Reprezentacyjna rozgrywająca Beata Krupska Tyszkiewicz podpisała wczoraj kontrakt z zespołem PZU Polfy Pabianice. 35-letnia Krupska-Tyszkiewicz (164 cm wzrostu), występująca ostatnio w AZS Poznań, podpisała roczny kontrakt z opcja przedłużenia na następne lata.
Popularna „Krupa” występuje na pozycji rzucającego obrońcy . W sezonie 2004/2005 w W 26 spotkaniach zdobyła 290 punktów oraz zaliczała średnio 5,3 zbiórek w meczu. Była też czwartą zawodniczką ekstraklasy w rzutach z dystansu.
Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl
www.sports.pl
Ps Pani Beato dziękuję za wspaniałe dwa lata gry w Poznaniu . Za wygrane i te przegrane mecze. Za ciepło z pani sereducha za radość z gry, którą ma pani w sercu. Powodzenia w nowym klubie . Mam nadezieje , że dozzzzzobaczenia niebawem .
"Krupa" w Polfie ???
tez mi sie w to nie chce wierzyc, ale coz takie jest zycie...
Bardzo dziekuje pani Kapitan za sezony spedzone w Poznaniu, mam nadzieje, ze bedzie je mile wspominac, no i moze jeszcze kiedys powroci do Poznania
A w nowych barwach zycze wielu sukcesow, rowniez zycze wszystkiego dobrego w powrocie do reprezentacji i wielu sukcesow z nia, tak aby radowalo sie serce kazdego kibica koszykowki kobiecej.
Bardzo dziekuje pani Kapitan za sezony spedzone w Poznaniu, mam nadzieje, ze bedzie je mile wspominac, no i moze jeszcze kiedys powroci do Poznania
A w nowych barwach zycze wielu sukcesow, rowniez zycze wszystkiego dobrego w powrocie do reprezentacji i wielu sukcesow z nia, tak aby radowalo sie serce kazdego kibica koszykowki kobiecej.
-
player
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie: