MARAS pisze:Mysle ze z tego gdznskiego polfinalu awansuja Gdynia i MUKS.
Z krakowskiego na bank Olimpia ale nie wiem kto drugi
Hahaha, a faworyzowany MUKS przegrywa i to z kim... przez nikogo nie wspomnianą Osą!!!
Moderator: Moderatorzy
ono pisze:MARAS pisze:Mysle ze z tego gdznskiego polfinalu awansuja Gdynia i MUKS.
Hahaha, a faworyzowany MUKS przegrywa i to z kim... przez nikogo nie wspomnianą Osą!!!
Hersi pisze:Będą najmłodszym zespołem turnieju w Gdyni. Trafiły do półfinałowej "grupy" śmierci. Marzy im się jednak awans do najlepszej czwórki w kraju.
Od tego roku w rywalizacji juniorek do finałowej rozgrywki trafiają tylko cztery drużyny, a nie jak dotychczas osiem. Drużyna AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów, budowana z myślą o sukcesie w następnym sezonie, w kolejnych etapach mistrzostw Polski sprawiała miłe niespodzianki i jest już w półfinale. - W Gdyni nie będziemy kalkulować, jedziemy nastawieni na walkę i chcemy zająć jedno z dwóch czołowych miejsc, aby zakwalifikować się do finału - powiedział trener gorzowskiej drużyny juniorskiej Robert Pieczyrak.
Według opiekuna AZS PWSZ najsilniejszy zespół juniorski w Polsce - Olimpia Poznań - zagra w drugim półfinale. W Gdyni spotkają się za to drużyny, które powinny zabrać kolejne medale, a być może także powalczą z poznaniankami. Gorzowianki w piątek zagrają z gospodyniami VBW Clima GTK Gdynia. Liderką tej drużyny jest aktualna mistrzyni Polski seniorem z Lotosem Gdynia Katarzyna Motyl. W sobotę rywalem AZS PWSZ będzie MKS Osa Zgorzelec. Z tym zespołem gorzowianki walczyły w rozgrywkach regionalnych. Obie drużyny wygrały po jednym spotkaniu w swojej hali. I wreszcie w niedzielę, na zakończenie półfinału, nasze koszykarki zmierzą się z MUKS Poznań, drużyną złożoną m.in. z kadetek, które kilkanaście dni temu wywalczyły mistrzostwo Polski w swojej kategorii wiekowej. - Staraliśmy się stworzyć dziewczynom w Gdyni jak najlepsze warunki, aby myślały tylko o grze i zwyciężaniu - mówił Pieczyrak. - Jedzie nad morze mocny sztab szkoleniowy, zabieramy także cały potrzebny sprzęt do analizowania gry przeciwniczek. Dziewczyny są zdrowe, a więc jestem dobrej myśli. W tym półfinale każdy może wygrać z każdym. W dobrej dyspozycji na pewno stać nas na niespodziankę, czyli awans do najlepszej czwórki w kraju.
Baty i do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iki Gazeta Wyborcza
Anonymous pisze:ono pisze:MARAS pisze:Mysle ze z tego gdznskiego polfinalu awansuja Gdynia i MUKS.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to nie jest dobry text "przez nikogo nie wspomniana Osę"
Osa Zgorzelec może zdobyć nawet złoty medal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości