Przed meczem: ŁKS Łódź - AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: ŁKS Łódź - AZS Poznań

Postautor: Wojteg » 19 kwietnia 2005, 06:57

Z AZS Poznań będzie trudniej

Wtorek, 19 kwietnia 2005r.

Niedoceniany zespół koszykarek ŁKS sprawił dużą niespodziankę eliminując z rywalizacji o 5 miejsce wyżej notowane Cukierki Brzeg.

Obrazek

Już jutro, o godz. 17.30, w hali przy al. Unii, czeka łodzianki kolejny pojedynek o zajęcie piątej pozycji w końcowej klasyfikacji rozgrywek koszykarskiej ekstraklasy. Przeciwnikiem ŁKS będzie tym razem AZS Poznań, który wygrał dwumecz z AZS Gorzów.

Mirosław Trześniewski, I trener ŁKS: - Według mego rozeznania, wartość koszykarska akademiczek z Poznania jest wyższa od tej, jaką aktualnie prezentuje drużyna z Brzegu. Siłą napędową poznanianek jest jedna z najlepiej rozgrywających koszykarek w Polsce, Beata Krupska-Tyszkiewicz. Średnio zdobywa ona ponad 20 punktów w każdym meczu.

Ale nie tylko na niej musi się koncentrować nasza gra obronna. Wczoraj starałem się rozpracować bardziej szczegółowo nasze jutrzejsze rywalki po obejrzeniu kaset z meczów ŁKS - AZS Poznań. Na tej też podstawie ustaliłem jak najlepsze, moim zdaniem, założenia taktyczne, które dziś przekażę moim podopiecznym.

Czy ŁKS ma szansę wygrać rywalizację z AZS Poznań?

- Jestem umiarkowanym optymistą. Jeżeli nasz zespół powalczy z taką determinacją, popartą dobrą grą, jaką wykazał na parkiecie w Brzegu to uważam, że nie jest bez szans na sprawienie kolejnej niespodzianki. Wyznam szczerze, że po zakończeniu spotkania z Cukierkami poczułem się dumny, że jestem trenerem takiej właśnie drużyny, jaką jest ŁKS. Mam nadzieję, że podobne uczucie towarzyszyć mi będzie po naszym drugim meczu z AZS Poznań.

(m. st.) - Express Ilustrowany

gosc

Postautor: gosc » 19 kwietnia 2005, 07:32

Oj trenerze, trenerze. Pan jest dumny z drużyny ŁKS? Kto panu w to uwierzy. Dumni to mogą być kibice (i pewnie są) albo ci którzy trwają przy zespole na dobre i na złe. A co z zawodniczkami, które wyrzucił Pan z Pabianic bo według pana nie nadawały się do gry w koszykówkę? Już się nadają? I z ich postawy też jest pan dumny? Nie wierzę bo nie tak dawno wieszał pan na nich psy.

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 19 kwietnia 2005, 08:49

Po cholere to tutaj piszesz? Powiedz mu to prosto w twarz a skoro chcesz się pochwalić swoimi przemyśleniami to kieruj to do wszystkich użytkowników tego forum a nie do jedenej konkretnej osoby która nawet nie czyta tego forum ;)

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: NARVANY » 19 kwietnia 2005, 09:38

to bedzie napewno ciekawa rywalizacja :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 kwietnia 2005, 12:12

Ja bym jednak ton złagodził - a to na tej podstawie, że też jestem dumny z mojego narciarskiego, pierwszego zjazdu z Gubałówki (i z nowiutkich, śliczniutkich nartek :lol: ), myślę że nawet mój instruktor jest dumny, zwłaszcza z tego iż ciągle żyje...
Nie sądzę jednak aby moje umiejętności a także sprzęt powodowały podobną dumę u... powiedzmy, a choćby i słynnych chorwackich sióstr... Myślę także, że ten sam instruktor (gdyby także był ich instruktorem) nie nosiłby głowy wysoko, gdyby na MŚ zademonstrowały mój zjazd...

We Włókniarzu, z jego kasą i aspiracjami, pewnie nie byłyby materiałem nawet "na ławę". U nas, mamy naprawdę (na czele z trenerem) prawo być dumni... - "tak się orze, jak się może" - ważne, żeby nie zarosło!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 19 kwietnia 2005, 21:00

jesli chodzi o temat to mam nadzieje ze wywieziemy z Łodzi kilkupuktową przewage, a konkretnie miedzu 6 a 10 pkt 8) to piate miejsce sie nam po prostu nalezy mysle :)
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 kwietnia 2005, 22:26

Jak dla mnie to mozemy nawet przegrac 2 pkt! Wazne ze rewanz jest w Poznaniu przed wlasna publika i to im pomoze w koncowym sukcesie! :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 20 kwietnia 2005, 07:13

Koszykarki ŁKS gotowe do walki

Środa, 20 kwietnia 2005r.

Dziś, godz.17.30, koszykarki ŁKS podejmują w hali przy al. Unii drużynę AZS Poznań w pierwszym meczu o 5. miejsce w ekstraklasie.

