II etap BLK: 1 kolejka 1-6 i 7-10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

BARTOLINO
Administrator

Re: II etap BLK: 1 kolejka 1-6 i 7-10

Postautor: BARTOLINO » 19 stycznia 2014, 14:13

Wygrał zespół wczoraj lepszy i chyba nikt tego nie podważa. Ciężko wygrać kiedy robi się 26 strat, z czego 11 w fatalnej trzeciej kwarcie. Rywal zdobywa po tych stratach 21 punktów w samej tylko tej wspomnianej trzeciej kwarcie. Graliśmy wolno, zbyt statycznie a i tak szanse na wygraną były. Tak jak pisał Greebo, kiedy doszliśmy na 4 punkty mieliśmy trzy szanse, żeby pociągnąć swój pościg, ale zamiast zagrać spokojnie przyspieszaliśmy jeszcze bardziej. Najpierw zbyt szybki rzut Quigley, potem strata Żurowskiej i jeszcze niezłapana piłka przez Lavender po dobrym dograniu pod kosz. Toruń zagrał dobrze, choć i tak uważam, że nie rewelacyjnie. My zagraliśmy słabo, a w trzeciej kwarcie nawet bardzo słabo. Straty kończyły się najczęściej akcją sam na sam z koszem Torunianek. Tak grając wygrać nie można, więc brawa dla Energi za dobrze rozczytanie naszych zagrywek. Tylko nie rozumiem po co gramy taką samą akcję trzeci i czwarty raz pod rząd, kiedy jest już ona przeczytana przez rywalki.
matrix pisze:czemu nie powiesz o pokazywaniu podciętego gardła przez jednego z waszych kibiców? 8)
PS. Wiem już kto pokazał ten gest. Smutne to, bo przegrywać trzeba zwyczajnie umieć.

A potem wyjęliśmy tasaki i maczety i będąc w trzy osoby mieliśmy zamiar ruszyć na Waszą grupę, ale coś nas jednak powstrzymało... 8)
Nie wiem czyj Ty gest widziałeś i co w ogóle widziałeś, i czy aby na pewno to Ty widziałeś, ale z pewnością z trójki kibiców Wisły nikt czegoś takiego nie zrobił. Po co odpowiadać na Wasze prostactwo tym samym...
Nie przypominam sobie, aby akurat Wasza drużyna w Krakowie usłyszała tyle "miłych" słów co my wczoraj. Cóż, chcecie iść tą drogą - Wasze prawo. Tylko jeszcze niedawno były u Was próby zorganizowania dopingu, pojawiał się "młyn" i jaki ten doping był to był, ale przede wszystkim był dla swojej drużyny. Wczoraj chyba z 50% okrzyków było na zasadzie "anty" skierowanych do rywala. Przed meczem w Bydgoszczy pisałeś, że będzie tam najlepszy doping jaki Energa miała. Nie wiem jak było tydzień temu w Bydgoszczy, ale jeśli "najlepszy" ma wyglądać jak wczoraj... Cóż, jak powiedziałem Wasz wybór i Wasza droga. Ja mam inne zdanie, bo wczorajszemu raczej bliżej faktycznie do tego, jaki prowadzi pewien pasiasty klub, którego tak ochoczo wczoraj wywoływaliście.
Tyle z mojej strony. Porażka jest porażką, niesmak po grze pozostał, ale większy zdecydowanie mam po kolejnej wizycie w "Spożywczaku" z innego powodu, a dotychczas miałem to miasto za całkiem fajne.
Oczywiście również gratulacje dla Energi i powtórzę, żeby mi matrix nie zarzucił, że mówię iż wygrał słabszy. Wygrały Torunianki, bo wczoraj były lepsze.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Kuba
Oldboy

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: Kuba » 19 stycznia 2014, 14:35

Endrju pisze:A wy w skandowaniu "Legła Wiselka" czy "Gdzie jest Gorzow?" itp leczycie chyba własne kompleksy.

Z ciekawości zapytam - a skandowanie np. "Wioskę pokonamy" przez Ciebie i kolegów? :mrgreen: tez kompleksy czy jakaś inna anomalia ?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 stycznia 2014, 15:31

BARTOLINO pisze:Tylko jeszcze niedawno były u Was próby zorganizowania dopingu, pojawiał się "młyn" i jaki ten doping był to był, ale przede wszystkim był dla swojej drużyny.

czyli mam rozumieć, że Ty, jako kibic drużyny przyjezdnej życzysz sobie odpowiedniego dopingu ze strony gospodarzy? 8) Rozwalasz. Rozumiem, że odpowiadało Ci dotychczasowe: "Katarzynki!" i "defense". To teraz powiem, ze już ta osoba dopingu nie prowadzi, bo zwyczajnie nie ma ludzkiego do tego materiału. Nie będę tutaj pisał elaboratu o roli kibica (rola Waszej trójki polegała na założeniu nogi na nogę i czekaniu na wysokie, pewne zwycięstwo 8) ). Wszystkie drogi są skuteczne, aby ulubiony zespół odniósł wygraną, z wywieraniem presji na arbitrów włącznie. Odsyłam do wczorajszej wypowiedzi Edo o toruńskim dopingu.

tu macie materiał wideo, jak było wczoraj:

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... F140119272
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 stycznia 2014, 15:39

zazwyczaj się o dopingu nie wypowiadam oraz innych sprawach kibicowskich, bo ja jestem kibicem piknikiem w dodatku na emeryturze już 8)
ale drogi matrixie, moim zdaniem, jeśli ktoś jeździ za swoją drużyną po całej Polsce od kilkunastu lat(nie tylko tam gdzie blisko...) i na palcach jednej ręki można policzyć mecze które opuścił to proszę Cię nie mów takim osobom jaka jest rola kibica, bo oni to doskonale wiedzą.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 19 stycznia 2014, 15:43

matrix pisze:
BARTOLINO pisze:Tylko jeszcze niedawno były u Was próby zorganizowania dopingu, pojawiał się "młyn" i jaki ten doping był to był, ale przede wszystkim był dla swojej drużyny.

czyli mam rozumieć, że Ty, jako kibic drużyny przyjezdnej życzysz sobie odpowiedniego dopingu ze strony gospodarzy? 8) Rozwalasz. Rozumiem, że odpowiadało Ci dotychczasowe: "Katarzynki!" i "defense". To teraz powiem, ze już ta osoba dopingu nie prowadzi, bo zwyczajnie nie ma ludzkiego do tego materiału. Nie będę tutaj pisał elaboratu o roli kibica (rola Waszej trójki polegała na założeniu nogi na nogę i czekanie na wysokie zwycięstwo 8) ). Wszystkie drogi są skuteczne, aby ulubiony zespół odniósł zwycięstwo, z wywieraniem presji na arbitrów włącznie. Odsyłam do wczorajszej wypowiedzi Edo o toruńskim dopingu.

Mnie, szczerze mówiąc, doping drużyny gospodarzy niespecjalnie obchodzi, pod warunkiem że jak pisałem w 50% nie koncentruje się na atakowaniu mojej drużyny. Jeśli uważasz, że lepszy od częstszego wspierania swojej drużyny jest taki antydoping to jak pisałem - Twój/Wasz wybór. Czy czekałem na łatwe zwycięstwo? Oj nie, wręcz przeciwnie, byłem pewien ciężkiego meczu. Jest tak prawie za każdym razie odkąd jestem w Toruniu, a już trochę tych wizyt się uzbierało. Nie musiałeś również słyszeć naszych okrzyków, ważne że słyszały je nasze zawodniczki. To one mają czuć nasze wsparcie, a nie Ty. Co do wypowiedzi Edo to nawet nie będę tego komentował. On już tyle rzeczy naopowiadał będąc w Polsce, że szkoda się do tego ustosunkowywać. Dla Was ważne, że uderzył we właściwe tony i podlizał się perfekcyjnie.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 stycznia 2014, 17:46

Idę o zakład, że gdyby krakowski zespół wygrał ten mecz choćby jednym punktem, nic nikomu by nie przeszkadzało. BARTOLINO masz wejścia? Zobacz w protokół, co tam napisał komisarz zawodów pan Eugeniusz Torchała. Amen.

