Przed meczami: Polfa Pabianice - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 kwietnia 2005, 11:56

Edzia - możesz pisać co tylko chcesz, ale jeśli bredzisz, musisz się liczyć z tym, że to zostanie skomentowane. Nie śledzę wszystkich mediów specjalnie dokładnie, ale jestem dość pewien, że ostatnie doniesienia o problemach Skerovic pochodziły z około 3 tygodni temu. Od tego czasu nie przypominam sobie niczego, co w jakikolwiek sposób usprawiegliwałoby Twój oburzony powrotem do zdrowia koszkyarki ton. Jeszcze raz Ci powtórzę - minęło 5 tygodni.... zamiast cieszyć się, że zawodniczka wróciła na parkiet, Ty piszesz jakieś bzdety o "kpinach". Gdybyś nie wiedziała złamania kości twarzy u uprawiających tę dyscyplinę sportu na szczęście umozliwiają dośc szybki powrót na boisko (liczne dość przykłady z NBA - ludzie w maskach ;) ). Nie świadczy to jednak do końca o skomplikowaniu kontuzji i zagrożeniach jakie niesie. Po drugie zaś - nawet gdyby Skerovic w wyniku pobicia przez EP na twarzy wyskoczył tylko rumieniec, nic to nie zmienia i dyskwalifikacja conajmniej do końca sezonu jest jedyną słuszną karą. Twoje odwracanie kota ogonem, czyli pisanie teraz o "kpinach", bo koszykarka wróciła na parkiet, tego nie zmieni. Nie zmienię również swojego zdania - samo ruszanie głową nie oznacza jeszcze obiektywnego myślenia... u Ciebie go nie ma. Na koniec - na miejscu Twoim i Twoich gdyńskich znajomych cieszyłbym się, że przerwa w wykonywaniu obowiązków zawodowych przez Skerovic nie trwała długo, bo mogę Cię zapewnić, że konsekwencje prawne dla EP byłyby wtedy gorsze - zwłaszcza jeśli chodzi o powództwo cywilne, ale również i sprawę karną.

Ps. Nadal czekam na materiały w których w osatnich trzech tygodniach "wciąż mówiono, pisano co innego" (czyli, że stan Jeleny jest "KRYTYCZNY"). W którym miejscu działacze ci narobili "więcej sensacji niż to było rzeczywiście"? Znasz stan Skerovic w tydzień po pobiciu - jeszcze raz się pytam... i Ty mówisz coś o obiektywizmie :)

Ps2. Jestem wyluzowany, ale wqrza mnie to, że chyba Polska jest jedynym krajem na świecie, w którym takie zachowanie jak EP znajduje obrońców ("koszykarki murem za EP"), zawsze próbuje się oczerniać potem ofiarę, by odwrócić kota ogonem właśnie - jeśli Edzia jednak wydaje Ci, że to co piszesz to Twój pogląd, to gratuluję... tylko nie pisz o tym, że ktoś jest subiektywny :) I nie apeluję o to, żebyś zrozumiała co piszę...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 kwietnia 2005, 12:27

Ps. Nadal czekam na materiały w których w osatnich trzech tygodniach "wciąż mówiono, pisano co innego" (czyli, że stan Jeleny jest "KRYTYCZNY"). W którym miejscu działacze ci narobili "więcej sensacji niż to było rzeczywiście"? Znasz stan Skerovic w tydzień po pobiciu - jeszcze raz się pytam... i Ty mówisz coś o obiektywizmie

Artykuł z 17 marca:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=1794

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 kwietnia 2005, 12:33

Hersi - podałeś mi doskonale znany mi artykuł z przeszło miesiąc temu - z 8 marca... dwa dni po zdarzeniu! ... I czego to ma dowodzić niby?

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 kwietnia 2005, 12:43

Seba pisze:Hersi - podałeś mi doskonale znany mi artykuł z przeszło miesiąc temu - z 8 marca... dwa dni po zdarzeniu! ... I czego to ma dowodzić niby?

Nie z 8 tylko z 17 czyli 3 tygodnie temu:
"W odpowiedzi zawodniczka Lotosu rzuciła się z pięściami na zawodniczkę Wisły i pobiła ją. Skerovic z zakrwawioną twarzą opuściła boisko. Po badaniach lekarskich okazało się, że ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja."

