Roman Haber nie bedzie juz trenerem AZSu Poznań!!!

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Roman Haber nie bedzie juz trenerem AZSu Poznań!!!

Postautor: Mytek » 23 kwietnia 2005, 13:16

http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2670370.html

Trener koszykarek AZS Poznań zrezygnował z funkcji

grand 22-04-2005 , ostatnia aktualizacja 22-04-2005 19:16

Mecz z ŁKS Łódź będzie dla poznańskich akademiczek ostatnim starciem w tym sezonie. Będzie to też ostatni mecz w roli trenera dla Romana Habera

- O swojej rezygnacji poinformowałem już władze klubu, a w piątek po treningu podziękowałem też dziewczynom. Pracowaliśmy razem przez dziewięć miesięcy i myślę, że z niezłym skutkiem - mówił wczoraj Haber. Jego zespół właściwie zapewnił już sobie 5. miejsce, mimo że dopiero dziś rozegra rewanż z ŁKS Łódź. Na wyjeździe akademiczki wygrały jednak różnicą 40 pkt! Dziś rewanż w hali przy ul. Chwiałkowskiego. Początek spotkania o godz. 18.

- Zrezygnowałem z funkcji trenera, bo przede wszystkim jestem dyrektorem AZS, a trenerem byłem dodatkowo. W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek, który w tym sezonie prowadził już Ostrovię Ostrów Wlkp., a wcześniej m.in. poznański Quay-POSiR. - W Poznaniu nie ma zbyt wielu trenerów z charyzmą, ale może znajdzie się ktoś młody, komu można dać szansę. Mnie też kiedyś dano taką szansę - tłumaczy Haber.

Także na zawodniczkach z Poznania Haber chciałby oprzeć zespół w następnym sezonie. - Liczę, że może do Poznania wróci z Warszawy Magdalena Leciejewska, może Marta Urbaniak [obie są zawodniczkami Olimpii, które w Warszawie uczą się w Szkole Mistrzostwa Sportowego - przyp.red.]. Młodym dziewczynom możemy zapewnić studia, pomoc i rozsądne płace. Choć z drugiej strony już słyszę, że Polfa Pabianice chciałaby mieć Natalię Mrozińską, która dopiero w tym sezonie wywalczyła u nas miejsce w podstawowej piątce - przyznaje Haber.
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 23 kwietnia 2005, 13:19

ojojoj....niedobrze. bardzo niedobrze :cry: mimo wszystko haber byl dobrym trenerem, ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze przeciez nie mozna w koncu zmieniac trenera co rok!!!!!!!!!!! :evil: w dodatku jeszcze pewnie przyjdzie jakis trener"z zewnatrz" ktory w ogole nie bedzie znal zespolu....zle sie dzieje moim zdaniem!!

wara! rece precz od naszego Mrozika :!: :evil:

AKURAT W TAKIM RADOSNYM DNIU TAKA ZLA WIADOMOSC :evil: ZLY DO GRANIC MOZLIWOSCI JESTEM....PRZYGNEBIONY TEZ :cry: :cry:

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 23 kwietnia 2005, 22:12

Piękne zakończenie sezonu:

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 27 kwietnia 2005, 13:07

Mytek pisze: najgorsze w tym wszystkim jest to ze przeciez nie mozna w koncu zmieniac trenera co rok!!!!!!!!!!!

Co rok :wink: To ja bym powiedział, że zmiana trenera jest względnie spokojna:wink:
Ostrovia:
w samej ekstraklasie mielismy 4 trenerów...a to tylko dwa sezony...
Grzegorz Szajek
Arkadiusz Koniecki
Mirosław Orczyk
Jacek Wawrzyniak
Inni trenerzy a dziewczyny praktycznie cały czas takie same... a każdy z trenerów inną szkołę szkoleniową prezentuje...wiec spokojnie- zmiana trenera co rok to jeszcze jest lozik.

pewnie przyjdzie jakis trener"z zewnatrz"

hmm... Jeżeli to będzie Szajek to ja nie wiem czy to trener "z zewnątrz" - on bardzo dobrze zna zawodniczki ASZ-u. Podejrzewam jednak, ze mimo wszystko z kilkoma koszykarkami ma kose...więc trochę na bank przemebluje skład. A jak chodzi o szkolniowca...hmm...jak bedzie tak sobie jak ja teraz myslę to wydaje mi się, że będziecie mieli dobrego trenera...

