FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek (Gdynia - 28-29 maja)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 31 maja 2005, 21:28

Zołnierz pisze:PROPONUJE WYMIENIĆ WSZYSTKIE NUMERY DZIAŁACZY Z GDYNI KTÓRYMI URACZLI NAS PRZEZ TE LATA (ALE PO JEDNYM WPISIE KAŻDEGO Z NAS):

JA PIERWSZY - Zwiększenie limitu graczy z zagranicy w celu kupienia dodatkowych rosjanek. wiązało to się z faktem,że trener Huci....... nie zdobywał Mistrzostwa Polski.

Temat na conajmniej 50 kolejnych podstron i osobny topic. Ja tylko cały czas dziwię się, że wielu z was dopiero teraz poznało się na klubie (a raczej nie klubie, tylko tworze) z gdyni, a także na wielu ich "kibicach".
Tego finału Olimpia nie mogła wygrać (chyba, że przed ostatnią kwartą prowadziłaby ta około 20 punktami). Witkowski zamarzył sobie mistrza Polski (w końcu jest głównym sponsorem), chciał sobie odreagować cały sezon seniorek, lekko poprawić wizerunek klubu przed sponsorami.

Na koniec pytanie za 100 punktów. Zgadnijcie dlaczego gdynia od jakiegoś czasu skupuje najzdolniejsze młode koszykarki w Polsce i podpisuje z nimi dłuższe umowy? Podpowiem, na pewno nie z nagłej chęci pokazania, że potrafią pracować z młodzieżą, zrobić z nich prawdziwe gwiazdy europejskiej koszykówki.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 31 maja 2005, 21:43

Zołnierz pisze:PROPONUJE WYMIENIĆ WSZYSTKIE NUMERY DZIAŁACZY Z GDYNI KTÓRYMI URACZLI NAS PRZEZ TE LATA (ALE PO JEDNYM WPISIE KAŻDEGO Z NAS):

JA PIERWSZY - Zwiększenie limitu graczy z zagranicy w celu kupienia dodatkowych rosjanek. wiązało to się z faktem,że trener Huci....... nie zdobywał Mistrzostwa Polski.

Anonymous pisze:

Temat na conajmniej 50 kolejnych podstron i osobny topic. Ja tylko cały czas dziwię się, że wielu z was dopiero teraz poznało się na klubie (a raczej nie klubie, tylko tworze) z gdyni, a także na wielu ich "kibicach".
Tego finału Olimpia nie mogła wygrać (chyba, że przed ostatnią kwartą prowadziłaby ta około 20 punktami). Witkowski zamarzył sobie mistrza Polski (w końcu jest głównym sponsorem), chciał sobie odreagować cały sezon seniorek, lekko poprawić wizerunek klubu przed sponsorami.

Na koniec pytanie za 100 punktów. Zgadnijcie dlaczego gdynia od jakiegoś czasu skupuje najzdolniejsze młode koszykarki w Polsce i podpisuje z nimi dłuższe umowy? Podpowiem, na pewno nie z nagłej chęci pokazania, że potrafią pracować z młodzieżą, zrobić z nich prawdziwe gwiazdy europejskiej koszykówki.

:lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol::lol: :lol:

To sobie zakładajcie nowy temat i wnim piszcie takie bzdury bo jak narazie to jest zwykły spam , który trzeba usunąć z tego tematu
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Gość

Krótka notka o obiektywiżmie i prawdzie.

