FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek (Gdynia - 28-29 maja)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 czerwca 2005, 17:56

Rybak pisze:Olimpijki będą bez Marty Urbaniak i Wery a Gdynia bez nadziei (:lol: ) polskiej koszykówki Magdy Bibrzyckiej, Basi Głockiej, Marty Jujka i Ambrosiewicz.

Z Gdynią spotkamy się jutro - dziś nasz zespół doznał kolejnego, bardzo dużego, osłabienia. Z powodów rodzinnych bowiem do Poznania wraca wieczorem Agata Rafałowicz. Wyniki spotkań na naszym Podforum:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?p=33479#33479
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2005, 15:20

Seba pisze:
Rybak pisze:Olimpijki będą bez Marty Urbaniak i Wery a Gdynia bez nadziei (:lol: ) polskiej koszykówki Magdy Bibrzyckiej, Basi Głockiej, Marty Jujka i Ambrosiewicz.

Z Gdynią spotkamy się jutro - dziś nasz zespół doznał kolejnego, bardzo dużego, osłabienia. Z powodów rodzinnych bowiem do Poznania wraca wieczorem Agata Rafałowicz. Wyniki spotkań na naszym Podforum:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?p=33479#33479

Seba ,Rybak i inni "żle ocenieni , wygwizdani przez sędziów" , już dwie godziny po meczu a Wam nie może przejść przez klawiaturę ta wiadomość więc Was wyręczę:

65 do 50 dla MISTRZYŃ POLSKI z GDYNI w meczu z OLIMPIĄ w STARACHOWICACH.

Obie drużyny osłabione. Olimpia bez;Marty, Agaty i Wery.
GDYNIA bez: GŁOCKIEJ,JUJKI,AMBROSIEWICZi BIBRZYCKIEJ.

Z pierwszej piątki MISTRZYŃ POLSKI grała tylko PRZEZIĘBIONA
ALEKSANDRA LEWANDOWSKA.

No i wyszło szydło z worka . Dostać drugim składem :oops:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2005, 15:28

:) Nie podniecaj się tak... wyniku nie znałem do tej chwili, więc dziękuję, że poinformowałeś. Co do meczu... nie widziałem, więc opinia oparta na słowach trenera - zasłuzone zwycięstwo Gdyni, odskoczyły na samym początku na 10 punktów i trzymały wynik. U nas niestety po wyjezdzie wczoraj Agaty dziś dziwny marazm. O ile w obronie było jeszcze całkiem niezle, to niestety atak zupełnie nie istniał. Lekcja dla naszej drugiej piątki, jak wiele trzeba jeszcze się uczyć, żeby dorównać tym podstawowym!

GRATULACJE dla zespołu z Gdyni.

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2005, 15:51

Seba pisze::) Nie podniecaj się tak... wyniku nie znałem do tej chwili, więc dziękuję, że poinformowałeś. Co do meczu... nie widziałem, więc opinia oparta na słowach trenera - zasłuzone zwycięstwo Gdyni, odskoczyły na samym początku na 10 punktów i trzymały wynik. U nas niestety po wyjezdzie wczoraj Agaty dziś dziwny marazm. O ile w obronie było jeszcze całkiem niezle, to niestety atak zupełnie nie istniał. Lekcja dla naszej drugiej piątki, jak wiele trzeba jeszcze się uczyć, żeby dorównać tym podstawowym!

Widzę, że kochasz koszykówkę i nie jesteś oszołom , ale narobiłeś dużo złego swoimi wcześniejszymi wypowiedziami.

Mamy w Gdyni i w Poznaniu wspaniałe drużyny, na MISTROSTWACH POLSKI zwyciężył zespół , który tego dnia był lepszy.

