FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek (Gdynia - 28-29 maja)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 czerwca 2005, 00:41

Anonymous pisze:Seba, stanowczo nadużywasz , słowa "obiektywizm" , będąc tak zaangażowanym kibicem powinieneś go unikać.
Wiem ile było flag , wiem jak zostały one odebrane , nie będę się powtarzać. Nie mieliście szampana , ale były fajerwerki , konfetti i inne takie. Skończ z tym , bo za dużo ludzi tam było.
(...)

Odnoszę się tylko do tego, bo bezsensu jest powtarzać wszystko co już napisałem od początku tego tematu, a co w całej rozciągłości podtrzymuję (sędziowanie).

OBIEKTYWIZM - piszesz o naszym kibicowaniu, nie mając o nim zielonego pojęcia. Możesz się powtarzać - nic to nie zmieni... nie mam pojęcia, jak można dostrzec napis, a nie dostrzec DAT na fladze! Obojętnie jak ją odebrałeś, po prostu się zdecydowanie ośmieszyłeś teorią w pierwszym wpisie... sorka, że dosłowanie piszę... serio - nie mam już sił tłumaczyć Ci, że flagi się CZYTA i stara ZROZUMIEĆ ich treść :( ehhhh... Pewnie, że mieiśmy race i konfetti!!! Tylko malutki, malusieńki szczególik - my je mamy na KAŻDYM meczu Olimpii!!! W Poznaniu na każdym meczu prezentacja nszego zespołu wygląda tak, że zapalamy race, krzyczymy nazwiska zawodniczek, współpracując ze spikerem, a przy każdym nazwisku rzucamy na parkiet garść konfetti (które zmiatają potem nie grające akurat koszykarki, które także biorą udział w prezentacji swojej drużyny w ten efektowyny sposób). Nie mam pojęcia, co Ci więc znowu nie podoba :( Mieliśmy według Ciebie siedzieć smutni jak... to nie nasz styl! Z czym mam skończyć? Z tym, że nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz... jesteś kibicem... hmmm.. w takim razie z jakiej racji niepotrafisz zrozumieć tego, że my tak KIBICUJEMY! Od wielu, wielu już lat... aaaa - jeszcze jedna sprawa... wiesz dlaczego konfetti nie poszło przy prezentacji? Sytuacja wyjatkowa... zapomnieliśmy się zapytać organizatorów, czy są przygotowani na jego natycmiastowe sprzatnięcie z parkietu. Potem przez calutki mecz ŻADNEGO zakłocenia jego przebiegu. Masz rację - to jak się zachowywaliśmy widziało DUŻO ludzi. Olbrzmia większość tych, co nas nie widzieli wcześniej była bardzo pozytywie zdziwionych... Tobie jednak, piszącemu jakieś bzdety o Twoim "obiektywizmie", coś nie pasuje... Twój problem. Nam z tego powodu, że nie podobał Ci się nasz tradycjny sposób dopingowania naszych zawodniczek, smutno nie jest :) Nie dla Ciebie kupujemy te racę, tniemy godzinami konfetti w barwach klubowych, wymyślamy coraz to nowe, bardziej ciekawe sposoby prezentacji zespołu - na finałach posiadanie przez całą ekipę nowych szalików i wejście w nich naszej Olimpii na prezentację.

Reszta Twoich opinii mnie szczerze mówiąc mało interesuje... choćbyś mnie jednak zaczął obrażać - na jedno wychodzi... zarzucając nam wywieszanie jakiś bezsensownych flag, robienie czegoś wyjątkowo na finały, dlatego, że my tacy "pewni siebie" ... starasz się robić dokładnie to samo.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2005, 01:08 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Drax
Żak

Postautor: Drax » 01 czerwca 2005, 00:42

Anonymous pisze:SEBA , niezmiernie mi miło ,że zawiodę Cię raz jeszcze i nie doczekasz się bluzgów z mojej strony.
Pozdrawiam Poznań , miłego snu . Zapraszam na Wybrzeże. Mamy tu plażę, morze i NAJLEPSZĄ DUŻYNĘ JUNIOREK w POLSCE.

Dziękujemy za pozdrowienia! Zapraszamy do Wielkopolski, mamy tu (oprócz NAJLEPSZEJ DRUŻYNY JUNIOREK W POLSCE) Starówkę, duuuże zoooo i całe mnóstwo normalnych ludzi - tak więc przyjeżdżajcie, czasem miło przeżyć odmianę towarzyską.... :D

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 01 czerwca 2005, 00:45

Anonymous pisze:Seba, stanowczo nadużywasz , słowa "obiektywizm" , będąc tak zaangażowanym kibicem powinieneś go unikać.
Wiem ile było flag , wiem jak zostały one odebrane , nie będę się powtarzać. Nie mieliście szampana , ale były fajerwerki , konfetti i inne takie. Skończ z tym , bo za dużo ludzi tam było.
Obrażasz nasze zawodniczki podważając ich zwycięstwo. Jeśli już tak cenisz obiektywizm , to przyznaj ,ze to nie był Wasz najlepszy mecz, że zwłaszcza w drugiej połowie na skutek zmęczenia między innymi ostrą obroną ( patrz faule) zgubiliście rytm , zaczęliście popełniać zdecydowanie za dużo błędów , żle rozegrał to wasz trener (ostatni czas na 6 minut przed końcem meczu) a wtedy zrobiło się najgoręcej , tylko ze on nie mógł już nic zrobić.
Zdarza się , daj spokój , to jest sport.
A na koniec zwracam Ci uwagę ,że do tej pory w moich wypowiedział nie było obrażliwych w stosunku do ciebie określeń.
szanuję Twoje uczucia , też jestem kibicem.
szanuję trenerkę Szwecową , bo nie jest dla niej najważniejsze , aby za wszelką cenę udowadniać kim jest , ale to ,żeby dziewczyny były jak najlepiej przygotowane, szanuję Wasz i NASZ zespół , szanuję ich pot i pracę, czego i tobie życzę.

Pozdrawiam

Wszystko pięknie, tylko jedno pytanie: dlaczego sędziowie takie wałki kręcili? Ot tak sami z siebie mylili się tylko w jedną stronę?
Jeżeli tego nie widziałeś(aś), to rzeczywiście coś z Twoim wzrokiem jest nie tak. :roll:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 czerwca 2005, 00:54

Drax pisze:
Anonymous pisze:SEBA , niezmiernie mi miło ,że zawiodę Cię raz jeszcze i nie doczekasz się bluzgów z mojej strony.
Pozdrawiam Poznań , miłego snu . Zapraszam na Wybrzeże. Mamy tu plażę, morze i NAJLEPSZĄ DUŻYNĘ JUNIOREK w POLSCE.

Dziękujemy za pozdrowienia! Zapraszamy do Wielkopolski, mamy tu (oprócz NAJLEPSZEJ DRUŻYNY JUNIOREK W POLSCE) Starówkę, duuuże zoooo i całe mnóstwo normalnych ludzi - tak więc przyjeżdżajcie, czasem miło przeżyć odmianę towarzyską.... :D

w Gdańsku też jest duże zoo :D i jest Starówka więc nie masz czym się chwalić :lol:

Waldi pisze:
Obrażasz nasze zawodniczki podważając ich zwycięstwo. Jeśli już tak cenisz obiektywizm , to przyznaj ,ze to nie był Wasz najlepszy mecz, że zwłaszcza w drugiej połowie na skutek zmęczenia między innymi ostrą obroną ( patrz faule) zgubiliście rytm , zaczęliście popełniać zdecydowanie za dużo błędów , żle rozegrał to wasz trener (ostatni czas na 6 minut przed końcem meczu) a wtedy zrobiło się najgoręcej , tylko ze on nie mógł już nic zrobić.
Zdarza się , daj spokój , to jest sport.
A na koniec zwracam Ci uwagę ,że do tej pory w moich wypowiedział nie było obrażliwych w stosunku do ciebie określeń.
szanuję Twoje uczucia , też jestem kibicem.
szanuję trenerkę Szwecową , bo nie jest dla niej najważniejsze , aby za wszelką cenę udowadniać kim jest , ale to ,żeby dziewczyny były jak najlepiej przygotowane, szanuję Wasz i NASZ zespół , szanuję ich pot i pracę, czego i tobie życzę.

