Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Ałgaja » 02 lipca 2013, 08:19

danpe_ pisze:Kogo masz na mysli?

Ja się cieszę.

Chodziło mi o to o czym wspomniał Greebo.. ja wiem, że niemal w każdej drużynie są zawodnicy, których punkty w 4 kwarcie meczu, przy pewnym wyniku, cieszą widownię jak nic innego, a koleżanki na ławce rezerwowych wprawiają w stan euforii podobny do tego, który przeżyła Ouvina po kolejnych swoich punktach w meczu Serbia - Hiszpania.. ale gdy taki zawodnik ma ponad 30 lat to jest coś niezwykle smutnego, ironicznego i żenującego w całej tej sytuacji.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 03 lipca 2013, 19:47

Zobaczymy co Jujka pokaże, niby miała być za Czarną. Czy może będzie pół roku aspiryne łykać.
Jeśli Czarna ma wchodzić na kilka - kilkanaście minut i dorzucać z tymi słabszymi drużynami od 4 do maksymalnie 12 pkt (zeszły sezon) to jestem za, cały czas pierwsza piątka grac nie może. A oglądanie takich zawodniczek w Wiśle (piję do młodych perpektywicznych, które niby miały dołączyć ) jak Śnieżek, czy Ćwięk w ogóle mnie nie bawi.

Jak Greebo lubi sobie wybuchać "szyderczą radością" z trybun do swoich zawodniczek - proszę bardzo, nie sądzę jednak, by to było zachowanie większości publiczności (znam ledwie kilka osób z hali osobiście, u nich takiego zachowania nie stwierdziłem), nie sądzę też, by to było zachowanie właściwe kibicowi Wisły.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 04 lipca 2013, 13:09

Przygotowania do sezonu wiślaczki rozpoczną 14 bądź 15 sierpnia. W trakcie ponad miesięcznego okresu przygotowawczego Svitek będzie miał do dyspozycji wszystkie Polki + Tamane i Ouvina. Dodatkowo w przygotowaniach weźmie udział kilka juniorek (2-3 mają później dołączyć do składu).

Planowane jest rozegranie ok. 10 meczów kontrolnych.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 24 lipca 2013, 17:14

Przed sezonem Wisła jak i Polkowice wystąpią w mocno obsadzonym turnieju w Trutnovie.

W turnieju który odbędzie się w dniach 12-15 września oprócz Wisły Can-Pack Kraków wystąpi polkowickie CCC, Dynamo Kursk, Nadieżda Orenburg, ZVVZ USK Praga, MBK Rużomberok, Kara Trutnov, Uni Gyor oraz niemieckie TSV Wasserburg.

http://wislacanpack.pl/news/wisle-czeka-mocno-obsadzony-turniej-w-trutnovie

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 24 lipca 2013, 20:22

Jeśli już jesteśmy przy przygotowaniach to jeszcze podrzucam filmik z dzisiejszej rozmowy z GM Wisły.

http://www.youtube.com/watch?v=JXQypfsG644

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 lipca 2013, 20:43

Turniej mocno obsadzony, jak co roku, ale ja sie moge doliczyć tylko 5 zespołów euroligowych. No chyba ze doszło ostatnio do jakiejś nieogłoszonej jeszcze zamiany miejsc (np Kursk za Spartaka)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 09 sierpnia 2013, 09:12

Wypoczęłam i jestem gotowa na kolejne wyzwania!

Miło nam poinformować, że listy sportowców, których blogi są prowadzone w naszym serwisie dołącza koszykarka Wisły Can-Pack Kraków - Justyna Żurowska!

Rozpoczynająca wkrótce drugi sezon pod Wawelem skrzydłowa, która powinna należeć do wiodących postaci ekipy prowadzonej przez Stefana Svitka, będzie dzielić się refleksjami na temat aktualnych wydarzeń związanych ze swoim zespołem, lecz także wyrażać opinie dotyczące innych wydarzeń. Na dobry początek - wywiad przeprowadzony zaledwie tydzień przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego.

W przyszłym tygodniu razem z pozostałymi koszykarkami Wisły Can-Pack wracasz do treningów. Jak spędziłaś czas od zakończenia sezonu 2012/13? Czy optymalnie wykorzystałaś ten kilkumiesięczny okres na regenerację sił po intensywnych rozgrywkach i przygotowanie się do nowych?

Z dniem ostatniego meczu poprzedniego sezonu podjęłam wszelkie działania, żeby wyleczyć doznane kontuzje stawów skokowych. Lekarze, rehabilitacje, sanatorium, wypoczynek... I jestem gotowa do kolejnych wyzwań. Wypoczywałam w kilku miejscach - w domu rodzinnym w Szczecinie, na pięknym statku MSC Fantasia, gdzie codziennie byliśmy w innym porcie: Wenecja, Bari, Olimp, Ateny, Korfu, Santorini i Dubrownik. Następnie wolny czas spędzałam na znacznie mniejszym jachcie na mazurskich jeziorach, gdzie podnosiłam swoje umiejętności żeglarskie. Nie zabrakło mnie również w górach i na imprezach żużlowych. Zatem dany mi okres wypoczynku wykorzystałam w 200%.

