Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2011, 10:31

hellraiser pisze:Kompletnie nie rozumiem zachwytów nad Skobel.

Ona gra na pozycji 2 i z racji tego wymagamy od niej punktów przy jakiejś sensownej skuteczności,oraz mądrości w grze.
Biorąc pod uwagę wszystkie zawodniczki z pozycji 2 i 3. To znacznie odstawała jakością gry od Szott i Mowlik. I wcale bym się nie zakładał że była znacznie lepsza (o ile była) od Babickiej.

Dla mniej jej gra przypomina grę szesnastolatki.Fajne tak grać jak się ma 16 lat. Tyle że ona gra tak teraz. Ba grała tak na zeszłych ME.
Zero postępu, zero poprawienia kultury gry. Została powołana nieco na wyrost (nie mam pretensji bo trener ma prawo powołać jedną czy dwie zawodniczki na wyrost) ale uważam że jeżeli w przyszłym sezonie nie zrobi znacznego postępu to powinno się z niej zrezygnować.

Bardziej chodziło mi o jej zaangazowanie w gre niz umiejetnosci rzutowe... w tym przypadku masz duzo racji troche jej brakuje. Ale defence-m troche nadrabiała. Swietna gra na nogach. W ataku faktycznie ma duzo do poprawienia... ale jeszcze wiele lat gry w basket przed nia.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 czerwca 2011, 10:38

Endrju to ma wielki tupet by jeszcze WYCHWALAĆ swoje gwiazdy z Gorzowa :lol: :lol: :lol: Zagrały padake a ten je gloryfikuje...

Z fighterstwa Skobel NIC NIE WYNIKAŁO , Kaczmarczyk - grzyby pod kosza, Żurowska - wiecznie spalona i w dodatku samolubnie grająca , a Dźwigalska - jej kartofle z dystansu.....Ehhh - żadnej z nich mi w kadrze nie będzie brakować.

Wrócą kontuzjowane i te KTÓRE NIE BYŁY przez Maciejewskiego - i w 70-80 % z tego obecnego składu zniknie...

Wczoraj ogladałem mecz FRancji z Czarnogórą - podania wysokich francuzek (Yacoubou z Grudą i Miyem ) PALCE LIZAĆ.

To się nazywa współpraca - czemu Żurowska z Kobryn tak nie współpracowała ????????? Żurowska wolała na chama grać / rzucać / niż podać lub rozglądnąć się gdzie jest EWKA.... Chyba że to taktyka DARKA :lol: ,, Justyna rzucaj'' :lol: :lol:

Wczorajsze rzuty EWKI za 3 pkt - to już chyba akt desperacji - pokazały że naprawdę taktyka trenera okazała się jednym wielkim niewypałem...

Kompletnie niezgrany MISZ MASZ - to już WLK. Brytania czy Niemki - tworzyły zespoł. A Polska - zlepek przypadkowych osób.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2011, 10:48

Koszykarz (Toruń) pisze:Endrju to ma wielki tupet by jeszcze WYCHWALAĆ swoje gwiazdy z Gorzowa :lol: :lol: :lol: Zagrały padake a ten je gloryfikuje...

Przepraszam ze mam tupet

Przepraszam ze chociaz starałem się wyrazic swoje zdanie na temat calych ME (zamiast tylko i wylacznie przez 3 ostatnie strony jechac po trenerze (poza tym nic nie wnoszac do dyskusji)

Przepraszam za wszystkie gwiazdy z Gorzowa (przeciez wszystkie inne zawodniczki zagraly na poziomie World Class)

Przepraszam za trenera ktory powinien zamiast zawodniczek rzucac za 3 z czystych pozycji

Przepraszam za cala organizacje mistrzostw

...aha i zapomnialbym zeby nikt czasami nie pomyslal... ABSOLUTNIE NIE PRZEPRASZAM za zachowanie Toruńskich Gwiazd tego forum. :mrgreen:

Dziekuje za uwage : )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 25 czerwca 2011, 11:12

