BLK - 20 kolejka (24-26.02.2017)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: BLK - 20 kolejka (24-26.02.2017)

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 13:53

bart_81 pisze:
matrix pisze:
Greebo pisze:Dla mnie mecz w Gorzowie na pewno skończy się happy endem bo tak czy siak znajdę powody do zadowolenia. Jak wygramy to będę się cieszył z tego ze 2 dni po meczu z Artego udaje się nam zdobyć "twierdzę" Gorzów, a jak przegramy to z tego ze na Polkowice i Ślęzę będziemy mogli trafić dopiero w finale. Lublin w ćwierćfinale a potem Gorzów lub Bydgoszcz w półfinale to jak dla mnie idealna droga do podstawowego celu jakim dla mnie jest finał. Podstawowego po praktycznie gwarantującego nam Euroligę za rok.

Wisła w formie z meczu w Toruniu jest w stanie wygrać wszystko nawet grając codziennie. Podziwiam dywagacje i gdybania Gorzowa to ja też pogdybię....gdyby Julie McBride zagrała w Gorzowie nie byłoby -26, a gdyby w Polkowicach przed świętami w składzie Energi pojawiła się chociaż gruba Porsha to nawet o 3 miejscu po RS nie byłoby tu gdybania 8)

Haha..dodaj do tego, że "gdyby" Toruń miał lepszy scouting to byś o grubej Porshy nawet nie wspominał.

a Wasz scouting na czym polega? na trzymaniu się agencji SID od lat 8) Od lat zajmowaliście się scoutingiem Oli Pawlak podobno, ale najpierw wybrała dwa inne polskie kluby hahahahahaha
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 lutego 2017, 14:07

matrix pisze:
bart_81 pisze:
matrix pisze:
Wisła w formie z meczu w Toruniu jest w stanie wygrać wszystko nawet grając codziennie. Podziwiam dywagacje i gdybania Gorzowa to ja też pogdybię....gdyby Julie McBride zagrała w Gorzowie nie byłoby -26, a gdyby w Polkowicach przed świętami w składzie Energi pojawiła się chociaż gruba Porsha to nawet o 3 miejscu po RS nie byłoby tu gdybania 8)

Haha..dodaj do tego, że "gdyby" Toruń miał lepszy scouting to byś o grubej Porshy nawet nie wspominał.

a Wasz scouting na czym polega? na trzymaniu się agencji SID od lat 8) Od lat zajmowaliście się scoutingiem Oli Pawlak podobno, ale najpierw wybrała dwa inne polskie kluby hahahahahaha

Chyba SIG.....a co ma do rzeczy czy współpracujesz z jedną agencją czy z kilkoma? Grunt to trafnie wybierać z czym Wy macie problem czego dowodem tegoroczne wynalazki jak Moore, Harris no i Ivashchanka ,którą cały czas trzymacie. Przykład Pawlak też chybiony bo u Was co roku grają zawodniczki przerabiane wcześniej przez inne polskie kluby, że wspomnę tylko: McBride, Morris, Cain...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 14:13

bart_81 pisze:cujesz z jedną agencją czy z kilkoma? Grunt to trafnie wybierać z czym Wy macie problem czego dowodem tegoroczne wynalazki jak Moore, Harris no i Ivashchanka ,którą cały czas trzymacie. Przykład Pawla
k też chybiony bo u Was co roku grają zawodniczki przerabiane wcześniej przez inne polskie kluby, że wspomnę tylko: McBride, Morris, Cain...

A Pauliny Misieknikt nie przeraniał? 8) Cain dostała piątkę więcej i złapała pana Boga za nogi a Morris i McBride klub z Bydgoszczy już nie chciał jeśli jesteś w temacie, a jeśli Ci dodam, że zarabiająone w Toruniu mniej niż nad Brfdą to już zupełnie niczego nie zrozumiesz

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 lutego 2017, 14:19

matrix pisze:
bart_81 pisze:cujesz z jedną agencją czy z kilkoma? Grunt to trafnie wybierać z czym Wy macie problem czego dowodem tegoroczne wynalazki jak Moore, Harris no i Ivashchanka ,którą cały czas trzymacie. Przykład Pawla
k też chybiony bo u Was co roku grają zawodniczki przerabiane wcześniej przez inne polskie kluby, że wspomnę tylko: McBride, Morris, Cain...

A Pauliny Misieknikt nie przeraniał? 8) Cain dostała piątkę więcej i złapała pana Boga za nogi a Morris i McBride klub z Bydgoszczy już nie chciał jeśli jesteś w temacie, a jeśli Ci dodam, że zarabiająone w Toruniu mniej niż nad Brfdą to już zupełnie niczego nie zrozumiesz

Ale o czym Ty do mnie rozmawiasz?? Pisalem o tym że co roku wymieniacie po kilka zawodniczek, bo macie scouting do bani, a Ty mi smarujesz ile zarabiają w Toruniu poszczególne Panie. Co ma piernik do wiatraka? :roll: Koniec tematu bo ja Ciebie faktycznie nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, zresztą nie jestem pewnie odosobniony.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 14:30

bart_81 pisze:
matrix pisze:

Ale o czym Ty do mnie rozmawiasz?? Pisalem o tym że co roku wymieniacie po kilka zawodniczek, bo macie scouting do bani, a Ty mi smarujesz ile zarabiają w Toruniu poszczególne Panie. Co ma piernik do wiatraka? :roll: Koniec tematu bo ja Ciebie faktycznie nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, zresztą nie jestem pewnie odosobniony.

a w czym to przeszkadza Ci, że Toruń wymienia po kilka zawodniczek? Maciejewski miałby szmal to też by chętnie wymienił 8) nawet odgrzewane "kotlety" koszykarskie by wziął. A koncowym tekstem atmosfery na forum grzać nie musisz

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 28 lutego 2017, 16:29

Jaki scouting? Większość klubów wybiera z koszykarek dostępnych u zaznajomionych menedżerów, czy tam agencji, to nie piłka nożna, gdzie ktoś leci oglądać zawodnika na drugi koniec Europy. Nie mówiąc już o dalszych wojażach. Durną sprzeczkę żeście sobie urządzili.

Chyba, że mi ktoś będzie próbował wmówić, że np. jakaś osoba z Wisły leciała do Turcji albo Chile oglądać nasz nieoszlifowany diament, nim podpisali kontrakt :shock: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 lutego 2017, 16:44

matrix pisze:a Wasz scouting na czym polega? na trzymaniu się agencji SID od lat 8) Od lat zajmowaliście się scoutingiem Oli Pawlak podobno, ale najpierw wybrała dwa inne polskie kluby hahahahahaha

matrix pisze:Maciejewski miałby szmal to też by chętnie wymienił 8)

I sam sobie odpowiedziałeś dlaczego Ola Pawlak trafiła wcześniej do Torunia a nie Gorzowa (gdzie takim zawodniczkom jak Adriana Moore płacili po 1000$ w kryzysowych latach klubu.

matrix pisze:e. Podziwiam dywagacje i gdybania Gorzowa to ja też pogdybię....gdyby Julie McBride zagrała w Gorzowie nie byłoby -26,

A ile by było ? -27 czy -25
PS matrix przestań się tak podniecać swoją drużyną... bo już jedną osobę która widziała swoją drużynę przed play-off w pierwszej 4-ce.(Lublin) ludzie sprowadzali na ziemię i zobacz jak to się skończyło.
A istnieje duże prawdopodobieństwo, że dla was sezon skończy się za 4 tygodnie.
(Odrazu napisze, zeby Ci zyłka pierdząca nie pękła w ripoście, że takie same prawdopodobieństwo jest w przypadku druzyny z Gorzowa).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 17:02

Danpe........scouting i spór wymyślił mędrzec z Gorzowa niejaki bart tak zwyczajnie od siebie aby "dokopać" Toruniowi, a drugi mędrzec i prorok w jednej osobie napisał, że -25 Energa w Gorzowie z Julie. To czemu płaczecie, że Talbot w Bydgoszczy zabrakło? 8) Bydgoszcz w ekstazie teraz bo Suknarowska gwiazdą, a Gorzów jej nie zatrzymał
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2017, 17:13 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 lutego 2017, 17:10

proponuje wygooglować sobie słowo "SARKAZM" .

PS ale dziękuję za komplementy ;D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 17:15

Endrju pisze:proponuje wygooglować sobie słowo "SARKAZM" .

jakoś sarkastyczny nie byłeś na hali Spożywczaka jak do Was podszedłem 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lutego 2017, 17:16

matrix pisze:

No, ale to zachowanie to typowe, bo np. tacy kibice Rybnika w Toruniu Nam przyszli piątki przybijać a u siebie wyzywali i za bicie kobiet się brali 8)

BARTOLINO: To nie jest temat do prywatnych wycieczek i pisania o tym, którzy kibice poszli piątki sobie przybijać, a którzy nie, więc bądź uprzejmy powstrzymać się od tego typu wpisów.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 marca 2017, 00:31

matrix pisze:

Matrix, nawet nie zdajesz sobie do dzisiaj sprawy ze byłem i to bardzo. A to żę łyknąłeś jak pelikan, że "największy koks" Chudy_Jacek z naszego KK to Endrju to juz Twój problem :mrgreen:.

A wracając do tematu, bardzo ciekawe zawody zagrała Gdynia... co niektórzy już "swieczke" postawili przy tym zespole... a tu prawie taka niespodzianka. (przez chwile wiele osób na podstawie relacji blk myslalo ze Gdynia wygrała). Myślę że w Play Off ze Ślęzą może jakiś jeden mecz urwie.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 marca 2017, 00:48

A ja uważam że Gorzów ma całkiem dobry skauting. Jeden z lepszych. Darek praktycznie co sezon jakies ciekawa zawodniczki ściąga, z umiejętności których w kolejnych latach korzystają inne kluby :mrgreen:

Co do Suknarowskiej...taki mecz jej się przydarza średnio jeden raz na sezon, zobaczymu wiec co będzie dalej ;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 marca 2017, 01:00

ann pisze:A ja uważam że Gorzów ma całkiem dobry skauting. Jeden z lepszych. Darek praktycznie co sezon jakies ciekawa zawodniczki ściąga, z umiejętności których w kolejnych latach korzystają inne kluby :mrgreen:

Co do Suknarowskiej...taki mecz jej się przydarza średnio jeden raz na sezon, zobaczymu wiec co będzie dalej ;)

Co do Suknarowskiej to przypomniał mi się mecz finałowy z Gdynią gdzie zawodniczka o "podobnej klasie umiejętnościach Marta Urbaniak" rzuciła nam na podobnej skuteczności również chyba 7 -trójek (niech ktoś mnie poprawi jak się mylę)... i od tamtej pory podobnego meczu już nie zagrała a minęło 7-8 lat ;)

PS (ale patrząc na jej sposób rozgrywania piłki i jak mocno "stała na nogach" przy naszej australijce... to powiem szczerze, że ciężko stwierdzić która była tego dnia (poza oczywiście zdobyczami punktowymi) lepszą rozgrywającą. / to na duży plus dla Suknarowskiej a na minus dla Seekamp.

speedy
Żak

Postautor: speedy » 01 marca 2017, 01:30

Endrju pisze:
ann pisze:A ja uważam że Gorzów ma całkiem dobry skauting. Jeden z lepszych. Darek praktycznie co sezon jakies ciekawa zawodniczki ściąga, z umiejętności których w kolejnych latach korzystają inne kluby :mrgreen:

Co do Suknarowskiej to przypomniał mi się mecz finałowy z Gdynią gdzie zawodniczka o "podobnej klasie umiejętnościach Marta Urbaniak" rzuciła nam na podobnej skuteczności również chyba 7 -trójek (niech ktoś mnie poprawi jak się mylę)... i od tamtej pory podobnego meczu już nie zagrała a minęło 7-8 lat ;)

PS (ale patrząc na jej sposób rozgrywania piłki i jak mocno "stała na nogach" przy naszej australijce... to powiem szczerze, że ciężko stwierdzić która była tego dnia (poza oczywiście zdobyczami punktowymi) lepszą rozgrywającą. / to na duży plus dla Suknarowskiej a na minus dla Seekamp.

O tym meczu mówisz z sezonu 2009/2010? :> http://basketligakobiet.pl/mecz/22766/b ... olski.html

No niestety, ale Marta urbaniak zagrała wówczas na nieco gorszej skuteczności. Niemniej jednak "miała swoje 5 minut" w tamtych finałach. We wszystkich meczach wielkie nic, a tu takie bum i najskuteczniejsza zawodniczka z ławki.

Jako ciekawostkę zobaczcie sobie ile osobistych rekordów ustanowiła Katarzyna Suknarowska w ostatnim meczu ;) http://basketligakobiet.pl/zawodniczki/ ... owska.html Oprócz tego prawie wszystkie ustanowione w obecnym sezonie. To jej najlepsze rozgrywki w karierze jeśli chodzi o efektywność...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”