Obrazek

Rywalizację wygra ten zespół, który wykaże swą wyższość w obu meczach, albo przy remisie będzie posiadał korzystniejszą różnicę w tzw. małych punktach.

Jak przygotowywały się łodzianki do dzisiejszego występu?

Mirosław Trześniewski, I trener: - Wczoraj odbyliśmy normalny trening i obejrzeliśmy wspólnie kasety z poprzednich meczów ŁKS z akademiczkami z Poznania. Mogłem tym samym zwrócić moim podopiecznym uwagę na popełnione przez nie błędy, wykazać mocne, jak i słabsze strony gry rywalek. Przedstawiłem również założenia taktyczne, których realizacja powinna przyczynić się, moim zdaniem, do nawiązania równorzędnej walki z wyżej notowanymi rywalkami.

Do tego pojedynku nasze koszykarki, podobnie jak w meczach z Cukierkami, przystępują w bojowym nastroju. Chcą udowodnić swą postawą, że wyeliminowanie drużyny z Brzegu nie było dziełem przypadku. Mają ambicję, aby w ostatecznym rozrachunku zająć 5. miejsce w ekstraklasie. Końcowy wynik tej rywalizacji zależeć będzie w dużym stopniu od tego, w jakim stosunku zdołamy pokonać zespół gości.

A o uzyskanie przez nas zwycięstwa w dzisiejszym spotkaniu nie będzie wcale łatwo. AZS Poznań dysponuje niewątpliwie lepszym potencjałem koszykarskim od drużyny z Brzegu. Poznanianki były przed sezonem typowane nawet, jako jedne z głównych faworytek na grę w finałowym meczu o mistrzostwo Polski. Nie muszę tłumaczyć, że będzie nam bardzo trudno pokonać tę przeszkodę.

W sporcie, szczególnie w grach zespołowych, nie zawsze jednak zwycięża teoretycznie silniejszy. Uważam, że nie jesteśmy bez szans na pokonanie poznanianek. Wystąpimy w aktualnie najsilniejszym zestawieniu. Za nami przemawia atut własnego parkietu, a i nie bez znaczenia jest w tym wszystkim serdeczny doping kibiców. Liczę na to, że stworzą oni znów wspaniałą atmosferę na widowni, która dodatkowo zmobilizuje nasze zawodniczki do walki o zwycięstwo.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 kwietnia 2005, 08:15

Rywalizację wygra ten zespół, który wykaże swą wyższość w obu meczach, albo przy remisie będzie posiadał korzystniejszą różnicę w tzw. małych punktach.
:lol: :lol: :lol:
bardzo czytelne - autorowi chodziło o to, że kiedy zespoły zgodnie raz przegrają a raz wygrają (to miał na myśli mówiąc o remisie) o miejscu decyduje różnica "małych punktów".
Ja może od siebie jeszcze przypomnę, że w odróżnieniu od piłki kopanej nie mają żadnego znaczenia punkty zdobyte na wyjeździe i u siebie, liczy się tylko różnica między nimi. czyli np. przy zwycięstwie zespołu A u siebie 80-70 i porażce na wyjeździe 30-40 - jest dogrywka, a o przydziale miejsca decyduje po prosu to, kto ją wygra (bo zaczyna się jakby od 0-0)

Poznanianki były przed sezonem typowane nawet, jako jedne z głównych faworytek na grę w finałowym meczu o mistrzostwo Polski.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Chyba przez ich kibiców tylko, i to wyłącznie tych zaślepionych... A to zdanie to jest już płód dziennikarza, czy dalsza część wypowiedzi MT?

serdeczny doping kibiców
:wink: :wink: :D :lol: :D :lol: :D :lol: ja będę dopingował z ręką na sercu... :wink:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 20 kwietnia 2005, 14:56

czy ktos moglby powysywac mi z netu wyniki meczu ŁKS-AZS Pozan po kwaartach, bo najprawdopodobniej nie bedzie mnie w tym czasie w domu....?????

z gory bardzo dziekuje: moj nr. to 508563790 //smsy na idee calkowice za darmo z tetu, www.bramkasms.pl

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 20 kwietnia 2005, 19:25

Mytek pisze:czy ktos moglby powysywac mi z netu wyniki meczu ŁKS-AZS Pozan po kwaartach, bo najprawdopodobniej nie bedzie mnie w tym czasie w domu....?????

z gory bardzo dziekuje: moj nr. to 508563790 //smsy na idee calkowice za darmo z tetu, www.bramkasms.pl

Ja do Ciebie dzwoniłem ale nie odbierałeś albo miałeś tela wyłączonego :roll:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 20 kwietnia 2005, 20:53

MirU <poznań> pisze:
Mytek pisze:czy ktos moglby powysywac mi z netu wyniki meczu ŁKS-AZS Pozan po kwaartach, bo najprawdopodobniej nie bedzie mnie w tym czasie w domu....?????

Ja do Ciebie dzwoniłem ale nie odbierałeś albo miałeś tela wyłączonego :roll:

nie poczulem wibracji :oops: to wszystko przez te emocje na swarzedzkiej hali :!: :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”