Kilka tygodni temu koszykarki AZS-u Poznań zakończyły sezon 2004/2005. Nie oznacza to jednak, że sternicy klubu i zawodniczki leniuchują. Wręcz przeciwnie szefowie akademickiej drużyny po tym jak znaleźli następcę Romana Habera na ławce trenerskiej (został nim Grzegorz Szajek - przyp red.) starają się o zabezpieczenie budżetu zespołu na przyszły sezon oraz o zatrzymanie, co najmniej trzonu składu z zakończonego kilka tygodni temu sezonu.
Wszystkie zawodniczki reprezentujące barwy akademickiej drużyny, w zakończonym sezonie wyrażają chęć pozostania, w klubie na kolejny sezon. Działacze już rozpoczęli negocjacje, w sprawie podpisania nowych kontraktów z zawodniczkami. „ Klub zaczął rozmowy z zawodniczkami. Mnie osobiście zaproponowano podpisanie nowego kontraktu. Jestem na pewno bliżej pozostania, w Poznaniu niż gry w innym klubie. Szczegółów nie mogę jednak ujawniać. Czas na podjęcie decyzji daliśmy sobie do końca maja „ - powiedziała kapitan akademiczek Beata Krupska Tyszkiewicz. W klubie wciąż też poszukuje się kolejnych sponsorów dla koszykówki żeńskiej, w Poznaniu. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że w najbliższych tygodniach zostaną podpisane umowy z dotychczasowymi sponsorami zespołu oraz podjęte zostaną rozmowy z producentem kosmetyków „NIVEA”, który miał by najprawdopodobniej zostać sponsorem tytularnym akademickiej ekipy. „ Wszystko to świeże sprawy rudno na razie mówić coś więcej. Przed nami ciężki wytężony okres pracy by zawodniczką i trenerowi zapewnić komfort pracy „ – powiedział prezes sekcji koszykówki AZS – Paweł Leszek Klepka.
Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl
Co słychać w AZS-ie?
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Odpowiedź na to pytanie jest chyba niezwykle prosta: ROZSYPUJE SIE! Braki finansowe spowodowały że kontrakty naszych dziewczyn z innymi klubami zbliżają sie do skutku! Nie wiadomo czyja to wina czy działaczy czy zawodniczek! Mozemy miec tylko nadzieje ze pieniadze sie znajda i w przyszłym sezonie zobaczymy nasz Azs tylko ze z innym trenerem
! Jeśli Ola i Beata odejda z klubu wszystko sie zmieni! Bez Karpika to bedzie inny zespól
! Ona nie moze tego zrobić grac tam w jakims gorzowie! OLA NIE RÓB TEGO POTRZEBUJEMY CIE W POZNANIU!
Gdzie ja bede mogl ogladac Karpika w akcji! Nie Nie Nie Rób nam tego!
Zostań z nami, hej Ola zostań z nami...
Zostań z nami, hej Ola zostań z nami...
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie: