Play-off Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Czy Wisła Can-Pack Kraków zagra ponownie w Final Four Euroligi?

Czas głosowania minął 09 lutego 2011, 12:11

tak
26
67%
nie
13
33%

Liczba głosów: 39

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Play-off Euroligi

Postautor: Liquidor » 01 lutego 2011, 23:09

Endrju pisze:
Greebo pisze:[ a my niestety mamy luke na 1-ce: Paula po dobrym rzutowo początku sezonu wyraźnie siadła,

Sory ze się wtrące... ale czy my mówimy o tej reprezentantce Polski... której ze tak powiem z nazwiska Dzwigalska do pięt nie dorasta ? :roll:

Człowieku, czy Ty się umiesz tylko przyp... i za wszelką cenę udowadniać jaki to Gorzów nie jest kozak? Boisko przecież mówi samo za siebie..

A dzisiaj Paula nie była w pełni zdrowa, ba, w ogóle się dziwie że wystąpiła..
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 lutego 2011, 23:11

Też się dziwię, że grała nie w pełni zdrowa ale za to zawsze należy się plus...

BTW, buzzer beater Vardarli: http://www.youtube.com/watch?v=uYg3ohSGxns . Tam to jest cicho na trybunach :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 01 lutego 2011, 23:13

Nie sądzę, by Sapova miała faulować (ten piąty faul).
Trochę się wkurzyłem, kiedy nawet rzutu nie oddaliśmy w ostatniej akcji.
Dobrze, że Ewka się obudziła ponownie w dogrywce.
No i niesamowicie cierpliwi dziś byli sędziowie. Nie dali dacha ani Lewczenko, ani Owczarenko, a spokojnie mogli to zrobić.

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 01 lutego 2011, 23:17

Mecz opłacało się oglądać z 2 powodów : 1) Walka od pierwszej do ostatniej minuty, może coś czasami nie wychodziło ale dziewczyny walczyły!! 2) To świetny doping dzięki któremu aż chce się oglądać mecz;) Pozdrowienia z Gdyni i niech dziewczyny zajdą jak najdalej !!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 lutego 2011, 23:24

A gdzie cmok cmok do pozdrowień ? :mrgreen: Zobacz ten link http://www.youtube.com/watch?v=uYg3ohSGxns bo doping trochę lepszy niż w Krakowie.
ObrazekObrazek

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 01 lutego 2011, 23:29

rzymi pisze:A gdzie cmok cmok do pozdrowień ? :mrgreen: Zobacz ten link http://www.youtube.com/watch?v=uYg3ohSGxns bo doping trochę lepszy niż w Krakowie.

Po tym filmiku wnosisz ze doping w Turcji lepszy ? no ciekawa opinia.. zresztą, mecz Fener z Galata można porównać tylko do meczu Wisły z Cracovią, a jak wiemy ta drużyny damskiego kosza nie ma. Bardziej miarodajne było by porównanie meczy Fener z Wisłą, i to sprzed bodajże dwóch lat pokazało kto kreuje lepszą atmosferę..
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 01 lutego 2011, 23:42

.
Panie i Panowie, oponenci Endrju.

Przed chwilą policzyłem evale po 10 meczach Euroligi i wyszło mi tak:

Pawlak --------- 233 min. ---------- Eval40min. = 6,18
Dźwigalska ---- 171 min. ---------- Eval40min. = 7,25

Wiem, że statystyki to nie wszystko.
Ale czy w tych statystykach jest aż tak wielka różnica, aby grę Kasi Dźwigalskiej tak deprecjonować, jak to na tym Forum wielokrotnie czyniono?

Wydaje się mi, że Endrju nie broni Gorzowa za wszelką cenę, a tylko stara się bronić Kaśki, której grę na tym Forum krytykowano, a krytyka ta często bywała znacznie przesadzona (nieobiektywna).

--------------------------------
985
.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2011, 23:44

dajmy sobie już spokój z Dźwigalską i Gorzowem, bo to temat o Eurolidze, a o ile mi wiadomo to drużyna AZSu już w tych rozgrywkach nie występuję. mam już dosyć czytania o tej koszykarce w każdym możliwym temacie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 01 lutego 2011, 23:47

Tina jest zajebista!! szkoda tylko, że te 190cm to takie mocno naciągane!! i no jedyny (jak do tej pory) wjazd Becky na żywo i się dziewczyna zepsuła... szkoda

Gość-1147 pisze:.
Panie i Panowie, oponenci Endrju.

Przed chwilą policzyłem evale po 10 meczach Euroligi i wyszło mi tak:

Pawlak --------- 233 min. ---------- Eval40min. = 6,18
Dźwigalska ---- 171 min. ---------- Eval40min. = 7,25

Wiem, że statystyki to nie wszystko.
Ale czy w tych statystykach jest aż tak wielka różnica, aby grę Kasi Dźwigalskiej tak deprecjonować, jak to na tym Forum wielokrotnie czyniono?

Wydaje się mi, że Endrju nie broni Gorzowa za wszelką cenę, a tylko stara się bronić Kaśki, której grę na tym Forum krytykowano, a krytyka ta często bywała znacznie przesadzona (nieobiektywna).

--------------------------------
985
.

ja się w tym wszystkim najbardziej boję, że o tych statystykach się dowie nasz gm i zamieni Kaśkę na Pawlaczke!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 lutego 2011, 23:48

Liquidor pisze:
rzymi pisze:A gdzie cmok cmok do pozdrowień ? :mrgreen: Zobacz ten link http://www.youtube.com/watch?v=uYg3ohSGxns bo doping trochę lepszy niż w Krakowie.

Po tym filmiku wnosisz ze doping w Turcji lepszy ? no ciekawa opinia.. zresztą, mecz Fener z Galata można porównać tylko do meczu Wisły z Cracovią, a jak wiemy ta drużyny damskiego kosza nie ma. Bardziej miarodajne było by porównanie meczy Fener z Wisłą, i to sprzed bodajże dwóch lat pokazało kto kreuje lepszą atmosferę..

Masz rację, ten filmik to mała próbka ich możliwości, 'coś więcej' można zobaczyć w trakcie oglądania całych meczów. No a co do spotkania sprzed dwóch lat to racja, młyn na całej trybunie mieliście niesamowity. Ale niestety nie wiem jak to wyglądało w Turcji... Wiem, że na Tobie nie robi to wrażenia bo masz taki doping 'pod nosem' a ja niestety mogę tylko zazdrościć zarówno Wam jak i Fene. A i jeszcze jedno - dopiero teraz zobaczyłem filmik z dzisiejszego meczu bo nie mogłem oglądać na żywo... W takim razie muszę chyba cofnąć to co napisałem w poście wyżej :mrgreen:

jimmy pisze:Tina jest zajebista!! szkoda tylko, że te 190cm to takie mocno naciągane!!

Dlaczego naciągane? Myślałem, że ma 2 cm więcej...
ObrazekObrazek

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 02 lutego 2011, 00:01

ann pisze:dajmy sobie już spokój z Dźwigalską i Gorzowem, bo to temat o Eurolidze, a o ile mi wiadomo to drużyna AZSu już w tych rozgrywkach nie występuję. mam już dosyć czytania o tej koszykarce w każdym możliwym temacie.

Całkowita zgoda. To nie ten temat.

Ja odezwałem się tylko dlatego, że wywiązała się tu wcześniej krótka wymiana zdań na ów temat (którą, to prawda, zapoczątkował Endrju), a celem tego mojego odezwania nie było kontynuowanie dyskusji o wyższości jednej zawodniczki nad drugą, a tylko obrona postawy Endrju (na co przytoczyłem argumenty).

Na tym kończę i obiecuję, że już się nie odezwę w tej sprawie w tym temacie (chyba, że za zezwoleniem Moderatora 8) ).
.

rzymi: nie zezwalam :mrgreen:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 lutego 2011, 00:40

Kapitalny mecz! Pierwsza kwarta rzeczywiście świetna - było widać duże skupienie i odpowiednie "przygotowanie" do rywala. Potem to siadło - tak to bywa, gdy zaczyna się z wysokiego pułapu. Nadieżda rozegrała się, zwłaszcza Charles. Ewidentnie nasze podkoszowe czuły wobec niej respekt. Potem wydawało się, że wiślaczki odzyskały kontrolę nad meczem, ale ostatnie minuty to powrót koszmarów - Taranto i Gorzów z poprzedniego sezonu... Nadieżda bardzo dobrze broniła (25 pkt Wisły w drugiej połowie...), ale dziewczyny powinny zagrać rozsądniej. Chociaż łatwo się mówi, a kiedy Jelavić "rozgrywa", to już tak miło nie jest... Koszmarny chaos w jej wykonaniu pomógł Rosjankom. W dogrywce było już na szczęście więcej zimnej krwi. Bardzo ważna akcja Lewczenko, która ogólnie nie zachwyciła. Niezłe zmiany dała Basko - w jej grze widać doświadczenie. W Nadieżdzie oprócz Charles bardzo dobry mecz Sapowej. Ciekawe czy Hammon będzie mogła zagrać w piątek. W ogóle zdziwił mnie jej brak w pierwszej piątce, ale to może jest tylko taktyczny zabieg coacha (może zapatrzył się choćby na manewr Maciejewskiego z Richards 8) ). Gdyby nie jej uraz, mecz wyglądałby cokolwiek inaczej, ale nie można wyrokować, że Wisła przegrałaby. Inaczej rozłożyłyby się wówczas akcenty. Ciekawostką meczu jest, że Nadieżda ani razu nie prowadziła, a jeśli dobrze kojarzę, to pierwszy remis był ten po "trójce" Sapowej na 1,5 min przed końcem! W piątek będzie szalenie ciężko, ale trzeba twardo walczyć o wygraną, nie ma co odpuszczać.

jimmy pisze:ja się w tym wszystkim najbardziej boję, że o tych statystykach się dowie nasz gm i zamieni Kaśkę na Pawlaczke!!

Nie jesteś w swoich obawach odosobniony. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Juan
Nowy na forum

Postautor: Juan » 02 lutego 2011, 09:23

Gratki dla Krakowa ! :P Mecz po prostu kapitalny.Wiadomo nie ma odzwierciedlenia meczu oglądanego na fiba a na żywo :) ,ale i tak mecz niczym góra nerwów. Po I kwarcie myślałem,że wisła wygra zdecydowanie ale póżniej się obudziła nadzieja Orenburga 8) i było dużo lepiej,ciekawiej. Wie ktoś co dokładnie z Hammon ? Bo bez niej mecz byłby zdecydowanie inny po kątem płynności gry Nadieżdy bo z tego co widziałem większośc czasu rozgrywała Burik a ona z Hammon to bez porównania :D. Dobrze,że Gorzów też wygrał mecz z Orenburgiem bo zaraz by się zaczeła dyskusja a z kim Wisła nie wygra a Gorzów...itd .Co do drugiego meczu szanse zawsze są ale będzie 2 razy trudniej niż w Krakowie.Inne "ściany" i brak swojego dopingu robi swoje. Jak go gry wróci Hammona to na mogą posypać się trójki ( mówie na podstawie meczu Azs-u w Rosji ).

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 02 lutego 2011, 09:41

Becky przecież tam nie rozgrywa bo zawsze na parkiecie koło niej są Barszenowa albo Burik - z resztą po co marnować taką strzelbe na rozegraniu!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 02 lutego 2011, 11:29

Wczoraj byłem na meczu. Oczywiście fantastyczna atmosfera. Tak powinno być częściej. Dzisiaj oglądałem skrót z tego meczu. W 6 minucie IV kwarty było 66-54 i od tego momentu Wisła nie rzuciła nawet punktu. Nie wiem czy to kiedykolwiek się wydarzyło.
Mam jednak nadzieję, że już nigdy nie powtórzy. Jest szansa na wygrana w Orenburgu.
Odnośnie naszych rozgrywajek to od dawno wiadomo, że Paula potrafi dobrze bronić, ale z rozegraniem klapa. Czasami uda jej się coś więcej rzucić. Jelavić natomiast świetnie biega i czasami jest z tego pożytek. Jakbyśmy mieli idealną drużynę to bez problemu wygralibyśmy Final Four. Na razie możemy tylko liczyć na awans do czwórki.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”