Postautor: Gość » 31 maja 2005, 22:42

Jak mozna mówić o obiektywiżmie, kiedy sączy się jad zawiści i kłamie w żywe oczy!
Transparent o treści: "OLIMPIA POZNAŃ MISTRZEM POLSKI" wisiał od pierwszego do ostatniego meczu finałów , na barierce balkonu ( z lewej strony, patrząc od głównego wejścia).
Był wielkości ok 2,5 na 2,0 m , na białym tle , niebiesko,czerwono,bialy napis i malunek lwa
- wykonany odręcznie ale przyznam , autor ma talent plastyczny.
Stawiam więc pytanie(moim zdaniem retoryczne): KTO UWAŻAŁ SIĘ ZA FAWORYTA ?
Cięzko jest znieść porażkę , kiedy przyjeżdża się z takim nastawieniem.
Mecz był od początku do końca wyrównany , zwyciężył lepszy.
Nie wzięliście pod uwagę faktu ,że dziewczyny z Gdyni od ćwierćfinału do finału z meczu na mecz grały coraz lepiej. Uczepiliście się jednego, przegranego meczu i to Was zgubiło. Nie wolno lekceważyć przeciwnika , bo można się sparzyć.
Każdy może się przeliczyć ale trzeba umieć przegrywać.
Życzę Wam wielu sukcesów , bo macie wspaniałą drużynę. Byliście trudnymi przeciwnikami. Walka z Wami była wyzwaniem dla naszych dziewczyn , ale one nie popełniły Waszego błędu : NIE ZLEKCEWAŻYŁY WAS .
Nie jest głupotą mylić się . Głupotą jest nie wyciągać wniosków z pomyłek!
Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Re: Krótka notka o obiektywiżmie i prawdzie.

Postautor: Seba » 31 maja 2005, 22:45

Anonymous pisze:Jak mozna mówić o obiektywiżmie, kiedy sączy się jad zawiści i kłamie w żywe oczy!
Transparent o treści: "OLIMPIA POZNAŃ MISTRZEM POLSKI" wisiał od pierwszego do ostatniego meczu finałów , na barierce balkonu ( z lewej strony, patrząc od głównego wejścia).
Był wielkości ok 2,5 na 2,0 m , na białym tle , niebiesko,czerwono,bialy napis i malunek lwa
- wykonany odręcznie ale przyznam , autor ma talent plastyczny.
Stawiam więc pytanie(moim zdaniem retoryczne): KTO UWAŻAŁ SIĘ ZA FAWORYTA ?
Cięzko jest znieść porażkę , kiedy przyjeżdża się z takim nastawieniem.
Mecz był od początku do końca wyrównany , zwyciężył lepszy.
Nie wzięliście pod uwagę faktu ,że dziewczyny z Gdyni od ćwierćfinału do finału z meczu na mecz grały coraz lepiej. Uczepiliście się jednego, przegranego meczu i to Was zgubiło. Nie wolno lekceważyć przeciwnika , bo można się sparzyć.
Każdy może się przeliczyć ale trzeba umieć przegrywać.
Życzę Wam wielu sukcesów , bo macie wspaniałą drużynę. Byliście trudnymi przeciwnikami. Walka z Wami była wyzwaniem dla naszych dziewczyn , ale one nie popełniły Waszego błędu : NIE ZLEKCEWAŻYŁY WAS .
Nie jest głupotą mylić się . Głupotą jest nie wyciągać wniosków z pomyłek!
Pozdrawiam.

:D :D :D :D :D :D :D :D

Człowiekuuuu.. to się trzeba PYTAĆ! Transparent o którym tak mówisz głosił wszem i wobec: "OLIMPIA POZNAŃ - MISTRZ POLSKI JUNIOREK 2001 i 2002" i został namalowany trzy lata temu... hihihihihihihihihihihi.. :lol: :lol: :lol: :lol:

hihihihihi... co raz bardziej smieszą mnie teorie o pewności siebie naszej :) Ale w sumie fajnie, że ktos bał się bardziej nas, niż my sami mieliśmy przekonanie, że tak nam jakoś pójdzie :))))) Wogóle fajny wpis Ci wyszedł - mówię szczerze... widać, że wierzysz w to co napisałeś :) I podszedłeś z szacunkiem do tego, co próbowałeś przekażać. A to doceniam z całego serca! Ale NAPRAWDĘ muszę Cię rozczarować, ktoś Cię niezle podpuścił. My na każdy mecz jechaliśmy naprawdę szanując i doceniając rywala (zobacz zresztą półfinał z Osą - bardzo trudną drużyną, o czym wy się też przekonaliście... koncentracja od pierwszej do ostatniej minuty, zero lekceważenia silnego rywala!). A to, ze ktoś obraża teraz dziewczyny i trenerów wymyślając głupoty, to już tylko smutna i dodatkowa lekcja życia dla nas... życia a'la FINAŁY MPJ - GDYNIA 2005 :) A o tym respekcie, który czuliście przed Olimpią, to było nam trzeba powiedziec przed finałami - moglibyśmy się trochę powozić .... hihih.. (joke)...

Pozdrawiam Normalnych :)

Ps. Przekażę koledze, że flaga się spodobała :)))))) Będzie dumnyyyyyy...

Ps2. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sorka... minęło 10 minut, a ja nie mogę przestać się smiać :)))))))) To jest po prostu PRZEBÓJ SEZONU!!!!!!!! hihih... to my przed finałem nawet nie pomyśleliśmy o szampanach, żeby przypadkiem nie myśleć za wcześnie o naszych szansach... a tu następny fachowiec wysnuł całą teorię na podstawie swojego słabego wzroku :lol: :lol: :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 31 maja 2005, 23:21

Człowiekuuuu.. to się trzeba PYTAĆ! Transparent o którym tak mówisz głosił wszem i wobec: "OLIMPIA POZNAŃ - MISTRZ POLSKI JUNIOREK 2001 i 2002" i został namalowany trzy lata temu... hihihi..

hihihihihi... co raz bardziej smieszą mnie teorie o pewności siebie naszej Ale w sumie fajnie, że ktos bał się bardziej nas, niż my sami mieliśmy przekonanie, że tak nam jakoś pójdzie )))) Wogóle fajny wpis Ci wyszedł - mówię szczerze... widać, że wierzysz w to co napisałeś I podszedłeś z szacunkiem do tego, co próbowałeś przekażać. A to doceniam z całego serca! Ale NAPRAWDĘ muszę Cię rozczarować, ktoś Cię niezle podpuścił. My na każdy mecz jechaliśmy naprawdę szanując i doceniając rywala (zobacz zresztą półfinał z Osą - bardzo trudną drużyną, o czym wy się też przekonaliście... koncentracja od pierwszej do ostatniej minuty, zero lekceważenia silnego rywala!). A to, ze ktoś obraża teraz dziewczyny i trenerów wymyślając głupoty, to już tylko smutna i dodatkowa lekcja życia dla nas... życia a'la FINAŁY MPJ - GDYNIA 2005 A o tym respekcie, który czuliście przed Olimpią, to było nam trzeba powiedziec przed finałami - moglibyśmy się trochę powozić .... hihih.. (joke)...

Pozdrawiam Normalnych

Człowiekuuuu , no to nie piszcie ,że nie bylo transparentu! No nie?!
Cieszę się ,że w sumie , to sie w kilku kwestiach zgadzamy :
po pierwsze i najważniejsze :nie należy obrażać trenerów i dziewczyn ( tylko ,że drogi kibicu z Poznania , dotyczy to wszystkich czterech najlepszych drużyn z Polski , które grały w tym turnieju - bo nie bez przyczyny się tam znalazły !!!!!!!) , po drugie , rzeczywiście może powinniście wiedzieć, być może od nas co to jest respekt , tylko nie należy sobie z tego "jazd" urządzać , tylko lepiej strategię opracować , po trecie: mnie też śmieszy teoria , tylko ta spiskowa :o sędziowaniu , niesprawiedliwości dziejowej , ukrzywdzeniu okrótnym .....
Człowiekuuuu , to się trzeba pytać !!!
TO JEST SPORT ! RAZ NA WOZIE RAZ POD WOZEM!

Dobranoc

Drax
Żak

Postautor: Drax » 31 maja 2005, 23:42

Że zawodniczki chleją z trener(k)ami i jeżdżą samochodem potem - to wszyscy wiedzą. Że boksują na parkiecie to też wiemy. Bo to wszystko tegosezonowe wynalazki gdyńskie. Dzięki tamtejszym kibicom wiemy też do czego należy używac klapeczek drewnianych, oraz wszyscy znamy odpowiedź na pytanie: dlaczego Lotos/Fota/Porta/Dajan/Warta/Bałtyk/VBW/Clima (coś pominąłem?) Gdynia nie został jeszcze najlepszym zespołem globu. Bo oczywiście nie pozwoliła na to ruska mafia i żydo-masoni rządzący FIBA :lol: A teraz jakiś piknik poucza wszystkich tutaj o teoriach spiskowych...... :lol:

To jeszcze jakoś da się przeżyc....

Ale jakim trzeba być IMBECYLEM SKOŃCZONYM żeby nie potrafić przeczytać napisu na fladze wielkości 2x3 metra chyba?????????

