TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: matrix » 20 stycznia 2012, 22:06

akar pisze:Co do Williams - niegdyś bardzo znane nazwisko w polskim baskecie. Nosił je gracz Śląska Wrocław, a później Mazowszanki Pruszków.

nie trzeba zaraz u panów szukać. W sezonie 2006/2007 w barwach Odry Brzeg występowała filigranowa Kimberly Areica Williams. 8) Szkoda też, że Charity nie sprawiła swoimi występami w Pruszkowie, żeby chociaż zapamiętano jej nazwisko.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 stycznia 2012, 22:57

hm czyli na zasadzie nie jednemu psu na imie burek :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 stycznia 2012, 23:15

hermes46 pisze:Paulo Dariusz09 chyba najbardziej udowodnił swoja "klase" w Toruniu przegrywajac 9 meczy ligowych pod rzad.

No nie, Dariusz R. nie był aż takim nieudacznikiem - sprawdziłem właśnie na plkk.pl i tych porażek pod rząd było siedem (przynajmniej w lidze). Stąd też ktoś go na tym forum pieszczotliwie ochrzcił Dariusz 07.

Swoją drogą, to skandal, żeby na dwa miesiące przed rozpoczęciem play off na głównej stronie ligi nie było terminarza tej najważniejszej fazy, a zamiast tego wyskakiwała rozpiska z wynikami z sezonu 10/11. No ale nie pierwsze i pewnie nie ostatnie to kwiatki na tej stronie. :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 21 stycznia 2012, 02:39

"Mama Taj" wzmocni Wisłę?

Wisła Kraków jest poważnie zainteresowana pozyskaniem Taj McWilliams-Franklin. 41-letnia Amerykanka grająca na pozycji centra jest najstarszą koszykarką grając w WNBA.

http://wislakosz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1637

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 stycznia 2012, 08:55

paulo2907 pisze:
Swoją drogą, to skandal, żeby na dwa miesiące przed rozpoczęciem play off na głównej stronie ligi nie było terminarza tej najważniejszej fazy, a zamiast tego wyskakiwała rozpiska z wynikami z sezonu 10/11. No ale nie pierwsze i pewnie nie ostatnie to kwiatki na tej stronie. :roll:

jest już od dawna takowa rozpiska:)
http://media.plkk.pl/plkk/dokumenty/ter ... 1_2012.pdf
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 stycznia 2012, 09:11

paulo2907 pisze:
hermes46 pisze:Paulo Dariusz09 chyba najbardziej udowodnił swoja "klase" w Toruniu przegrywajac 9 meczy ligowych pod rzad.

No nie, Dariusz R. nie był aż takim nieudacznikiem - sprawdziłem właśnie na plkk.pl i tych porażek pod rząd było siedem (przynajmniej w lidze). Stąd też ktoś go na tym forum pieszczotliwie ochrzcił Dariusz 07.

to niestety źle sprawdzałeś. 8) Pan Dariusz Raczyński zwinął się ze swoim warsztatem z Torunia po siódmej kolejce czyli po kolejnym przegranym meczu z Lotosem. Siedem porażek? NIE! bo tak się składa,że drużyn wówczas było 13 i w kolejce nr 2 Energa pauzowała, a więc pan Darek nie mógł wtedy nic przegrać przecież. Dariusz 06 i wszystko jasne. Za ciekawostkę dodam, że ówczesna środkowa Energi Lindsay Taylor na pytanie o porównanie trenerów Błajeta i Raczyńskiego odpowiedziała krótko: "To jak dzień i noc" :P Nie pastwię się nad panem Darkiem, bo takie rzeczy, jak sześć porażek z rzędu (kibice z Torunia nie muszą wcale daleko szukać kolejnego takiego przykładu 8) ) się zdarzają, a już inna sprawa czy ma się nadal pracę po takim wyniku.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 21 stycznia 2012, 12:24

do usunięcia
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 21 stycznia 2012, 14:28

ann pisze:
paulo2907 pisze:

jest już od dawna takowa rozpiska:)
http://media.plkk.pl/plkk/dokumenty/ter ... 1_2012.pdf

Dzięki za sprostowanie i poszerzenie mojej wiedzy. 8) Problem w tym, że na stronie PLKK jest to cholernie nieczytelne. Na zdrowy rozum wchodzi się w zakładkę "Terminarz i wyniki". OK, wyskakują poszczególne kolejki sezonu zasadniczego 11/12 z wynikami, ewentualnie terminami tych jeszcze nierozegranych kolejek, a jak ktoś chce, to może osobno w innych podzakładkach sprawdzić ostatnią, bieżącą czy następną kolejkę, ewentualnie wszystkie mecze sezonu zasadniczego 11/12 łącznie. Na końcu jest podzakładka "play off i o utrzymanie". Gdyby to ode mnie zależało, byłyby tam terminy meczów play off i play out sezonu 11/12 wraz z wyjaśnieniem: 1-8, 2-7, itp. No ale w tym miejscu trafiam na terminy i wyniki play off sezonu 10/11, co już jest zamierzchłą przeszłością, bo będąc w tym miejscu (i to zapewne nie tylko ja), interesują mnie terminy tegorocznego play off. Gdzie tu logika?! Jest to cholernie nieczytelne dla zwykłego człowieka, odwiedzającego tą stronę.

matrix pisze:
paulo2907 pisze:

to niestety źle sprawdzałeś. 8) Pan Dariusz Raczyński zwinął się ze swoim warsztatem z Torunia po siódmej kolejce czyli po kolejnym przegranym meczu z Lotosem. Siedem porażek? NIE! bo tak się składa,że drużyn wówczas było 13 i w kolejce nr 2 Energa pauzowała, a więc pan Darek nie mógł wtedy nic przegrać przecież. Dariusz 06 i wszystko jasne.

Nie byłem wtedy tak na bieżąco, żeby wiedzieć, że Raczyński odszedł po meczu z Lotosem, czyli szóstej porażce (po przejrzeniu plkk.pl wiem, że była to siódma kolejka, a wcześniej w jednej Energa pauzowała). Faktem jest, że kolejny mecz Energa też przegrała, stąd może wzięło się to Dariusz 07.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 stycznia 2012, 16:14

a PP wszyscy zapomnieli :lol:

A czy to wazne? "Pokazał sie" potem swoje ogromne umiejetnosci w paru innych klubach. O dziwo czesto z nich szybko wylatywał i tak obecnie zycze czym predzej zakonczył swoja działalnosć w klubie z Leszna.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 23 stycznia 2012, 14:43

A więc Winnicki trenerem ..

Za asystentów bym wziął Adama Ziemińskiego i Ilonę Jasnowską :P Ale nie żadnych Raczyńskich.....

akar
Żak

Postautor: akar » 23 stycznia 2012, 19:31

Koszykarz (Toruń) pisze:A więc Winnicki trenerem ..

Za asystentów bym wziął Adama Ziemińskiego i Ilonę Jasnowską :P Ale nie żadnych Raczyńskich.....

A Koniecki :?:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 stycznia 2012, 16:14

Chyba żartujesz :lol: :lol: :lol: On już się wykazał - pracując z Maciejewskim w kadrze , oraz w Liderze w tym sezonie :lol: :lol: . Mam nadzieje , że Winnicki dopierze w miare kompetentne osoby - powiew świeżości po prostu. Uważam , że trener Ziemiński z Artego oraz Jańcia pasowali by idealnie jako asystenci .

concierge
Nowy na forum

Postautor: concierge » 24 stycznia 2012, 16:16

[quote="Koszykarz (Toruń)":słowo]Chyba żartujesz :lol: :lol: :lol: On już się wykazał - pracując z Maciejewskim w kadrze , oraz w Liderze w tym sezonie :lol: :lol: . Mam nadzieje , że Winnicki dopierze w miare kompetentne osoby - powiew świeżości po prostu. Uważam , że trener Ziemiński z Artego oraz Jańcia pasowali by idealnie jako asystenci .[/quote:słowo]

hmmm czy Pana Raczyńskiego można nazwać ,aż tak kompetentnym ?..... :(

akar
Żak

Postautor: akar » 24 stycznia 2012, 19:48

Oczywiście że z Konieckim to był żart :lol: Podobno teraz realizuje marzenie swojego życia - komentuje mecze NBA.
Tylko patrzeć jak któryś z klubów najlepszej ligi świata zaproponuje mu pracę :lol: :lol: :lol:

Trutek
Nowy na forum

Postautor: Trutek » 28 stycznia 2012, 20:46

Może się mylę ale wydaje się że w AZSie Poznań idzie nowe.
Nie poddawać się panowie i panie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”