Rozumiem, że cieszysz się już z powrotu do treningów i rozpoczęcia walki o kolejne cele w swojej karierze, które zapewne są podobne jak te, o które walczyłyście w poprzednim sezonie, czyli mistrzostwo Polski i Final Eight Euroligi...

Treningi z zespołem rozpoczynamy 14 sierpnia, ale to nie znaczy, że czekamy do tego dnia, aby zacząć przygotowania do nowego sezonu. Każda z nas dostała rozpiskę od trenera Stefana Svitka i zgodnie z nią powinna zacząc treningi od 22 lipca, co osobiście zrobiłam. Mimo żaru lejącego się z nieba przywdziewam sportowe ciuchy i buty, a następnie szaleję po mojej okolicy. Mam również zaufaną osobę z Gorzowa, która rokrocznie dba o moje przygotowanie - również i teraz mam fajną rozpiskę, w której ciągnę za sobą oponę i rzucam cegłówkami. Wszystko to po to, żeby jak najdłużej cieszyć się z wolności od hali, gdyż jak na nią wejdę, to wyjdę dopiero w okolicach maja.
Cele kolejnego sezonu są jasne i bardzo zgodne z moimi wewnętrznymi - Mistrzostwo Polski i Final Eight Euroligi.

Cały wywiad z Justyną Żurowską
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 18 sierpnia 2013, 21:20

Mecze kontrolne Białej Gwiazdy:
06.09.2013 17:00 vs. Basket ROW Rybnik /Szczyrk/
08.09.2013 17:00 vs. Basket ROW Rybnik /Rybnik/
12.09.2013 17:30 vs. BK Kara Trutnov /Trutnov/
13.09.2013 11:30 vs. Uni Gyor /Trutnov/
14-15.09.2013 - mecze uzależnione od wyników /Trutnov/
20.09.2013 18:00 vs. MBK Rużomberok /Rużomberok/
21.09.2013 vs. MBK Rużomberok /Rużomberok/

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 22 sierpnia 2013, 13:25

W środowe południe po zakończeniu porannego treningu na stadionie lekkoatletycznym "U Wiślaków" odbyła się prezentacja nowego trenera oraz zawodniczek Białej Gwiazdy.

galeria >> http://wislakosz.pl/?p=491

Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 sierpnia 2013, 17:44

Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 06 września 2013, 18:58

Za nami pierwszy sparing, w piątek Wiślaczki ograły Basket ROW Rybnik 66-54.

Basket ROW Rybnik – Wisła Can-Pack Kraków 54-66 [17-17, 15-22, 11-17, 11-10]

Basket ROW Rybnik: Agnieszka Makowska 11, Anna Kuncewicz 11, Markel Walker 8, Agata Gajda 7, Joanna Kędzia 4, Jelena Velinovic 4, Agnieszka Kułaga 3, Rebecca Harris 2, Aldona Morawiec 2, Joanna Łabuz 2, Justyna Zielonka 0.

Wisła Can-Pack Kraków: Zane Tamane 19, Katarzyna Krężel 10, Marta Jujka 9, Justyna Żurowska 8, Agnieszka Szott-Hejmej 7, Paulina Pawlak 7, Cristina Ouvina 6, Joanna Czarnecka 0, Karolina Fiejdasz 0, Magdalena Puter 0.

Kolejny mecz pomiędzy tymi ekipami zaplanowano na niedzielę, mecz rozegrany zostanie w Rybniku o godzinie 18.

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 06 września 2013, 21:41

Może o samym meczu:
Pierwsze dwie kwarty wyrównane, później Wiślaczki odskoczyły na 10 pkt i trzymały przewagę, pod koniec sparingu wchodziły młode perspektywiczne (o ile można być perspektywicznym w wieku ok 25 lat, chyba, że tą perspektywą jest posiadania pojazdu marki Bizon zo56 i gospodarstwa jak to się mówi agroturystycznego).
W samym meczu dość dużo fauli, oraz agresywna, wysoka gra Wisły w obronie, widać było, że trener mocno na to zwraca uwagę. Poza tym, wiadomo widać było jeszcze brak zgrania, trochę błędów w ataku. Szkoda, że nie gramy żadnego sparingu we własnej hali.
A tak poza tym bardzo mi się podobają wiślackie koszulki Spaldinga na ten sezon.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 08 września 2013, 20:31

Dziś wygrywamy różnica czterech punktów.

Basket ROW Rybnik – Wisła Can-Pack Kraków 65-69 [20-32, 16-12, 7-10, 22-15]

Basket ROW Rybnik: Rebecca Harris 17, Markel Walker 16, Jelena Velinovic 11, Joanna Kędzia 7, Agata Gajda 6, Agnieszka Kułaga 4, Anna Kuncewicz 2, Agnieszka Makowska 2, Joanna Łabuz 0, Aldona Morawiec 0.

Wisła Can-Pack Kraków: Agnieszka Szott-Hejmej 13, Katarzyna Krężel 12, Justyna Żurowska 10, Cristina Ouvina 10, Paulina Pawlak 9, Zane Tamane 9, Marta Jujka 6

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 08 września 2013, 23:20

W związku z tragicznym wypadkiem Drużyny UNI GYOR w terminarzu i systemie Turnieju w Trutnowvie zaszły zmiany.

http://wislacanpack.pl/news/zmiany-w-turnieju-o-puchar-trutnova

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 11 września 2013, 11:17

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”