Pozdrawiam

Wszystko pięknie, tylko jedno pytanie: dlaczego sędziowie takie wałki kręcili? Ot tak sami z siebie mylili się tylko w jedną stronę?
Jeżeli tego nie widziałeś(aś), to rzeczywiście coś z Twoim wzrokiem jest nie tak. :roll:

:idea: Może to przypadek :?: :roll:

serio obojętnie gdzie by były finały nasze zawodniczki by wygrały :!: Są najlepsze :!: {przynajmniej w tym sezonie poprzednich nie widziałem}
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Drax
Żak

Postautor: Drax » 01 czerwca 2005, 01:00

KIBIC pisze:w Gdańsku też jest duże zoo :D i jest Starówka więc nie masz czym się chwalić :lol:

:

Noooo....... tylko z tymi normalnymi ludźmi u was widać kłopot...... :?
Tylko nie bierz tego zbyt osobiście, akurat niekoniecznie Ciebie to dotyczy... raczej "przedmówczyń" (albo przedmówców, tego nie wiemy, bo bidulkom brakło odwagi jakkolwiek się podpisać...)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 czerwca 2005, 01:01

KIBIC pisze:(...)serio obojętnie gdzie by były finały nasze zawodniczki by wygrały :!: Są najlepsze :!: {przynajmniej w tym sezonie poprzednich nie widziałem}

:lol: :lol: :lol: W poprzednich też były najlepsze... tzn tak samo, jak w tym :))))))

Żołnierz

Postautor: Żołnierz » 01 czerwca 2005, 05:43

sobie zakładajcie nowy temat i wnim piszcie takie bzdury bo jak narazie to jest zwykły spam , który trzeba usunąć z tego tematu.

Wbrew temu co myślisz ,to nie są niestety puste słowa. Być może twoja wiedza jest inna niż moja. Oczywiście rozumiem ,że będziesz bronił swoich racji,ale powiem Tobie taki przykład z sprzed wielu laty. Dwa kluby miały grać w europejskich rozgrywkach. Jeden dostał dotacje z PZKoszu i zagrał a drugi choć też o to prosił nie dostał i nie zagrał. Ten pierwszy był z Gdyni. I to nie są puste słowa tylko fakty. Moze podać rok? Może inne podobne zdarzenia? Dlaczego dostał pytasz się? Bo trenerem tego klubu był nominalny działacz PZKoszu. a przy okazji nie cierpił On tego drugiego zespołu. Może życzysz sobie ,żebym na forum przedstawił Tobie co prasa pisała na ten temat?
Powiem tobie tyle,że ten trener-działacz miał pózniej duze kłopoty w Hotelu w Pab....

basketos

Postautor: basketos » 01 czerwca 2005, 18:46

Cóż miałem nadzieję, że dyskusja o MP Juniorek będzie przebiegała w trochę innym tonie... Rozumiem frustracje przegranych w finale, jeżeli zostali "skrzywdzeni" przez sędziów. Ale dalsze negatywne opinie o sędziach i zawodniczkach z Gdyni nic już tu nie zmieni.
Widzę, że jesteście wiernymi fanami swojego zespołu (widziałem na finałach) i chwała Wam za to. Ale może czas zastanowić sie nad najważniejszymi aktorkami tych mistrzostw i porozmawiać o zawodniczkach, które w przyszłości będą reprezentować polską koszykówkę.
Pozdrawiwm wszystkich

Żołnierz

Postautor: Żołnierz » 01 czerwca 2005, 19:48

basketos pisze:Cóż miałem nadzieję, że dyskusja o MP Juniorek będzie przebiegała w trochę innym tonie... Rozumiem frustracje przegranych w finale, jeżeli zostali "skrzywdzeni" przez sędziów. Ale dalsze negatywne opinie o sędziach i zawodniczkach z Gdyni nic już tu nie zmieni.
Widzę, że jesteście wiernymi fanami swojego zespołu (widziałem na finałach) i chwała Wam za to. Ale może czas zastanowić sie nad najważniejszymi aktorkami tych mistrzostw i porozmawiać o zawodniczkach, które w przyszłości będą reprezentować polską koszykówkę.
Pozdrawiwm wszystkich

To nie flustracja. Tu chodzi,że ,,leśne dziadki,, takie same jak w piłce nożnej potrafią doprowadzić ,do tego,że młodym dziewczynom odechciewa się uprawiać sportu. Tu nie chodzi o kibiców. Myślę,ze tym starszym panom i w Gdyni i w Poznaniu i w innych miastach należy powiedzieć ,,Wypie.....,, Oni są tak naprawdę wszedzie. I My w Poznaniu ,to wiemy. Dlatego mamy zlew na kilka nazwisk z poznańskiego środowiska. I może kibice z Gdyni też to zrozumieją,jak będą się czuły teraz w następnym sezonie te młode Gdynianki jak na hali ktoś bedzie za ich plecami mówił ,,to te którym działacze załatwili tytuł,,. Niby będą miały ,to w d...... ale to nie prawda.

CZY LUDZIE MOGĄ ŻYĆ TAK DŁUGO? W WEEKEND WIDZIAŁEM NAJSTARSZEGO CZŁOWIEKA NA ŚWIECIE.

Awatar użytkownika
Rybak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rybak » 01 czerwca 2005, 20:32

Pytanie do KIBICA.Kto w lotosie grał na mistrzostwach z numererami 10 ,15 i 6??

Gość

Postautor: Gość » 01 czerwca 2005, 23:06

Czytając te wszystkie wypowiedzi cały czas sie zastanawiam co wy za głupoty piszecie. Olimpia prowadziła do momentu gdy zawodniczki Lotosu Gdynia nie zmieniły systemu obrony. Basia Głocka kryła indywidualnie najskuteczniejszą zawodniczkę zespołu Olimpii Marte Urbaniak a pozostałe grały strefą 2x2. Jestem ciekaw co trener cudak powiedział do swoich zawodniczek żeby te mogły choć jedną piłkę zagrać do swojego najlepszego zawodnika. A co zagrała Wera w finałowy spotkaniu, bo z tego co widziałem to nic. Zaraz po wejściu na boisku złapała 2 faule w drugiej połowie dała dwa erbole (1 za 3 pkt drugi za 2 pkt).bardzo mi się podobała grał Pająka uważam że ma szanse w przyszłości być dobrym graczem o ile trener Cudak jej nie zniszczy. Na koniec musze powiedzieć że jest mi wstyd że jak juz nie ma na kogo zwalić to zwala się na sędziów.Macie mecz na kasecie jeżeli tak to możemy dyskutować a jeżeli nie to dajcie sobie wafla. Popatrzcie choć raz krytycznie i zobaczcie jakie błedy popełnił wasz trener czy zawodniczki. Seba ile twój zespół trafił za trzy pkt w ostatnich 6 min ile wykonał penetracji pod kosz. Dobrze wiesz że byłem za wami i z całą stanowczością twierdzę że mecz przegrał trener i wasze zawodniczki.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 czerwca 2005, 23:20

Skąd mam wiedzieć za kim byłeś, skoro zabrakło Ci odwagi, by się choćby podpisać. To, co napisałeś to jest Twoje zdanie - moje jest takie, że chrzanisz GŁUPOTY i tyle :) Widziałem mecz na kasecie... swojego zdania na temat sędziowania meczu nie zmienię. Piszesz coś o ostatnich 6 minutach... taaaaa... bez trzech zawodniczek z pierwszj piątki wygwizdanych przez sędziów (polecam przypatrzenie się na przykład rozpoczęciu kozłowania przez zawodniczkę lotosu, gdy ta po chwili wpadła zaraz za linią połowy na Agatę Rafałowicz, próbującą zastawić typową pułapkę, by złapać rywalkę na kroki... zobacz czy jej się udało ;) Po tej akcji jesli się nie mylę nasza najlepsza zawodniczka na finałach (tak, tak!) spadła za 5 fauli). Pisałem już, że Olimpia nie zagrała w tym meczu bezbłędnie, ale to w koszykówce praktycznie niemożliwe... na pewno nie w przypadku, gdy gra się przeciwko 7 rywalom.