Akurat w przypadku Skobel tutaj wszyscy mówiąc o niej dobrze mają na uwadze jej właśnie zaangażowanie, szarpanie i to, że jej się chciało. A, że z tego niewiele wynikało - parę przechwytów jakieś zbiórki na atakowanej desce. Lepsze to niż nic, które byłoby gdyby zaangażowaniem dostosowała się do niektórych innych Pań.
Tak to jest w sporcie, że jak się ma mniej umiejętności to się nadrabia zaangażowaniem i zapieprzaniem. Patrz wygranie Euro w piłkę przez Greków. Skobel chociaż próbowała nadrabiać te braki zaangażowaniem, niektóre inne nie.
I za to jest tutaj chwalona.
Obrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 25 czerwca 2011, 11:18

Szkoda tylko, ze zawodniczke uchodzaca za jeden z najwiekszych talentow ostatnich lat mozna chwalic tylko za elementy walki i zaangazowania, a nie za poprawe czysto koszykarskich umiejetnosci.
Fajnie, ze walczy i sie stara, ale jej gra generalnie nie rozni sie od tego, co pokazala 2 lata temu ma mistrzostwach. Brak postepu to porazka...
bball

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 czerwca 2011, 12:17

Endrju pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:Endrju to ma wielki tupet by jeszcze WYCHWALAĆ swoje gwiazdy z Gorzowa :lol: :lol: :lol: Zagrały padake a ten je gloryfikuje...

Przepraszam ze mam tupet

Przepraszam ze chociaz starałem się wyrazic swoje zdanie na temat calych ME (zamiast tylko i wylacznie przez 3 ostatnie strony jechac po trenerze (poza tym nic nie wnoszac do dyskusji)

Przepraszam za wszystkie gwiazdy z Gorzowa (przeciez wszystkie inne zawodniczki zagraly na poziomie World Class)

Przepraszam za trenera ktory powinien zamiast zawodniczek rzucac za 3 z czystych pozycji

Przepraszam za cala organizacje mistrzostw

...aha i zapomnialbym zeby nikt czasami nie pomyslal... ABSOLUTNIE NIE PRZEPRASZAM za zachowanie Toruńskich Gwiazd tego forum. :mrgreen:

Dziekuje za uwage : )

Nie musisz przepraszać - bo jak widzę głównie tylko tobie to przeszkadza. Ale większości też Gorzowska linia tego forum też przeszkadza... ODDZIELCIE wreszcie REPREZENTACJĘ od KLUBU !!!!!! Wy ciągle żyjecie ligą , klubem .

Tutaj chodzi o wyniki i gre reprezentacji - więc każdy ma prawo napisać co mu się żywnie podoba.... Także ,,źle '' o zawodniczkach z Gorzowa...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 czerwca 2011, 12:21

flash pisze:Szkoda tylko, ze zawodniczke uchodzaca za jeden z najwiekszych talentow ostatnich lat mozna chwalic tylko za elementy walki i zaangazowania, a nie za poprawe czysto koszykarskich umiejetnosci.
Fajnie, ze walczy i sie stara, ale jej gra generalnie nie rozni sie od tego, co pokazala 2 lata temu ma mistrzostwach. Brak postepu to porazka...

Dokładnie...... nic z tego nie wynikało.... Bo ile przechwyciła to tyle straciła....

Ponadto - popatrzecie na zawodniczki z Czarnogóry - twarze Skerovic , ADF , Dubljevic - tam widać wole walki , ambicje , taką sportową zawziętość - że one chcą wygrywać !!!

A u nas ???? Mam wrazeńie że np; widząc ELE MOWLIK - ona bardziej dbała o wygląd swoich paznokci niż o wydarzenia na parkiecie !!!! 8)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 25 czerwca 2011, 12:45

Koszykarz (Toruń) pisze:
Ponadto - popatrzecie na zawodniczki z Czarnogóry - twarze Skerovic , ADF , Dubljevic - tam widać wole walki , ambicje , taką sportową zawziętość - że one chcą wygrywać !!!

