PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice live (5 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Mędzrzec

Postautor: Mędzrzec » 04 maja 2005, 17:34

Waldi pisze:Co nerwy puszczają pajacu :lol: :lol: :lol: Rozumiem, ciężko być zdemaskowanym :lol: :lol: :lol:

Obrażaj mnie dalej .......proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 04 maja 2005, 17:36

przestańcie bo sie zdenrwuje :evil: :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 maja 2005, 19:02

Czy nie możemy po prostu olac frajera i zakończyć tą bezsensowną dyskusję :?: :!: :?:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 maja 2005, 19:04

Dokładnix Kowalik! :) Mądrego to aż miło posłuchać... hihi... a do gościa - jeśli masz zamiar pisać jako anonim w podobnym stylu to przygotuj się na to, że bez zbędnego marnowania czasu na dyskusje po prostu Twoje posty wylądują w śmietniku :) Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 04 maja 2005, 19:16

Także się przychylam do zdania mądrych ludzi (nie mylić z mędrcami :wink: ) :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 04 maja 2005, 19:22

Panowie, już tak nie schlebiajcie koledze Kowalikowi :lol: :lol: :lol: :wink: .
Żeby od razu nazywać go mądrym człowiekiem :?: :lol: :wink:
Przesada :lol: :lol: :wink: 8)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 maja 2005, 19:40

Szymon pisze:Panowie, już tak nie schlebiajcie koledze Kowalikowi :lol: :lol: :lol: :wink: .

Co, zazdrośc dała znać o sobie :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 maja 2005, 19:43

Mędzrzec pisze:
Waldi pisze:Co nerwy puszczają pajacu :lol: :lol: :lol: Rozumiem, ciężko być zdemaskowanym :lol: :lol: :lol:

Obrażaj mnie dalej .......proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP naszego mędrca-Gdynia, inne posty "gość" 82, hellraiser 32, ravvafan 24
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 04 maja 2005, 20:08

Kowalik pisze:
Szymon pisze:Panowie, już tak nie schlebiajcie koledze Kowalikowi :lol: :lol: :lol: :wink: .

Co, zazdrośc dała znać o sobie :lol:

Ależ skądże znowu !!!

Mikey pisze:IP naszego mędrca-Gdynia, inne posty "gość" 82, hellraiser 32, ravvafan 24

To samo, od czasu do czasu przerabiamy na forum Włókniarza!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 maja 2005, 20:19

No niestety... nie wszystkich stać na podpisanie się pod tym, co prezentują. Czytając zresztą te "dzieła" się wcale nie dziwię, że wstyd ich powstrzymuje.

Tym bardziej należy więc docenić obecność i szczerość Kibica, który od samego początku wiedząc, że większość osób na KKForum na wiele spraw ma inne zdanie niż on, nie bał się otwarcie głosić swojego zdania i potem bronić przedstawionego stanowiska. SZACUNEK!

Ps. Jeśli tym samym znowu Ci "zapewniłem" dożywotni zakaz wstępu na salę Lotosu, to sorka :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 maja 2005, 21:50

Seba pisze:No niestety... nie wszystkich stać na podpisanie się pod tym, co prezentują. Czytając zresztą te "dzieła" się wcale nie dziwię, że wstyd ich powstrzymuje.

Tym bardziej należy więc docenić obecność i szczerość Kibica, który od samego początku wiedząc, że większość osób na KKForum na wiele spraw ma inne zdanie niż on, nie bał się otwarcie głosić swojego zdania i potem bronić przedstawionego stanowiska. SZACUNEK!

Ps. Jeśli tym samym znowu Ci "zapewniłem" dożywotni zakaz wstępu na salę Lotosu, to sorka :lol:
jak zwykle zgadzam się z Sebą - 100% szacuneczku dla "Kibica". Choć dzielą nas szczegóły, idea (forum) jest ta sama.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 04 maja 2005, 22:39

Koszykówka kobiet. W tym meczu było wszystko - niesamowita dramaturgia, niewiarygodne emocje do ostatnich sekund gry, a do tego na parkiet polała się krew. Po takim boju koszykarki CCC Polkowice sięgnęły po największy sukces w historii klubu - wywalczyły brązowy medal mistrzostw Polski

- Takiego meczu jeszcze nie przeżyłem - nie może ochłonąć po wtorkowym sukcesie swoich zawodniczek prezes CCC Polkowice Krzysztof Korsak. - Nie wiedziałam, gdzie mam patrzeć, tyle się działo - dodaje polkowicka rozgrywająca Justyna Kłosińska

Piąte, decydujące spotkanie o brązowy medal mistrzostw Polski pomiędzy Polfą Pabianice i CCC Polkowice przejdzie do historii polskiej żeńskiej koszykówki. Pojedynek trwał aż ponad dwie godziny (zwykły mecz toczy się około 100 minut), a sędziowie odgwizdali rekordową liczbę aż 64 fauli!

Najwięcej działo się w ostatnich minutach meczu. Polkowiczanki kończyły spotkanie w zaledwie czteroosobowym składzie! Trener nie mógł już dokonywać zmian, gdyż spośród dziewięciu koszykarek, cztery zeszły z parkietu za faule, a z powody kontuzji gry nie mogła kontynuować Justyna Kłosińska. Koszykarka CCC musiała opuścić parkiet po tym, jak uderzyła ją w twarz Olga Pantelejewa z Polfy. Po ciosie koszykarka z Polkowic zalała się krwią. Rana była tak duża, że wymagała zszycia.

- Pantelejewa uderzyła mnie w twarz specjalnie. To nie był atak na piłkę, bo miałam ją opuszczoną. Mam potężne limo. Nie wiem, dlaczego to zrobiła. Chyba była zdenerwowana, że przegrywają - opowiada Justyna Kłosińska.