Dzisiaj nasze dziewczyny potwierdziły SWOJĄ KLASĘ. Należąło im się to po takich ,jak Twoje wypowiedziach.
Nie oczekuję przeprosin , może moja reakcja po przegranej byłaby podobna, ale oczekuję, że PRZESTANIESZ TAK JEDNOSTRONNIE PREZENTOWAĆ PRZEBIEG FINAŁU M P w GDYNI.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2005, 16:11

Niestety nie zmienię swojego zdania na temat sędziowania spotkania finałowego. Uważam, że kilka innych spraw było oprócz tego nie fair, ale o niektórych nie chcę bądz nie mogę tu napisać... widzę, że choć masz inne zdanie, potrafisz dyskutować z szacunkiem, więc zapraszam przy najbliższej okazji do dyskusji o naszych poglądach. Rozumiem, że wygląd pewnych spraw jest rózny w zależności od punktu siedzenia, jednak gdy tyle osób neutralnych potwierdza widzenie pewnych faktów (mówiłem już, że oglądałem raz jeszcze mecz i raz jeszcze upewniłem się w dziwnym sedziowaniu), to powinno to dawać do myślenia.

Nie zmienia to jednak faktu, że nie winą zawodniczek Lotosu jest taka presja i taki przebieg pewnych wydarzeń na finale. Stąd też ani slowa nie ma tu o nich, o ich pracy, podejściu, osobach ich trenerów... wiele takich słów padało i pada jednak ze strony Gdyni, krzywdzących nasze koszykarki (ale to już inna sprawa). To, co ja mówiłem - podtrzymuję w całej pełni... moje zdanie się nie zmieniło. Nadal uważam, że Olimpii nie pozwolono walczyć o mistrzostwo. Wcale natomiast NIGDZIE nie twierdziłem, że przy normalnie sędziowanym meczu, to mistrzostwo by NA PEWNO zdobyły (jak widać dziś można było wygrać z Olimpią bez pomocy sędziów, bez wykluczania z gry trzech podstawowych koszykarek po czasem dziwnych decyzjach). Nie kwestionowałem też NIGDZIE klasy zespołu z Gdyni, który, jeśli uwaznie czytałeś to Forum przed finalami, był moim faworytem do zdobycia złota. Liczyłem jednak na sprawiedliwe warunki do stoczenia walki - tych zabrakło... możesz się nie zgadzać z tym zdaniem, ale to nie tylko moja opinia. W Gdyni było dużo obserwatorów z całej Polski...

Myślę też, że dzisiejszym sukcesem w Starachowicach koszykarek Gdyni pora zakończyć (pod każdym względem) ten sezon. Obojętnie, jakie mamy zdanie na pewne sprawy - to już przeszłość... pora, w miarę wspólnie może, postarać się, by jak najwięcej koszykarek w Polsce miało jak najlepiej...

... szkoda tylko, że znajdują się osoby, które próbują przy tej okazji wlewać jad w serca tych, o które tu chodzi - młodych zawodniczek, atakując z własnych, osobistych animozji trenera, który udowodnił w tym sezonie, że należy do absolutnej (choć nie za bardzo pokornej) czołówki szkoleniowców młodziezy w Polsce. Finały pokazały również KLASĘ tych dziewczyn, co nie przeszkadzało wielu ludziom z Gdyni przedstawiać ich, jako pewne siebie, lekceważące rywalki, niszczone przez trenera "żydowskie płaczki" O tym, jak nas choćby tu opisano już nie wspomnę... bo to nas akurat śmieszy... szkoda tylko lekcji życia (we wielu względach), którą dostaly koszykarki...

Pozdrawiam.

ŻOŁNIERZ

Postautor: ŻOŁNIERZ » 03 czerwca 2005, 19:09

Anonymous pisze:
Seba pisze::) Nie podniecaj się tak... wyniku nie znałem do tej chwili, więc dziękuję, że poinformowałeś. Co do meczu... nie widziałem, więc opinia oparta na słowach trenera - zasłuzone zwycięstwo Gdyni, odskoczyły na samym początku na 10 punktów i trzymały wynik. U nas niestety po wyjezdzie wczoraj Agaty dziś dziwny marazm. O ile w obronie było jeszcze całkiem niezle, to niestety atak zupełnie nie istniał. Lekcja dla naszej drugiej piątki, jak wiele trzeba jeszcze się uczyć, żeby dorównać tym podstawowym!

Widzę, że kochasz koszykówkę i nie jesteś oszołom , ale narobiłeś dużo złego swoimi wcześniejszymi wypowiedziami.

Mamy w Gdyni i w Poznaniu wspaniałe drużyny, na MISTROSTWACH POLSKI zwyciężył zespół , który tego dnia był lepszy.

Dzisiaj nasze dziewczyny potwierdziły SWOJĄ KLASĘ. Należąło im się to po takich ,jak Twoje wypowiedziach.
Nie oczekuję przeprosin , może moja reakcja po przegranej byłaby podobna, ale oczekuję, że PRZESTANIESZ TAK JEDNOSTRONNIE PREZENTOWAĆ PRZEBIEG FINAŁU M P w GDYNI.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Generalnie to to nie piszę do tych którzy ukrywają się. Ale ty razem? Powiedż nam tylko dlaczego Ci którzy nie byli i nie są zwiazani z Poznaniem mają podobne zdanie jak My o sędziowani finału? Zresztą całe sędziowanie było tragiczne. To co wyrabiała ta panna z meczu warszawy z Gdynią to była tragedia. Stałem z waszymi kibicami i laliśmy jak warszawianka biegła z 3-4 metry z piłką poza boiskiem a sędzina za Nią. Albo jak wasza koszykarka stała obok niej za linią kosza i zebrała piłkę. Ubaw. nie odpisuj bo to bez sensu Cichociemny.

CZY LUDZIE MOGĄ ŻYĆ TAK DŁUGO? WIDZIAŁEM W WEEKEND NAJSTARSZEGO CZŁOWIEKA NA ZIEMI.

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2005, 19:18

Proponuje mecz: dziewczyny z Gdyni z dziewczynami z Poznania!!!! I tu jest cała prawda o szkoleniu!!! Nie ma Gdynia kim grać!!! Chyba ,że Szwejcowej damy ligitymacje szkolną! I tak nie ma co robić.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 czerwca 2005, 20:22

Anonymous pisze:Proponuje mecz: dziewczyny z Gdyni z dziewczynami z Poznania!!!! I tu jest cała prawda o szkoleniu!!! Nie ma Gdynia kim grać!!! Chyba ,że Szwejcowej damy ligitymacje szkolną! I tak nie ma co robić.

:lol: następny tchórz , który boi się pisać pod stałym nickiem :?
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2005, 20:30

KIBIC pisze::lol: następny tchórz , który boi się pisać pod stałym nickiem :?

:) Trochę pojechałeś ... hihihi... rozumiem, że masz na mysli tych, którzy tu pisali o fladze "mistrz Polski", opluwaniu wspaniałych kibiców z Gdyni przez cyt. pseudokibiców z Olimpii, niszczeniu przez trenera Cudaka ...własnych wychowanek, które doprowadził do finału mistrzostw Polski itp :))))) No ale wystarczy zobaczyć choćby tylko na ostatnich dwóch stronach, kogo możesz mieć na myśli... i masz 10000% racji tym razem!

Pozdrawiam!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 czerwca 2005, 22:30

Seba pisze:
KIBIC pisze::lol: następny tchórz , który boi się pisać pod stałym nickiem :?

:) Trochę pojechałeś ... hihihi... rozumiem, że masz na mysli tych, którzy tu pisali o fladze "mistrz Polski", opluwaniu wspaniałych kibiców z Gdyni przez cyt. pseudokibiców z Olimpii, niszczeniu przez trenera Cudaka ...własnych wychowanek, które doprowadził do finału mistrzostw Polski itp :))))) No ale wystarczy zobaczyć choćby tylko na ostatnich dwóch stronach, kogo możesz mieć na myśli... i masz 10000% racji tym razem!

