Kary dla Wojciecha Spisackiego i Olgi Pantelejewej

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Kary dla Wojciecha Spisackiego i Olgi Pantelejewej

Postautor: Hersi » 10 maja 2005, 20:19

KOSZYKÓWKA. Pięć tysięcy złotych dla drugiego trenera CCC Polkowice Wojciecha Spisackiego, tysiąc mniej dla koszykarki Polfy Olgi Pantelejewej. To kary za ich naganne zachowania w meczu tych drużyn, który został rozegrany 3 maja

W spotkaniu Polfy Pabianice z CCC Polkowice, które trwało ponad 2 godzimy, pierwsza nerwowo nie wytrzymała Olga Pantelejewa z Polfy. W 38. minucie uderzyła w twarz koszykarkę CCC Polkowice Justynę Kłosińską. Zawodniczka z Polkowic po ciosie krwawiła i nie mogła dograć do końca meczu. Za ten bezpardonowy atak koszykarka Polfy musi zapłacić 4 tysiące złotych.

Karę będzie musiał także ponieść drugi trener CCC Polkowice Wojciech Spisacki. Ten w chwilę po tym, jak Pantelejewa uderzyła Kłosińską, odepchnął koszykarkę Polfy, gdy ta zbliżyła się do polkowickiej ławki trenerskiej. Za ten czyn będzie musiał zapłacić 5 tysięcy złotych. Decyzja władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nie jest prawomocna. - Obie strony mają siedem dni na odwołanie się do wyższej instancji w Polskim Związku Koszykówki - informuje Grzegorz Ziemblicki, pełnomocnik prezesa PLKK.

d Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 maja 2005, 20:26

BRAWO !!!!! Karać, karać, nie wyróżniać !!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2005, 20:31

No i słusznie.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 maja 2005, 20:34

Bardzo słusznie, choc nie wiem dlaczego Pantalejewa 4 tys a Spisacki 5 :?
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2005, 20:36

Mikey pisze:Bardzo słusznie, choc nie wiem dlaczego Pantalejewa 4 tys a Spisacki 5 :?

moze dlatego, ze Panti "w walce o piłkę" a Spisar jest trenerem i jemu nie wolno tknąć przeciwnej zawodniczki...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 maja 2005, 20:38

No właśnie... dlaczego kary się różnią? hmmm :? Lekko bezsensu...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 10 maja 2005, 20:45

Decyzje władz PLKK są słuszne ale nie koniecznie poprawne!! Dlaczego Pantalejewa płaci 4 a Spisacki 5 to kompletny bezsens!! "Kuba" jeśli to by było w "walce o piłke" to dlaczego w artykule napisane jest "nie wytrzymała nerwowo"!!!! I DON'T ANDERSTANT!!!!!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 maja 2005, 20:47

A mi sie wydaje że to dobrze że kary się różnią. Przewinienie Pantelejewej było popełnione w walce o piłke a Spisacjki przewinił że tak powiem "bez piłki". Poza tym jest trenerem i nie bierze udziału w grze. Uważam że to dobre rozwiązanie i kary w sumie są adekwatne do popełnionych czynów.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 maja 2005, 21:54

Beznadziejne kary. Trener powinien dostać conajmniej 4 razy tyle
Jesli zaodniczki się pobiją jedna dostaje 10000 kary to trener moim zdaniem powinien dostać conajmniej tyle samo
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2005, 22:06

KIBIC pisze:Beznadziejne kary. Trener powinien dostać conajmniej 4 razy tyle
Jesli zaodniczki się pobiją jedna dostaje 10000 kary to trener moim zdaniem powinien dostać conajmniej tyle samo

nie porównuj bandytyzmu EP z czynem Spisackiego.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 maja 2005, 22:11

Kibic - jeśli myślisz o tym "pobiciu się" (hmmm... ) zawodniczek, co myślę, że myślisz, to jednak trochę inna sytuacja... Spisacki zachował się bardzo nagannie, ale nikogo leżącego nie bił i nie uszkodził w żaden sposób.

