I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

akar
Żak

Re: I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Postautor: akar » 19 marca 2011, 19:02

friel pisze: bo się nie zdrowo robi

Oj, friel - nie z przymiotnikami piszemy razem (niezdrowo)

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 19 marca 2011, 21:15

akar pisze:
friel pisze: bo się nie zdrowo robi

Oj, friel - nie z przymiotnikami piszemy razem (niezdrowo)

Przepraszam, że się wtrącę choć to nie w temacie: ale od kiedy zdrowo to jest przymiotnik?
Co do zasady masz racje powinno być razem.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2011, 21:23 przez zibiz, łącznie zmieniany 1 raz.

jawekrks
Nowy na forum

Postautor: jawekrks » 19 marca 2011, 21:18

I po słabej technicznie końcówce mamy 1-1.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 marca 2011, 21:58

friel pisze:A ja mam Nadzieję że zaskoczą zimowe wzmocnienia i spuścimy Toruniowi ostre lanie i się skończy ten temat przepychanek na 2:0 i przejdziemy do następnej rywalizacji bo się nie zdrowo robi

żyjesz historią i trochę fantazja Cię poniosła 8)
jaki wolicie tytuł? "Sprawiedliwości stało się zadość" czy "Skandaliczne zachowanie gorzowskiego prezesa,mafiozo,menago Fantomasa"
mecz emocjonujący do samego końca tylko i wyłącznie na życzenie Katarzynek,bo coś zacięło się w ostatniej kwarcie(choć taką końcówkę też brałem cały czas pod uwagę).Psująca się co chwila(nie pierwszy już raz) tablica skandal!!!ale jeszcze gorszy skandal to zachowanie pana z Gorzowa,który podchodził za stolik,gdzie siedział komisarz zawodów.Monia wróciła na swoje tory,ale chciałem napisać o trzech dziewczynach,które miały również swój wkład w sukces.Jelena Maksimović na pewno tym razem pomogła choć mogło być lepiej,Agata Gajda może być w przeóżnej formie,ale rzucić celnie z 8 metra to tylko ona potrafi i jeszcze Mała,która dała zmianę skuteczną akcją pod koszem.
Brawa dla dziewczyn i......jedziemy dalej!!! 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 19 marca 2011, 22:03

Zasłużone zwycięstwo Energi, choć w końcówce było gorąco.
Martwi mnie co innego. Jak można wygrać w Gorzowie skoro nawet w Toruniu stolikiem sędziowskim i komisarzem zawodów rządził jeden z gorzowskich kibiców??? I nieważne kim jest ten pan w gorzowskim klubie bo dzisiaj był kibicem siedzącym za ławką rezerwowych. Pierwszy raz widziałem takie hece na meczu koszykówki. Pokaz buty,bezczelności i bezkarności. Teraz już wiem skąd dysproporcje w ilości fauli i rzutów osobistych w pierwszym spotkaniu.
Nie przestaje jednak wierzyć że dziewczyny wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności i utrą nosa gorzowiankom.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 marca 2011, 22:10

szunaj67 pisze:Martwi mnie co innego. Jak można wygrać w Gorzowie skoro nawet w Toruniu stolikiem sędziowskim i komisarzem zawodów rządził jeden z gorzowskich kibiców??? I nieważne kim jest ten pan w gorzowskim klubie bo dzisiaj był kibicem siedzącym za ławką rezerwowych. Pierwszy raz widziałem takie hece na meczu koszykówki. Pokaz buty,bezczelności i bezkarności.

i to za przyzwoleniem wszystkich w tym elokwentnego,jak zwykle trenera Maciejewskiego. 8)
Łączę się w bulu z kibicami Gorzowa i nie tracę nadzieji na sukces sportu,a nie cwaniactwa i "wejść" :lol:
PS.AHA Ruda jeśli to ty to fajna z Ciebie laska.Krzyśka Cegielskiego też pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 19 marca 2011, 22:22

Najsmieszniejsze było to że łysy z Gorzowa dostał komórke od komisarza i z kims dyskutował!!! To jakaś paranoja!!! Potem w piątke (komisarz, łysy i sedziowie) staneli w kółeczku i była jakaś narada. Jak mamy mieć takich nieporadnych komisarzy to zróbmy transfer z Czech :) Czekałem tylko kiedy sędziowe zaczną odbierac telefony z centrali że przecież karty juz rozdane a Energa prowadzi :)

Tablica - szkoda komentować, narzekano na stare ale były o wiele bardziej niezawodne. No ale jak dostarcza je firma z Bydgoszczy to wiele wiecej nie trzeba mówić :)

Sam mecz... Prowadzenie pewne, potem przyszło rozluźnienie i sporo nonszalancji i na szczęscie udało sie wygrac w nerwowej koncówce. Monika w końcu odwazniej, Emilia jak zawsze profesor na parkiecie, do tego wszedobylska Gladden i doswiadczenie Bortelowej, choc jakby porównywać ją do spryciuli Richards, to jednak jest spora różnica.

W Gorzowie Żurowska irytująca niekiedy popisami aktorskimi klasy C, zdecydowanie na duzy plus Weaver, dobre momenty walki Kaczmarczyk a reszta jakoś zaskakujaco bezbarwnie. Do tego kibice nie potrafili przegrać z honorem i z ich sektora na parkiet pofrunęła butelka. Duży minus za to.

W środe mały finał sezonu dla obu drużyn, są właściwie wg mnie dwie opcje - albo wygramy w meczu na styku albo wysoko polegniemy.

P.S.2. Kiedy bedzie wiadomo kto sędziuje w środe? :)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 19 marca 2011, 22:24

matrix pisze:
szunaj67 pisze:Martwi mnie co innego. Jak można wygrać w Gorzowie skoro nawet w Toruniu stolikiem sędziowskim i komisarzem zawodów rządził jeden z gorzowskich kibiców??? I nieważne kim jest ten pan w gorzowskim klubie bo dzisiaj był kibicem siedzącym za ławką rezerwowych. Pierwszy raz widziałem takie hece na meczu koszykówki. Pokaz buty,bezczelności i bezkarności.

i to za przyzwoleniem wszystkich w tym elokwentnego,jak zwykle trenera Maciejewskiego. 8)
Łączę się w [b]bulu [/b]z kibicami Gorzowa i nie tracę nadzieji na sukces sportu,a nie cwaniactwa i "wejść" :lol:
PS.AHA Ruda jeśli to ty to fajna z Ciebie laska.Krzyśka Cegielskiego też pozdrawiam 8)

Naśmiewasz sie z prezydenta Komorowskiego??? Ojjj, bardzo brzydko! :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 marca 2011, 22:27

markylipek pisze:W środe mały finał sezonu dla obu drużyn, są właściwie wg mnie dwie opcje - albo wygramy w meczu na styku albo wysoko polegniemy.

P.S.2. Kiedy bedzie wiadomo kto sędziuje w środe? :)

też biorę tylko te dwie opcje pod uwagę.Łysy z Gorzowa sędziów wyznaczy 8) ,a tak na poważnie dzwonili do centrali,a tam wszyscy Józefa obchodzili. :lol:
PS.Brawa dla "zamszaka",że zawalczył!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 marca 2011, 22:37

markylipek pisze:Naśmiewasz sie z prezydenta Komorowskiego??? Ojjj, bardzo brzydko! :)

z prezydenta Komorowskiego się nie naśmiewam.Nie lubię tylko błędów ortograficznych.Swoich również. 8)
Agnieszka Skobel jeszcze nie tak dawno okrzyknięta jednym z największych talentów polskiej koszykówki,a co teraz gra każdy chyba widzi i mam nadzieję,że kibice z Gorzowa również. 8)
PS.co chciał zrobić gość z flagą przy rzutach Moniki Krawiec? :shock:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 marca 2011, 23:24

hm jak to napisał kiedys na jednym forum kibic z Gorzowa o wygranej jednej z drużyn zadecydują detale. Tak było w tym meczu, 2-3 błedy Richards i Dźwiagalskiej zadecydowały o wygranej torunianek. Martwi mne indolencja totalna Emili Tłumak. chociaż parę razy Jej zachowanie pozostawiam bez komentarza. Dobrze ze sama zawodniczka to wie i widziała. O stronie kibicowsiej nic nie napisze. Zobaczymy co napisza nasi goście :lol: :lol:
Matrix nie komentuj spraw kibicowskich :lol:

Kiedy przechodziła koło mnie Skoblito pomyslałem tyle Skoblito gdzie Ty poszłas???
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

jordan
Nowy na forum

Postautor: jordan » 20 marca 2011, 00:34

to co działo się dzisiaj przy stoliku komisarza to jakaś komedia.
pamiętając jaka była jeszcze niedawno sytuacja w Gorzowie (a zresztą, chyba zbyt wiele się na lepsze nie zmieniło) to wiadomo, że zależy im na jak najlepszym wyniku, aby udowodnić w mieście, że kasa im się należy. w środę zrobią wszystko, żeby wygrać.

co do meczu, to końcówka nerwowa na własne życzenie, aż mi się ciśnienie podniosło ;D pojawił się nagle zastój i nic nie wpadało. na szczęście się udało, oby podobnie było w środę!!!!!!

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 20 marca 2011, 06:03

markylipek pisze:Najsmieszniejsze było to że łysy z Gorzowa dostał komórke od komisarza i z kims dyskutował!!!

Według moich obserwacji było odwrotnie. "Kibic" z Gorzowa intensywnie próbował się do kogoś dodzwonić. Kiedy mu się to udało, porozmawiał a następnie przekazał swój telefon komisarzowi zawodów. Ten z kolei po rozmowie był tak zestresowany że nie wiedział komu ma oddać komórkę (w międzyczasie łysy wrócił na swoje miejsce).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 marca 2011, 07:44

jordan pisze:pamiętając jaka była jeszcze niedawno sytuacja w Gorzowie (a zresztą, chyba zbyt wiele się na lepsze nie zmieniło) to wiadomo, że zależy im na jak najlepszym wyniku, aby udowodnić w mieście, że kasa im się należy. w środę zrobią wszystko, żeby wygrać.

Bingo dla Ciebie(presja w Gorzowie na wynik jest teraz ogromna)!!! 8) "po trupach do celu?".Zobaczymy ile jeszcze można zrobić,aby wygrać z Toruniem.
PS."Komisarzem"(specjalnie dodałem cudzysłów) spotkania był pan Ryszard Jabłoński. 8) Łysego z Gorzowa należało już na dzień dobry wyprowadzić z hali!!!(pani Krysia była niekonsekwentna,bo najpierw obstawiła stolik ochroniarzami,a później dała pokaz obściskiwania z Łysym).

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 marca 2011, 09:51

Szkoda że nie udało się wygrać wtedy w Gorzowie. Byłoby już po sprawie..
Polki z Torunia WYRAŹNIE lepsze od ,,reprezentantek'' kraju z Gorzowa.

Zestawiać Krawiec ze Skobel też już nie wypada. Bo Monika jest od niej lepsza o klasę. Podobnie jak Gajda od Dźwigalskiej.
Ciężko będzie w Gorzowie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”