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 maja 2005, 23:45

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "Gościu" - W nagrodę za rozbawienie na maxa przed snem poprawiłem Ci wpis, bo kompletnie nie wyszło Ci cytowanie :)

Co do treści jego... eeeee.... raz nie wyszło "dorobienie" czegoś wzniosłego o "lekceważeniu i olbrzymiej pewności siebie", to najwyrazniej zamiast przyznać się do bezsensownego wpisu, wymyślasz kolejne :) Generalnie już mniej śmieszne...

Tak więc...
- po pierwsze - flag na finale mieliśmy około 10! Skąd ja mam wiedzieć, że laicyzm (lub słabiutki wzrok) nie pozwala Ci wiedzieć, że w latach 2001 i 2002 Olimpia była mistrzem Polski juniorek i jedna z tych wielu flag jest związana właśnie z tymi wydarzeniami? Napiszę Ci WIELKIMI LITERAMI, bo może nie dotarło... NIE BYŁO ŻADNEJ FLAGI GŁOSZĄCEJ, ŻE OLIMPIA JEST (lub będzie) MISTRZEM POLSKI W ROKU 2005! To chyba oczywiste...my nie kibicujemy od wczoraj, ale od 15 lat. No ale to się trochę kłóci z teorią czyż nie... ;)

- po drugie - wskaż mi w którym miejscu obrażam tu juniorki Lotosu bądz trenerkę Szwecovą (która moim zdaniem sama się obraziła, pozwalając odebrac sobie zespół, który prowadziła)!!!

- po trzecie - może Cię śmieszyć przekręt, którego dopuścili się sędziowie i który widzieli wszyscy obiektywni widzowie w Gdynii z całej Polski - wpisy tutaj z wszystkich zakątków Polski świadczą o tym najdobitniej. Nas trochę mniej śmieszy to, że oszukano nasze koszykarki... które Ty nota bene obrażałeś zresztą pisząc na podstawie własnych problemów ze wzrokiem o lekceważeniu przez nie rywalek i niewłaściwym podejściu do meczu.

Pozwolę sobie zacytować "kogoś": "Nie jest głupotą mylić się . Głupotą jest nie wyciągać wniosków z pomyłek!" ...kto to napisał... hmmmm.. pomyliłeś się odnośnie flagi? Wyciągnąłeś z tego wnioski? NIE WIDZĘ... (cyt. "Człowiekuuuu , no to nie piszcie ,że nie bylo transparentu! No nie?!") ....dodaj sobie resztę...

Gość

Postautor: Gość » 31 maja 2005, 23:51

DRAX, a skąd w tobie tyle żółci , koteczku!???
Nie złość się tak , bo bzydki będziesz!!!
Ale , zeby nie odróżnić drużyny juniorek , osiemnasto i siedemnastolatek , o nazwie: GTK GDYNIA , co znaczy (uważaj DRAXIU!)
Gdyńskie Towarzystwo Koszykówki , od Dużyny Ekstraklasy LOTOS Gdynia, to trzeba ( wybacz koteczku) DEBILEM do KWADRATU być.
Papatki , koteczku , bo szkoda na ciebie czcionki.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 czerwca 2005, 00:04

No i skończył się wzniosły ton, moralizowanie o myleniu się i głupocie tych, którzy nie wyciagaja wniosków... szkoda... Pewnie narażę się na bluzgi, ale zawiodłeś mnie...szczerze. Wydawało mi się po pierwszym wpisie, że po prostu wyciągnąłeś fałszywe wnioski na podstawie nie wiedziec czemu dziwnego przekonania, że my - pewni siebie, z flagami bezsensownej tresci... że po tym, w jakim tonie napisałeś stać Cię, by napisać "przepraszam, plotłem MEGA-bzdury!" ... a tu jednak nic z tego.

Miłej nocki nad tym morzem :)

Drax
Żak

Postautor: Drax » 01 czerwca 2005, 00:05

Anonymous pisze:DRAX, a skąd w tobie tyle żółci , koteczku!???
Nie złość się tak , bo bzydki będziesz!!!
Ale , zeby nie odróżnić drużyny juniorek , osiemnasto i siedemnastolatek , o nazwie: GTK GDYNIA , co znaczy (uważaj DRAXIU!)
Gdyńskie Towarzystwo Koszykówki , od Dużyny Ekstraklasy LOTOS Gdynia, to trzeba ( wybacz koteczku) DEBILEM do KWADRATU być.
Papatki , koteczku , bo szkoda na ciebie czcionki.