Co do reszty to widzę tylko Twój problem - chorobliwie nienawidzisz trenera Cudaka i starasz się na każdym kroku go oczerniać... jakieś kompleksy?:) Póki co doprowadził on zespół do ścisłego finału, w którym zdaniem większości naprawdę obiektywnych obserwatorów, sędziowie nie pozwolili mu i Olimpijkom powalczyć o mistrzostwo. Wcześniej jednak udało mu się wydobyć z tego zespołu bez wielkich nazwisk 100% tego, na co w tej chwili dziewczyny stać! My - kibice Olimpii, chodzimy na mecze tego zespołu od 15 i więcej lat, zgodnie wszyscy twierdzimy, że od dawna żadnemu naszemu trenerowi nie udało się aż tak wiele wykrzesać z potencjału zespołów, którym kibicowaliśmy. Grę, walkę i zaangażowanie Olimpijek w tym sezonie oglądało się z prawdziwą przyjemnością. Co Ty w tym czasie osiągnąłeś, że śmiesz pisac takie głupoty o człowieku, który doprowadził nasz zespół do finału mistrzostw Polski? Najwyrazniej przerost ambicji nad realizmem.... Próbujesz za to w żałosny sposób wzbudzać wątpliwości w sens pracy dziewczyn z tym trenerem... oczywiscie zdajesz sobie sprawę, że jest to najbardziej podłe z podłych zachowanie osoby, ktora w jakikolwiek sposób związana jest z koszykówką. Mam nadzieję, że nie masz NIC wspólnego ze szkoleniem i uczeniem basketu (i życia) młodzieży! My - kibice Olimpii, w tym sezonie jesteśmy dumni tak z dziewczyn, które pracowały na maxa, robiąc postępy z meczu na mecz, jak i z trenera.

Co do calutkiej reszty - powtarzam raz jeszcze... wszystko już napisałem i podtrzymuję w całej pełni.

Pozdrawiam

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 02 czerwca 2005, 01:02

Rybak pisze:Pytanie do KIBICA.Kto w lotosie grał na mistrzostwach z numererami 10 ,15 i 6??

Jakiś test dla mnie a może konkurs z nagrodami ?? :roll: :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Gość

Postautor: Gość » 02 czerwca 2005, 06:20

Seba pisze:Co do reszty to widzę tylko Twój problem - chorobliwie nienawidzisz trenera Cudaka i starasz się na każdym kroku go oczerniać... jakieś kompleksy?:)

Nie mam nic do trenera Cudaka. Znam go bardzo dobrze i piszę o tym co było dla mnie główną przyczyną przegranej.Usuń na chwile sędziów z boiska i popatrz jak grały dziewczyny do momentu jak jeszcze prowadziliście a jak grały później. W ostatnich minutach nie potrafiły przeforsować obrony z Lotosu.
A tak apropo to dziś nadarza się okazja do rewanżu w Starachowicach na Licealiadzie więc zobaczymy kto jest lepszy. Oba zespoły będą osłabione. Ale na swój sposóbn silne. Bardzo jestem ciekaw. Tego wyniku.

Awatar użytkownika
Rybak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rybak » 02 czerwca 2005, 06:29

Olimpijki będą bez Marty Urbaniak i Wery a Gdynia bez nadziei (:lol: ) polskiej koszykówki Magdy Bibrzyckiej, Basi Głockiej, Marty Jujka i Ambrosiewicz.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”