MARAS niezal.

Postautor: MARAS niezal. » 27 kwietnia 2005, 17:03

kose to on moze miec tylko z J.Lorek!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 27 kwietnia 2005, 20:34

Tylko żeby nie wymienił od razu całego składu :D

Gość

Postautor: Gość » 27 kwietnia 2005, 21:52

Myślę ,że trener Szajek to nie jest dobre rozwiąznie. Warto przypomnieć sobie pracę w Quayach oraz styl zespołów przez niego poradzonych. Do dziś pamiętam okrzyki kibiców z Chwiałki : Szajek zmiany! A on nic, najchętniej cały mecz trzymałby wtedy blisko 40-letnią Lucynę Mruk na parkiecie.Słabo reagował na styuację na boisku, oraz mam wrażenie ,że nie umiał sobie kompletnie poradzić z charakterem poszczególnych zawodniczek.Jestem niemal pewien (95%), ze jeśli zatrudnią go w AZS-ie to straci pracę przed końcem sezonu zasadniczego, a nawet jęsli nie to po prostu klub nie przedłuży z nim umowy. I na co to wszystko?Zeby potem znowu szukać nowego trenera?Może faktycznie szansą jest młody tener niezwiązany z poznanskim srodowiskiem.Wprawdzie popularny Słabol to wręcz wirtuoz wsółczesnej myśli szkoleniowej, jednakże z czasem powninien zrobić miejsce dla młodszych. :D :D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 kwietnia 2005, 21:54

Ocho nie zalogowałem się. Powyższy wpis jest mój.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2005, 21:54 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 27 kwietnia 2005, 22:25

To rzeczywiscie jak tam ma Szajek do rzeczy podchodzic to niech go lepiej nie zatrudniaja! Ja od razu mówilem ze on nie bedzie najlepszym kandydatem! Lepiej dac szansa Nayderowi! Kto jest za?? 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 28 kwietnia 2005, 12:26

Saletra w Ostrowie było podobnie. Szajo był zakochany w poznaniankach i to właśnie one grały praktycznie całe mecze: Mądra, Górczak, Korgiel, Karpińska, Siwczak-Dajksler --> fakt to te zawodniczki stanowiły o obliczu zespołu jednak moim zdaniem czasami za długo przebywały na parkiecie w maczach o pietruchę. Ale zobaczymy-hmm...nie wydaje mi się, żeby Szajek był kompletnie złą opcją. Doświadczenie ma- a myśle, że jak innych problemów nie będzie to powinno być dobrze...ale jak mówie- ogólnie to zobaczymy jak rowinie się sytuacja.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 kwietnia 2005, 15:26

popieram stanowisko Saletry: jesli wroci Szajek to wroci "Quay", "Quay-Posir" itd... a zespol ktory teraz mamy moze sie po prostu rozlecieć....co z tego ze Szajek wprowadzil Ostrovie do ekstraklasy, skoro w kolejnym sezonie prawie ja spuscil? lepiej zatrudnic trenera z ktorym zawodniczki beda sie dobrze rozumialy a ponadto bedzie juz "wewnatrz". A takim kandydatem jak juz wyzej napisal Maras jest z pewnoscia Neyder, ktorego ja takze popieram :) a do Szajka nie mam zaufania i cos czuje ze jesli on obejmie prace w AZSie to: po pierwsze: czesc zawodniczek moze z tego powodu odejsc, a po drugie: on jeszcze moze nas spuscic do I ligi, a w najepszym wypadku bedziemy gdzies na miejscach 8-9 :? tak jak juz kiedys napisalem: nie mam po prostu do niego zaufania...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 kwietnia 2005, 16:53