Inaczej sytuację ocenia Pantelejewa. - To była walka. Nie zrobiłam tego umyślnie. Justynka tak często upada na parkiet, że aż strach się do niej zbliżyć. Tyle o tym mogę powiedzieć - tłumaczy rozgrywająca Polfy.

Pabianicka koszykarka ma więcej do powiedzenia o innej sytuacji, która wydarzyła się chwilę po jej faulu na Kłosińskiej. Gdy Pantelejewa przebiegała obok ławki rezerwowych drużyny z Polkowic, drugi trener CCC Wojciech Spisacki odepchnął ją

- Jestem zbulwersowana zachowaniem trenera. Popychać to on sobie może żonę, a nie mnie. Po tym zajściu nie mogłam w ogóle zasnąć, tak byłam zszokowana. To nie jest dla mnie facet. On nie powinien trenować koszykówki i pracować z kobietami. Teraz zrobił taką rzecz, a następnym razem może się zachować jeszcze gorzej. Gdyby nie trener Nowakowski, który nas rozdzielił, to aż boję się myśleć, co by mi się stało - tłumaczy Pantelejewa.

- Nic takiego się nie wydarzyło. Olga wpadła na trenera, a ten bronił się, aby ani jemu, ani zawodniczce nie stała się krzywda - zaprzecza wersji Pantelejewej trener Andrzej Nowakowski.

Spokojnie do całej sprawy podchodzi sam Wojciech Spisacki. - Każdy może obejrzeć kasetę i zobaczyć, jak było. Poza tym ja Olgę po meczu przeprosiłem, a ona w stosunku do Justyny tego nie uczyniła. Uderzenie złośliwe w twarz z łokcia, po którym trzeba było zawodniczkę szyć, a pchnięcie w biodro to są chyba dwie różne sprawy. A tego, co mówi Pantelejewa, nawet nie mam zamiaru komentować - tłumaczy drugi trener CCC Polkowice.

Spisackiego broni Kłosińska. - Zachował się jak nasz dobry ojciec - mówi polkowicka rozgrywająca.

Sprawą pobicia Kłosińskiej oraz odepchnięcia Pantelejewej przez trenera Spisackiego zajmie się Polska Liga Koszykówki Kobiet. - Wszczęliśmy postępowanie z urzędu. Musimy zapoznać się z materiałami i opiniami obu stron. Dopiero potem podejmiemy decyzję - komentuje prezes PLKK Wiesław Zych, który obecny był na spotkaniu obu drużyn.

- Sama nie mam zamiaru działać, ale mam nadzieję, że władze ligi zrobią coś, aby mecze nie były aż tak brutalne. To, co zrobiła "Panti", nie było fair, ale jej odpuszczam - twierdzi Kłosińska.

- Trenerowi Spisackiemu nie popuszczę. On musi być ukarany - kończy Pantelejewa.

Dariusz Kopeć, jaw Gazeta Wyborcza

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 maja 2005, 22:52

Hersi pisze:- Jestem zbulwersowana zachowaniem trenera. Popychać to on sobie może żonę, a nie mnie.

:shock:
Po tym zajściu nie mogłam w ogóle zasnąć, tak byłam zszokowana.

Biedna Panti.... :lol:
To nie jest dla mnie facet. On nie powinien trenować koszykówki i pracować z kobietami. Teraz zrobił taką rzecz, a następnym razem może się zachować jeszcze gorzej. Gdyby nie trener Nowakowski, który nas rozdzielił, to aż boję się myśleć, co by mi się stało - tłumaczy Pantelejewa.

Szkoda słów. Teraz Panti tylko udeżyła w twarz, gdyby nie reakcja sędziów, którzy zagwizdali faul, to aż boję się myślec, co by się stało...

zaznaczę: nie popieram zachowania Spisackiego, ale z tego co widziałem w TV to nic takiego nie zrobił. wyglądało tak, jak mówi Nowakowski.
- Nic takiego się nie wydarzyło. Olga wpadła na trenera, a ten bronił się, aby ani jemu, ani zawodniczce nie stała się krzywda - zaprzecza wersji Pantelejewej trener Andrzej Nowakowski.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

:)

Postautor: ginda » 04 maja 2005, 22:57

JESTEM z POLKOWIC i jest i wstyd za naszych piknikow. CCC mialo tylko raz prawdziwy doping w meczu z brzegiem w play off w brzegu wtedy mlodzi kibice z pilkarzyki z ksg w tym ja kibicowalismy jak nalezy tylko kibice brzegu nas zagluszali (oczywiscie spiewem i wyzwiskami) a nie bebnami. do tego jumneli nam szalik<piknikowi> i rzucili koszulke z wyzwiskami

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 maja 2005, 23:07

Hersi pisze:- Pantelejewa uderzyła mnie w twarz specjalnie. To nie był atak na piłkę, bo miałam ją opuszczoną. Mam potężne limo. Nie wiem, dlaczego to zrobiła. Chyba była zdenerwowana, że przegrywają - opowiada Justyna Kłosińska.

Inaczej sytuację ocenia Pantelejewa. - To była walka. Nie zrobiłam tego umyślnie. Justynka tak często upada na parkiet, że aż strach się do niej zbliżyć. Tyle o tym mogę powiedzieć - tłumaczy rozgrywająca Polfy.

Nie jestem pewien jak to do końca było ale faktem jest, że nie powinno mieć miejsca. Panti, nawet jeśli w ferworze walki, to nie powinna siętak zachować. Ale z drugiej strony wszyscy wiemy jak dobrą aktoreczką jest Justynka :D (choć oczywiście nie twierdze, że nie została uderzona - żeby była jasność)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”