Półfinały mistrzostw Polski juniorek - Kraków, Gdynia

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

ono

Postautor: ono » 13 maja 2005, 16:18

MARAS pisze:Mysle ze z tego gdznskiego polfinalu awansuja Gdynia i MUKS.
Z krakowskiego na bank Olimpia ale nie wiem kto drugi :cry:

Hahaha, a faworyzowany MUKS przegrywa i to z kim... przez nikogo nie wspomnianą Osą!!!

Gość

Postautor: Gość » 13 maja 2005, 18:21

Olimpia AZS Poznań-MOSM Bytom 54:59

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 13 maja 2005, 18:23

Olimpia przegrała niestety z Bytomiem 5 pkt. w pierwszym meczu półfinału Mistrzostw Polski Juniorek rozgrywanym w Krakowie. Pozdrowienia dla Ani Pietrzak, powodzenia dla Gucia i Najtola w kolejnych meczach! Głowa do góry dziewczyny!
..you got to lose, to know how to win..

Gość

Postautor: Gość » 13 maja 2005, 19:26

ono pisze:

Hahaha, a faworyzowany MUKS przegrywa i to z kim... przez nikogo nie wspomnianą Osą!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to nie jest dobry text "przez nikogo nie wspomniana Osę"
Osa Zgorzelec może zdobyć nawet złoty medal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość

Postautor: Gość » 13 maja 2005, 19:42

Hersi pisze:Będą najmłodszym zespołem turnieju w Gdyni. Trafiły do półfinałowej "grupy" śmierci. Marzy im się jednak awans do najlepszej czwórki w kraju.

Od tego roku w rywalizacji juniorek do finałowej rozgrywki trafiają tylko cztery drużyny, a nie jak dotychczas osiem. Drużyna AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów, budowana z myślą o sukcesie w następnym sezonie, w kolejnych etapach mistrzostw Polski sprawiała miłe niespodzianki i jest już w półfinale. - W Gdyni nie będziemy kalkulować, jedziemy nastawieni na walkę i chcemy zająć jedno z dwóch czołowych miejsc, aby zakwalifikować się do finału - powiedział trener gorzowskiej drużyny juniorskiej Robert Pieczyrak.

Według opiekuna AZS PWSZ najsilniejszy zespół juniorski w Polsce - Olimpia Poznań - zagra w drugim półfinale. W Gdyni spotkają się za to drużyny, które powinny zabrać kolejne medale, a być może także powalczą z poznaniankami. Gorzowianki w piątek zagrają z gospodyniami VBW Clima GTK Gdynia. Liderką tej drużyny jest aktualna mistrzyni Polski seniorem z Lotosem Gdynia Katarzyna Motyl. W sobotę rywalem AZS PWSZ będzie MKS Osa Zgorzelec. Z tym zespołem gorzowianki walczyły w rozgrywkach regionalnych. Obie drużyny wygrały po jednym spotkaniu w swojej hali. I wreszcie w niedzielę, na zakończenie półfinału, nasze koszykarki zmierzą się z MUKS Poznań, drużyną złożoną m.in. z kadetek, które kilkanaście dni temu wywalczyły mistrzostwo Polski w swojej kategorii wiekowej. - Staraliśmy się stworzyć dziewczynom w Gdyni jak najlepsze warunki, aby myślały tylko o grze i zwyciężaniu - mówił Pieczyrak. - Jedzie nad morze mocny sztab szkoleniowy, zabieramy także cały potrzebny sprzęt do analizowania gry przeciwniczek. Dziewczyny są zdrowe, a więc jestem dobrej myśli. W tym półfinale każdy może wygrać z każdym. W dobrej dyspozycji na pewno stać nas na niespodziankę, czyli awans do najlepszej czwórki w kraju.

Baty i do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iki Gazeta Wyborcza

gosc

Postautor: gosc » 13 maja 2005, 20:26

Gdynia wygrywa z Gorzowem ponad 20 pkt. a Wisla przegrywa z SKS 12 2 czy 3 pkt.!!!!!!!!!! dziwne rzeczy sie dzieja w tym Krakowie!!

Gość

Postautor: Gość » 13 maja 2005, 20:38

gosc pisze:Gdynia wygrywa z Gorzowem ponad 20 pkt. a Wisla przegrywa z SKS 12 2 czy 3 pkt.!!!!!!!!!! dziwne rzeczy sie dzieja w tym Krakowie!!

co dziwnego!!!
prosimy o wypowiedź trenera Pieczyrzaka

a Wisła? bicie piany

:]

Postautor: :] » 13 maja 2005, 21:00

Wisła przegrała 1 pkt.... takich zjebanych sędziów to osttanio widziałam na Finałach MP kadetek w Lublinie ostatnio.... Pozdro :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 maja 2005, 22:08

Cóż... mówiłem, zeby tak szybko nie przyznawać mistrzostwa czy choćby i medali :( Bycie "faworytem" trzeba jeszcze w każdej sekundzie każdego meczu potwierdzić i nie pozwolić sobie na żaden słabszy moment. Nam (tzn Olimpii) ten moment się dziś przydarzył niestety :( Nie wiem nic na razie na temat przebiegu meczu, więc nie będę się wypowiadał o przyczynach. Jedno jest pewne - jeśli chcemy zawalczyć o medal (a chcemy!), to taka słabość juz się nie może powtórzyć! Trzeba po prostu... łatwo powiedzieć... wygrać następne dwa mecze i to wysoko najlepiej. Ehhh... wierzę w te dziewczyny!!! Myślę, że po dzisiejszej wpadce pokażą jutro i w niedzielę co naprawdę potrafią! WALCZYĆ OLIMPIA WALCZYĆ!!! Powodzenia dziewczyny!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

gosc

Postautor: gosc » 13 maja 2005, 22:21

Olimpia do I ligi !!!!!!!!! Olimpia ,Olimpia :))

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 maja 2005, 22:24

Bym zapomniał... wielkie GRATULACJE dla Osy za dzisiejszą niespodziewankę!!! SUPER sprawa! Oby tak dalej :) Pozdrowienia dla Forumowiczek :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Tadzio

Postautor: Tadzio » 14 maja 2005, 17:12

A OSA jest już w finale. HAHAHA :D

Gość

Postautor: Gość » 14 maja 2005, 17:37

Anonymous pisze:
ono pisze:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to nie jest dobry text "przez nikogo nie wspomniana Osę"
Osa Zgorzelec może zdobyć nawet złoty medal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OSA jest już w finale. Faworyci czasami zawodzą. :D

Marian
Nowy na forum

Postautor: Marian » 14 maja 2005, 18:09

Olimpia Poznań pokonała SKS 12 Warszawa 76-38
a Wisła wyraźnie prowadzi z MOS-em Bytom

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 maja 2005, 18:36

Brawo Olimpia :!: :!: :!: Oby tak dalej!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”