Złościć???? Nie wlewaj sobie.... za głupi(a) jesteś żeby mnie zezłościć , a brzydki to ja już jestem ja ten Uruk-hai ze zdjęcia majoneeza....
Ale żeby gdzieś w moim poście wyczytać że ja piszę o drużynie juniorek???????? :shock:
To już faktycznie trzeba być nie tylko IMBECYLEM, ale jeszcze do tego ŚLEPYM..... albo analfabet(k)ą, co całkiem się zgadza, jeśli dodać do tego że nasz "gośc" nie potrafi odczytać napisu na wielkiej fladze.....

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 czerwca 2005, 00:14

Drax pisze:(...) a brzydki to ja już jestem ja ten Uruk-hai ze zdjęcia majoneeza....

Jedna taka Magda z wyjazdu na mecz do ... hmmm... nie pamiętam.. Łodzi(?) chyba miała inne zdanie ;) :)

Pozdrowionka!

Ps. Jak z szalikami???

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 czerwca 2005, 00:20

Drax pisze:Że zawodniczki chleją z trener(k)ami i jeżdżą samochodem potem - to wszyscy wiedzą. Że boksują na parkiecie to też wiemy. Bo to wszystko tegosezonowe wynalazki gdyńskie. .........

Bzdury wypisujesz ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

żadna trenerka nie jechała pijana samochodem :!:
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2005, 00:26 przez KIBIC, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Drax
Żak

Postautor: Drax » 01 czerwca 2005, 00:21

Seba pisze:
Drax pisze:(...) a brzydki to ja już jestem ja ten Uruk-hai ze zdjęcia majoneeza....

Jedna taka Magda z wyjazdu na mecz do ... hmmm... nie pamiętam.. Łodzi(?) chyba miała inne zdanie ;) :)

Pozdrowionka!

Ps. Jak z szalikami???

:oops: Tylko bez przegięć :oops: ....... owszem do Łodzi..... :? parę innych "magd" też było odmiennego zdania, moja obecna żona (nie-magda) także...... Może dlatego, że mówi się o facetach , że wystarczy żeby byli ciut ładniejsi od diabła i to wystarczy......

PS. Ale co z szalikami? Żołnierz nic się nie chwalił....

Gość

Postautor: Gość » 01 czerwca 2005, 00:24

Seba, stanowczo nadużywasz , słowa "obiektywizm" , będąc tak zaangażowanym kibicem powinieneś go unikać.
Wiem ile było flag , wiem jak zostały one odebrane , nie będę się powtarzać. Nie mieliście szampana , ale były fajerwerki , konfetti i inne takie. Skończ z tym , bo za dużo ludzi tam było.
Obrażasz nasze zawodniczki podważając ich zwycięstwo. Jeśli już tak cenisz obiektywizm , to przyznaj ,ze to nie był Wasz najlepszy mecz, że zwłaszcza w drugiej połowie na skutek zmęczenia między innymi ostrą obroną ( patrz faule) zgubiliście rytm , zaczęliście popełniać zdecydowanie za dużo błędów , żle rozegrał to wasz trener (ostatni czas na 6 minut przed końcem meczu) a wtedy zrobiło się najgoręcej , tylko ze on nie mógł już nic zrobić.
Zdarza się , daj spokój , to jest sport.
A na koniec zwracam Ci uwagę ,że do tej pory w moich wypowiedział nie było obrażliwych w stosunku do ciebie określeń.
szanuję Twoje uczucia , też jestem kibicem.
szanuję trenerkę Szwecową , bo nie jest dla niej najważniejsze , aby za wszelką cenę udowadniać kim jest , ale to ,żeby dziewczyny były jak najlepiej przygotowane, szanuję Wasz i NASZ zespół , szanuję ich pot i pracę, czego i tobie życzę.

Pozdrawiam

Gość

Postautor: Gość » 01 czerwca 2005, 00:37

SEBA , niezmiernie mi miło ,że zawiodę Cię raz jeszcze i nie doczekasz się bluzgów z mojej strony.
Pozdrawiam Poznań , miłego snu . Zapraszam na Wybrzeże. Mamy tu plażę, morze i NAJLEPSZĄ DUŻYNĘ JUNIOREK w POLSCE.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”