Pozdrawiam!

juz ja wiem , co i kogo miałem na myśli :twisted: Nie podoba mi się jak ktos pisze jako gośc i obraża ludzi :!: Obojętnie kto to jest i skąd jest :!:

a co do flagi to kiepsko ją powiesiliście pod koniec meczu prawie spadłami na łeb :lol:

sorry jeśli kogoś obraziłem ale ostatnio nerwowy jestem :evil:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2005, 22:47

Mnie się to też nie podoba - ale trochę nie mam wyboru - od początku dyskutuję tu z "gośćmi"... bo proporcje niestety wypadają nieciekawe - jakoś 90% do 10%... ale masz pełną rację - ciężko się rozmawia z kimś podpisanym jako "gość" (nie wiem nawet czy to nie jedna i ta sama osoba :( )... :?

Co do flagi... ??????? :shock: :shock: :shock: Kawałek materiału co prawda nie zabija, ale tak szczerze, to zupełnie nie zauważyłem. Po finale było takie zamieszanie... większość osób zeszła zaraz na parkiet, część na dwór ochłonąć... że długo się nie dało zapanować nad flagami, szczerze mówiąc to nawet nie wiem, czy wszystkie wzieliśmy ze sobą :))) Co prawda jeszcze mamy kilka innych, ale zawsze by była szkoda... A tak na marginesie - ciężko rozwiesić u Was flagi... część akurat "wpadała" za reklamy niżej, resztę ciężko znowu było wpasować pomiędzy filary, część naszych tasiemek okazała się trochę za krótka na te okrągłe barierki... trochę szczerze mówiąc nie jesteśmy zadowoleni z naszej organizacji - prezentacja z pewnych powodów na finale też nie wyszła tak, jak zwykle. tak off-topicowo oceniając stronę kibicowską... za półfinał 4+, za finał słaba czwórka (lekka wtopa z prezentacją.. i WIELKA z czymś innym - zainteresowani wiedzą z czym - SORKA raz jeszcze!). Ale ważne, że pomagało koszykarkom... no i nie mnie oceniać... cieszę się, że tyle obiektywnych, pozytywnych opinii słyszałem z boku - za nie bardzo w imieniu kibiców Olimpii dziekuję. Trochę o nas już zapomniano ;) hehe

Pozdrowionka

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 czerwca 2005, 18:53

Anonymous pisze:SEBA , niezmiernie mi miło ,że zawiodę Cię raz jeszcze i nie doczekasz się bluzgów z mojej strony.
Pozdrawiam Poznań , miłego snu . Zapraszam na Wybrzeże. Mamy tu plażę, morze i NAJLEPSZĄ DUŻYNĘ JUNIOREK w POLSCE.

pewna osoba mi kiedys powiedziala ze nie tak wazny jest zloty czy jakikolwiek medal zdobyty w grupach mlodziezowych, wazne ile z tych koszykarek co osiagnely sukces uda sie zaistenic w TBL

radca

Postautor: radca » 07 czerwca 2005, 20:12

pewna osoba mi kiedys powiedziala ze nie tak wazny jest zloty czy jakikolwiek medal zdobyty w grupach mlodziezowych, wazne ile z tych koszykarek co osiagnely sukces uda sie zaistenic w TBL[/quote]

.Zgadzam sie. Dokladnie tak jest. Rozgrywki mlodziezowe to ma byc droga do wychowania wartosciowych seniorek, choc medale w kadetkach czy juniorkach niewatpliwie daja radoosc, motywuja i pokazuja gdzie szkoli sie na wysokim, a gdzie na slabszym poziomie.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 08 czerwca 2005, 19:21

trzeba dodac ze tak jest w kazdej dyscyplinie :o :D mi to mowil trener pilki noznej

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”