No ale chyba warto jednak zwrocic uwage na fakt, ze akurat w przypadku tych pan walka , ambicja i zawzietosc to co najwyzej dodatek do olbrzymich sportowych umiejetnosci, a nie podstawa ich sukcesu.
Jak dla mnie to Mowlik moze sobie caly mecz paznokcie ogladac i nie musi sie rzucac na parkiet. Byle robila 20 PPG na 50%... Wtedy mi to w ogole nie bedzie przeszkadzalo, ze ma mine jakby przeszla obok meczu.
bball

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 czerwca 2011, 13:11

Na twarzy Skery to ja ambicji średnio się mogę dopatrzyć (choc niewątpliwie jest tam więcej niż np po porażce Brna z nami ;)) za to umiejętności widać w każdym zagraniu.. Brakuje nam kogoś takiego, tak samo jak brakuje ADF czy Dubljevic (tą ostatnią rzeczywiście emocje wręcz roznoszą) Bo tak ja napisał flash, ambicja to fajna rzecz, mogąca czasami niwelować różnice w umiejętnościach, ale tylko wówczas gdy rywalki sa mnie zmotywowane. A na takich turniejach to się raczej nie zdarza.

Ogólnie bardzo smutny obraz naszej koszykówki pokazał ten turniej a najgorsze w tym wszystkim że nie widać absolutnie żadnych przesłanek na lepsza przyszłość.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 czerwca 2011, 13:38

Na pewno gdyby kadra była w optymalnym składzie - obraz mógłby być nieco lepszy.

Ale nie oszukujmy się - pewnego poziomu nasze panie nigdy nie przeszkoczą . Liderki Czarnogóry : Skera , ADF , Iva , Dubljevic - o klase lepsze od naszych - kreowanych na liderki (Szott , Mowlik , Żurowską pomijam bo się kompletnie nie sprawdziła )

Porównajmy ,,młodzież '' : u nas młodymi są 22 letnie Kaczmarczyk , Skobel , Idczak , 23 letnie Pietrzak , Tomiałowicz.

To jak nazwać 17 letnią Turcinović ??? 8)

U nas kompletnie nie widać materiału który w przyszłości miałby zastąpić Bibę , Lecie , Ewkę itp. No chyba że macie na myśli Skobel-Kaczmarczyk - ale one już mają 22 lata a nie dopiero.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 czerwca 2011, 13:43

Aha, Tomiałowicz 23 lata...
ObrazekObrazek

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 25 czerwca 2011, 13:44

Koszykarz i ty mowisz o oddzieleniu klubu od repy? gosciu zastanów sie co mowisz bo tylko krytykujesz zawodniczki z Gorzowa a co reszta pokazała? Pawlak gorsza od Dżwigalskiej( piszesz kartofle? ale ona chociaż coś rzuciła a twoja ulubienica Pawlak co??????) Skobel szarpala ale to tez wg ciebie źle bo nie rzucila ale inne nawet tego nie robiły. wiec nie pisz głupot bo ciebie to już nawet nie mozna słuchać.Idz na pierniki może ci przejdzie
Ciągle piszesz człowieku o tych których nie ma bo kontuzje lub inne sprawy, ale ja je widzialem na ostatnich ME no wspaniałe były, rewelacja 11 miejsce wielki sukces. A nawet niektóre ktore teraz grały byly w tej repie więc przestań gdybać jakby one były to było by wspaniale. I tak w to nie wierze.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 czerwca 2011, 13:44

Greebo pisze:Na twarzy Skery to ja ambicji średnio się mogę dopatrzyć (choc niewątpliwie jest tam więcej niż np po porażce Brna z nami ;)) za to umiejętności widać w każdym zagraniu.. Brakuje nam kogoś takiego, tak samo jak brakuje ADF czy Dubljevic (tą ostatnią rzeczywiście emocje wręcz roznoszą) Bo tak ja napisał flash, ambicja to fajna rzecz, mogąca czasami niwelować różnice w umiejętnościach, ale tylko wówczas gdy rywalki sa mnie zmotywowane. A na takich turniejach to się raczej nie zdarza.

Ogólnie bardzo smutny obraz naszej koszykówki pokazał ten turniej a najgorsze w tym wszystkim że nie widać absolutnie żadnych przesłanek na lepsza przyszłość.

No bo SKERA ma dość kamienny obraz twarzy 8) Ale właśnie chodzi mi o tego typu emocje - jak choćby u Dubljević ,

Wspomniałem liderki z Czarnogóry - oraz kreowaną na liderkę - Mowlik - więc różnica w podejściu jest kolosalna....

Jak już ktoś wspomniał ambicja niekiedy niweluje różnice w umiejętnościach - niestety ale u naszych średnio to było widać...