Mytek, a jaką masz gwarancję, że za trenera Naydera nie skończycie gorzej? Hmmm.. nigdy wcześniej nie prowadził on zespołu nawet na poziomie ligowym. Raczej moim zdaniem w sytuacji AZSu zupełnie zbędne jest ryzykowanie w myśl zasady: "wszystko się może zdarzyć". Szajek gwarantuje jednak pewien kierunek i sposób prowadzenia zespołu, mniej więcej wiadomo z kim się z łatwością dogada, a z kim nie bardzo. Wiadomo też raczej czego się spodziewać - z wszystkimi plusami trenera Grzegorza... i minusami. Nie mnie oceniać Neydera, choć do 2002 roku był działaczem Olimpii i bliskim współpracownikiem Jabola wnaszym klubie. Potem nastąpiło rozstanie i jego przygoda z AZSem. Nie wiem na ile to prawda, ale z tego co słyszałem to jego decyzją było, po obejrzeniu jednego treningu, odsunięcie od zajęć i meczów pierwszego zespołu praktycznie trzech Olimpijek. Nie wiem, czym się kierował wydajac tak błyskawicznie opinię o 18-letnich dziewczynach, ale plotki głoszą, że to jego "zasługą" jest podejście Habera do nich i traktowanie ich jak zło konieczne. Może prywatna zemsta na Olimpii.. nie mam pojęcia. Wiele jest powodów dla których AZSowi powinno zależeć na zapleczu młodzieżowym... nie o wszystkich w tej chwili można już pisać. Nie da się ukryć jednak, że w warunkach walki rynkowej o pewne młode zawodniczki pozycja AZSu w porównaniu np do Pabianic czy Gdyni wypada blado. Właściwe podejście więc obu stron (a przede wszystkim trenerów i działaczy AZSu) może być jedyną metodą, by zatrzymać w Poznaniu utalentowane koszykarki. Z całą pewnością rozumie to Grzegorz, który wraz z prezesem Haberem po raz pierwszy w historii pojawili się w niedzielę na sali Olimpii przy ulicy Promienistej. Moim zdaniem wybranie byłego drugiego trenera Olimpii w obecnej sytuacji AZSu to dobre rozwiązanie. A do ś.p. quaya nie ma co wracać, bo jeśli już o tym piszemy, to wspomniany przez Saletrę wielki strateg A.S. musiałby siłą rzeczy zająć czołowe miejsce w hierarchii osób obarczanych winą.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 28 kwietnia 2005, 16:57

mati pisze:..Inni trenerzy a dziewczyny praktycznie cały czas takie same... ...

to chyba nie jest nic złego ?? :roll: ;)

też bym tak chciał w "swojej" drużynie ;)
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 kwietnia 2005, 19:48

Seba pisze:Mytek, a jaką masz gwarancję, że za trenera Naydera nie skończycie gorzej? (...) A do ś.p. quaya nie ma co wracać, (...)
Pozdrawiam.

no wlasnie za "kadencji" Neydera tez nie byloby takiej grarancji. mimo to "w pojedynku" Szajek vs Neyder u mnie wygrywa Neyder bo jest juz z tym zespolem dwa sezony(fakt, zostal "wylany" przez Habera w polowie tego sezonu, ale nadal byl na meczach, mozna powiedziec ze utrzymywal kontakt z druzyna)... a G.Szajka nie znam wiec stad mojA nieufnosc do niego...no ale jesli przez wiele lat byl zwiazany z Poznaniem/Wielkopolska(najpierw Olimpia, Ostrovia o teraz moze AZS) to na pewno moze cos dobrego z jego osoby wyniknac, szczegolnie na linii wspołpracy Olimpia-AZS. no i druga sprawa: ostatnio Maras wspominal mi ze Szajek juz od poprzedniego sezonu byl szykowany na trenera AZSu, wiec moze teraz nadeszla jego chwila....
...ale ii tak mam watpliwosci.... :?

PS: "ś.p. Quay"- dobre okreslenie :!: :lol:

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 29 kwietnia 2005, 09:28

moim zdaniem Najder to jest bardzo zly pomysł,wystarczy się zastanowić dlaczego został zwolniony??? i spojrzec na gre zzespołu jak on odszedł i przestał ingerować w prowadzenie drużyny przez Habera.
a co do Szajka to sama nei wiem

Wróć do „AZS Poznań”