilia, ale jednak jeszcze jedna wysoka jest niezbędna. Więc albo Mazić albo ktoś nowy.
Mecz nudnawy, emocjonowałem się tym żeby Monika Krawiec wyszła przynajmniej na 0 w evalu. Niestety ;/
Jeżeli chodzi o zmiany to chyba Małaszewska jest już z tym pogodzona, patrząc na rozgrzewkę "na pół gwizdka" i z wygłupami było widać że robiła dobrą minę do złej gry. Gdyby nie uraz Agaty to pewnie weszłaby na parkiet na ostatnie 2 minuty razem z Olszak.
Mazić odesłać jest łatwo ale trzeba pamiętać, że Maksimović ma notoryczne problemy z faulami, w play-offach walka jest bardziej ostra i pewnie częściej będzie prowokowana. Jak spadnie za faule to ktoś ją musi zastąpić, jest Vera, Pati i ewentualnie Emilia, ale jednak jeszcze jedna wysoka jest niezbędna. Więc albo Mazić albo ktoś nowy.
markylipek pisze:Uważam, że w tym momencie pierwsza piątka się już ukształtowała, dziś zaczęliśmy takim właśnie składem mecz. Do tego dochodzi jeszcze nie grająca Perostyjska jako najlepsza rezerwowa ligi
Mazić może być(chyba każda drużyna w Polsce wie już kogo faulować w Enerdze),ale o półfinałach to radzę zapomnieć i brać pod uwagę wszelkie niespodzianki in minus(sezon zasadniczy jeszcze się nie zakończył-punktów za ubiegło sezonowy sukces odgórnie nie dają ),a od środkowych(Maksimović,Perostijska) przestać wreszcie wymagać cudów
PS.Na faule Jeli akurat w meczu z Widzewem też bym inaczej patrzył ze względu na brak.....Very Perostijskiej(też łapie tzw."swoje faule"),która nomen omen okazuje się toruńskiej drużynie niezbędna,a taką rolę miała raczej spełniać.....Mirna Mazić,której odesłać wcale nie jest łatwo(powinna wyjechać razem z Cocks i nikt by specjalnie nie płakał),a porównywanie z Charity Szczechowiak(z Aidą Pilav-przychodziła wypełnić lukę po.....Ewelinie Gali zresztą też) nawet mija się z celem. O obecnej postawie drugiej rozgrywającej nie będę nawet wspominał,bo wczoraj na to,co zaprezentowała nie dało się patrzeć.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Trener Omanić podkreślił, że ten mecz miał być testem dla zmienniczek, które jednak w dużej części go nie zdały. - W drugiej połowie dałem wiele minut koszykarkom, które grają zwykle mniej. Powiedziałem sobie, że możemy nawet przegrać, ale liderek już nie wpuszczę na boisko. Rezerwowe miały zobaczyć, na co je stać, no i zobaczyły - przyznał szkoleniowiec.
Najmniej pretensji szkoleniowiec miał zapewne do Magdaleny Radwan, który rozgrywała dopiero trzeci mecz po kontuzji kolana. - Do przerwy grałyśmy dobrze, w drugiej połowie wszystko wyglądało jakoś ospale. Nie możemy sobie na to pozwalać - przyznała skrzydłowa.
Najmniej pretensji szkoleniowiec miał zapewne do Magdaleny Radwan, który rozgrywała dopiero trzeci mecz po kontuzji kolana. - Do przerwy grałyśmy dobrze, w drugiej połowie wszystko wyglądało jakoś ospale. Nie możemy sobie na to pozwalać - przyznała skrzydłowa.
jezeli by miał jakies pretensje do Magdy nie brałby Ja na konwe
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”