Kary dla Wojciecha Spisackiego i Olgi Pantelejewej
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Kary dla Wojciecha Spisackiego i Olgi Pantelejewej
KOSZYKÓWKA. Pięć tysięcy złotych dla drugiego trenera CCC Polkowice Wojciecha Spisackiego, tysiąc mniej dla koszykarki Polfy Olgi Pantelejewej. To kary za ich naganne zachowania w meczu tych drużyn, który został rozegrany 3 maja
W spotkaniu Polfy Pabianice z CCC Polkowice, które trwało ponad 2 godzimy, pierwsza nerwowo nie wytrzymała Olga Pantelejewa z Polfy. W 38. minucie uderzyła w twarz koszykarkę CCC Polkowice Justynę Kłosińską. Zawodniczka z Polkowic po ciosie krwawiła i nie mogła dograć do końca meczu. Za ten bezpardonowy atak koszykarka Polfy musi zapłacić 4 tysiące złotych.
Karę będzie musiał także ponieść drugi trener CCC Polkowice Wojciech Spisacki. Ten w chwilę po tym, jak Pantelejewa uderzyła Kłosińską, odepchnął koszykarkę Polfy, gdy ta zbliżyła się do polkowickiej ławki trenerskiej. Za ten czyn będzie musiał zapłacić 5 tysięcy złotych. Decyzja władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nie jest prawomocna. - Obie strony mają siedem dni na odwołanie się do wyższej instancji w Polskim Związku Koszykówki - informuje Grzegorz Ziemblicki, pełnomocnik prezesa PLKK.
d Gazeta Wyborcza
W spotkaniu Polfy Pabianice z CCC Polkowice, które trwało ponad 2 godzimy, pierwsza nerwowo nie wytrzymała Olga Pantelejewa z Polfy. W 38. minucie uderzyła w twarz koszykarkę CCC Polkowice Justynę Kłosińską. Zawodniczka z Polkowic po ciosie krwawiła i nie mogła dograć do końca meczu. Za ten bezpardonowy atak koszykarka Polfy musi zapłacić 4 tysiące złotych.
Karę będzie musiał także ponieść drugi trener CCC Polkowice Wojciech Spisacki. Ten w chwilę po tym, jak Pantelejewa uderzyła Kłosińską, odepchnął koszykarkę Polfy, gdy ta zbliżyła się do polkowickiej ławki trenerskiej. Za ten czyn będzie musiał zapłacić 5 tysięcy złotych. Decyzja władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nie jest prawomocna. - Obie strony mają siedem dni na odwołanie się do wyższej instancji w Polskim Związku Koszykówki - informuje Grzegorz Ziemblicki, pełnomocnik prezesa PLKK.
d Gazeta Wyborcza
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
A mi sie wydaje że to dobrze że kary się różnią. Przewinienie Pantelejewej było popełnione w walce o piłke a Spisacjki przewinił że tak powiem "bez piłki". Poza tym jest trenerem i nie bierze udziału w grze. Uważam że to dobre rozwiązanie i kary w sumie są adekwatne do popełnionych czynów.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Beznadziejne kary. Trener powinien dostać conajmniej 4 razy tyle
Jesli zaodniczki się pobiją jedna dostaje 10000 kary to trener moim zdaniem powinien dostać conajmniej tyle samo
Jesli zaodniczki się pobiją jedna dostaje 10000 kary to trener moim zdaniem powinien dostać conajmniej tyle samo
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Kibic - jeśli myślisz o tym "pobiciu się" (hmmm... ) zawodniczek, co myślę, że myślisz, to jednak trochę inna sytuacja... Spisacki zachował się bardzo nagannie, ale nikogo leżącego nie bił i nie uszkodził w żaden sposób.
Co do wysokości kar... właśnie na początku chciałem dokładnie tak jak Ty napisać - dlaczemu takie niskie... hmmm... ale zacząłem się zastanawiać, przymierzać je do wysokości zarobków w tym środowisku. Jednak połowa miesięcznej pensji dla trenera (no chyba, że zarabia więcej), to suma teoretycznie dość poważna. Problem w tym, że dam sobie rękę uciąć, że karę tą pewnie i tak zapłaci klub, więc obciążenie nie za bardzo wielkie. Co do różnicowania kar... hmm.. może i macie rację - moim zdaniem jednak powinny być jednakowe... i może oprócz kar indywidualnych (których wysokość jak mniemam pewnie ustalona jest ściśle w przepisach związkowych) trzeba było walnąć jakieś kary dla zespołów - może wtedy bardziej by się przykładano odgórnie do zachowania porządku w swoim teamie.
