Teraz już nie ma wątpliwości...

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Teraz już nie ma wątpliwości...

Postautor: qBK » 14 czerwca 2005, 13:17

Teraz już nie ma wątpliwości, gdzie są najlepsi kibice :) Oczywiście zawsze wiadomo było, że w Brzegu, nawet w tym roku Pretorianie dostali Forumowego Oscara, ale dzisiaj przesyłam kolejny dowód 8) 8)

W niedzielę w Dzierżoniowie odbyły się Mistrzostwa Polski Kibiców Sportowych. Mają już dość długą tradycję, a w tym roku rozegrano pierwszą edycję w kategorii junior (do 19 lat). No i tak jakoś wyszło, że qBK zajął szóste miejsce... Z tego co wiem (rozmawiałem z ludźmi, z niektórymi zresztą od jakiegoś czasu się znam) , w pierwszej piątce nie było żadnych kibiców koszykarskich - a więc rachunek jest prosty - najlepsi kibice są w Brzegu 8) 8)

Żeby nie być gołosłownym:

Obrazek

Obrazek

W sumie do finału po eliminacjach zakwalifikowało się 50 zawodników, ale na zawody przyjechało 31. Kategoria junior obejmowała historię polskiego sportu - do roku 2004. Pytania były zróżnicowane - kilka dotyczyło kosza (co ciekawe, wszystkie żeńskiego), np.
1) Mistrzowie Polski 2004 kobiet i mężczyzn,
2) Z kim Lotos grał w finale w 2004 roku (tutaj wiele osób się przejechało i napisało, że z Wisłą),
3) najśmieszniejsze pytanie (właściwie pytanie jak pytanie): Wymień 2 z 3 Polek które grały w WNBA. A teraz uwaga - prawidłowa odpowiedź, którą podaje prowadzący: Dydek, Bibrzycka, Szymańska i Lara :lol: :lol: :lol: Jak by nie liczyć to cztery :lol: :lol: :lol:

Do organizatorów i twórców pytań nie mam zastrzeżeń, ale prowadzący był trochę sztuczny i widać, że nie w temacie. Poza tym - wszystko OK, nagrody też nawet niezłe. Mam nadzieję, że za rok koszykarki mnie wyprzedzą - tzn. co najmniej piąte 8) 8)

Pozdro dla całego forum

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 14 czerwca 2005, 13:25

NO NO Gratulacje!!! Ale moim zdaniem to i tak najważniejsze w kibicowaniu jest zżycie z zawodniczkami oraz więź z całym klubem no i oczywiście doping podczas każdego meczu!!! Wiara w zwycięstwo oraz pozostanie przy klubie do końca nawet w najtrudniejszych momentach!!! 8) :wink:

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 14 czerwca 2005, 13:40

MAJOREK pisze:NO NO Gratulacje!!! Ale moim zdaniem to i tak najważniejsze w kibicowaniu jest zżycie z zawodniczkami oraz więź z całym klubem no i oczywiście doping podczas każdego meczu!!! Wiara w zwycięstwo oraz pozostanie przy klubie do końca nawet w najtrudniejszych momentach!!! 8) :wink:
Zgadzam się z Majorkiem i popieram to że w trudnych sytuacjach trzeba pozostać przy klubie...Pozdro :)
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 14 czerwca 2005, 13:54

No tu nawet nie ma o czym dyskutować. Od pięciu lat jestem z klubem, bywało już nie najlepiej, ale miniony sezon znów udany, mimo pechowej końcówki. Odnośnie zżycia z zawodniczkami to w naszym teamie jest trudno przy takiej rotacji, ale co roku przychodzą nowe dziewczyny i klub jako całość funkcjonuje i to się liczy.

BTW. Zapraszam (tych którzy nie byli - bo na razie, właśnie ze względu na Mistrzostwa i koniec roku nic nowego nie ma) na
http://www.odra.polskikosz.pl

Jeszcze raz pozdro dla wszystkich.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 14 czerwca 2005, 15:50

Gratuluję Kuba... ja kiedyś wygrałem Mistrzostwa Brzegu kibiców sportowych, ale w następnym roku już nie mogłem bronić tytułu, bo stwierdzili, że dziennikarze nie mogą startować 8) Podaj jeszcze jakieś przykładowe pytania z tego turnieju.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

kibic z pabianic

trzech trenerow

Postautor: kibic z pabianic » 14 czerwca 2005, 17:09

Uważam, że nie potrzebne jest zamieszanie z trzema trenerami. Ponieważ nigdy w historii naszego klubu nie było aż tylu szkoleniowców. Podkreślam szkoleniowców. Wprawdzie Trześnieswksi miał zawsze swojego asystenta, ale będa nie był nigdy trenerem. Dla wtajemniczonych to tylko pasjonat, bo zawodowo byl projektantem. Przygotowania motoryczne dla koszykaretk traktował wyłącznie jako hobby.
Część

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 czerwca 2005, 17:27

Nie ten topic chyba...:)
Obrazek
Obrazek

qBK nzlg

Postautor: qBK nzlg » 16 czerwca 2005, 18:46

qiero pisze:Gratuluję Kuba... ja kiedyś wygrałem Mistrzostwa Brzegu kibiców sportowych, ale w następnym roku już nie mogłem bronić tytułu, bo stwierdzili, że dziennikarze nie mogą startować 8) Podaj jeszcze jakieś przykładowe pytania z tego turnieju.

Podam kilka mocniejszych :)
1. Pierwszy polski mistrz świata w szybownictwie?
2. Na ME w lekkiej atletyce w 1983 r. Polacy wywalczyli dwa medale. Kto je zdobył ? (wiedziałem jednego z dwóch medalistów)
3. Mistrz Polski w boksie (drużyna) z 1946 i 1947 roku ? (cztery możliwości do wyboru, prawidłowa: ŁKS)
4. Kto strzelił 1100. bramkę w meczach piłkarskiej reprezentacji Polski? (do wyboru Żurawski, Frankowski, Krzynówek) - prawidłowej nie podam 8) 8) Jeśli chcecie to poszukajcie sami :wink:

Z 'normalniejszych', ale też nie tak łatwiych:
1. W 2004r. jeden ze stadionów w Polsce nazwano imieniem K. Górskiego, w jakim mieście? (Płock)
2. Jaki polski zespół wystąpił w II rundzie eliminacji kobiecego pucharu UEFA w 2004 r.? (AZS Wrocław)
3. Jaki polski zawodnik zdobył w 1979r brązowy medal MŚ w lotach narciarskim? (Piotr Fijas)
4. W jakim klubie NHL karierę zaczynał M. Czerkawski? (Boston Bruins)
5. W którym roku po raz pierwszy wystąpili Polacy w MŚ w Piłce Nożnej po II wojnie? (1974)
6. Ile wynosi walkower w koszykówce? (każdy szanujący się forumowicz to wie :wink: )
7. Mistrzyni Polski 2004 w skoku o tyczce (wbrew pozorom nie Rogowska, tylko Pyrek).

pozdro for all

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 17 czerwca 2005, 00:59

Szkoda, że podałeś odpowiedzi, bo mozna było się pobawić w zgadywanie.

qBK nlzg

Postautor: qBK nlzg » 21 czerwca 2005, 11:40

qiero pisze:Szkoda, że podałeś odpowiedzi, bo mozna było się pobawić w zgadywanie.

Hehe, to teraz kilka bez odpowiedzi:
1. Ok. 1960 r. założono coś w rodzaju Ministerstwa Sportu (tego nie pamiętam dokładnie). Jego pierwszy przewodniczący był później członkiem MKOl. O kogo chodzi?
2. Z jakimi reprezentacjami polscy piłkarze przegrali w 2004r. (4 kraje)
3. Ostatni klub w jakim występował Trybański w NBA?
4. Żużlowy Mistrz Polski 2004 (indywidualnie)?
5. Kto oprócz Lubańskiego 4-krotnie był królem strzelców Ekstraklasy (do wyboru: Deyna, Kmiecik i Cieślik)
6. W jakiej dyscyplinie startował Marian Tałaj?
7. Jakie kluby awansowały w 2004r. do piłkarskiej ekstraklasy?
8. Ile razy J. Szczakiel był żużlowym Mistrzem Polski?

Jak widać, sporo pytań piłkarskich. Jeśli sobie przypomnę jakieś inne to napiszę.

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 21 czerwca 2005, 12:34

qBK nlzg pisze:7. Jakie kluby awansowały w 2004r. do piłkarskiej ekstraklasy?

hehe ja wiem jeszcze kto spadl :wink: :lol:

Żołnierz

Postautor: Żołnierz » 21 czerwca 2005, 12:47

No Panowie prosze o troche szacunku. w którym mieście są tacy kibice jak w Poznaniu przy Olimpii? Nie ma ligi a kibice są i jeżdzą i kibicują a teraz kończą sezon meczem z zespołem któremu kibicują! W każdym innym mieście juz dawno byłoby juz dawno po nich!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 21 czerwca 2005, 15:25

qBK nlzg pisze:
qiero pisze:Szkoda, że podałeś odpowiedzi, bo mozna było się pobawić w zgadywanie.

Hehe, to teraz kilka bez odpowiedzi:
1. Ok. 1960 r. założono coś w rodzaju Ministerstwa Sportu (tego nie pamiętam dokładnie). Jego pierwszy przewodniczący był później członkiem MKOl. O kogo chodzi?
2. Z jakimi reprezentacjami polscy piłkarze przegrali w 2004r. (4 kraje)
3. Ostatni klub w jakim występował Trybański w NBA?
4. Żużlowy Mistrz Polski 2004 (indywidualnie)?
5. Kto oprócz Lubańskiego 4-krotnie był królem strzelców Ekstraklasy (do wyboru: Deyna, Kmiecik i Cieślik)
6. W jakiej dyscyplinie startował Marian Tałaj?
7. Jakie kluby awansowały w 2004r. do piłkarskiej ekstraklasy?
8. Ile razy J. Szczakiel był żużlowym Mistrzem Polski?

Jak widać, sporo pytań piłkarskich. Jeśli sobie przypomnę jakieś inne to napiszę.

tak od razu to potrafię tylko odpowiedziec na 3,5 i 7 :?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”