Dodatkowo - EWKA w niektórych zagraniach...przypominała tą EWKĘ sprzed 3 lat- czyli 2-3 rzuty niecelne , straty i ....zgaszona jakaś.... Nie wiem z czego to wynika...

felix pisze:Koszykarz i ty mowisz o oddzieleniu klubu od repy? gosciu zastanów sie co mowisz bo tylko krytykujesz zawodniczki z Gorzowa a co reszta pokazała? Pawlak gorsza od Dżwigalskiej( piszesz kartofle? ale ona chociaż coś rzuciła a twoja ulubienica Pawlak co??????) Skobel szarpala ale to tez wg ciebie źle bo nie rzucila ale inne nawet tego nie robiły. wiec nie pisz głupot bo ciebie to już nawet nie mozna słuchać.Idz na pierniki może ci przejdzie
Ciągle piszesz człowieku o tych których nie ma bo kontuzje lub inne sprawy, ale ja je widzialem na ostatnich ME no wspaniałe były, rewelacja 11 miejsce wielki sukces. A nawet niektóre ktore teraz grały byly w tej repie więc przestań gdybać jakby one były to było by wspaniale. I tak w to nie wierze.

Ej - jak ty możesz pisać że Pawlak - jest moją ulubienicą :lol: :lol: :lol:

Na szczęście nie tylko jak tak sądze o postawie Czubak lub Skobel - a że prawda was koli w Gorzowie.. No cóż - macie prawo być zawiedzeni . Sam bym był jakby choćby SZPILA się tak błaźniła jak Żurowska.. :lol:

Sama Kasia Dźwigalska po meczu z Chorwacją - mówiła że zabrakło serca do walki.... No więc ? :shock:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 czerwca 2011, 14:02

Ewka sprzed 3-4 lat po 2-3 nie celnych rzutach już niemal do końva spotkania nic nie wnosiła. Tu o czymś takim można było mówić tylko w 1 spotkaniu i częściowo w drugiej połowie wczorajszego meczu, ale w tym drugim wypadku to był już raczej brak sił, bo widać było ze ma duże problemy z odrywaniem się od parkietu..

Zresztą jej w sumie bronić nie trzeba, zrobiła to sama. Bo jak zawodniczka podkoszowa nie ma praktycznie żadnego wsparcia w drużynie (nie chodzi tylko o brak dograń, ale także o pomoc w wyrabianiu pozycji, oraz o rozciągniecie obrony rywalek tak jak to sie dzieje np w Czarnogórze) a zdobywa średnio na mecz 14,4 pkt (na ten moment 7 miejsce w ME), ma niemal 50% z gry, (4 miejsce) 86% za 1 (7miejsce) 7,4 zb (5 miejsce) i 1,6 bl (2 miejsce) i w 4 spotkaniach na 5 uznana jest za najważniejsza w drużynie, to naprawdę czegoś oczekiwać od niej czego więcej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2011, 14:14

Koszykarz (Toruń) pisze:Na szczęście nie tylko jak tak sądze o postawie Czubak lub Skobel - a że prawda was koli w Gorzowie.. No cóż - macie prawo być zawiedzeni . Sam bym był jakby choćby SZPILA się tak błaźniła jak Żurowska.. :lol:

Piszesz o oddzieleniu reprezentacji od klubu a sam nie potrafisz tego zrobic.

Mnie osobiscie to nie rusza ze Zurowska (*jak to ty napisales sie zblaznila) bo zalezalo mi na sukcesie calej polskiej reprezentacji i tak samo z kazdego najmniejszego punktu czy to Pawlak, Babickiej czy Skobel sie cieszylem. Jednak... tak naprawde cała reprezentacja (moze z malymi wyjatkami) dała ciała to juz inna bajka...

Jednak twoje zawszone toruńskie kompleksy odnosnie gorzowskiego basketu biorą góre. A najgorsze jest to ze nie potrafisz tego napisac raz... a powtarzasz się (nawet nie dziesiatki) a setki razy... Jeszcze zanim się rozpoczal eurobasket jechales ostro po reprezentacji...
... moznaby czasami odniesc wrazenie ze po kazdej jej porazce miałes duza satysfakcje... :roll: ZENUA

Wróć do „Reprezentacja Polski”