Co do wysokości kar... właśnie na początku chciałem dokładnie tak jak Ty napisać - dlaczemu takie niskie... hmmm... ale zacząłem się zastanawiać, przymierzać je do wysokości zarobków w tym środowisku. Jednak połowa miesięcznej pensji dla trenera (no chyba, że zarabia więcej), to suma teoretycznie dość poważna. Problem w tym, że dam sobie rękę uciąć, że karę tą pewnie i tak zapłaci klub, więc obciążenie nie za bardzo wielkie. Co do różnicowania kar... hmm.. może i macie rację - moim zdaniem jednak powinny być jednakowe... i może oprócz kar indywidualnych (których wysokość jak mniemam pewnie ustalona jest ściśle w przepisach związkowych) trzeba było walnąć jakieś kary dla zespołów - może wtedy bardziej by się przykładano odgórnie do zachowania porządku w swoim teamie.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Kuba pisze:KIBIC pisze:Beznadziejne kary. Trener powinien dostać conajmniej 4 razy tyle
nie porównuj bandytyzmu EP z czynem Spisackiego.
Widziałem , że się będziecie czepiać
napisze, jeszcze raz chociaż znacie moje zdanie na ten temat
Skerovic kopneła Powell. Powell pobiła Skerovic i dostała kare proste
a temat dotyczy czegoś innego Zawodniczki Polfy i Trenera Ccc
moje zdanie na ten temat też znacie
Moim zdaniem zachowanie trenera jest jak nie gorsze to takie same jak Powell {pomimo tego , że nie było wiecie czego
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
KIBIC pisze:Moim zdaniem zachowanie trenera jest jak nie gorsze to takie same jak Powell {pomimo tego , że nie było wiecie czego}
Wg ciebie odepchnięcie = POBICIE? No to gratuluję. w "starciu" Spisacki-Panti nikt nie ucierpiał, a nie mozna tego poweidziec po zachowaniu Powell. zaznaczę, ze nie popieram zachowania naszego trenera, ale stary - wyluzuj trochę - jak mozesz stawiać na równi te dwa zdarzenia czy nawet mowic, ze czyn Spisackiego był gorszy niz EP?
Zgadzam się z "Kibicem" że różnica w karach jest jeszcze... za mała! Mimo wszystko czyn zawodniczki wobec zawodniczki na boisku (oczywiście że bardzo naganny) ale mimo wszystko zachowanie trenera - to zupełnie inny kaliber. To tak jak ktoś "gwizdnie" jabłko ze straganu - źle zrobi, ale jęsli jabłko "zakosi" powiedzmy... policjant - to w zasadzie powinien wylecieć ze służby tak na początek...
Nie zgadzam się w kwestii jakiejkolwiek analogii do czynu EP. Także w kwestii analogii wysokości ewentualnych kar i kalibru czynu. Sprawę wyjaśnić można bardzo łatwo - jeśli ktoś chce doszukać się jakiegokolwiek podobieństwa tej i innych akcji do "przestępczej EP" wystarczy ze sprawą udać się do prokuratury - jeśli ta otworzy postępowanie wobec sprawcy (oczywiście z urzędu) - uznam analogię...
Nie zgadzam się w kwestii jakiejkolwiek analogii do czynu EP. Także w kwestii analogii wysokości ewentualnych kar i kalibru czynu. Sprawę wyjaśnić można bardzo łatwo - jeśli ktoś chce doszukać się jakiegokolwiek podobieństwa tej i innych akcji do "przestępczej EP" wystarczy ze sprawą udać się do prokuratury - jeśli ta otworzy postępowanie wobec sprawcy (oczywiście z urzędu) - uznam analogię...
Chyba jednak mnie przekonaliście - co do wysokości kar i bardziej nagannego zachowania trenera Spisackiego. Faktycznie, gdy trener wtrąca się w taki sposób do tego, co dzieje się na boisku, zasługuje to na wyjątkowe potępienie! A kara powinna być jednak wyższa, bo wątpię, tak jak już pisałem, że trener zespołu zapłaci ją sam - ze swojej pensji. A zawodniczka pewnie tak będzie musiała zrobić.
Co do Kibic "czepiania się"... nie będę tym razem zaczynał ŻADNEJ dyskusji. Jeśli masz ochotę mogę Ci jedynie przedstawić na privie definicję pojęć "udział w bójce" i "pobicie", bo różnią się one zasadniczo ...
Co do Kibic "czepiania się"... nie będę tym razem zaczynał ŻADNEJ dyskusji. Jeśli masz ochotę mogę Ci jedynie przedstawić na privie definicję pojęć "udział w bójce" i "pobicie", bo różnią się one zasadniczo ...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”