No to w koncu ma złamaną kość jarzmowa czy jej nie ma? Bo we wszystkich artykułach pisze, że ma złamaną kość jarzmową.
A teraz pytanie Ciebie: Czy miałeś kiedyś złamaną kość jarzmową?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 kwietnia 2005, 12:55

A o ten górny Ci chodzi - w którym miejscu więc głosi on nieprawdę? To po pierwsze... a po drugie - jest to praktycznie dosłownie zacytowany fragment z poprzedniego artykułu, nie wnosi żadnych nowych faktów. Dziennikarz przepisał suche informacje z komunikatów stanowiących podstawę do przedstawienia zarzutów. Fakt złamania kości nie zostawałby podnoszony w tym samym miejscu z przedstawieniem przez Prokuraturę zarzutów, gdyby nie był prawdziwy - bo do tego chyba dążysz... Zgłaszając przebieg takiego wydarzenia prokuraturze konieczne jest przedstawienie również DOKŁADNYCH badań lekarskich.

Co do złamania - nie miałem... czyżby taka kość nie byłaby w stanie sie zrosnąć w ciagu pięciu tygodni? A po tym okresie przeszkadzała w bieganiu po parkiecie? :shock: Bo domyslam się, że Ty miałeś złamaną taka kość... ? Czekam na odpowiedz.

Ps. Artykuł, o którym piszesz - z 17 marca - jest suchym podaniem faktów, które miały miejsce wcześniej. Został napisany przez dziennikarza, który nie podaje żadnych zródeł (tym bardziej krakowskich) i dat pozyskania informacji o stanie zdrowia. Fragment "Skerovic z zakrwawioną twarzą opuściła boisko. Po badaniach lekarskich okazało się, że ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja" ... hmmm... wyraznie wskazuje, że mowa o badaniach ZARAZ po zdarzeniu. Nie bardzo rozumiem szczerze mówiąc o co Ci chodzi...

Ps2. Nadal czekam na te wyolbrzymione przez stronę krakowską w ciągu ostatnich trzech tygodni informacje o "krytycznym" stanie Skerovic...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2005, 13:00 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 13 kwietnia 2005, 12:58

Hersi pisze:
Seba pisze:Hersi - podałeś mi doskonale znany mi artykuł z przeszło miesiąc temu - z 8 marca... dwa dni po zdarzeniu! ... I czego to ma dowodzić niby?

Nie z 8 tylko z 17 czyli 3 tygodnie temu:
"W odpowiedzi zawodniczka Lotosu rzuciła się z pięściami na zawodniczkę Wisły i pobiła ją. Skerovic z zakrwawioną twarzą opuściła boisko. Po badaniach lekarskich okazało się, że ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja."

No to w koncu ma złamaną kość jarzmowa czy jej nie ma? Bo we wszystkich artykułach pisze, że ma złamaną kość jarzmową.
A teraz pytanie Ciebie: Czy miałeś kiedyś złamaną kość jarzmową?

:shock: Ale przecież mamy tu opis zdarzenia, a nie stanu zdrowia zawodniczki na dzień 17.03.2005 :roll:

P.s. Lekarz mi powiedział, że jeśli nie było operacji, to spokojnie mogła wrócić na boisko po 4 tygodniach, pod warunkiem, że nikt jej ponownie nie znokautuje.

gosc

Postautor: gosc » 13 kwietnia 2005, 14:14

Nie macie innych ciekawszych przemyśleń przy okazji tych meczy półfinałowych ??? Proponuję, żeby co bardziej dociekliwi założyli sobie nowy wątek i tam mmogli sobie o tym porozmawiać.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 kwietnia 2005, 15:02

Kreatorow teorii spisku. Przypomnijcie sobie wypadek "Herminatora" podczas alpejskiego zjadu i co sie mowilo i pisało o jego karierze a raczej zakonczeniu kariery. To wtedy moze zrozumiecie jak sie osmieszacie swoimi wypowiedziamy odnośnie [naglego?????] ozdrowienia Jeleny. I proponuje zamknac ten topic i dyskutowac w glownym choc widze z etutaj nie ma z kim o tym dyskutowac bo jak widac niektorzy znajomosc ze sportem koncza nie tyle co na koszykowce co na swoim ukochanym klubie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 kwietnia 2005, 16:15

A ja proponowałbym olać te wszystkie spiskowe teorie dziejów!!
Mimo iż dla Włókniarza, to że Skerović wróciła "tak szybko" na parkiet jest większym bądź mniejszym minusem, to w ogólnym rozrachunku fakt ten jest wielkim zwycięstwem nad chamstwem i brutalnością rodem z Gdyni!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 kwietnia 2005, 22:00

Szymon pisze:A ja proponowałbym olać te wszystkie spiskowe teorie dziejów!!
Mimo iż dla Włókniarza, to że Skerović wróciła "tak szybko" na parkiet jest większym bądź mniejszym minusem, to w ogólnym rozrachunku fakt ten jest wielkim zwycięstwem nad chamstwem i brutalnością rodem z Gdyni!!!

I te wlasnie chamy i prostaki smią nazywac Wislę oszustami. To ja na koniec do nich wszystkich. Odczepcie sie od Wisły!!! AMEN.

wpis ocenzurowany - Admin
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 kwietnia 2005, 22:52

Marco TS pisze:

I te wlasnie chamy i prostaki smią nazywac Wislę oszustami. To ja na koniec do nich wszystkich. Odczepcie sie od Wisły!!! AMEN.

wpis ocenzurowany

Hej, koleś, to nie forum kopanej i trochę kulturalnej by się przydało.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 13 kwietnia 2005, 23:05

"Krowi placek:
Pac!, no teraz w pełni rozwinęłam swoją osobowość." (Karel Capek)

Również niezbyt kulturalnie, ale taki aforyzm mnie naszedł czytając ocenzurowany wpis. :roll: :?

PSik. Już czekam na zlinczownaie mnie... :? 8) :wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 kwietnia 2005, 23:14

hmm po dzisiejszych wynikach wydaje mi się ,że rywalizacja zakończy się wynikiem 3:1 dla Pabów. Myślę ,że Wisła wydusi pierwszy mecz u siebie 4-5 pkt ,a potem podłechtana i zadowolona sukcesem przerżnie z kretesem.( no dobra nie przesadzajmy z tym przerżnięciem- przegra różnicą do 10 pkt). Niestety Wisełka nie stanowi monolitu ,tylko zbiór gwiazdek nierównomiernie świecących. Według mnie za mało jest akcji zespołowych a za dużo akcji indywidulanych np: bezsensownych rzutów centerek za trzy(Tillis), całe szczęscie że są w miarę skuteczne- jednak fakt rzucającego centra za trzy trochę wypacza ideeę zawodniczki grajcej na tej pozycji i jej zadań taktycznych. Poza tym niestety popisy Shannon ,której nie zawsze sie chce,oraz nie zawsze udaje oraz nieco samolubna gra Trafimovej i Kress...To wszytko wpływa na kiepską postawę.Mocnym ogniwem wydaje się być Iva Perovanović, ale niestety o pozycji Polek w zespole- no comments. Może tylko jedna- znów uwsteczniła się Szołtysek vel Kenig a szkoda bo w sumie już pół kariery ma w sumie do kosza.Porównaniu szkoleniowców wydaje mi się ,że przewagę ma Włókniarz, jednakże osobiście niedowierzam możliwościom Aleksa.Pamietam jak szybko wyleciał z Lotosu ale chodzi o to ,że w przynjamniej mojej opinii nie jest to najlepszy trener.no ale czas pokaże jeśli Paby zdobędą Mistrza to odwołam wszelkie negatywne wypowiedzi na jego temat :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 kwietnia 2005, 23:31

Saletra pisze:Niestety Wisełka nie stanowi monolitu ,tylko zbiór gwiazdek nierównomiernie świecących.

fakt rzucającego centra za trzy trochę wypacza ideeę zawodniczki grajcej na tej pozycji i jej zadań taktycznych. Poza tym niestety popisy Shannon ,której nie zawsze sie chce,oraz nie zawsze udaje oraz nieco samolubna gra Trafimovej i Kress...

niestety o pozycji Polek w zespole- no comments. Może tylko jedna- znów uwsteczniła się Szołtysek vel Kenig a szkoda bo w sumie już pół kariery ma w sumie do kosza.

Porównaniu szkoleniowców wydaje mi się ,że przewagę ma Włókniarz, jednakże osobiście niedowierzam możliwościom Aleksa.

brawo - obiema łapami się podpisuję... - a co do centra "za 3" to powiem tak, że dopóki taki rzut jest ewenementem, to niezłe "złamanie" w grze ofensywnej - ale jak się staje standardem, to też jest "złamanie", ale jakiegokolwiek sensu...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 14 kwietnia 2005, 10:09

Hersi pisze:
Marco TS pisze:

wpis ocenzurowany

Hej, koleś, to nie forum kopanej i trochę kulturalnej by się przydało.

Koles?? czyzbys sie czasami nie pomylil i nie zapedzil???!!!! Na forum kopanej jest nieraz wiecej kultury niz Ci sie wydaje i nikt niekogo nie obraza roznego rodzaju epitetami. I radze zwaz na slowa ktorych uzywasz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”