PS. No, ale bez sensu byłoby wtedy krzyczeć "Legła Wisełka" czy też "Na kolana". I na koniec trochę historii. Radość toruńskich fanów ogromna, bo było to 9 zwycięstwo Katarzynek na 48 meczów z Białą Gwiazdą.

I jeszcze jedna sugestia mała ann: Szacunek dla kibiców Wisły za te wyjazdy. Ja mogę się tylko pochwalić, że na 526 ligowych meczów Katarzynek 50% jest moje. 8)

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 19 stycznia 2014, 18:55

matrix pisze:Idę o zakład, że gdyby krakowski zespół wygrał ten mecz choćby jednym punktem, nic nikomu by nie przeszkadzało. BARTOLINO masz wejścia? Zobacz w protokół, co tam napisał komisarz zawodów pan Eugeniusz Torchała. Amen.

Ja nie idę o zakład, bo wiem, że nie zabrałbym w ogóle głosu w dyskusji z Tobą, gdyby nie Twój wpis:
matrix pisze:danpe byłeś na meczu? czemu nie powiesz o pokazywaniu podciętego gardła przez jednego z waszych kibiców? 8)

O ile durne okrzyki mam w du..., to już na wymyślanie faktów przez Ciebie tolerancji z mojej strony nie będzie! A protokół i wpisy komisarza mnie nie interesują. Na meczu byłem, swoje słyszałem i widziałem. No i nie jestem taką szychą jak Ty, żebym mógł protokoły czytać, jednak wcale tego nie żałuję. Również amen z mojej strony.

P.S. Licytować się z Tobą na liczby meczów nie mam zamiaru. Obawiam się, że mogłoby skończyć się dla Ciebie smutną porażką. Ja niestety w tak dokładnym liczeniu nie jestem aż tak dobry, bo po prostu cieszę się każdym meczem na którym jestem, a ich liczenie już dawno straciło dla mnie sens.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 stycznia 2014, 14:29

Greebo pisze:
danpe_ pisze:
Jeszcze tak wracając na momencik do meczu, jestem pozytywnie zaskoczony grą Joanny Walich, daje babka radę i ma całkiem niezły sezon.

hehe.. a ja sie akurat po niej więcej spodziewałem :D to idealna zawodniczka to takich drużyn, powyżej tego poskoczu jednak nie przeskoczy co było widać w Polkowicach.

A co do meczu - to owszem, wczoraj Torun był o te parę punktów lepszy, i wygrał zasłużenie. Absolutnie tego nie podważam, ale co oczywiste - bardziej interesuje mnie nasza gra niż rywali. Dziś Toruń zagrał dobry mecz, ale gdybyśmy zagrali "swoje" to nic by to nie dało. Zeby w takich meczach wygrywał "słabszy" to zawsze on musi zagrać bliżej optimum sowich możliwości niz rywal. Tak samo będzie jak pojedziemy do Orenburga czy Fenerbahce. Może sie uda tam wygrać, ale tylko wówczas gdy nasza gra będzie bliska naszego max a przy okazji rywal musie mieć slabszy dzień.