Co do wysokości kar... właśnie na początku chciałem dokładnie tak jak Ty napisać - dlaczemu takie niskie... hmmm... ale zacząłem się zastanawiać, przymierzać je do wysokości zarobków w tym środowisku. Jednak połowa miesięcznej pensji dla trenera (no chyba, że zarabia więcej), to suma teoretycznie dość poważna. Problem w tym, że dam sobie rękę uciąć, że karę tą pewnie i tak zapłaci klub, więc obciążenie nie za bardzo wielkie. Co do różnicowania kar... hmm.. może i macie rację - moim zdaniem jednak powinny być jednakowe... i może oprócz kar indywidualnych (których wysokość jak mniemam pewnie ustalona jest ściśle w przepisach związkowych) trzeba było walnąć jakieś kary dla zespołów - może wtedy bardziej by się przykładano odgórnie do zachowania porządku w swoim teamie.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 maja 2005, 22:30

Kuba pisze:
KIBIC pisze:Beznadziejne kary. Trener powinien dostać conajmniej 4 razy tyle

nie porównuj bandytyzmu EP z czynem Spisackiego.

Widziałem , że się będziecie czepiać
napisze, jeszcze raz chociaż znacie moje zdanie na ten temat

Skerovic kopneła Powell. Powell pobiła Skerovic i dostała kare proste :roll:
a temat dotyczy czegoś innego Zawodniczki Polfy i Trenera Ccc
moje zdanie na ten temat też znacie :)
Moim zdaniem zachowanie trenera jest jak nie gorsze to takie same jak Powell {pomimo tego , że nie było wiecie czego ;)}
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2005, 22:37

KIBIC pisze:Moim zdaniem zachowanie trenera jest jak nie gorsze to takie same jak Powell {pomimo tego , że nie było wiecie czego ;)}

Wg ciebie odepchnięcie = POBICIE? No to gratuluję. w "starciu" Spisacki-Panti nikt nie ucierpiał, a nie mozna tego poweidziec po zachowaniu Powell. zaznaczę, ze nie popieram zachowania naszego trenera, ale stary - wyluzuj trochę - jak mozesz stawiać na równi te dwa zdarzenia czy nawet mowic, ze czyn Spisackiego był gorszy niz EP? :shock:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 maja 2005, 22:49

Zgadzam się z "Kibicem" że różnica w karach jest jeszcze... za mała! Mimo wszystko czyn zawodniczki wobec zawodniczki na boisku (oczywiście że bardzo naganny) ale mimo wszystko zachowanie trenera - to zupełnie inny kaliber. To tak jak ktoś "gwizdnie" jabłko ze straganu - źle zrobi, ale jęsli jabłko "zakosi" powiedzmy... policjant - to w zasadzie powinien wylecieć ze służby tak na początek...

Nie zgadzam się w kwestii jakiejkolwiek analogii do czynu EP. Także w kwestii analogii wysokości ewentualnych kar i kalibru czynu. Sprawę wyjaśnić można bardzo łatwo - jeśli ktoś chce doszukać się jakiegokolwiek podobieństwa tej i innych akcji do "przestępczej EP" wystarczy ze sprawą udać się do prokuratury - jeśli ta otworzy postępowanie wobec sprawcy (oczywiście z urzędu) - uznam analogię...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 maja 2005, 22:59

Chyba jednak mnie przekonaliście - co do wysokości kar i bardziej nagannego zachowania trenera Spisackiego. Faktycznie, gdy trener wtrąca się w taki sposób do tego, co dzieje się na boisku, zasługuje to na wyjątkowe potępienie! A kara powinna być jednak wyższa, bo wątpię, tak jak już pisałem, że trener zespołu zapłaci ją sam - ze swojej pensji. A zawodniczka pewnie tak będzie musiała zrobić.

Co do Kibic "czepiania się"... nie będę tym razem zaczynał ŻADNEJ dyskusji. Jeśli masz ochotę mogę Ci jedynie przedstawić na privie definicję pojęć "udział w bójce" i "pobicie", bo różnią się one zasadniczo ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”