PS. Co to znaczy do takich drużyn ? Moze bez takich... ? Przecież w Wisle wszystkie POLKI w takim razie nadają się do ,,takich drużyn '' .

zgodzę sie z Toba w jednym - że tak samo spodziewalem się tego po ASi - , ponieważ jest to sprawdzony , doswiadczony gracz - i sprawdziłaby sie w KAŻDEJ druzynie , także w Wiśle (skoro Żurowska czy Szott daja rade t WALICH tym bardziej - bo jest lepsza niz one)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 stycznia 2014, 15:03

Koszykarz (Toruń) pisze:zgodzę sie z Toba w jednym - że tak samo spodziewalem się tego po ASi - , ponieważ jest to sprawdzony , doswiadczony gracz - i sprawdziłaby sie w KAŻDEJ druzynie , także w Wiśle (skoro Żurowska czy Szott daja rade t WALICH tym bardziej - bo jest lepsza niz one)

W Polkowicach jakoś się za bardzo nie sprawdziła... Statystyki miała gorsze niż Szott czy Żurowska w tym sezonie, zresztą w polskiej lidze też jakoś lepszych wyników niż Agnieszka czy Justyna nie ma, a gra jednak w zespole, który jest w tabeli troszkę niżej (tak, Wisła nadal prowadzi).
Na jakiej podstawie uważasz, że jest lepsza od Szott czy Żurowskiej? na podstawie ostatniego meczu? bo jej drużyna wygrała?

Problem Walich jest znany i stary jak świat... jest za niska na granie na 4ce na poziomie euroligowym, a na to by w eurolidze grać na 3ce ma za słaby rzut. Tymi dwoma rzeczami różni się od Żurowskiej i Szott.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 stycznia 2014, 15:29

Koszykarz (Toruń) pisze:

PS. Co to znaczy do takich drużyn ? Moze bez takich... ? Przecież w Wisle wszystkie POLKI w takim razie nadają się do ,,takich drużyn '' .

daj spokój nie warto, głową muru nie przebijesz. 8) Mina GM (podobno szalał na jednym z portali społecznościowych) po meczu z Energą bezcenna. Swoją drogą Katarzynki pokazały całej Polsce, że można pokonać Wisłę. W sporcie nie ma pewniaków. I bardzo dobrze.

- Takie mecze jak ten z Wisłą zapamiętuje się na całe życie. Jesteśmy zmęczone, ale szczęśliwe. A co, gdyby mecz jednak trwał dłużej? Też byśmy wytrzymały. Adrenalina była tak wysoka, że wtedy nie czuło się zmęczenia - oceniała znakomita wśród torunianek Walich. Liderka Wisły, Agnieszka Szott-Hejmej, odpowiadała: - Co jeszcze można było zrobić? My się starałyśmy, mieliśmy ten zespół doskonale rozpracowany, ale zawiodłyśmy. A Energa? Była po prostu wielka.

Przede wszystkim chcę podziękować kibicom. To, co robili na meczu, jest czymś wspaniałym. To był nasz szósty zawodnik
- mówił szkoleniowiec Katarzynek. Trenerze kibice Wisły mają inne zdanie.

PS.Parsknąłbym śmiechem, jakby Asia zagrała w przyszłym sezonie w Wiśle.

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 20 stycznia 2014, 17:39

matrix pisze:Rozumiem, że odpowiadało Ci dotychczasowe: "Katarzynki!" i "defense". To teraz powiem, ze już ta osoba dopingu nie prowadzi

Zwolniliście panią kierownik, czy tam dyrektor? :lol:
Z tego, co widziałem to ona prowadziła doping - właściwie to jako jedyna była i wodzirejem i wykonawcą, widziałem ją na meczach u nas, i w Toruniu. Zawsze niezmordowana, zawsze dopingująca, mam do niej jakiś szacunek, że jej się chce.
Sądząc po tym co piszesz (jej jedyne okrzyki to właśnie: "defense" i "Katarzynki"), to o nią chodzi.

matrix pisze:czy też "Na kolana".

No fakt, bezdyskusyjna wygrana aż 3 pkt (pewnie to jakiś rekord?) i przewaga od początku do końca meczu w każdym elemencie koszykarskiego rzemiosła jak najbardziej upoważnia taki okrzyk.

Przegrana Wisły taka sama, jak rok temu z Artego, irytująca delikatnie rzecz ujmując, ale mam nadzieję, iż tak samo nieistotna w końcowym rozrachunku. Także gratulacje dla Torunia i zjeba dla naszych Pań.
Ale może po ostatnich 2 ważnych wygranych taki zimny prysznic im się przydał, kto wie.

Wracając do Walich, po sezonie w Polkowicach myślałem, że nic z niej już nie będzie, stąd moje zaskoczenie jej postawą w tym sezonie.
W Wiśle się jej nie spodziewam, powody podane są w postach wyżej.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 stycznia 2014, 18:36

danpe_ pisze:
Zwolniliście panią kierownik, czy tam dyrektor? :lol:
Z tego, co widziałem to ona prowadziła doping - właściwie to jako jedyna była i wodzirejem i wykonawcą, widziałem ją na meczach u nas, i w Toruniu. Zawsze niezmordowana, zawsze dopingująca, mam do niej jakiś szacunek, że jej się chce.
Sądząc po tym co piszesz (jej jedyne okrzyki to właśnie: "defense" i "Katarzynki"), to o nią chodzi.

lepsze (chodziło mi oczywiście o kogoś innego, którego zapewne wkrótce w Krakowie poznacie) to od tego co robi Wasz GM (General Motors?), który dzisiaj upuścił sobie trochę frustracji i dał prawdziwy popis, który mnie wcale nie zaskoczył. Jeśli myśli, że nikt tego nie przeczytał to się myli. 8)

PS. Wiśle proponuję zmienić ligę na czeską lub WNBA (tam inny poziom sportowy, a i pokora po występach zapewne też inna by była) skoro w naszej grają "takie drużyny".

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 stycznia 2014, 20:01

PS. Wiśle proponuję zmienić ligę na czeską lub WNBA (tam inny poziom sportowy, a i pokora po występach zapewne też inna by była) skoro w naszej grają "takie drużyny".

miałam się już nie wypowiadać w temacie, bo uważam że temat dawno został wyczerpany i teraz jest tylko wzajemne szarpanie, ale pozwolę sobie jeszcze na jedna uwagę.
Wisła w WNBA? no myślę, że Enerdze bliżej do tego, w końcu to Omanic podobno jest jak Phil Jackson a Idczak jak Jordan 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 stycznia 2014, 20:09

ann jak zwykły kibic może pisać, że Asia Walich nadaje się tylko do "takich drużyn". Jest trenerem? GM? Obejrzałem sobie spokojnie mecz w TV i co zauważyłem? Krystyna Ouvina czy też reprezentantka Polski kryły nasze obwodowe na tzw. radar. No, ale koszykówka to w końcu gra błędów.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: Endrju » 20 stycznia 2014, 20:14

Kuba pisze:
Endrju pisze:A wy w skandowaniu "Legła Wiselka" czy "Gdzie jest Gorzow?" itp leczycie chyba własne kompleksy.

Z ciekawości zapytam - a skandowanie np. "Wioskę pokonamy" przez Ciebie i kolegów? :mrgreen: tez kompleksy czy jakaś inna anomalia ?

eee... Kuba... przestan się mazac :/
Czy dopingować już nie można skrótami? Co mieliśmy krzyczeć "Polkowice pokonamy"? eee... 4 sylaby (Pol-ko-wi-ce) to dla nas troszeczkę za dużo stąd użycie skrótu. :mrgreen:
PS (DJ-a to macie zajebi... Zagłuszajac nasz doping na maxa podglasniajac muzykę przeszkadzał nie tyle nam co osobom oglądającym widowisko.
Cytując klasyka "Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy". (skoro się tak do wioski przyczepiłes).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”